הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו עבר פה ניתוח שחזור רצועה?

Born slippy

משתמש קבוע
1,707
836
נק' מוניטין:
3,222
1,707
836
😛:היי חברים,
לפניי 7 שנים חטפתי קרע בACL בברך
ומכל מיני סיבות כל פעם דחיתי את הניתוח.
העניין היה לפניי כל כך הרבה זמן שאני כבר לא זוכרת מה הסבירו לי לגביי התהליכים.

אני לא יודעת עד כמה שזה החמיר, זה לא מפריע לי בתפקוד היומיומי, רק בכל מיני פעילויות כמו ריצה צלילה וגלישה כי אני מאבדת שיווי משקל.

השאלה שלי בעצם מה קורה אחרי הניתוח? כי היום אמרו לי שצריך גבס, וזה לא משהו שזכור לי שנאמר לי בעבר.
כמה זמן הקביים זה מה שהכי מעניין אותי בעצם.

בקיצור אשמח אם מישהו ייתן לי קצת מידע ממקור ראשון.
תודה

לא תמיד צריך קביים אחרי הניתוח והתקופת החלמה משתנה בצורה מאוד משמעותית בתלות בניתוח, בבן אדם ובפציעה עצמה.
הערכה הכי מדויקת לתקופת החלמה תקבלי ממי שיהיה אמור לנתח אותך.

עדויות והסברים על הניתוח יש בלי סוף באינטרנט, ממליץ לחקור קצת.
(אין לי ניסיון אישי בזה ככה שזה לא ממקור ראשון).

• פותח/ת השרשור
ברור שאני מחפשת באינטרנט
אבל אני מעדיפה לשאול אם יש פה מישהו שעבר את זה, למקרה שאוכל לחפור לו.
בכל זאת זו לא החלטה כל כך קלה עבורי, אז אני חוקרת את זה בכל מקום אפשרי בשביל להכין את עצמי מבחינת עבודה והתחביבים, ואפילו השינויים במשקל.

מה...אסור? 😭

היי, אני קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית (ACL) לפני 4 חודשים.
שיחררו אותי לר"מ 2 ואני כרגע בבית.
מחכה לניתוח.
חשבתי וקראתי כ"כ הרבה על היתרונות והחסרונות של עם ניתוח או בלי, ראיתי מחקרים שספורטאים לא עשו ניתוח והמשיכו בפעילות שעשו, ופשוט אחרי תקופה הם החליטט לנתח, או כאלה שפרשו. אי אפשר לתפקד ללא הרצועה - היא לא מתאחה מעצמה ואת זה אני מאמין שאת יודעת.
נפל עלינו הנאחס ואיתו נתמודד הכי טוב שאפשר, ושזה רק יחזק אותנו!
הניתוח אורך עד שעה וחצי, אחריו יש לילה מנוחה בבית חולים. יום אחרי כבר צריכים לדרוך על הרגל כדי להרגיל את השרירים. זאת התקופה הכי חשובה, חצי שנה של טיפולי פזיותרפיה אינטנסיביים, 3 פעמים בשבוע לפחות למשך שעה. עבודה גם בבית לשיפור טווחי תנועה והורדת נפיחות. אחרי שבוע וחצי מורידים את התפרים בבית חולים. בשנים האחרונות הניתוח נעשה קל יותר כי יש את הארתוסקופיה הזאת שמכניסים מצלמה ממש קטנה ועושים חתכים קטנים. פעם היו מחוררים את כל הברך ותקופת ההחלמה הייתה ארוכה הרבה יותר.
בדרך כלל את הרצועה החדשה לוקחים מגיד הפיקה או מההמסטרינג. עדיף מהפיקה כי היא חזקה הרבה יותר, למרות ששמעתי שתקופת ההחלמה טיפה ארוכה יותר אבל זה משתלם.
אין גבס - יש תחבושות והרבה אנשים שמים את המייצב ברך הזה (ברייס) וקביים לחודש וחצי בערך. כל בנאדם שונה בתפקוד שלו ויש כאלה שההחלמה נמשכת גם עד שנה. הכי חשוב להקשיב לפיזיותרפיסט האישי, רק אתם יודעים מה קורה עם הברך.

אם יש לך חששות את מוזמונת לחשוש איתי ביחד...

• פותח/ת השרשור
טוב נקווה שייצאו משחקים טובים לפלייסטיישן עד אז :(
אבל תודה על ההשקעה בהודעה.
החששות שלי בעיקר הן כמה אני באמת צריכה את הניתוח הזה.
כי אני מתפקדת ב85 אחוז בלי הניתוח, אבל אמרו לי שזה פוגע בטווח הארוך ושאם אדחה את זה עוד, אני אצטרך להחליף את כל הברך.
אז אני עושה את זה לא בלב הכי שלם, כי יש שמועות שאנשים לפעמים צריכים לעשות ניתוח חוזר, ופשוט אין לי כוח להרפתקאות בתקופה הקרובה.
בא לי לנתח, לסבול קצת עם קביים ולסיים עם זה.

שווה להתייעץ עם פיזיותרפיסט, אולי אפשר להשתקם ללא ניתוח.

גם אני מתפקד ללא הרצועה. היו פעמים שהצלחתי לרוץ כמה ק"מ...
אני ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך. 7 שנים עברו, אבל בכל זאת את בן אדם עם רצועה אחת פחות שהיה לה תפקיד מאוד חשוב.
באמת עוד כמה עשרות שנים כל הברך תהיה שחוקה ותצטרכי ברך חדשה מהמדף.
פשוט לכי אליו ותגבשו דעה מה לעשות הלאה.

טוב נקווה שייצאו משחקים טובים לפלייסטיישן עד אז 😭
אבל תודה על ההשקעה בהודעה.
החששות שלי בעיקר הן כמה אני באמת צריכה את הניתוח הזה.
כי אני מתפקדת ב85 אחוז בלי הניתוח, אבל אמרו לי שזה פוגע בטווח הארוך ושאם אדחה את זה עוד, אני אצטרך להחליף את כל הברך.
אז אני עושה את זה לא בלב הכי שלם, כי יש שמועות שאנשים לפעמים צריכים לעשות ניתוח חוזר, ופשוט אין לי כוח להרפתקאות בתקופה הקרובה.
בא לי לנתח, לסבול קצת עם קביים ולסיים עם זה.

מי שאמר לך שזה (אי ניתוח) פוגע בטווח הארוך הטעה אותך.
אם את לא מוגבלת בחיי היום היום במידה שהיא מעבר לסביר ו/או את לא ספורטאית מקצועית - אין לך מה לבצע את הניתוח.

• פותח/ת השרשור
מי שאמר לך שזה (אי ניתוח) פוגע בטווח הארוך הטעה אותך.
אם את לא מוגבלת בחיי היום היום במידה שהיא מעבר לסביר ו/או את לא ספורטאית מקצועית - אין לך מה לבצע את הניתוח.
באמת אתמול חזרתי מרופא מומחה.
הוא אמר שהניתוח יותר רלוונטי כשהוא סמוך לזמן הפציעה.
ואם חייתי כמה שנים טובות בלי לנתח, אז כנראה שאין כבר צורך וזה יהיה סתם סיכון מיותר לנתח.

בכל זאת הוא שלח אותי לMRI חוזר.
אבל אני לאט לאט כנראה יורדת מזה, תודה רבה לך 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית