פווארליפטר טבעי

• פותח/ת השרשור hbhc
  • פורסם בתאריך

hbhc

מושעה
269
133
נק' מוניטין:
617
269
133
שלום לכולם וחג שמח,
יש לי שאלה
מעניין אותי לדעת,פווארליפטר "טבעי" ששוקל 100 קילו מה המשקלים או הטוטל שהוא יכול להרים לעומת פווארליפטר "לא טבעי" ,פשוט מעניין אותי לדעת כמה החומרים שאני לא יודע איך קוראים להם אפילו עוזרים.
דיון מהנה

אני מסכים שהפרש 40 קילו הוא מוגזם, אבל אולי זה רק מדגיש עד כמה כדי לך לשפר את האחיזה שלך..
אז אפשר לקחת את זה לקיצוניות ולדדלפט עם שמן על הידיים בשביל "לשפר את האחיזה".

הרצועות משתתפות בנשיאה בעומס, החגורה לא.

הוא גורם משמעותי.
בכל מקרה זה מוזר שזה לא ברור לך שהמגנזיום תורם לך יכולת להתאמץ פחות באחיזה כיוון שהמוט לא מחליק
גם חליפת לחץ לא משתתפת בנשיאת העומס אלא מאפשרת לך להרים יותר עם מה שיש לך ואני עדיין לא רואה אף אחד ממליץ על כזה דבר פה (ובצדק).

גם אצלי מגנזיום מוסיף לא מעט משקל למוט ואני יכול להחזיק סביב ה20 קילו יותר ממה שאני יכול לנעול. עדיין משו שמצביע על זה שכדאי לשפר אחיזה?
אתה מסכים איתי שיש הבדל בין 20 ק״ג הפרש ל40 ק״ג הפרש?
(ואם אתה מחליט להתחכם, אז כן, הבדל של 20 ק״ג, וואו, איזה צחוקים).

אתה מסכים איתי שיש הבדל בין 20 ק״ג הפרש ל40 ק״ג הפרש?
(ואם אתה מחליט להתחכם, אז כן, הבדל של 20 ק״ג, וואו, איזה צחוקים).

זה משתנה וככל שאתה מרים יותר מן הסתם ההפרש יהיה גדול יותר.
לאדם עם גריפ חלש באופן יחסי יכול להיות מצב של 40 קילו הבדל, תעשה את ההבדל בין כבד לו להרים את זה לבין כבד לו לאחוז את זה.

זה משתנה וככל שאתה מרים יותר מן הסתם ההפרש יהיה גדול יותר.
לאדם עם גריפ חלש באופן יחסי יכול להיות מצב של 40 קילו הבדל, תעשה את ההבדל בין כבד לו להרים את זה לבין כבד לו לאחוז את זה.
ולדעתך הפרש של 40 ק״ג לא ניתן לשיפור? ובעצם למה לא לעבוד על האחיזה ולהקטין את ההפרש?

בעזהי"ת

היות והקואורדינציה מהווה גורם מכריע ביכולת לישם כוח מירבי, קיימת תועלת ואף תועלת מרובה לתרגול במשקלי overload, ולמשל: נעילות סקוואט עם משקלים סופר כבדים. מתוך זאת אפשר לראות שימוש מתוזמן בחגורה, כבעל ערך להתקדמות ביכולת, גם למי שאינו חפץ ביקרה.

על אותו עיקרון, נמצאת תועלת בשילוב רצועות בדדליפט, כל כמה שלעיתים נוטים לחרף אותן, אם לאחר עבודת כוח מירבי - לצורך overload, או לאחר עבודת חזרות - לצורך תוספת נפח שלא תוגבל ביכולת הגריפ.

בעזהי"ת

היות והקואורדינציה מהווה גורם מכריע ביכולת לישם כוח מירבי, קיימת תועלת ואף תועלת מרובה לתרגול במשקלי overload, ולמשל: נעילות סקוואט עם משקלים סופר כבדים. מתוך זאת אפשר לראות שימוש מתוזמן בחגורה, כבעל ערך להתקדמות ביכולת, גם למי שאינו חפץ ביקרה.

על אותו עיקרון, נמצאת תועלת בשילוב רצועות בדדליפט, כל כמה שלעיתים נוטים לחרף אותן, אם לאחר עבודת כוח מירבי - לצורך overload, או לאחר עבודת חזרות - לצורך תוספת נפח שלא תוגבל ביכולת הגריפ.

אני לא רואה סיבה שברמה הגבוהה לא תצליח להחזיק עם הגריפ משקל שתוכל לתת לנפח.
אם זה כן המצב, צריך לצמצם את הפער בין הכוח הכללי לגריפ.
לא הגיוני שלא תצליח להחזיק משקל שאתה יכול לתת ב 5×5.

בעזהי"ת

אני לא רואה סיבה שברמה הגבוהה לא תצליח להחזיק עם הגריפ משקל שתוכל לתת לנפח.
אם זה כן המצב, צריך לצמצם את הפער בין הכוח הכללי לגריפ.
לא הגיוני שלא תצליח להחזיק משקל שאתה יכול לתת ב 5×5.

אני לא בטוח שהבנת את דברי.

5x5 דדליפט, כל כמה שברמה מסוימת בהחלט מהווה אימון נפח, עדיין לא מהווה נפח יוצא דופן. עכשיו תחשוב על סדרת bbb לאחריו, ותבין שחבל לקצוב את נפח האימון על פי מגבלות הגריפ.

בעזהי"ת

אני לא בטוח שהבנת את דברי.

5x5 דדליפט, כל כמה שברמה מסוימת בהחלט מהווה אימון נפח, עדיין לא מהווה נפח יוצא דופן. עכשיו תחשוב על סדרת bbb לאחריו, ותבין שחבל לקצוב את נפח האימון על פי מגבלות הגריפ.

ברור שחבל, אבל זה לא מצדיק שכל התוכנית תהיה עם רצועות (לטעמי לפחות).

בעזהי"ת

אם אתה מתייחס לנקודות שאני העלתי לגבי הנושאים הנ"ל, אז בשונה ממני (בצורה חלקית) אתה מדבר על שיפור בPL נטו גם אם נובע משיפור טכני או ספציפי בלבד, כאשר אני מדבר על התחזקות כללית.

בעזהי"ת

אם אתה מתייחס לנקודות שאני העלתי לגבי הנושאים הנ"ל, אז בשונה ממני (בצורה חלקית) אתה מדבר על שיפור בPL נטו גם אם נובע משיפור טכני או ספציפי בלבד, כאשר אני מדבר על התחזקות כללית.

גיוס מיטבי של יחידות מוטוריות בתוך השרירים הפעילים, ותיאום בין שרירי באיכות מירבית ככל האפשר, מהווים חלק מאוד משמעותי בלהיות חזק. האלמנטים הללו מקבלים תשומת לב חשובה, לטענתי, דרך overload. לכן לדבריך, למיטב הבנתי, גם אם אתה לא מעוניין באפיק תחרותי כלשהו, או בהתמחות בסינגלים, עדיין תוכל להפיק תועלת מצורת העבודה הזו (סינגלים כשלעצמם,אגב, מהווים overload ל-RM5).

אתה מדבר על OVERLOAD ספציפי, זאת אומרת שאם מה שמגביל אותי בהתקדמות בדדליפט הוא השלושה ס"מ אחרונים בנעילה עליהם אני צריך לעבוד.
כמובן שאם בסופו של דבר זה יביא להתקדמות בדדליפט זה גם יביא להתחזקות כללית, אבל זו עבודה מאוד ספציפית עלח נקודות חולשה בתרגיל ספציפי וזה חשובים לPL הרבה יותר מאשר לאוכלוסיית הספורטאים הכללית לדעתי (שצריכה לשאוף להמשיך להתקדם בכלל התרגילים מבלי להצמד ליותר מדי ספציפיות).

סינגלים אמיתיים זה משהו שאני לא רואה בו הרבה ערך למי שלא מתאמן PL חוץ מהיותם סוג של איזהשהו מדד, מכיוון שסיכון הפציעה שם גבוה יותר מ3 חזרות לדוגמה ואין לו ערך מוסף עליהן.

בעזהי"ת

אתה מדבר על OVERLOAD ספציפי, זאת אומרת שאם מה שמגביל אותי בהתקדמות בדדליפט הוא השלושה ס"מ אחרונים בנעילה עליהם אני צריך לעבוד.
כמובן שאם בסופו של דבר זה יביא להתקדמות בדדליפט זה גם יביא להתחזקות כללית, אבל זו עבודה מאוד ספציפית עלח נקודות חולשה בתרגיל ספציפי וזה חשובים לPL הרבה יותר מאשר לאוכלוסיית הספורטאים הכללית לדעתי (שצריכה לשאוף להמשיך להתקדם בכלל התרגילים מבלי להצמד ליותר מדי ספציפיות).

סינגלים אמיתיים זה משהו שאני לא רואה בו הרבה ערך למי שלא מתאמן PL חוץ מהיותם סוג של איזהשהו מדד, מכיוון שסיכון הפציעה שם גבוה יותר מ3 חזרות לדוגמה ואין לו ערך מוסף עליהן.

עבודה ספציפית על קושי בשלב הנעילה, כשמה כן היא. עבודת overload יכולה לתת מענה גם לזאת וכלהלן, אבל עיקר מטרתה הוא לימוד הגוף לפעול כ'יחידה אחת' באופן איכותי יותר, באמצעות מניפולציה המאפשרת לעמוד מול משקל כבד יותר מהרגיל, עד הרבה יותר כבד (ובהקשר של הנעילה. במידה והגריפ הוא הבעיה, ולטענתי כרגיל הוא זה, אין בכך לעזור. אבל אם לא, ביצוע סט או שניים עם רצועות, עם אותו משקל וליותר חזרות, או עם משקל גבוה יותר, יכול לתת מענה איכותי למדי, וביחס לאפשרויות אחרות).

סינגלים אגב, לא חייבים להיות רק 1x1 עם 100%. 10 מהם על 90% נשמעים כהצעה מעניינת הרבה יותר לצורך דגש overload לטווח RM5.

על כל פנים, ממש אין צורך שתחשוב כמוני, אז נסכים שלא להסכים.

למרות שאני לא מסכים / אוהב לעבוד עם רצועות, הרבה מאוד ליפטרים ברמה גבוהה משתמשים בהן. הכל פונקציה של כמה אתה בסופו של דבר משתפר מתחרות לתחרות. אם אתה מצליח לאחוז את המשקלי rm1 שלך- אז אין מניעה לעבוד עם רצועות. הבעיה שאתה מבצע את הrm1 שלך עם רצועות ואז בתחרות בפועל המצב שונה מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית