הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן מנוחה

ron200011

משתמש מתחיל
11
2
נק' מוניטין:
2
11
2
ספייס קרית אתא
כמה זמן מנוחה כדאי לעשות בין כל סט לסט ?
וכמה בין תרגיל לתרגיל ?

@DarkMatter
בתוכניות כוח כדוגמת SS המטרה היא להוסיף משקלים מאימון לאימון או משבוע לשבוע. בשביל זה עליך לעשות כל מה שאפשר על מנת להצליח להרים את המשקל
בשום מצב אין סיבה לנוח מעל 5 דקות בבנץ.

השאלה שלו היתה
כמה זמן מנוחה כדאי לעשות בין כל סט לסט ?
וכמה בין תרגיל לתרגיל ?
בשביל לא לסבך אותו פשוט שינוח בין כל תרגיל וכל סט 2 דקות, זו המלצה טובה.

בשום מצב אין סיבה לנוח מעל 5 דקות בבנץ.
מה אם קרה מצב שבו לחצתי משקל כלשהו ל5 חזרות, ואחרי 5 דקות מנוחה אני מרגיש שאני לא אצליח ללחוץ אותו שוב ל5 חזרות אבל אם אנוח עוד 2 דקות אני אצליח? מה אני צריך לעבוד בכוח? להרים ל4 חזרות עכשיו ולא להשקיע עוד 2 דקות במנוחה כדי להצליח חמישיה?
בשביל לא לסבך אותו פשוט שינוח בין כל תרגיל וכל סט 2 דקות, זו המלצה טובה.
זאת לא המלצה טובה. בצורה הזאת הוא לא יוכל לעבוד בעצימות גבוהה. מתאמן מתחיל צריך לעבוד בעצימות גבוהה, כלומר לבצע סטים לטווח חזרות כלשהו עם משקל שקרוב לRM, ובמשקל עבודה כזה אתה בחיים לא תתאושש עם 2 דקות מנוחה.

אוי ואבוי

אויייייייייי ואבוייייייייי

בכלליות
תנוח בסביבות ה2 דקות בבנץ..
לזמן המנוחה יש חשיבות

אלא אם אתה בSS אז תנוח 3-5..
קדימה, תסביר את היתרון בהרמה של משקל נמוך יותר בסטים הבאים

אם עשיתי בנץ 80 ל 3x5 עם 3 דקות מנוחה
ואימון אחרי עשיתי 80 בנץ ל3x5 עם 2 דקות מנוחה
זו התקדמות כלומר זמן מנוחה הוא פרמטר.

לשכוח מזמן המנוחה ולהגיד
טוב הוא לא פרמטר לנוח 10 דקות העיקר להרים את המשקל לx וy חזרות וסטים זה מטומטם.

כמו שלהגביר את החזרות/משקל/סטים דורש יותר כוח, כך גם לזמן מנוחה קצר יותר והוא משחק תפקיד.

אם תרצו להסכים עם זה ואם לא, זמן המנוחה הוא פרמטר ויש לו חשיבות להיפרטרופיה.
אם לא, בילדרים היו נחים כמה שבא להם העיקר להרים יותר משקל ליותר חזרות וסטים

@^pala אם אתה רוצה להוסיף משהו..

להוסיף קצת:
הפורום הזה מידרדר, החל מלהמליץ לאנשים שמעוניים לגדול טקסס
ועד להגיד להם לנוח 5 דקות בבנץ.

נערך לאחרונה:
אם עשיתי בנץ 80 ל 3x5 עם 3 דקות מנוחה
ואימון אחרי עשיתי 80 בנץ ל3x5 עם 2 דקות מנוחה

לשכוח מזמן המנוחה ולהגיד
טוב הוא לא פרמטר לנוח 10 דקות העיקר להרים את המשקל לx וy חזרות וסטים זה מטומטם.

כמו שלהגביר את החזרות/משקל/סטים דורש יותר כוח, כך גם לזמן מנוחה קצר יותר והוא משחק תפקיד.

אם תרצו להסכים עם זה ואם לא, זמן המנוחה הוא פרמטר ויש לו חשיבות להיפרטרופיה.
אם לא, בילדרים היו נחים כמה שבא להם העיקר להרים יותר משקל ליותר חזרות וסטים

@^pala אם אתה רוצה להוסיף משהו..

להוסיף קצת:
אתה מדבר שטויות, מתחמק משאלות על ידי זה שאתה כותב עוד שטויות, ואז בגלל שאתה לא יודע מה לכתוב אתה מתייג מישהו בתקווה שיגבה את השטויות שלך. מבריק.
המלצה שניתנה פה היא לנוח את הזמן שדרוש בשביל להשלים את הסט שכתוב לך בתוכנית. אם התוכנית שלך היא רשימת מכולת ללא חשיבות לכמות סטים או חזרות אז תעשה מה שבזין שלך זה לא באמת משנה. אם בתוכנית שלי אני צריך להרים 3 סטים של 7 חזרות עם 100% משקל עבודה אני ינוח גם 7 דקות אם צריך. אם אני צריך להרים 5 סטים ל5 חזרות עם 90% משקל עבודה ומספיק לי 2 דק מנוחה, זה מה שאנוח. אם אני צריך להרים 2 סטים של 80%, אז אני ינוח אפילו דקה.

זאת לא התקדמות כי לגוף אין צורך לעבור את שלבי הSHOCK והאדפטציה על מנת להצליח להרים את המשקל שהוא כבר הרים בזמן מנוחה נמוך יותר. אם נתקעת במשקלי העבודה הפתרון הוא לא לנסות להקטין את זמני המנוחה באותו המשקל אלה להתקדם גם אם זה אומר לנוח יותר. כמובן שיש אמת בדבריך אם מדובר בתוכנית שמטרתה הראשית היא היפרטרופיה. במקרה של היפרטרופיה אני מאמין שאתה צודק ושבאמת יש סיבה שבילדרים לא נחים 8 דקות בין סט לסט.
למה שמתאמן לא יגדל בטקסס? אפשר תמיד לתת טקסס עם אפשרות להוסיף 3-5 סטים לבייספס/טרייספס/כתף אחורית לגיוון כדי שהתוכנית תתאים יותר למטרות היפרטרופיה ובאותו הזמן לשים גם התקדמות במשקלים כאופציה. יש פה כאלה שקוראים לזה "פווארבילדינג" למרות שאני לא בטוח עד כמה המונח הזה הוא POLITICALLY CORRECT.
בכל מקרה, זאת לא הנקודה, אתה לא יכול להגיד שהפורום מדרדר בגלל שלאנשים יש דעות שונות. אני חושב שמתאמן יכול לגדול מעולה בתוכנית נפח נמוך או בתוכנית פיצולים בעלת מבנה שמדמה את הטקסס ואני מאמין שאותו מתאמן יגדל גם אם יציב לעצמו מטרה של התקדמות במשקלי העבודה משבוע לשבוע על ידי הגדלת המנוחה בין הסטים למטרת התקדמות. לא מסכים? אין לי בעיה עם זה, אין פה הוכחות מדעיות ולא הכל פה מובן מאליו ואני מכבד את הדעה שלך

אתה מדבר שטויות, מתחמק משאלות על ידי זה שאתה כותב עוד שטויות, ואז בגלל שאתה לא יודע מה לכתוב אתה מתייג מישהו בתקווה שיגבה את השטויות שלך. מבריק.
טוב הגעתי למסקנה שאף אחד פה לא ישכנע אף אחד ואני לא רוצה שהדיון ידרדר לויכוח ביסט - סטארדאסט ולרמות אישיות.
פותח האשכול יבחר להאמין למה שנראה לו הגיוני יותר

טוב הגעתי למסקנה שאף אחד פה לא ישכנע אף אחד ואני לא רוצה שהדיון ידרדר לויכוח ביסט - סטארדאסט ולרמות אישיות.
פותח האשכול יבחר להאמין למה שנראה לו הגיוני יותר
אין פה מה להחליט,אתה טועה ואתה לא מוכן לקבל את זה.

@shahar18 @Matty אתם בחיים לא תשכנעו בנאדם אם תדברו אליו בצורה כל כך מגעילה ומתנשאת. גם אם אתם מדברים עם בנאדם שכל מילה שניה שיוצאת לן מהפה היא ברוסיינס צריך להתייחס למה שהוא אומר בכבוד אחרת אתם מכניסים אותו למצב הגנתי ומוציאים ממנו את כל החשק בכלל לדבר איתכם. הגישה המתנשאת הזאת ממש מגעילה אותי. בבקשה תפסיקו עם זה.

אין פה מה להחליט,אתה טועה ואתה לא מוכן לקבל את זה.
אתה לא מוכן לקבל שאנשים שחושבים אחרת ממך,
כי כל עוד אין פה מחקר שמעיד שמה שאתה טוען נכון כל מה שנשאר לך זה לחשוב מה הגיוני לך יותר.

@shahar18 @Matty אתם בחיים לא תשכנעו בנאדם אם תדברו אליו בצורה כל כך מגעילה ומתנשאת. גם אם אתם מדברים עם בנאדם שכל מילה שניה שיוצאת לן מהפה היא ברוסיינס צריך להתייחס למה שהוא אומר בכבוד אחרת אתם מכניסים אותו למצב הגנתי ומוציאים ממנו את כל החשק בכלל לדבר איתכם. הגישה המתנשאת הזאת ממש מגעילה אותי. בבקשה תפסיקו עם זה.
ההודעה הראשונה שלו קצת עצבנה אותי וזאת הסיבה שבחרתי להגיב ככה. אבל כן אתה לגמרי צודק

• פותח/ת השרשור
אני כרגע במסה ועושה תכנית AB ורוצה להעלות משקלים אני לא מדבר רק על בנץ פרס אלא בכללי כמה זמן מנוחה כדאי ?

אני כרגע במסה ועושה תכנית AB ורוצה להעלות משקלים אני לא מדבר רק על בנץ פרס אלא בכללי כמה זמן מנוחה כדאי ?
כתבתי לך:
"
תלוי במטרות.
התשובה הכי טובה תהיה - אתה צריך לנוח את הזמן הדרוש בשבילך להרים את המשקל שכתוב לך בתוכנית.
"

אני כרגע נח 2 דקות ולפי ההרגשה מחליט אם לחכות עוד או לא.

@shahar18 @DarkMatter
בזמנו שאלתי למה אימון 5*5 בטקסס לוקח כ'כ הרבה זמן, ההסבר שקיבלתי היה שכאשר המשקלים כבדים והמתאמן קרוב לפוטנציאל שלו, אז גם סט ב 80% מ rm5 זה כבד.
אני חושב שזה מאוד הגיוני ולכן עבור מתאמן במשקלים לא גבוהים מנוחות ארוכות לא ממש נדרשות בטח לא מעל 5 דקות וזה לא הרגל כ'כ טוב.

אני כרגע נח 2 דקות ולפי ההרגשה מחליט אם לחכות עוד או לא.

@shahar18 @DarkMatter
בזמנו שאלתי למה אימון 5*5 בטקסס לוקח כ'כ הרבה זמן, ההסבר שקיבלתי היה שכאשר המשקלים כבדים והמתאמן קרוב לפוטנציאל שלו, אז גם סט ב 80% מ rm5 זה כבד.
אני חושב שזה מאוד הגיוני ולכן עבור מתאמן במשקלים לא גבוהים מנוחות ארוכות לא ממש נדרשות בטח לא מעל 5 דקות וזה לא הרגל כ'כ טוב.
אני לא המלצתי בשום מקום לנוח מעל 5 דק'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית