הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קצת סדר בבלגן

• פותח/ת השרשור atal
  • פורסם בתאריך

atal

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי לכולם 😃

אני יודעת ששאלתי בעבר אבל יצא לי לשמוע מקרובים ולקרוא פה בפורום דברים שסותרים את הבנתי ואני אשמח לעשות קצת סדר בבלגן

בחדר כושר בו אני מתאמנת המדריך בנה כבקשתי תוכנית אימונים של חיטוב במטרה לרדת במשקל ובאחוזי שומן.
בתוכנית העבודה היא עם מספר קטן של סטים וחזרות וכל שבוע לעלות את המשקלים. לציין כי המאזן הקלורי הוא שלילי ואני עושה גם אירובי בסוף כל אימון. כמו כן , האימון שאני עושה תואם למה שקראתי באתר קילוגרם וממה שגם היה כתוב פה בפורום בכל מני הודעות אודות אימוני חיטוב.

מנגד ראיתי באתר שאנשים כותבים שהם עושים מסה ומציינים שעובדים על מספר קטן של חזרות וסטים ומעלים משקלים ולא ראיתי תיקון מצד העונים

לכן רציתי להבין אחת ולתמיד מתי עושים הרבה סטים וחזרות ומתי עושים מעט סטים וחזרות ומה בנוגע למשקלים

תודה רבה לכל העונים והעונות 😃

לכן רציתי להבין אחת ולתמיד מתי עושים הרבה סטים וחזרות ומתי עושים מעט סטים וחזרות ומה בנוגע למשקלים
ללא קשר לחיטוב או מסה

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה ללא קשר לחיטוב או למסה ?

• פותח/ת השרשור
אוקי ....🫤

אז איך אני יכולה לדעת בוודאות שהתוכנית שאני עושה אכן משרתת את המטרה שלי שהיא חיטוב ( ירידה במשקל ואחוזי שומן ) ?

אוקי ....🫤

אז איך אני יכולה לדעת בוודאות שהתוכנית שאני עושה אכן משרתת את המטרה שלי שהיא חיטוב ( ירידה במשקל ואחוזי שומן ) ?
אם את כבר פה, תשאלי אותנו.

מה הכוונה ללא קשר לחיטוב או למסה ?
גם במסה וגם בחיטוב עובדים במספר חזרות נמוך בכל סט.
בתקופת מסה בגלל יכולת ההתאוששות היותר טובה נוכל לעשות יותר סטים.
לדוגמא במסה נעשה 3 סטים של 6 חזרות עם אותו משקל, אבל בחיטוב נעשה 3 סטים של 6 חזרות כשרק האחרון הוא כבד.

• פותח/ת השרשור
OFEKHA001 - אני פה ושואלת אתכם 😃

hanan - תודה על ההסבר 😃
אז אם אני עושה מספר חזרות נמוך בכל סט אבל אני לא משנה את המשקל לכבד יותר בסט האחרון אלא כל פעם שאני באה לחדר כושר אני מגדילה במעט את המשקל מהאימון הקודם עד שאני אגיע למשקל שיא שאני יכולה להתמודד איתו .. האם זה עדיין נחשב חיטוב ?

@atal
חיטוב = ירידה במשקל, מסה = עלייה במשקל.
חיטוב טוב יהיה כזה שהירידה בשומן לא תגרום לירידה גדולה במסת השריר והתוצאה שתתקבל היא מראה 'חטוב'.
ההתייחסות שיש סוגי אימונים שיגרמו למראה 'חטוב' היא שגויה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה 😁

עמדתם במשימה של לעשות סדר בבלגן ואפילו במהירות !

העבודה עם משקלים גבוהים הכרחית גם לגדילה של שריר וגם לשמירה על מסה קיימת. למעשה מדובר באותו תהליך אלא שללא פלוס קלורי (שהכרחי לגדילה) הגוף נאלץ לפחות לשמור על הקיים.

במסה מתאמן יבחר במספר סטים וחזרות לפי מטרת האימון שלו. בחיטוב יש רק מטרה אחת - לשמור על מסת שריר קיימת ולכן אין צורך להרבות בסטים/חזרות אבל חייב לאתגר עם משקלי עבודה כדי לאלץ את הגוף לשמור על הקיים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה מרטין 😃
אז זה לא מוזר שבאותו חדר כושר מספר מאמנים אומרים לי דברים סותרים ?
כבר לא יודעת למי להאמין

לא מוזר בכלל!
על כל מאמן שיודע משהו יש מאות שלא יודעים הרבה. תשוחחי עם מאמנים ומתאמנים, תקראי, תלמדי מהנסיון ובסוף גם לך יהיו תשובות והמלצות לאחרים. זה חלק מהכיף.

• פותח/ת השרשור
אני בעד ללמוד ולקרוא אבל אני חושבת שאתאכזב מאוד להתאמן בידיעה שהמטרה שלי היא חיטוב (ירידה במשקל ובאחוזי שומן ) אך בפועל מה שאני עושה זה בעצם מסה.. לכן אני מנסה למנוע את הטעות הזו

אני בעד ללמוד ולקרוא אבל אני חושבת שאתאכזב מאוד להתאמן בידיעה שהמטרה שלי היא חיטוב (ירידה במשקל ובאחוזי שומן ) אך בפועל מה שאני עושה זה בעצם מסה.. לכן אני מנסה למנוע את הטעות הזו

חשבת על הייעוץ האישי כאן? יעשה לך סדר בכל הנוגע לתזונה ולאימון המתאימים לך ולרצונות שלך.

אם המטרה שלך היא חיטוב,ואת במאזן שלילי-תהיה מה שתהיה התוכנית אימונים שלך,בין אם היא גרועה או טובה את תרדי במשקל

נכון אבל לפעמים אתה מאבד יותר שריר משומן.
תכנית אימונים נכונה וגם תזונה נכונה (גרעון מתון, אחוז החלבון בתפריט) יכולים למקסם את התוצאה. להבטיח שתאבד יותר שומן ומינימום שריר.

תכנית אימונים נכונה וגם תזונה נכונה (גרעון מתון, אחוז החלבון בתפריט) יכולים למקסם את התוצאה. להבטיח שתאבד יותר שומן ומינימום שריר.
יש גם "חיטוב ממה שנשאר"... בחיטוב כזה לא משנה תכנית האימונים ולא התזונה משום שאין מסת שריר ממש "לאבד".

• פותח/ת השרשור
אז איך אני אוכל להבטיח או לפחות להשתדל שלא אאבד הרבה מהמסה הקיימת?

בוודאי. פשוט חשבתי שפותחת האשכול קצת בבלגן-בכל זאת כניסה לעולם עם המון המון מידע...שתבין שירידה במשקל מתקיימת סביב מאזן קלורי שלילי ולאו התוכנית אימונים.
אז איך אני אוכל להבטיח או לפחות להשתדל שלא אאבד הרבה מהמסה הקיימת?
שילוב אימונים אנאירוביים ("כוח") עם דגש על התקדמות בתרגילים המורכבים. אני ממליץ לך לעבור על פורטל קילוגרם,יש שם המון מידע שרלוונטי אליך

Back
למעלה תחתית