הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחפש תוכנית בזמן פציעה בלי סקוואט

Barca dp

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
אני כבר כמה חודשים עם פציעה ברגל מתחת לברך ואני לא יכול לעשות סקוואט אבל דדליפט (165) אני יכול לעשות בלי כאבים אז עד שזה יעבור אני מחפש תוכנית .חשבתי אולי כדאי להתרכז בדדליפט במקום בסקוואט שזה היה התרגיל המרכזי. בינתיים אני עושה טקסס. איך אני יכול להפוך את התוכנית שהדדליפט היה התרגיל המרכזי בלי לגרום לעומס? אם זה בכלל רעיון טוב ?
כל רעיונות יתקבלו בברכה
תודה לעוזרים

אני יכול רק להגיד שאני הצלחתי בקלות לעלות מ60 (עם זה התחלתי) ל120 תוך חודש אפילו פחות.
אני באמת לא מבין מה זה אומר. זה אומר שכל מתחיל יכול לעלות ככה בקלות? שמעתי על מישהו שהתחיל דדליפט בקפיצות של פלטה בכל אימון, אז מהיום ככה נמליץ לאנשים? וחוץ מזה, למה החלטתם שסט אחד זה לא מספיק אבל שלושה כן? למה שמתחיל לא יתחיל בסמולוב? הוא מתחיל, לא? הוא יתאושש מהכל!

אני באמת לא מבין מה זה אומר. זה אומר שכל מתחיל יכול לעלות ככה בקלות? שמעתי על מישהו שהתחיל דדליפט בקפיצות של פלטה בכל אימון, אז מהיום ככה נמליץ לאנשים? וחוץ מזה, למה החלטתם שסט אחד זה לא מספיק אבל שלושה כן? למה שמתחיל לא יתחיל בסמולוב? הוא מתחיל, לא? הוא יתאושש מהכל!
זאת לא הייתה הכוונה שלי.לא אמרתי שבצורה גורפת כולם יכולים לעשות זאת, אבל לעלות משקלים בהתחלה בדדליפט זה יחסית קל.
אם אותו מתאמן מרגיש שהוא יכול להתקדם ככה,לבריאות. אם לא,הוא מוזמן להוריד בסטים ובקפיצות.

שמעתי על מישהו שהתחיל דדליפט בקפיצות של פלטה בכל אימון, אז מהיום ככה נמליץ לאנשים?
לא
וחוץ מזה, למה החלטתם שסט אחד זה לא מספיק אבל שלושה כן?
כי אנחנו מדברים על בנאדם שלא עושה סקוואט.
למה שמתחיל לא יתחיל בסמולוב?
כי זה דבילי
הוא מתחיל, לא?
מתחיל הוא מתחיל

אם אותו מתאמן מרגיש שהוא יכול להתקדם ככה,לבריאות. אם לא,הוא מוזמן להוריד בסטים ובקפיצות.
אנחנו מדברים על מתאמן מתחיל, כן? ניתן לו להרגיש כמה סטים ואיזה משקלים הוא יכול לבצע, כן?

כי זה דבילי
נכון. דבילי ללא ספק.

ולמקרה שלא שמת לב, העומס בדדליפט הוא על הזוקפים. פי כמה וכמה מאשר בסקוואט. זה שהורדת לו את הסקוואט לא אומר שעכשיו הוא מסוגל לעשות פי שלושה סטים בדדליפט.

נכון. דבילי ללא ספק.

ולמקרה שלא שמת לב, העומס בדדליפט הוא על הזוקפים. פי כמה וכמה מאשר בסקוואט. זה שהורדת לו את הסקוואט לא אומר שעכשיו הוא מסוגל לעשות פי שלושה סטים בדדליפט.
אתה צודק שאולי למתאמן שהדד ליפט שלו הוא 165 קילו זה לא רעיון טוב אולי.
מה דעתך על 5X5 בתחילת שבוע ועצימות סוף שבוע?

זה בגדול נשמע רע - אלא אם הוא מכיר את עצמו, בעל טכניקה מושלמת, בלי בעיות גב ולוקח ירידה רצינית במשקלים של הנפח. ממש לא 85% ממשקל העצימות, יותר לכיוון ה-60-70 גג.

@Tank
זה לא רק העומס על הזוקפים והסיכוי להיפצע,
דדליפט הוא תרגיל מאוד אינטנסיבי ועובד על כל הגוף (כמעט), כשאתה עושה 5*3 דדליפט אתה פוגע בהתקדמות בשאר התרגילים.

דדליפט הוא תרגיל מאוד אינטנסיבי ועובד על כל הגוף (כמעט), כשאתה עושה 5*3 דדליפט אתה פוגע בהתקדמות בשאר התרגילים.
איזה עוד תרגילים יש לך כשאין סקוואט. הסקוואט בד"כ תופס חצי מהתוכנית

סט כבד שבוע.
@Tank
סבבה, אז באיזו דרך אתה מציע להשלים את הנפח החסר שנוצר מהמחסור בסקוואט? אם לדוגמא אתה מבצע סט כבד של דד ליפט ביום שלישי אז יש לך בראשון ובחמישי אימונים שאין בהם סקוואט או דד ליפט. היית מכניס בתור תחליף לשני הימים האלה תרגילים כמו לג פרס, מכרעיים, יישור/כיפוף במכונה? או שהיית עושה משהו אחר?

סבבה, אז באיזו דרך אתה מציע להשלים את הנפח החסר שנוצר מהמחסור בסקוואט? אם לדוגמא אתה מבצע סט כבד של דד ליפט ביום שלישי אז יש לך בראשון ובחמישי אימונים שאין בהם סקוואט או דד ליפט. היית מכניס בתור תחליף לשני הימים האלה תרגילים כמו לג פרס, מכרעיים, יישור/כיפוף במכונה? או שהיית עושה משהו אחר?
אומנם סקווט ודדליפט חברים טובים ועוזרים אחד לשני אבל הם לא משמשים תחליף אחד לשני.
כמו שכתבת אני הייתי מחליף סקווט בלג פרס במידה ולא כואב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית