כפייה דתית - בצבא.

• פותח/ת השרשור Master
  • פורסם בתאריך
אני חושב שזה מקסים שלא מפריע לך שהמדינה הופכת אותך לעבד ל 3 שנים, אבל זה שאוסרים עליך להיות על הפלאפון בחוץ, זה כבר חוצה את הגבול.
אני חושב שלכפייה אחת יש הצדקה ולשנייה לא.
ברור שאת מהלך הכפייה היו יכולים לעשות הרבה יותר יעיל מאורגן ומסודר אבל זה כבר נושא אחר.

אני חושב שלכפייה אחת יש הצדקה ולשנייה לא.
ברור שאת מהלך הכפייה היו יכולים לעשות הרבה יותר יעיל מאורגן ומסודר אבל זה כבר נושא אחר.
אחח, זה היופי בכפייה. תמיד יש צד שחושב שהאלימות שלו היא בסדר.

כל כך כואב להתנתק קצת?

אתה משרת עם הרבה מאוד אנשים, גם לא דתיים שזה מפריע להם.
אני לא דתי, אבל כן צם בכיפור, לא אומר לך שהייתי מעיר לך על זה, אבל מינימום לכבד זה לא לעשות את זה בפנים.
לכבד - ליפול לכפייה הדתית.

לכבד - ליפול לכפייה הדתית.
לא, אם אתה לא צם ורוצה לא לצום, אם אני מכבד אותך זה כפיה אתאיסטית?

אם אתה בחיטוב דל פחמימה כבר חצי שנה, לא העמסת כבר שבועיים, היית רוצה שאבוא אלייך עם לחמנייה חמה שהשנייה יצאה מהתנור, ואז עם עוגות?
לא נעים, אז אם הייתי יודע, כנראה שהייתי מכבד, כפייה תזונתית??

אם חבר שלך טבעוני ולא נעים לו לראות אותך אוכל בשר, תעשה לו דווקא ותאכל לו מול הפנים?

ומה עם הפוך? אם לך מפריע שהוא אוכל עשבים כי זה מגעיל אותך, היית רוצה שיעשה לך דווקא ויאכל לך חסה על האף?

זה כבר הפך להיות טרנד להגיד שמשהו הוא כפייה דתית, כמו שזה הפל להיות טרנד להתרחק ככל האפשר מהדת.

לא צריך להגזים לשום כיוון, פשוט תקבל אנשים שאכפת להם מדברים.

ואם לא בא לך לקבל את זה, אז כנראה שבעניין הדת אתה חייב כי זאת מדינה יהודית בהגדרתה ובזכות זה קיימת לה זכות קיום.

אם אתה בחיטוב דל פחמימה כבר חצי שנה, לא העמסת כבר שבועיים, היית רוצה שאבוא אלייך עם לחמנייה חמה שהשנייה יצאה מהתנור, ואז עם עוגות?

אם חבר שלך טבעוני ולא נעים לו לראות אותך אוכל בשר, תעשה לו דווקא ותאכל לו מול הפנים?

ומה עם הפוך? אם לך מפריע שהוא אוכל עשבים כי זה מגעיל אותך, היית רוצה שיעשה לך דווקא ויאכל לך חסה על האף?

זה כבר הפך להיות טרנד להגיד שמשהו הוא כפייה דתית, כמו שזה הפל להיות טרנד להתרחק ככל האפשר מהדת.

ואם לא בא לך לקבל את זה, אז כנראה שבעניין הדת אתה חייב כי זאת מדינה יהודית בהגדרתה ובזכות זה קיימת לה זכות קיום.
מה שתיארת זה לא נקרא לכבד, זה נקרא לבוא ולעשות דווקא.
אם מישהו בכיפור רוצה להסתובב בחוץ עם פלאפון, שיבושם לו, אבל מן הסתם לבוא למאמינים עם הפלאפון\אוכל ולדחוף לפרצוץ זה כבר משהו אחר.

מה שתיארת זה לא נקרא לכבד, זה נקרא לבוא ולעשות דווקא.
אם מישהו בכיפור רוצה להסתובב בחוץ עם פלאפון, שיבושם לו, אבל מן הסתם לבוא למאמינים עם הפלאפון\אוכל ולדחוף לפרצוץ זה כבר משהו אחר.
יפה, אף אחד לא יכעס עליך אם תהיה עם הפלאפון בשבת בבסיס או בכיפור.
אם הוא יצלצל לך בארוחת שבת / תהיה איתו במקום שבו יש צמים (יותר נכון כאלה שזה מפריע להם) זה יהיה לא יפה ועל זה כנראה שתענש בצבא, ובצדק

אתה לא יודע מה זה כפיה.

שלא נדבר על זה שלוקחים פלוגות שלמות לטיולי סליחות ומי שלא מגיע נענש. '' =
א) תמצא תחייל/מפקד תשמע בדיוק מה היה ואז תחליט אם צודק או לא, לא לפי עיתון
ב) אם זה לא צודק אז יכול להיות שזה מנוגד לכללי הצבא וזה קורה לפעמים שמפקדים פועלים לא לפי הכללים והם נענשים על כך.
את הצבא זה לא מייצג

א) תמצא תחייל/מפקד תשמע בדיוק מה היה ואז תחליט אם צודק או לא, לא לפי עיתון
ב) אם זה לא צודק אז יכול להיות שזה מנוגד לכללי הצבא וזה קורה לפעמים שמפקדים פועלים לא לפי הכללים והם נענשים על כך.
את הצבא זה לא מייצג
לא רלוונטי אם זה קרה או לא, מדובר על דוגמה לכפייה. לא חסרות דוגמאות אחרות.
ולאכול מול מישהו זה עדיין לא כפייה.

• פותח/ת השרשור
אני בטוח שהריתוק שהם קיבלו הוא לא בגלל שהם לא הגיעו, אלא בגלל שסירבו להגיע, סירוב פקודה לכ משנה מה היא (כל עוד חוקית) משמעו ריתוק, זה צבא..אני בטוח שהסיפור שם הוא עניין של התעקשות אחד מול אחד ללא קשר לדת.

בכל זאת הם כפו עליו טיול סליחות שמן הסתם הוא טיול דתי.
אחד אתאיסט ואחד נוצרי.
למה הנוצרי מחוייב להגיע? אני אפילו לא מדבר על השני רק על הנוצרי.
הצבא עקום ופועל לפי איך שבא לו. אפילו לא איך שבא לו. המפקדים חושבים שזה הצבא של אבא שלהם ומרשים לעצמם כל דבר

יפה, אף אחד לא יכעס עליך אם תהיה עם הפלאפון בשבת בבסיס או בכיפור.
אם הוא יצלצל לך בארוחת שבת / תהיה איתו במקום שבו יש צמים (יותר נכון כאלה שזה מפריע להם) זה יהיה לא יפה ועל זה כנראה שתענש בצבא, ובצדק
ובצדק?
מי שואל אתכם בכלל?! אני בז לאמונה שלכם.
וואלה יופי, עכשיו גם יש רדיוס מסויים שצריך לשמור מכם מרחק בכדי חלילה לא לפגוע בכבודכם?
מבחינתי ברגע שאתה נושם אתה מפריע לי לחיות, אז תעצור את הנשימה כי זה פוגע בכבודי וזה לא יפה.

נו באמת... הדת שיבשה לכם את המוח.
@Dark Soul Omega
🆘

ובצדק?
מי שואל אתכם בכלל?! אני בז לאמונה שלכם.
וואלה יופי, עכשיו גם יש רדיוס מסויים שצריך לשמור מכם מרחק בכדי חלילה לא לפגוע בכבודכם?
מבחינתי ברגע שאתה נושם אתה מפריע לי לחיות, אז תעצור את הנשימה כי זה פוגע בכבודי וזה לא יפה.

נו באמת... הדת שיבשה לכם את המוח.
@Dark Soul Omega
🆘
אתה במדינה יהודית, בצבא שכפוף למדינה וקיבלת פקודה ממפקד. אתה תעשה מה זהוא אומר בלי קשר לנושא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית