הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 175 + התייעצות על דדליפט

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז אתמול עשיתי סקוואט 175. זה לא PR (אולי רק PR מבחינת רטיו כי היה לי 10 קילו יותר על 10 קילו יותר משקל גוף, אבל לא באמת נחשב) אבל רציתי לשתף כי סופסוף יש משקל (כמעט) נורמלי וגם היה לי נוראאא כבד.

לקינוח יש שני נסיונות כושלים עם 215 דדליפט, וכאן השאלה שלי: כשאני נכשל בדדליפט הכשל תמיד באזור הברך, כלומר הניתוק חזק יחסית. קיבלתי עצה מ @Savo שאולי במצב הזה כדאי לנסות לעבור לסומו וזה יכול לעשות טוב למספרים של הדדליפט. אשמח לעוד דעות בנושא.

היו לי שתי התלבטויות, אחת באמת לנסות לעבור לסומו, כי שמעתי הצעה כזאת ורציתי לראות מה חושבים על זה. והשניה זה תרגילי עזר שיעזרו להשתפר בנעילה.

הנעילה זה לא הבעיה שלך. כשל מתחת לברך לא מצביע על שום דבר.

פותח האשכול סומו דדליפט זה תרגיל עזר מצוין לבצע למי שמושך קלאסי.
א. בגלל שהוא מערב יותר מסת שריר מהגרסה הקונבצינאלית והתחזקות בו פירושו ניתוק יותר טוב (שהוא חלש אצלך כרגע). ניתוק טוב ומהיר והנעילה תהיה יותר קלה.
ב. סומו דדליפט יוצר פחות fatigue וקל יותר להתאושש ממנו (כי הוא מוריד עומס מהזוקפים). ולכן הפתרון שבו "נתקעתי לכן אני צריך לעשות יותר נפח" לא בהכרח אידאלי בתרגיל הדדליפט ויכול להוביל לfatigue מוגזם שיפגע לך בשאר תרגילי הבסיס.

הערה קטנה - אין הכוונה שתשכח מהקלאסי ותעבור לסומו רק כי רוב המתחרים בPL מושכים ככה יותר. יכול להיות שיהיה לך פער של כמה עשרות ק"ג ביניהם בגלל שאתה יחסית גבוה (=קיצור הרבה יותר קטן בROM שזה היתרון המשמועתי של עמידה רחבה).
בכל מקרה זה רעיון מצוין להתחיל להוסיף אותו כדי לשפר את האקספלוסיביות שלך.

פעם אחרונה שעשיתי דדליפט הייתה שבוע שעבר. מה הנקודה?

שאם נתקעת בדדליפט תעשה פרפר בשיפוע 15 חזרות פאמפ להגדיל את השריר ! (אפילו לא השתמשתי בסימני פיסוק בשביל להיות אותנטי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית