הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התגלה מין חדש של אדם קדמון

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
זה בשביל שתבין שלפעמים סייג לחוכמה שתיקה, לא צריך לדחוף את האף לכל מקום..

בלי שטויות, אני רוצה לשמוע את דעותיהם של אלו שמאמינים
תודה אבא,יש לך עוד פניני חוכמה שאתה רוצה ללמד אותי ממרומי גילך המופלג?
תרגיע עם הדיבור

• פותח/ת השרשור
אתה רגיש. ובכל מקרה אני לא מתכוון להמשיך להתווכח איתך אז אני אגיד לך לילה טוב

ערכתי את התגובה שלי לפני שהגבת,אתה זה שמנסה לעצבן אותי בכח פה

אם הדעות שלי מעניינות אותך במיוחד, אז אני לא מאמין שהעולם קיים 5800 שנה, וגם לא שנברא ב-6 ימים.
מושג של תקופה, יום, שנה - יכול לתאר דבר מילולי ויכול להיות דבר סימבולי שמתאר תקופה ארוכה הרבה יותר.
הדעה הרווחת היא ששנים בתנך לא היוו תקופה ארוכה יותר משנה כיום , אלא קצרה יותר עקב כך שבתנך מסופר על אנשים שהגיעו לגילאים של מאות שנים כמו נח , מה שאני מנסה להגיד שיש הרבה דברים בתנך שהם מסורבלים וסותרים את עצמם ואי אפשר להסתמך עליהם

המצחיק זה שהתנ"ך נכתב ע"י כמה אנשים...בתקופות שונות... ויש לו כמה גרסאות... וזה ספר ששוכתב כמה פעמים עד לגרסה שאנחנו מכירים היום...

אז בסדר, הבנו, אתם לא מאמינים.
אבל תלמדו לכבד את מי שכן, אם אני בוחר להאמין בX בזמן שאתה מאמין בY, זו בעיה שלי ושלי בלבד, ואף אחד, בטח שלא אתם יכול להחליט בשבילי.
שכל אחד יאמין במה שבא לו וזהו, לא צריך להתווכח על כל מיני שטויות כל היום.

אבל תלמדו לכבד את מי שכן
אני מוכן לכבד אותך כל עוד כל אמונה שלי תזכה לאותו הכבוד שאתה תקבל ממני. שזה אומר שאם יום אחד אני אקום בבוקר ואחליט שאני מקריב חתול לריפטו אתה תכבד את זה ולא תדווח את טקס הפולחן שלי למשטרה.

אני מוכן לכבד אותך כל עוד כל אמונה שלי תזכה לאותו הכבוד שאתה תקבל ממני. שזה אומר שאם יום אחד אני אקום בבוקר ואחליט שאני מקריב חתול לריפטו אתה תכבד את זה ולא תדווח את טקס הפולחן שלי למשטרה.
לא.

נהיית די מנייק בזמן האחרון שמת לב?
זה שאני לא מסכים איתך זה מניאק?
הגיוני.
ולידיעתך הכוונה שלי הייתה שלא אכפת לי במה אתה מאמין "איש איש באמונתו יחיה"
אבל להרוג חתול זה לא לגיטימי בשום מצב.

הגיוני.
וואו איזה דרמטי. כאילו שבאתי להרוג חתול עכשיו. קח דברים בפרופורציה כולה קצת צחוקים.

וואו איזה דרמטי. כאילו שבאתי להרוג חתול עכשיו. קח דברים בפרופורציה כולה קצת צחוקים.
תגיד אתה אמיתי? אתה בצטט את פאטי ועונה לו תשובה יחסית רצינית שמציגה את דעתך אז פתאום כשאני מראה שהיא שגויה זה נהפך להיות בצחוק? זה לא משנה מה אתה באמת עשית, מה שחשוב זאת הכוונה.

אבל ריפטו ידחה את החתול, חתול אוהבים חלב, ולטענת השליט הגדול ריפטו החלב נועד לגזע העליון והטהור בני האדם ולא לחתולים שבתחתית ביחד עם החומיינים.

הגיוני.
ולסובב תרנגול מעל הראש ואז לשחוט אותו זה כן לגיטימי?

האמת שמעניין אותי מה דתיים חושבים על זה, הרי אלו מיני אדם שחייו לפני מאות אלפי שנים או יותר ולפי התנ"ך העולם קיים רק 5800 שנה..
מה כל כך מפליא בזה?
ומה לגביי מאובנים של חיות שנכחדו לפני מיליוני שנים? וגזעים אחרים של אדם קדמון שנכחדו וחיו גם מאות אלפי שנה אחורה?
ומה לגביי "לוסי" ?
בתנ"ך יש הסבר לכל דבר, הדתיים תמיד ימצאו הסבר כלשהו.

אחי... כתוב בתנ"ך שישה ימים!!!
יום לא מחייב שיהיה יממה, בתנ"ך מפרשים דברים אחרת לרוב.

ולסובב תרנגול מעל הראש ואז לשחוט אותו זה כן לגיטימי?
1+

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית