קצת סדר בבלגן

• פותח/ת השרשור atal
  • פורסם בתאריך
אז איך אני אוכל להבטיח או לפחות להשתדל שלא אאבד הרבה מהמסה הקיימת?
לא סיפקת מספיק רקע בנוגע לאימונים בעבר.
כמעט שלא ניתקל בנשים שהמטרה שלהן שונה משלך.
במידה ולא עברת הדרכה באימון מעבר לזו הבסיסית כשנרשמת למכון, הייתי ממליץ לך לנסות אחת כזאת טרם קביעת תכנית אימונים ותזונה למטרת חיטוב, לא-כל-שכן בהתייחס לשאיפתך לשמר מסת שריר, כלומר לחטב לאחוז שומן נמוך שגם נאה ויזואלית.
קיבלת עצות מעולות מ- @WolfM ו- @tom320 בנוגע לייעוץ של LBS (ייחודי, חדשני ומאוד איכותי בהיהיבטי תזונה ואימון) ופנייה לפורטל לצורך בחירת תכנית (כ-FBW למשל...).
אני אוסיף גם את הצורך בהדרכה איכותית בתרגילי הבסיס (סקוואט/דדליפט/בנץ' פרס) שניתן להשיג תוך משך קצר להדהים בהדרכה נכונה.

אני בעד ללמוד ולקרוא אבל אני חושבת שאתאכזב מאוד להתאמן בידיעה שהמטרה שלי היא חיטוב (ירידה במשקל ובאחוזי שומן ) אך בפועל מה שאני עושה זה בעצם מסה.. לכן אני מנסה למנוע את הטעות הזו

עשית לעצמך קצת סלט מבחינת מושגים ולדעתי זה מה שמוביל לבלבול

חיטוב - הורדה באחוזי שומן, מיקוד בתזונה בעלת מאזן קלורי שלילי של עד 500 קלוריות
מסה - העלאת מסת שריר, מיקוד בתזונה בעלת מאזן קלורי חיובי של עד 500 קלוריות (מסה נקייה) או "אוכלת מה שבא לי" (מסה מלוכלכת)

לגבי התוכניות אימונים

בשלב החיטוב - תפקיד האימונים = לשמר מסת שריר קיימת / להגדיל את הגרעון הקלורי
בשלב המסה - להביא להיפרטרופיה (הגדלת המסה) של השריר

כמות הסטים / חזרות שונות ומגוונות ב2 השלבים (אני אישית לא מאמין ב"מתכון" מסויים)
הם גם תלויים באם את עובדת לעצימות (משקל גבוה חזרות נמוכות) לנפח (משקל בינוני חזרות גבוהות) או לסיבולת (משקל נמוך חזרות גבוהות)

אז כשאת אומרת "אני בחיטוב" או "אני במסה"
את מתייחסת לרוב לתזונה שלך ורק אחר כך לאיזה תוכנית אימונים את עושה

Back
למעלה תחתית