התגלה מין חדש של אדם קדמון

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
לא יודע מה לא קשור בלשאול אם אתה מאמין אבל טוב?
אני מאמין בכוח עליון.. אבל לא כזה שכתוב בספרים.
ורחוק מלהיות אדם דתי.

בכל אופן, כל אחד צריך להאמין במה שעושה לו טוב (איש איש באמונתו יחיה) ובטח שלא צריך לצחוק ולזלזל על זה.
כל אדם כבודו במקומו מונח.

גם למי שמטיף דת, וגם למי שמטיף אתאיזם.
בגלל זה השאלה שלך ב"האם אני מאמין", הייתה קצת לא קשורה בעיניי..אבל טוב?

• פותח/ת השרשור
האמת שמעניין אותי מה דתיים חושבים על זה, הרי אלו מיני אדם שחייו לפני מאות אלפי שנים או יותר ולפי התנ"ך העולם קיים רק 5800 שנה..

מה כל כך מפליא בזה?
ומה לגביי מאובנים של חיות שנכחדו לפני מיליוני שנים? וגזעים אחרים של אדם קדמון שנכחדו וחיו גם מאות אלפי שנה אחורה?
ומה לגביי "לוסי" ?
בתנ"ך יש הסבר לכל דבר, הדתיים תמיד ימצאו הסבר כלשהו.
איזה הסברים כבר יש לתת לזה? אני שואל ברצינות, פשוט הרי לפי התנ"ך העולם קיים 5800 שנה ואותם מאובנים מלפני מיליוני שנים..
אני מאמין בכוח עליון.. אבל לא כזה שכתוב בספרים.
ורחוק מלהיות אדם דתי.

בכל אופן, כל אחד צריך להאמין במה שעושה לו טוב (איש איש באמונתו יחיה) ובטח שלא צריך לצחוק ולזלזל על זה.
כל אדם כבודו במקומו מונח.

גם למי שמטיף דת, וגם למי שמטיף אתאיזם.
בגלל זה השאלה שלך ב"האם אני מאמין", הייתה קצת לא קשורה בעיניי..אבל טוב?
סבבה מקבל, רק איזה כוח עליון? כי שמעתי לא מזמן מאדם נוסף שהוא לא דתי אבל כן מאמין בכוח עליון

איזה הסברים כבר יש לתת לזה? אני שואל ברצינות, פשוט הרי לפי התנ"ך העולם קיים 5800 שנה ואותם מאובנים מלפני מיליוני שנים..
אני לא האדם המתאים לשיחות על ענייני דת.. מצטער

אמונה זה חוסר ידע\ודאות\אמיתות הדברים
לא זה לא. ואתה צריך להבין את הרעיון שלכל אדם יש את הזכות להאמין במה שבא לו. אין לך שום זכות לבוא ולשפוט אותו על דבר שכזה כי באותה מידה אני יכול לבוא ולשפוט אותך אם אתה אוהב גזרים ואני לא. כל עוד אין כפייה דתית מהצד המאמין ולהפך לאף אחד אין זכות להגיד כלום.
*אומר את זה בתור אתאיסט *

לא זה לא. ואתה צריך להבין את הרעיון שלכל אדם יש את הזכות להאמין במה שבא לו. אין לך שום זכות לבוא ולשפוט אותו על דבר שכזה כי באותה מידה אני יכול לבוא ולשפוט אותך אם אתה אוהב גזרים ואני לא. כל עוד אין כפייה דתית מהצד המאמין ולהפך לאף אחד אין זכות להגיד כלום.
*אומר את זה בתור אתאיסט *

אתה אומר את זה כי אתה עיוור לנזקי הדת בעולם. מה הקשר גזרים לעזאזל? מה זה "כל עוד אין כפיה דתית"? זה קיים כמעט בכל זמן ובכל מקום, וכל עוד זה נמצא גם בממשלה ומשפיע על אנשים שמקבלים החלטות גורליות עם השלכות ברורות כל הקיום שלנו כמין אנושי, אנחנו בבעיה.

זו דעתי. לא כופה על אף אחד כלום.
תמשיך לחפור כמה שאתה יכול, הבורים מנסים להתעלם אבל האמת מחלחלת.

אתה עיוור לנזקי הדת בעולם
ואתה מכליל. זה שחלק מחבר המאמינים דפוקים בשכל והורסים לנו את המדינה זו לא סיבה לשנוא את כול המאמינים ולהרוס להם את האמונה. הלוואי עליי שהייתי יכול להיות נאיבי ולהאמין בכל הדברים הללו אבל לצערי אני לא.

ואתה מכליל. זה שחלק מחבר המאמינים דפוקים בשכל והורסים לנו את המדינה זו לא סיבה לשנוא את כול המאמינים ולהרוס להם את האמונה. הלוואי עליי שהייתי יכול להיות נאיבי ולהאמין בכל הדברים הללו אבל לצערי אני לא.
אל תצטער על זה שאתה לא הולך שולל וחי את החיים בתוך אמונה כוזבת. אני לא שונא את המאמינים, אבל הם חלק מהעם ובעלי זכות הצבעה. הרבה מהם(רובם?) בוחרים באופן טבעי באנשים שמייצגים אידיאולוגיות זהות לשלהם. נשמע לך הגיוני שעדיין לא לומדים אבולוציה בבתי ספר? שלילד הממוצע אין מושג איך התפתח המין האנושי מעבר לספר בראשית?

אל תצטער על זה שאתה לא הולך שולל וחי את החיים בתוך אמונה כוזבת. אני לא שונא את המאמינים, אבל הם חלק מהעם ובעלי זכות הצבעה. הרבה מהם(רובם?) בוחרים באופן טבעי באנשים שמייצגים אידיאולוגיות זהות לשלהם. נשמע לך הגיוני שעדיין לא לומדים אבולוציה בבתי ספר? שלילד הממוצע אין מושג איך התפתח המין האנושי מעבר לספר בראשית?
צודק לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
אם הייתי יכול, הייתי בוחר בתשובה כתשובה נבחרת

הבעיה היא לא המאמינים אלא האל. יצא הגורל שדווקא ההוא ששלושת הדתות המונותאיסטיות בחרו להאמין בו הוא כנראה אל רשע, רצחני, שונא נשים, הומופוב ונוטה להתעמר בעיקר במאמינים שלו...

אתה אומר את זה כי אתה עיוור לנזקי הדת בעולם. מה הקשר גזרים לעזאזל? מה זה "כל עוד אין כפיה דתית"? זה קיים כמעט בכל זמן ובכל מקום, וכל עוד זה נמצא גם בממשלה ומשפיע על אנשים שמקבלים החלטות גורליות עם השלכות ברורות כל הקיום שלנו כמין אנושי, אנחנו בבעיה.

תמשיך לחפור כמה שאתה יכול, הבורים מנסים להתעלם אבל האמת מחלחלת.
כאחד שלא "הולך שולל" אחרי העדר, עדיין נראה לי לא מכבד עבור חברי הפורום שכן מאמינים.

כאחד שלא "הולך שולל" אחרי העדר, עדיין נראה לי לא מכבד עבור חברי הפורום שכן מאמינים.
אוי אוי אוי, פגענו להם בכבוד?

kleenex.jpg

לא מבין את הקטע של ה"כבוד" הזה. מה יש פה לכבד?
אתה מכבד את העריפת ראשים של דעאש? כי הם מאמינים בדרך הזאת אז פאקינג תכבד.

אוי אוי אוי, פגענו להם בכבוד?

kleenex.jpg

לא מבין את הקטע של ה"כבוד" הזה. מה יש פה לכבד?
אתה מכבד את העריפת ראשים של דעאש? כי הם מאמינים בדרך הזאת אז פאקינג תכבד.
אתה משווה בין דעאש לבין חברי הפורום שקוראים את השרשור ובמקרה כן מאמינים בדת?
אוקיי

יום לא מחייב שיהיה יממה, בתנ"ך מפרשים דברים אחרת לרוב.
זאת הבעיה.. שכל אחד מפרש דברים לפי איך שזה מסתדר עם הרצונות שלו.
אפילו ה"לא תרצח" שם נתון לעירעור..
לרצוח יהודי מאמין זה פשע חמור, אבל עבור חלק מהמאמינים לרצוח הומוסקסואל או ערבי זה "נסלח"..
יש הרבה פירצות בטקסט המקראי ואדם שבוחר לתת לאותו טקסט תוקף מוסרי ולהכתיב כללי התנהגות המבוססים על אותו טקסט, יכול להוביל לפגיעה מיותרת..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית