הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימה בחיטוב

aviram5

משתמש פעיל
532
282
נק' מוניטין:
753
532
282
GO ACTIVE
מה עדיף לאכול בחיטוב תפו''א\אורז או פסטה? הבנתי שיש קשר לערף הגלקימי של כל אחד
נ.ב מה זה ערך גלקימי?

רק עכשיו הייתה שיחה עצבנית על זה כאן
ייעוץ - תפריט ללא סוכר

תגלול קצת למטה זה מתקדם לכיוון הערך הגליקמי.

בין החלופות ששאלת אין הבדל, תגוון.

אני אשאר בעמדתי ואגיד שכשאתה בחיטוב, כל עוד אתה מגוון וצורך מספיק ירקות (5-6 ביום מצבעים שונים) אין בעיה שתאכל מה שאתה רוצה. כנ"ל לגבי פיתות וכו'

לשאלה מה זה אינדקס גליקמי
Let me google that for you

מה עדיף לאכול בחיטוב תפו''א\אורז או פסטה? הבנתי שיש קשר לערף הגלקימי של כל אחד
נ.ב מה זה ערך גלקימי?
תפוח אדמה/אורז הם מזונות לא מעובדים לכן לדעתי עדיפים על פסטה.

תפוח אדמה/אורז הם מזונות לא מעובדים לכן לדעתי עדיפים על פסטה.
אני אף פעם לא מבין את ההמלצות האלה ואשמח שתסביר מעט. לא בקטע רע פשוט לא מבין מה זה מעובד ומה רע בזה שזה מעובד?

אני אף פעם לא מבין את ההמלצות האלה ואשמח שתסביר מעט. לא בקטע רע פשוט לא מבין מה זה מעובד ומה רע בזה שזה מעובד?
מעובד זה כל מאכל שהוסיפו לו חומר משמרים, ממתיקים מלאכותיים וכו'...
למה לא לאכול את זה? ממליץ לך לקרוא על פליאו.
אני אישית לא חסיד גדול שלה וגם ממש לא הולך על פיה, אבל אני חושב שהעקרונות שם ברובם נכונים.

עמילופקטין.
מולקולה שעושה את ההבדל.
בקמח יש עמילופקטין מסוג A, בתפוח אדמה (ושכחתי מה עוד) יש עמילופקטין מסוג B, ובקטניות יש עמילופקטין מסוג C.
עמילופקטין A מתפרק מהר, והשאר יותר נמוך בהתאמה.

אין בעיה לגוון
לא יכולתי להסכים יותר.

אני אישית גם מאמין בביסוס רוב התפריט על פחמימה לא מעובדת (או כמה שפחות) אבל למען בריאות הנפש למה לא לשלב קצת גלידה,לחם ופסטה בכל תפריט. כל עוד זה עומד בערכים שנקבעו.

לא יכולתי להסכים יותר.

אני אישית גם מאמין בביסוס רוב התפריט על פחמימה לא מעובדת (או כמה שפחות) אבל למען בריאות הנפש למה לא לשלב קצת גלידה,לחם ופסטה בכל תפריט. כל עוד זה עומד בערכים שנקבעו.
מעולה 😃
זה אחלה גישה 😃

בדר"כ פחמימות כמו אורז,שיבולת שועל,בטטה,לחם מקמח מלא יהוו פחמימה יותר איכותית מכיוון שאתה במאזן שלילי הפחמימות האלה נספגות ליותר זמן ויותר משביעות מן הסתם..

בדר"כ פחמימות כמו אורז,שיבולת שועל,בטטה,לחם מקמח מלא יהוו פחמימה יותר איכותית מכיוון שאתה במאזן שלילי הפחמימות האלה נספגות ליותר זמן ויותר משביעות מן הסתם..
הרגשת השובע תגיע לרוב מכמות הסיבים ולא מסוג הפחמימה..

נכון בגלל זה מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות עם כמות סיבים גבוהה בחיטוב מכיוון שאתה במאזן שלילי ,הרעב גובר והפחמימות האלה עוזרות למצבים האלה בחיטוב

נכון בגלל זה מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות עם כמות סיבים גבוהה בחיטוב מכיוון שאתה במאזן שלילי ,הרעב גובר והפחמימות האלה עוזרות למצבים האלה בחיטוב
בגלל זה מומלץ לאכול ירקות כמו שאמרתי מקודם.
אתה סובל בחיטוב בדרך כלל, יש קצת ויש כאלה שהרבה, אבל פיתה/חלה/פסטה וכו' יכולות להיות נחמה קטנה בדרך,ואם לא מזה מורכב התפריט ב100% אז אין בעיה והשובע לא ישתנה

סתם דוגמא, מוקפץ עם ברוקולי כרובית גזר 150 גרם חזה עוף/פרגית וכוס פסטה ישביע אותך אפילו קצת יותר מאשר 2 פרוסות לחם עם קופסאת קוטג'

בגלל זה מומלץ לאכול ירקות כמו שאמרתי מקודם.
אתה סובל בחיטוב בדרך כלל, יש קצת ויש כאלה שהרבה, אבל פיתה/חלה/פסטה וכו' יכולות להיות נחמה קטנה בדרך,ואם לא מזה מורכב התפריט ב100% אז אין בעיה והשובע לא ישתנה

סתם דוגמא, מוקפץ עם ברוקולי כרובית גזר 150 גרם חזה עוף/פרגית וכוס פסטה ישביע אותך אפילו קצת יותר מאשר 2 פרוסות לחם עם קופסאת קוטג'
גיוון הוא שם המשחק בתזונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית