הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה LB סקוואט

• פותח/ת השרשור Ido.T
  • פורסם בתאריך

Ido.T

משתמש מתחיל
206
48
נק' מוניטין:
43
206
48
טכניקה סקוואט, נסיון כושל לLB, פעם ראשונה שאני עובד עם מוט, היה ממש לא נוח.
ממה שהצלחתי לשים לב:
1. מבט לא טוב
2. עומק לא מספיק
3. ברכיים גולשות
4. נשימה לא נכונה
5. כנראה שהמיקום של המוט לא נכון (אשמח אם מישהו יסביר לי איפה למקם אותו כי לא ממש הבנתי את המיקום בLB)

הירידה השנייה נתקעה בגלל אובר אקסטנשיין בגב התחתון
בחזרה השלישית בעלייה התחיל לי כאב באגן בצד ימין לאיזה שעתיים (עכשיו כואב כשאני מסובב אגן פנימה, 4 שעות אחרי בערך.)

סביר להניח שיש עוד בעיות, אשמח אם תתייחסו למה שכבר ציינתי ולעוד בעיות אם יש (אשמח לטיפים איך לשפר את הטכניקה).

@White Walker @yujinius

הזווית נוראית.
נראה שאתה "צונח" למטה ולא מתיישב.
אתה עוצר את עצמך הרבה לפני שאתה מגיע ל 90 מעלות, ודווקא המבט נראה לי בסדר. רק תפסיק להסתכל לצדדים.
המשקל בכללי נראה לך מאוד קל.

• פותח/ת השרשור
הזווית נוראית.
נראה שאתה "צונח" למטה ולא מתיישב.
אתה עוצר את עצמך הרבה לפני שאתה מגיע ל 90 מעלות, ודווקא המבט נראה לי בסדר. רק תפסיק להסתכל לצדדים.
המשקל בכללי נראה לך מאוד קל.
מאיזה זווית לצלם להבא?
קל אבל זאת פעם ראשונה שאני עובד על התרגיל עם מוט והכל הלכתי על נמוך.
אם הכוונה בלהתיישב אחורה זה קודם "לשבור" את האגן אחורה ואז לרדת למטה אז ניסיתי להקפיד על זה, אם זה משהו אחר אני אשמח להסבר.
נראלי שיש לי בעיית גמישות, לא נראלי שיש לי יכולת כרגע לשבור מקביל.
מה דעתך על מיקום המוט?
דרך אגב להתחיל כבר SS עם טכניקה שכזאת או קודם לעבוד על טכניקה ואז להתחיל את התוכנית?

יש כל כך הרבה מה לא טוב... אבל כן בעיקר אלה
התנועה שלך באגן לא טבעית ומוגזמת, אל תנסה להחזיק את הגב שלך כל כך חזק, פשוט תתיישב ותפעיל לחץ שווה בכל שרירי
הליבה בתחתית, שזה כולל גם את הבטן וגם את הגב.

אין היפ דרייב. תשב יותר אחורה, קח ישבן יותר אחורה במקום למטה, מה שמביע לגלישת ברכיים. יש אובר אקסטנשן בגב. אתה לוקח אוויר לפני כל חזרה?
המבט נראה בסדר חוץ מזה שאתה מסתכל בצדדים. מיקום המוט גם נראה בסדר.

• פותח/ת השרשור
יש כל כך הרבה מה לא טוב... אבל כן בעיקר אלה
התנועה שלך באגן לא טבעית ומוגזמת, אל תנסה להחזיק את הגב שלך כל כך חזק, פשוט תתיישב ותפעיל לחץ שווה בכל שרירי
הליבה בתחתית, שזה כולל גם את הבטן וגם את הגב.
כשאומרים לכווץ גב תחתון הכוונה לסובב אגן או להפעיל את השרירים בבטן? או משהו אחר?
במדריכים שראיתי ביוטיוב הראו קודם לשבור את האגן ואז לרדת.

אין היפ דרייב. תשב יותר אחורה, קח ישבן יותר אחורה במקום למטה, מה שמביע לגלישת ברכיים. יש אובר אקסטנשן בגב. אתה לוקח אוויר לפני כל חזרה?
המבט נראה בסדר חוץ מזה שאתה מסתכל בצדדים. מיקום המוט גם נראה בסדר.
לוקח אבל לא תמיד שומר עליו, צריך לעבוד על זה.
שמתי לב שאין היפ דרייב אבל הייתי עסוק יותר מדיי בעומק במהלך הסט.
את כל העניין של ישבן אחורה אני לא מצליח להבין, ישבן אחורה מחייב אותי לשבור אגן קדימה אבל מצד שני הבחור למעלה אמר שזה לא טבעי ומוגזם...

אל תשבור אגן ותרד
למעשה לחשוב על זה יגרום לזה לא להיות טוב, פשוט שב אחורה, ואל תחזיק את הגב כל כך חזק, תפעיל לחץ סטאטי על כל שרירי הליבה ותחזיק את זה כל התנועה.

אם צריך, שים משהו מאחוריך במרחק מספק ומספיק נמוך ומטרתך תהיה שהטוסיק שלך יגע בו.

• פותח/ת השרשור
אל תשבור אגן ותרד
למעשה לחשוב על זה יגרום לזה לא להיות טוב, פשוט שב אחורה, ואל תחזיק את הגב כל כך חזק, תפעיל לחץ סטאטי על כל שרירי הליבה ותחזיק את זה כל התנועה.

אם צריך, שים משהו מאחוריך במרחק מספק ומספיק נמוך ומטרתך תהיה שהטוסיק שלך יגע בו.
באיזה מרחק ממני בערך?

• פותח/ת השרשור
כזה שיאלץ אותך להתיישב אחורה,
תתנסה...
עדיין נשמע לי לא ברור, כשאני יושב על כיסא אני לא לוקח את הישבן אחורה או לפחות לא שם לב לזה...
אנסה באימון הבא לשים קופסא מאחורי ולנסות לבדוק את זה.

קח קופסא שתהיה גם מספיק נמוכה כדי שתשבור מקביל
ואם תשים אותה מספיק רחוק אתה תאלץ להתיישב אחורה ובכך ליצור מעורבות של ההמסטרינג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית