הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות בנוגע לפוטבול

• פותח/ת השרשור FASTING
  • פורסם בתאריך

FASTING

משתמש מתחיל
56
2
נק' מוניטין:
2
56
2
התחלתי לראות פוטבול (צופה כרגע) לאחר שהתחלתי לשחק בסוני אז בגדול אני מבין את החוקים אבל לא עד הסוף,
למה לפעמים הם מתחילים את המהלכים לא מהאמצע אלה מהצד של הקו (לא של המגרש אל כוונה לצד של קו התחלת המהלך),
מהי ההגדרה של personal foul מתי לא חוקי לכסח?
וכמה זמן יש בין הרבע ראשון לרבע השני ובין השני לשלישי?
איך נקבע המקום ממנו מתחילים את המהלך, איפה שהשחקן הגיע שהופל או איפה שהכדור נמצא?
זהו בינתיים תודה לעוזרים, ואני שואל פה כי אני זוכר שיש פה כמה שאוהבים.

נערך לאחרונה:
1.לא הבנתי
2.לא הבנתי
3.אין לי מושג אבל בין השני לשלישי זה מחצית
4.אם אני לא טועה המקום הכי רחוק בו נגע השחקן ברצפה (אלא אם הוא נופל על הברכיים או משהו ורק אז ממשיך את הנפילה מהפלג גוף עליון ואז מאיפה שהברכיים נגעו ברצפה)

• פותח/ת השרשור
1.לא הבנתי
2.לא הבנתי
3.אין לי מושג אבל בין השני לשלישי זה מחצית
4.אם אני לא טועה המקום הכי רחוק בו נגע השחקן ברצפה (אלא אם הוא נופל על הברכיים או משהו ורק אז ממשיך את הנפילה מהפלג גוף עליון ואז מאיפה שהברכיים נגעו ברצפה)

כן אני יודע שזה מחצית חחח אבל אני רוצה לדעת כמה זמן יש, בכל מקרה תודה אם מישהו שמצליח להבין יכול לעזור זה יהיה אחלה למה קשה לי להסביר את זה במונחים אחרים בגלל שאני לא מבין ממש בפוטבול.

הם לא כאילו מתקדמים לאט לאט עד שנעצרים ואז יש להם בעיטה?
ואז נותנים לקבוצה השניה כמה נסיונות.

התחלתי לראות פוטבול (צופה כרגע) לאחר שהתחלתי לשחק בסוני אז בגדול אני מבין את החוקים אבל לא עד הסוף,
למה לפעמים הם מתחילים את המהלכים לא מהאמצע אלה מהצד של הקו (לא של המגרש אל כוונה לצד של קו התחלת המהלך),
מהי ההגדרה של personal foul מתי לא חוקי לכסח?
וכמה זמן יש בין הרבע ראשון לרבע השני ובין השני לשלישי?
איך נקבע המקום ממנו מתחילים את המהלך, איפה שהשחקן הגיע שהופל או איפה שהכדור נמצא?
זהו בינתיים תודה לעוזרים, ואני שואל פה כי אני זוכר שיש פה כמה שאוהבים.
1. לא חייבים להתחיל את כל המהלכים מהאמצע, יש ג"ג שבהם הכדור צריך להיות בהתחלה (בסנאפ) ואפשר להתחיל גם בצדדים הקיצוניים שלהם. יש לזה יתרונות וחסרונות, בחירה של המאמנים.
2. לרוב מותר להכנס אחד בשני, אבל יש דברים ספציפיים שאוסרים. למשל למשוך בקסדה של היריב, לתפוס אותו בחולצה מהעורף, להכנס עם הקסדה, לגעת בקוורטרבק/בקיקר אחרי שהם מוסרים/בועטים ועוד כמה ניואנסים. שופט גם יכול להחליט שהיית אלים מדי גם אם לא עברת על חוק ספציפי וגם על זה להוציא דגל, אבל לרוב זה מסיבה טובה.

4. המקום נקבע ע"י הנקודה הכי רחוקה שהכדור הגיע אליה לפני שהתחיל תיקול (שכמובן לוקח את השחקן עם הכדור אחורה), או כאשר הברך של השחקן עם הכדור נוגעת ברצפה.

כן,
לכל קבוצה יש ארבעה נסיונות לעבור עשרה יארד,בהנחה שלא הצליחו,אז בועטים (הבעיטה נקראת 'פאנט')
אלא אם הם בטווח בעיטה של פילד גול בדרך כלל בחצי של היריב ואז מנסים לבעוט לתוך השער הזה שכולם מכירים מהסרטים ואם מצליחים זה 3 נקודות
פאנט זה בעיטת הרחקה בעיקרון

אלא אם הם בטווח בעיטה של פילד גול בדרך כלל בחצי של היריב ואז מנסים לבעוט לתוך השער הזה שכולם מכירים מהסרטים ואם מצליחים זה 3 נקודות
פאנט זה בעיטת הרחקה בעיקרון
איך אתה משלים אותי..

כן,
לכל קבוצה יש ארבעה נסיונות לעבור עשרה יארד,בהנחה שלא הצליחו,אז בועטים (הבעיטה נקראת 'פאנט')

שלושה ואז בעיטה (או ארבעה, כולל)

מהלך רביעי של בעיטה זה בעצם הניסיון האחרון לעבור את ה 10 יארד (ניסיון שמצליח, רק שהיריב לרוב זוכה בכדור כמובן).

• פותח/ת השרשור
1. לא חייבים להתחיל את כל המהלכים מהאמצע, יש ג"ג שבהם הכדור צריך להיות בהתחלה (בסנאפ) ואפשר להתחיל גם בצדדים הקיצוניים שלהם. יש לזה יתרונות וחסרונות, בחירה של המאמנים.
2. לרוב מותר להכנס אחד בשני, אבל יש דברים ספציפיים שאוסרים. למשל למשוך בקסדה של היריב, לתפוס אותו בחולצה מהעורף, להכנס עם הקסדה, לגעת בקוורטרבק/בקיקר אחרי שהם מוסרים/בועטים ועוד כמה ניואנסים. שופט גם יכול להחליט שהיית אלים מדי גם אם לא עברת על חוק ספציפי וגם על זה להוציא דגל, אבל לרוב זה מסיבה טובה.

4. המקום נקבע ע"י הנקודה הכי רחוקה שהכדור הגיע אליה לפני שהתחיל תיקול (שכמובן לוקח את השחקן עם הכדור אחורה), או כאשר הברך של השחקן עם הכדור נוגעת ברצפה.

תודה רבה גבר, תגיד יש לך מושג אם הענף הולך להתפתח באיזהשהוא שלב בארץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית