הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה דד ליפט ופרס

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אשמח לקבל חוות דעת על הטכניקה

האם אני יכול לעלות משקלים בתרגילים (מבחינת טכניקה)?
ועוד שאלה שלא קשורה לטכניקה
אם בתרגיל מסויים אני אמור לבצע נגיד 5 חזרות ובגלל טעות בספירה ביצעתי 4 אז להכנס ולהשלים עוד חזרה או לעזוב את זה?

תודה מראש

הדד ליפט מעולה חוץ מהמבט. כשאתה מסתכל קדימה אתה שומר על מצב לא נייטראלי של עמוד השדרה. אתה אמור להראות ככה בתחילת כל הרמה.
Deadlift-Form-Starting-Position.jpg

בפרס אתה לא משתמש באגן, אתה לא מסיים את התנועה עם הראש קדימה ועם המוט כולו מאחורי הראש.
Starting-Strength-Press-Sequence.jpeg

האם אני יכול לעלות משקלים בתרגילים (מבחינת טכניקה)?
בדד יכול להתקדם בפרס קודם תתקן את הטכניקה ואז תתקדם
אם בתרגיל מסויים אני אמור לבצע נגיד 5 חזרות ובגלל טעות בספירה ביצעתי 4 אז להכנס ולהשלים עוד חזרה או לעזוב את זה?
לעזוב את זה. ואז ללמוד לספור. זה סה"כ לספור עד 5. מלמדים את זה עוד בגן חובה 😃

• פותח/ת השרשור
הדד ליפט מעולה חוץ מהמבט. כשאתה מסתכל קדימה אתה שומר על מצב לא נייטראלי של עמוד השדרה. אתה אמור להראות ככה בתחילת כל הרמה.
Deadlift-Form-Starting-Position.jpg

בפרס אתה לא משתמש באגן, אתה לא מסיים את התנועה עם הראש קדימה ועם המוט כולו מאחורי הראש.
Starting-Strength-Press-Sequence.jpeg

בדד יכול להתקדם בפרס קודם תתקן את הטכניקה ואז תתקדם

לעזוב את זה. ואז ללמוד לספור. זה סה"כ לספור עד 5. מלמדים את זה עוד בגן חובה 😃

חחח אני מתבלבל בכמה אני בסוף כל הזמן נראה לי שעשיתי יותר

בדד ליפט לא יודע למה אם אני מסתכל למטה (כאילו בהמשך לגוף) אז הגב שלי לא ישר
ובפרס מישהו בפורום אני חושב אמר לי לא לעשות עם האגן לא זוכר למה , זה קריטי האגן?

בדד ליפט לא יודע למה אם אני מסתכל למטה (כאילו בהמשך לגוף) אז הגב שלי לא ישר
אשמח אם תעלה סרטון שבו אתה מבצע טכניקה שאתה מתחיל כמו בתמונה שצילמתי והבעיה מתרחשת. אולי אצליח לאתר אותה.
ובפרס מישהו בפורום אני חושב אמר לי לא לעשות עם האגן לא זוכר למה , זה קריטי האגן?
זה לא קריטי לגמרי וקיימות גרסאות של פרס שאותן מבצעים ללא עירוב האגן, אבל לדעתי האישית מתאמן ברמה שלך צריך לשאוף להרים כמה שיותר כבד, כאשר שימוש באגן מאפשר להרים את המוט במומנט הקצר ביותר ומין הסתם שמומנט קצר = יותר משקל.

עם המוט כולו מאחורי הראש.
רק לשים דגש שיותר חשוב לדאוג שהמוט יהיה באותו קו הכתפיים ולא לפני או אחרי.
כי אם המוט יהיה כולו מאחורי הראש, יותר מידי, זה לא טוב.
כמו בתמונה הזו-

overhead-press-lockout.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית