נק' מוניטין:
34,643
- 23,991
- 15,517
באותה מידה שהשאלה שלך לא קשורה 😃חחחחח מה זה קשור?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
באותה מידה שהשאלה שלך לא קשורה 😃חחחחח מה זה קשור?
לא יודע מה לא קשור בלשאול אם אתה מאמין אבל טוב?באותה מידה שהשאלה שלך לא קשורה 😃
אני מאמין בכוח עליון.. אבל לא כזה שכתוב בספרים.לא יודע מה לא קשור בלשאול אם אתה מאמין אבל טוב?
האמת שמעניין אותי מה דתיים חושבים על זה, הרי אלו מיני אדם שחייו לפני מאות אלפי שנים או יותר ולפי התנ"ך העולם קיים רק 5800 שנה..
איזה הסברים כבר יש לתת לזה? אני שואל ברצינות, פשוט הרי לפי התנ"ך העולם קיים 5800 שנה ואותם מאובנים מלפני מיליוני שנים..מה כל כך מפליא בזה?
ומה לגביי מאובנים של חיות שנכחדו לפני מיליוני שנים? וגזעים אחרים של אדם קדמון שנכחדו וחיו גם מאות אלפי שנה אחורה?
ומה לגביי "לוסי" ?
בתנ"ך יש הסבר לכל דבר, הדתיים תמיד ימצאו הסבר כלשהו.
סבבה מקבל, רק איזה כוח עליון? כי שמעתי לא מזמן מאדם נוסף שהוא לא דתי אבל כן מאמין בכוח עליוןאני מאמין בכוח עליון.. אבל לא כזה שכתוב בספרים.
ורחוק מלהיות אדם דתי.
בכל אופן, כל אחד צריך להאמין במה שעושה לו טוב (איש איש באמונתו יחיה) ובטח שלא צריך לצחוק ולזלזל על זה.
כל אדם כבודו במקומו מונח.
גם למי שמטיף דת, וגם למי שמטיף אתאיזם.
בגלל זה השאלה שלך ב"האם אני מאמין", הייתה קצת לא קשורה בעיניי..אבל טוב?
אני לא האדם המתאים לשיחות על ענייני דת.. מצטעראיזה הסברים כבר יש לתת לזה? אני שואל ברצינות, פשוט הרי לפי התנ"ך העולם קיים 5800 שנה ואותם מאובנים מלפני מיליוני שנים..
לא צריך להאמין בכלום. אמונה זה חוסר ידע\ודאות\אמיתות הדברים.בכל אופן, כל אחד צריך להאמין במה שעושה לו טוב (איש איש באמונתו יחיה)
העובדה שאתה אומר למישהו מה הוא צריך לעשות זה לא יותר טוב מלכפות דת.לא צריך להאמין בכלום. אמונה זה חוסר ידע\ודאות\אמיתות הדברים.
כמו הכפייה דתית במדינה 😃העובדה שאתה אומר למישהו מה הוא צריך לעשות זה לא יותר טוב מלכפות דת.
לא זה לא. ואתה צריך להבין את הרעיון שלכל אדם יש את הזכות להאמין במה שבא לו. אין לך שום זכות לבוא ולשפוט אותו על דבר שכזה כי באותה מידה אני יכול לבוא ולשפוט אותך אם אתה אוהב גזרים ואני לא. כל עוד אין כפייה דתית מהצד המאמין ולהפך לאף אחד אין זכות להגיד כלום.אמונה זה חוסר ידע\ודאות\אמיתות הדברים
לא זה לא. ואתה צריך להבין את הרעיון שלכל אדם יש את הזכות להאמין במה שבא לו. אין לך שום זכות לבוא ולשפוט אותו על דבר שכזה כי באותה מידה אני יכול לבוא ולשפוט אותך אם אתה אוהב גזרים ואני לא. כל עוד אין כפייה דתית מהצד המאמין ולהפך לאף אחד אין זכות להגיד כלום.
*אומר את זה בתור אתאיסט *
תמשיך לחפור כמה שאתה יכול, הבורים מנסים להתעלם אבל האמת מחלחלת.זו דעתי. לא כופה על אף אחד כלום.
ואתה מכליל. זה שחלק מחבר המאמינים דפוקים בשכל והורסים לנו את המדינה זו לא סיבה לשנוא את כול המאמינים ולהרוס להם את האמונה. הלוואי עליי שהייתי יכול להיות נאיבי ולהאמין בכל הדברים הללו אבל לצערי אני לא.אתה עיוור לנזקי הדת בעולם
אל תצטער על זה שאתה לא הולך שולל וחי את החיים בתוך אמונה כוזבת. אני לא שונא את המאמינים, אבל הם חלק מהעם ובעלי זכות הצבעה. הרבה מהם(רובם?) בוחרים באופן טבעי באנשים שמייצגים אידיאולוגיות זהות לשלהם. נשמע לך הגיוני שעדיין לא לומדים אבולוציה בבתי ספר? שלילד הממוצע אין מושג איך התפתח המין האנושי מעבר לספר בראשית?ואתה מכליל. זה שחלק מחבר המאמינים דפוקים בשכל והורסים לנו את המדינה זו לא סיבה לשנוא את כול המאמינים ולהרוס להם את האמונה. הלוואי עליי שהייתי יכול להיות נאיבי ולהאמין בכל הדברים הללו אבל לצערי אני לא.
צודק לחלוטין.אל תצטער על זה שאתה לא הולך שולל וחי את החיים בתוך אמונה כוזבת. אני לא שונא את המאמינים, אבל הם חלק מהעם ובעלי זכות הצבעה. הרבה מהם(רובם?) בוחרים באופן טבעי באנשים שמייצגים אידיאולוגיות זהות לשלהם. נשמע לך הגיוני שעדיין לא לומדים אבולוציה בבתי ספר? שלילד הממוצע אין מושג איך התפתח המין האנושי מעבר לספר בראשית?
אם הייתי יכול, הייתי בוחר בתשובה כתשובה נבחרתאל תצטער על זה שאתה לא הולך שולל וחי את החיים בתוך אמונה כוזבת. אני לא שונא את המאמינים, אבל הם חלק מהעם ובעלי זכות הצבעה. הרבה מהם(רובם?) בוחרים באופן טבעי באנשים שמייצגים אידיאולוגיות זהות לשלהם. נשמע לך הגיוני שעדיין לא לומדים אבולוציה בבתי ספר? שלילד הממוצע אין מושג איך התפתח המין האנושי מעבר לספר בראשית?
הבעיה היא לא המאמינים אלא האל. יצא הגורל שדווקא ההוא ששלושת הדתות המונותאיסטיות בחרו להאמין בו הוא כנראה אל רשע, רצחני, שונא נשים, הומופוב ונוטה להתעמר בעיקר במאמינים שלו...אל תצטער על זה שאתה לא הולך שולל וחי את החיים בתוך אמונה כוזבת. אני לא שונא את המאמינים, אבל הם חלק מהעם ובעלי זכות הצבעה. הרבה מהם(רובם?) בוחרים באופן טבעי באנשים שמייצגים אידיאולוגיות זהות לשלהם. נשמע לך הגיוני שעדיין לא לומדים אבולוציה בבתי ספר? שלילד הממוצע אין מושג איך התפתח המין האנושי מעבר לספר בראשית?
כאחד שלא "הולך שולל" אחרי העדר, עדיין נראה לי לא מכבד עבור חברי הפורום שכן מאמינים.אתה אומר את זה כי אתה עיוור לנזקי הדת בעולם. מה הקשר גזרים לעזאזל? מה זה "כל עוד אין כפיה דתית"? זה קיים כמעט בכל זמן ובכל מקום, וכל עוד זה נמצא גם בממשלה ומשפיע על אנשים שמקבלים החלטות גורליות עם השלכות ברורות כל הקיום שלנו כמין אנושי, אנחנו בבעיה.
תמשיך לחפור כמה שאתה יכול, הבורים מנסים להתעלם אבל האמת מחלחלת.
אוי אוי אוי, פגענו להם בכבוד?כאחד שלא "הולך שולל" אחרי העדר, עדיין נראה לי לא מכבד עבור חברי הפורום שכן מאמינים.
אתה משווה בין דעאש לבין חברי הפורום שקוראים את השרשור ובמקרה כן מאמינים בדת?אוי אוי אוי, פגענו להם בכבוד?
![]()
לא מבין את הקטע של ה"כבוד" הזה. מה יש פה לכבד?
אתה מכבד את העריפת ראשים של דעאש? כי הם מאמינים בדרך הזאת אז פאקינג תכבד.
זאת הבעיה.. שכל אחד מפרש דברים לפי איך שזה מסתדר עם הרצונות שלו.יום לא מחייב שיהיה יממה, בתנ"ך מפרשים דברים אחרת לרוב.