דיון ג'ו דפרקנו על overhead press

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
The Strength Template that Improves Speed, The Secret to Staying Jacked While Traveling & The Thing Everyone Should Know About Overhead Pressing - Official Website of Joe DeFranco & DeFranco’s Gym!

הוא מתחיל לדבר על זה ב 17:15, מציג קצת את האנטומיה של הכתף ( שלא כל כך הבנתי) ואחר קח מסביר למה לרוב האנשים הוא לא היה נותן לעשות אוברהד פרס.

יש משהו במה שהוא אומר ? דעתכם ?

וואו הוא מדבר שטויות.
זה לא קורא כי כשאתה עושה אובר הד פרס, את עושה סוג של שראג, שמושך את הac joint למעלה ולכן לא נוצר אימפנג'מנט...

דקה 8 ו20 בערך.

I would not say Defranco is talking bullshit even if I disagree with him. He is a great coach
אני לא מתייחס למי הוא ומה הוא, זה אד הומינם לטוב ולרע וזה כשל לוגי.
אבל לומר שבאובר הד פרס נוצר לך אימפנג'מנט זה לא להבין כראוי מה קורה לכתף באובר הד, איך השכמות עולות למעלה וכיצד התנועה של זיז האקרומיון מעלה מונעת מראש עצם הזרוע לצבוט את הסופר ספינטוס לאקרומיוקלאביקיולר ג'וינט

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין משהו אחד

זו שאלה אנטומית, ואם באמת התשובה אמורה להיות חד משמעית,מדעית ומדוייקת, איך בכל זאת יש חילוקי דעות?
איזה אינטרס יש לדה פרקנו לדבר שטויות?
@NonCivilized

@MasterSplitter לדעתך ג'ו צודק?

אני הייתי עושה כתפיים במכשירים ומשקולות חופשיות לפני שנחשפתי לידע אמיתי והיו לי כאבים תמיד עד שהתחלתי לעשות אוברהד

אין תשובה חד משמעית באנטומיה. הטענה שרצה כאן מגוכחת כי אין לנו עדיין 100% ידע לאיך המםרקים שלנו עובדים בגוף, וכל מידע שיש לנו כרגע הוא בגדר תיאוריה.
גו דפרנקו לא מדבר שטויות, הוא מציע את הנקודת מבט שלו לאור הניסיון שלו.
מי שטוען שהוא מבין איך האנטומיה עובדת בגוף, לא יודע כלום בשיט.

יש ועוד איך תשובה חד משמעית באנטומיה ואכן בפרס תקין אני לא מצליח להבין איך הגיד נצבט (מודה שלא היה לי כוח להקשיב להכל).

אין תשובה חד משמעית באנטומיה. הטענה שרצה כאן מגוכחת כי אין לנו עדיין 100% ידע לאיך המםרקים שלנו עובדים בגוף, וכל מידע שיש לנו כרגע הוא בגדר תיאוריה.

הא? אתה צריך להפסיק לעשן אחי.

תשמע, יש לך פנינים פה ושם... אבל התגובה הזאת מנצחת את כולן 😳

ין תשובה חד משמעית באנטומיה. הטענה שרצה כאן מגוכחת כי אין לנו עדיין 100% ידע לאיך המםרקים שלנו עובדים בגוף, וכל מידע שיש לנו כרגע הוא בגדר תיאוריה.
לא נכון בעליל, כבר לפני אלפי שנים ידעו איך הגוף נראה, כמו איברים וכמה עצמות קיימות בגוף האדם, להגיד שמה שיש לנו כרגע הוא בגדר תיאוריה זו טענה שגויה מיסודה, אנחנו יודעים המון.

לפותח הפוסט,
להגיד שפרס גורם לאימפיצמנט זו חוסר הבנה בתנועתיות השכמה, אני התחלתי לסבול מאימפיצמנט לפני בערך 3 שנים, אני יכול להגיד בדיוק מה גורם לי לכאב ומה לא, פרס זה אחד התרגילים היחידים שלא עשו בעיות מאז ומעולם מסיבה פשוטה - הוא לא יכול לגרום לאימפינצמט כשמלומד כהלכה, אימפינצמנט קורה משמעותית מעל 80 מעלות הרחקה בכתף כאשר היא מסובבת פנימה, בפרס הכתף מסובבת החוצה - השכמה נעה למעלה ע"י הטרפז והסרטוס מה שמבטל את הצפיפות במפרק, פרס יכול לגרום לאימפינצמט כשמבוצע באחיזה רחבה מידי או שעושים אותו מאחורי הראש או שאין שראג בסוף התנועה - ואני אומר את זה מנסיון אישי ומנסיון עם הרבה מתאמנים שאני מאמן - היום אני כבר אני מנוסה עם התופעה לכן אני לא עושה תרגילים כמו הרחקות לצדדים או חתירה בעמידה.. אני לא מרגיש את הכאבים כבר בערך שנה-שנה וחצי מאז שהפסקתי עם התרגילים האלו, עם פרס אין לי בעיות בכלל ולא לאף אחד שאני מכיר

אל פותח הפוסטר ובהמשך לדברי לוטם...
אני ממליץ לך לבצע
1-פרס (רק עם מוט)כשאתה מקפיד שהמרפקים יישארו מקבילים לגוף.
לאחר מכן תבצע,
2-פרס כשהמרפקים בניצב לגוף ( כשהידיים לצדדים והמוט מאחורי הצוואר).

בתרגיל 2 אתה אמור להרגיש שהתנועה לא חלקה ואף לשמוע קליק בכתף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית