הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בדדליפט

12cohenGilad

משתמש פעיל
307
34
נק' מוניטין:
43
307
34
היי אשמח לדעת מה לשפר בטכניקה בדדליפט:

שמתי לב שיש בליטה קטנה בגב התחתון ואז הגב ממשיך ישר, מה זה? זה בסדר?
אני יודע שיש עוד בעיה עם המבט אני לא כל כך מצליח לשים על זה פוקוס פשוט...
@White Walker
@Matty
@Tank

-אתה לא מסובב אגן ולא זה לא בסדר(יכול להוביל לפציעה)
-העמידה שלך רחבה למדי לפי מה שראיתי ההמלצות בדדליפט קלאסי הם רגליים ברוחב המותניים.
-לגבי המבט גם אני מתקשה עם זה,שמתי חפץ במרק מסויים ככה שהמבט שלי יהיה במצב ראשוני טוב,ואז במהלך העלייה שומר על המבט(לא ממשיך לבהות בחפץ)
כנראה שיש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם כדי לחכות לעוד תגובות

• פותח/ת השרשור
-העמידה שלך רחבה למדי לפי מה שראיתי ההמלצות בדדליפט קלאסי הם רגליים ברוחב המותניים.
-לגבי המבט גם אני מתקשה עם זה,שמתי חפץ במרק מסויים ככה שהמבט שלי יהיה במצב ראשוני טוב,ואז במהלך העלייה שומר על המבט(לא ממשיך לבהות בחפץ)
יכול להיות שזה הזווית אבל אני כן עומד ברוחב המותניים.
אממ לסובב אגן? אף פעם לא אמרו לי לעשות את זה אבל פעם הבאה אעשה כך.

1.סטאפ לא מבוצע נכון ולא נעשה בתחילת כל חזרה. (אגן והוצאת חזה).
2.לעלות משקל, זה לא נראה כאילו אתה מתאמץ.
3.למצוא פלטות בקוטר נורמלי.
4.מבט לתקן. אתה צריך להשאיר אותו בתחילת כל חזרה באותו כיוון.(נקודה למטה במרחק מטר וחצי ממך בערך.)
5.באמת נראה קצת רחב, הייתי מצר קצת את העמידה.
ויותר נכון להגיד להכניס אגן מאשר לסובב אותו. בהכנסת אגן אתה דוחף את האגן פנימה/מוציא תחת החוצה.

• פותח/ת השרשור
1.סטאפ לא מבוצע נכון ולא נעשה בתחילת כל חזרה. (אגן והוצאת חזה).
2.לעלות משקל, זה לא נראה כאילו אתה מתאמץ.
3.למצוא פלטות בקוטר נורמלי.
4.מבט לתקן. אתה צריך להשאיר אותו בתחילת כל חזרה באותו כיוון.(נקודה למטה במרחק מטר וחצי ממך בערך.)
5.באמת נראה קצת רחב, הייתי מצר קצת את העמידה.
ויותר נכון להגיד להכניס אגן מאשר לסובב אותו. בהכנסת אגן אתה דוחף את האגן פנימה/מוציא תחת החוצה.
אני כן מתאמץ , אימון הבא אנסה לעלות ל60 קילו(אני עכשיו ב57.5).
ראשון אנסה לתקן הכול ואצלם.

הדגש הכי חשוב שלא נאמר, והוא בדיוק מה שדופק לך את כל הטכניקה וגורר אחריו את כל הליקויים, הוא שהמוט לא נמצא באמצע כף הרגל, אתה מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים ולכן הברכיים שלך דוחפות את המוט קדימה מעבר למרכז כף הרגל, תתקן את זה וכל הטעויות הנגררות יתוקנו גם

הדגש הכי חשוב שלא נאמר, והוא בדיוק מה שדופק לך את כל הטכניקה וגורר אחריו את כל הליקויים, הוא שהמוט לא נמצא באמצע כף הרגל, אתה מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים ולכן הברכיים שלך דוחפות את המוט קדימה מעבר למרכז כף הרגל, תתקן את זה וכל הטעויות הנגררות יתוקנו גם
אה,שיט.
לא שמתי לב.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי כל כך איך לתקן את זה...

לא הבנתי כל כך איך לתקן את זה...
אם תחשוב איך להשאיר את המוט באמצע כף הרגל אתה גם תבין שאין לך אופציה לכופף את הברך קדימה יותר מידי, רוב התנועה מגיעה מהאגן

• פותח/ת השרשור
אם תחשוב איך להשאיר את המוט באמצע כף הרגל אתה גם תבין שאין לך אופציה לכופף את הברך קדימה יותר מידי, רוב התנועה מגיעה מהאגן
אז לקחת את האגן יותר אחורה ?
כשאני מנסה את זה לבד אני לא מצליח לשמור על הסיבוב אגן כל כל..

אז לקחת את האגן יותר אחורה ?
כשאני מנסה את זה לבד אני לא מצליח לשמור על הסיבוב אגן כל כל..
תתקרב קצת יותר אל המוט, לרוב הוא יהיה מעל איזור השרוכים. (אמצע כף הרגל)

• פותח/ת השרשור
המוט אמור לגעת ברגל לאורך כל התנועה.
מה הכוונה לפני שאתה מזיז את הברכיים?
בסטאפ לפני שעוד מכינים תגב ואת החזה למעלה
אממ נגיד כמו פה בסרטון

כשהוא אומר לו רק לרדת ולהחזיק תמוט

המוט אמור כבר אז לפני שאני מזיז תברכיים לגעת ברגל או שלא ?

הנה מה שאני הבנתי, אחרים יוכלו לתקן:

1. אתה מתחיל מעמידה כך שהמוט מעל מרכז כף-הרגל. מטבע הדברים בשלב זה המוט אינו נוגע ברגל.
2. אתה מתכופף לאחוז את המוט, והמגע של המוט עם הרגל (הרי בכפיפה השוק זז קצת קדימה) הוא זה שקובע את שאר הזויות של הגוף. אל תזיז את המוט או את כפות הרגליים מהמקום בו הם היו בסעיף הקודם.
3. אתה מקפיד על "תחת החוצה" חזה מורם. המבט לעבר נקודה על הרצפה שנמצאת בערך 1.5 מטר קדימה ממך (אבל ראה גם סעיף 5).
4. אתה מושך את המוט למעלה ובמשך כל התנועה הוא ממשיך לגעת בגוף. זה פחות או יותר קובע את הזויות של הגוף בכל מהלך התנועה.
5. החלק שנשאר חופשי לגמרי ולא מוגבל ע"י המוט הוא הצואר, לכן אתה צריך להקדיש לו תשומת לב משלו, כשהרעיון הוא שהוא ימשיך את הקו הישר שנוצר ע"י הגב שלך. דיברנו כבר על מה שקורה בסט-אפ, ובסוף התנועה, כלומר כשאתה עומד, אתה מסתכל ישר לפנים. מקל של מטאטא לאורך הגב יכול לעזור לך להתרגל לזויות הראש כשאתה מנסה את התרגיל על ריק.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הנה מה שאני הבנתי, אחרים יוכלו לתקן:

1. אתה מתחיל מעמידה כך שהמוט מעל מרכז כף-הרגל. מטבע הדברים בשלב זה המוט אינו נוגע ברגל.
2. אתה מתכופף לאחוז את המוט, והמגע של המוט עם הרגל (הרי בכפיפה השוק זז קצת קדימה) הוא זה שקובע את שאר הזויות של הגוף. אל תזיז את המוט או את כפות הרגליים מהמקום בו הם היו בסעיף הקודם.
3. אתה מקפיד על "תחת החוצה" חזה מורם. המבט לעבר נקודה על הרצפה שנמצאת בערך 1.5 מטר קדימה ממך (אבל ראה גם סעיף 5).
4. אתה מושך את המוט למעלה ובמשך כל התנועה הוא ממשיך לגעת בגוף. זה פחות או יותר קובע את הזויות של הגוף בכל מהלך התנועה.
5. החלק שנשאר חופשי לגמרי ולא מוגבל ע"י המוט הוא הצואר, לכן אתה צריך להקדיש לו תשומת לב משלו, כשהרעיון הוא שהוא ימשיך את הקו הישר שנוצר ע"י הגב שלך. דיברנו כבר על מה שקורה בסט-אפ, ובסוף התנועה, כלומר כשאתה עומד, אתה מסתכל ישר לפנים. מקל של מטאטא לאורך הגב יכול לעזור לך להתרגל לזויות הראש כשאתה מנסה את התרגיל על ריק.
הבנתי תודה רבה 😃
ראשון אנסה לסדר הכול.

• פותח/ת השרשור

אה,שיט.
לא שמתי לב.

המוט אמור לגעת ברגל לאורך כל התנועה.
מה הכוונה לפני שאתה מזיז את הברכיים?

אני מקווה שיש שיפור כלשהו, אני הרגשתי שבשתי החזרות האחרונות נכשלתי בטכניקה אבל אשמח לעזרה..
אגב באמצע התחיל לרדת לי דם מהרגליים, יש דרך למנוע את הפצעים שנגרמים מהדדליפט ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית