הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית בלי סקוואט

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אני יודע שזה ממש לא אידאלי אבל אני לא יכול לעשות סקוואט בגלל פציעה. פשוט מת מכאבים בסקוואט.
בדדליפט\PC וכל המשיכות למינהן אני לא מרגיש כלום...

איך אפשר להמשיך להתקדם בדדליפט\פלג גוף תחתון בלי סקוואט? איך לתכנן את זה? שוב, אין לי בעיה לעשות דדליפט\PC וכל המשיכות. מעדיף להתאמן 4 פעמים בשבוע ולפצל עליון\תחתון.
בלחיצות אני עושה טקסס ומתקדם אחלה בינתיים, אז חשבתי על:
ראשון וחמישי- טקסס עליון
שלישי ושישי- ??????

משקלי עבודה

דדליפט 140X5
פרס 55X5
בנץ' 87.5X5

משקל גוף 84~

****זה במקביל לטיפול בפציעה ולא במקום, אני יודע שאין אלטרנטיבה לסקוואט ותכנית בלי סקוואט היא תכנית פחות טובה, אז בבקשה להגיב לעניין****

@coldfire @MikeRozner @DarY @Beast and cheat @שלד הלילה

נערך לאחרונה:
אני יודע שזה ממש לא אידאלי אבל אני לא יכול לעשות סקוואט בגלל פציעה. פשוט מת מכאבים בסקוואט.
בדדליפט\PC וכל המשיכות למינהן אני לא מרגיש כלום...

איך אפשר להמשיך להתקדם בדדליפט\פלג גוף תחתון בלי סקוואט? איך לתכנן את זה? שוב, אין לי בעיה לעשות דדליפט\PC וכל המשיכות. מעדיף להתאמן 4 פעמים בשבוע ולפצל עליון\תחתון.
בלחיצות אני עושה טקסס ומתקדם אחלה בינתיים, אז חשבתי על:
ראשון וחמישי- טקסס עליון
שלישי ושישי- ??????

משקלי עבודה

דדליפט 140X5
פרס 55X5
בנץ' 87.5X5

משקל גוף 84~

****זה במקביל לטיפול בפציעה ולא במקום, אני יודע שאין אלטרנטיבה לסקוואט ותכנית בלי סקוואט היא תכנית פחות טובה, אז בבקשה להגיב לעניין****

@coldfire @MikeRozner @DarY @Beast and cheat
עבדתי פעם תקופה די ארוכה בלי סקוואט. יש תרגילים לארבע ראשי שאתה כן יכול לבצע?
איזו בעיה יש לך שמונעת ממך לבצע סקוואט?
סקוואט על רגל אחת גם גורם לך לכאבים?

• פותח/ת השרשור
עבדתי פעם תקופה די ארוכה בלי סקוואט. יש תרגילים לארבע ראשי שאתה כן יכול לבצע?
איזו בעיה יש לך שמונעת ממך לבצע סקוואט?
סקוואט על רגל אחת גם גורם לך לכאבים?
אני מתאמן במכון WL שאין בו בכלל מכונות, ולא עולה לי שם של תרגיל חופשי לארבע ראשי שאני יכול לעשות. בנוסף יש לי מנוי בחדר כושר מעפן של הקאנטרי, שיש בו מכונות ( לג פרס, פשיטת רגליים) אבל אי אפשר לבצע בו דדליפט... ככה שאני לא יכול לעשות באותו יום גם מכונות וגם דדליפט. אה אבל את האימוני בנץ' אני עושה במכון ה "מעפן" כי הספה שם טובה.

3 מטפלים לא הצליחו ממש לאבחן את הבעיה, אבל זו כנראה דלקת באחת הרצועות באיזור או שריר שנתפס לי חזק מאוד באופן כרוני.

ברגל הפצועה אני לא יכול לעשות סקוואט, גם על רגל אחת

אני מתאמן במכון WL שאין בו בכלל מכונות, ולא עולה לי שם של תרגיל חופשי לארבע ראשי שאני יכול לעשות. בנוסף יש לי מנוי בחדר כושר מעפן של הקאנטרי, שיש בו מכונות ( לג פרס, פשיטת רגליים) אבל אי אפשר לבצע בו דדליפט... ככה שאני לא יכול לעשות באותו יום גם מכונות וגם דדליפט. אה אבל את האימוני בנץ' אני עושה במכון ה "מעפן" כי הספה שם טובה.

3 מטפלים לא הצליחו ממש לאבחן את הבעיה, אבל זו כנראה דלקת באחת הרצועות באיזור או שריר שנתפס לי חזק מאוד באופן כרוני.

ברגל הפצועה אני לא יכול לעשות סקוואט, גם על רגל אחת
מה לגבי מכרעים?
אני לא רואה פתרון כל כך, מה שכן אתה יכול לעבוד הרבה באופניים במידה ולא כואב לך. אני אישית הצלחתי לאבד יחסית קצת מסת שריר וכוח בזה שעבדתי המון באופניים...

• פותח/ת השרשור
מה לגבי מכרעים?
אני לא רואה פתרון כל כך, מה שכן אתה יכול לעבוד הרבה באופניים במידה ולא כואב לך. אני אישית הצלחתי לאבד יחסית קצת מסת שריר וכוח בזה שעבדתי המון באופניים...
גם הם כואבים.

בכל מקרה, איך לדעתך כדאי לתכנן את האימונים ?
כבר תקופה ארוכה שלא עשיתי סקוואטים כבדים בגלל הפציעה (חוץ מאיזה 3 שבועות שניסיתי לחזור), ולא איבדתי מסת שריר ברגליים, הקוואדס שלי גדולים באופן טבעי ואני חושב שהדדליפט "משמר" שם את הכוח

אני מתאמן במכון WL שאין בו בכלל מכונות, ולא עולה לי שם של תרגיל חופשי לארבע ראשי שאני יכול לעשות.

יש לנו אחלה מתקן שאתה יכול לעשות בו פשיטת רגליים , זה יכול להיות פתרון זמני בשבילך

מציע לך לה להיתייעץ עם המאמן הוא עזר לי בתקופה שאני לא יכולתי לשפופ

• פותח/ת השרשור
יש לנו אחלה מתקן שאתה יכול לעשות בו פשיטת רגליים , זה יכול להיות פתרון זמני בשבילך

מציע לך לה להיתייעץ עם המאמן הוא עזר לי בתקופה שאני לא יכולתי לשפופ
הוא לא יקבל את זה שהמטרה שלי זה להתחזק ולא להניף ולדחוק יותר, אתה מכיר אותו.

גם הם כואבים.

בכל מקרה, איך לדעתך כדאי לתכנן את האימונים ?
כבר תקופה ארוכה שלא עשיתי סקוואטים כבדים בגלל הפציעה (חוץ מאיזה 3 שבועות שניסיתי לחזור), ולא איבדתי מסת שריר ברגליים, הקוואדס שלי גדולים באופן טבעי ואני חושב שהדדליפט "משמר" שם את הכוח
אם הייתי אתה אז הייתי מכניס אימוני אופניים.. אם אירובי לא מעניין אותך אז מקצר אותם כמה שיותר ועושה אינטרוולים .. זה כמובן בהנחה שבאופניים לא כואב לך

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון איך לתכנן את אימוני הכוח, דדליפטים ושאר המשיכות כדי שאוכל להתקדם בלי סקוואט.

• פותח/ת השרשור
פשוט תתייחס לדדליפט כאילו זה סקוואט עד שהמצב ישתפר.

שלישי 5X5
שישי שיא עם ל 5\3 חזרות
אמור להספיק ? יש מה להוסיף תרגילי עזר בשישי או משהו, אולי דפיציט\היי פולס ? ( בכל זאת, אין סקוואט בכלל) או שזה מספיק נפח לשבוע ?

שלישי 5X5
שישי שיא עם ל 5\3 חזרות
אמור להספיק ? יש מה להוסיף תרגילי עזר בשישי או משהו, אולי דפיציט\היי פולס ? ( בכל זאת, אין סקוואט בכלל) או שזה מספיק נפח לשבוע ?

אמור להספיק. תתחיל את ה 5x5 עם משקל קל יחסית.

יש הרבה אנשים שיותר התמקדו בדדליפט לתקופה ואז גם הסקוואט עלה.
נגיד סופטי או אלברו @alalalal אם אני זוכר אמר פעם שהוא עושה תוכנית שהיא בעיקר דדליפט ואין כמעט סקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית