הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדשה, צריכה עזרה.

hatulkelev

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני הולכת להירשם לחדר כושר בזמן הקרוב, אולי אפילו היום. בעבר הייתי בחדר כושר לתקופה מאוד קצרה כי לא הרגשתי שעשיתי משהו. המאמן הכללי של החדר כושר הרכיב לי "תכנית" זה לא באמת היה משהו, זה היה קצר וקל מידי, לא הרגשתי שעשיתי משהו בכלל. אם הייתי עושה את כל מה שבתכנית בלי אירובי וריצה של איזה חצי שעה, הייתי מסיימת בחדר כושר תוך 15 דקות. אז עזבתי כי הרגשתי בdead end.
עכשיו אני לא ככ סומכת על המאמן, אני צריכה תכנית אימונים (אני לא מבקשת שיכינו לי במיוחד, אלא אחת טובה שכבר קיימת באינטרנט) לחיטוב למתחילים.
ויש לי שאלה לגבי תפריט,
"כעת נתחיל לקרוא תוויות מזון. לדוגמה בחזה עוף 100 גרם מוצר יש כ- 30 גרם חלבון, בפרוסת לחם יש כ- 16 גרם פחמימה וכו'.
אני ממליץ מאוד להיעזר במחשבוני תזונה למיניהם (יש קישורים בסוף המאמר) כדי לקבל אינדיקציה בנוגע למזון שאתם צורכים. את הארוחות סדרו לפי אורח החיים שלכם; אין זה משנה כמה ארוחות תאכלו, ובאיזה סדר." - מתוך "המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף"
איך אני יכולה למדוד גרמים? איך יודעים כמה חלבונים יש בכל מוצר? כמה קלוריות? (המחשבונים בסוף המדריך באמת accurate?)
החלק של התפריט נורא מסבך אותי :(
תודה רבה לעוזרים.

היי וברוך הבא לפורום! 😃

המאמן הכללי של החדר כושר הרכיב לי "תכנית" זה לא באמת היה משהו, זה היה קצר וקל מידי, לא הרגשתי שעשיתי משהו בכלל. אם הייתי עושה את כל מה שבתכנית בלי אירובי וריצה של איזה חצי שעה, הייתי מסיימת בחדר כושר תוך 15 דקות. אז עזבתי כי הרגשתי בdead end.
לצערי רוב המדריכים לא באמת מבינים, ואלה שמבינים מעדיפים שלא להשקיע יותר מדי. ולכן הפתרון הוא כמו שאמרת לבנות לבד.

מעולה שקראת את המדריך! יש לך גם תוכניות אימון, חפשי לך תוכנית אימון fbw בפורטל ותקחי אחת מהן ששם.

איך אני יכולה למדוד גרמים?
יש כמה אפשרויות, אחת היא משקל מטבח קטן, השניה היא הערכה. לדוגמא חזה עוף אפשר לקנות מהקצב במשקל של נגיד 500 גרם וכל חצי יתן לך בערך 250, גם אם טעית קצת זה לא נורא.

כמה קלוריות?
כמו שכתוב במאמר, יש לך לכל דבר היום ערך תזועתי רשום, כך שלפי המשקל אפשר לדעת את הקלוריות.

שבונים בסוף המדריך באמת accurate?
מספיק טובים, כל עניין התזונה וההוצאה/הכנסה קלוריות הוא לא מדוייק ומשתנה בין אדם לאדם מבחינת קלוריות, אז מה עושים? עושים בערך לפי המחשבונים, נשקלים כל שבוע ורואים מה המגמה. אם יש ירידה טובה כנראה שעשית נכון, אם הירידה לא טובה מתקנים את התפריט וממשיכים הלאה. זה משחק של ניסוי וטעיה.

חלק של התפריט נורא מסבך אותי 😭
תודה רבה לעוזרים.
את מוזמנת לשאול מה לא הבנת ואשמח לעזור. זה רק נראה מסובך ומאוד מהר את תגלי שזה דווקא ממש פשוט

הי ברוכה הבאה ,

לגבי התפריט , לא ממש הבנתי במה הסתבכת שם?

סה"כ את צריכה למצוא כמה קלוריות את בנטרלי , להוריד מתוך זה בתור התחלה 200 קלוריות , או מהאוכל או מהאימונים

במאמר כתוב כמה מכל אב מזון לאכול פשוט תעשי את החישובים.

לגבי תוכנית אימון , התוכנית צריכה ליהיות קצרה וקולעת , לדאוג לערב בעיקר תנועות מורכבות ופחות שרירים מבודדים.

יש בפורטל מספר תוכניות אימון לדוגמא תבחרי אחת ותעשי פשוט.. או שתעזרי במאמן שיבנה לך

בהצלחה!

היי 😃
אם אני לא טועה את הבחורה שהפנתי לכאן מ-FXP.

אם את מסתבכת עם חישוב קלוריות ובניית תפריט על פי המאזן הקלורי שאת רוצה לעמוד בו, את יכולה להשתמש במחשבון הקלוריות של גולינגו (שהוא יותר חדש וידידותי למשתמש מהמחשבון ששמו בסוף המאמר), ולבנות באמצעותו תפריט.
מחשבון קלוריות
@מרטין

תוכניות אימונים לתקופת החיטוב - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

התכנית של הA וB של 4 פעמים בשבוע טובה? או שזה לא מתאים למתחילים?
אני לא יודעת למה אנשים מתכוונים ב"פורטל" אבל אני לא מוצאת משהו למתחילים שהוא לא מסה כמו הSS.
התוכנית הזאת סבבה.
אני הייתי מעדיף שתתחילי מתוכנית FBW - Full Body Workout (אימון של כל הגוף, באותו אימון)
(יש בתוכנית אימונים למסה דוגמא לתוכנית FBW, אל תבהלי, זה בדיוק אותו דבר בחיטוב, מה ששונה זה התזונה)

ועוד דגש קטן אם את כבר לוקחת תוכנית מקילוגרם, איפה שכתוב לך תרגיל עם מוט, לדוגמא לחיצת חזה עם מוט, תחליפי במשקולות יד.
לדעתי את עוד לא מסוגלת להרים מוט (גם מוט ריק שוקל 20 קילו), אז עדיף לך להתחיל ממשקלים יותר קטנים עם משקולות יד.
התנועה נשארת אותו דבר כמו במוט.
הנה דוגמאות לתוכנית FBW במתכונת של 3 אימונים בשבוע
תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכניות אימונים לתקופת החיטוב - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מסכימה שFBW עדיפה לך כנקודת התחלה לחיטוב.
לגבי משך האימון את חייבת להבין שכל תכנית אימונים שניתנת לך היא רק נקודת פתיחה. את חייבת להעלות משקלי עבודה מידי שבוע. להערכתי יקח חודשיים עד שתתחילי לעבוד קשה ואז אימון ממוצע יארך כשעה ורבע-וחצי. קחי בחשבון שכשאת עובדת ברמת קושי כזו זמן רב מושקע בהתאוששות ומנוחה בין הסטים.

לגבי התזונה לא פרטת משקל וגובה אבל בגדול כשאת מרכיבה תפריט יש לך שורה תחתונה קלורית יומית. בעזרת מחשבון קלוריות את מכניסה קודם את החלבונים שאת אוהבת ורגילה לאכול עם כמויות עד לסך של פי 1.5-1.8 ממשקל גופך. מוסיפה שומנים עד לפי 1 ממשקל הגוף. יתרת הקלוריות תבוא מפחממות.
מקווה שעניתי על השאלה
😃

Back
למעלה תחתית