ייעוץ שאלה חשובה מאוד לגבי תזונה.

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
יש לי שאלה שהתשובה תעזור לי להבין הרבה על הנושא.. נגיד ואני בחיטוב והמטרה להוריד באחוז שומן ובמשקל ואני נגיד אוכל 500 קלוריות מתחת לנטרלי עם ערכים טובים, וכל יום אני מחליט שאני עושה ריצה שבסך הכל תוריד לי עוד 500 קלוריות רק מהריצה ואני משלים תקלוריות האלו עם פיצות בורקסים ממתקים ( שבידיוק בסך 500 קלוריות )
האם אני אשמין ויזואלית כי זה הרבה פחמימות / האם האחוז שומן יקשה לרדת או אפילו יעלה כנל לגבי המשקל?
האם יהיה השלכות ?

כל עוד אתה לא בדל פחמימה לא צריכה להיות בעיה וענו על אשכול דומה לפני פחות משבוע , קח בחשבון שזה יכול לפגוע לך באימוני משקולות כי ריצה בסך של 500 קלוריות כל יום היא בעלת משמעות מבחינת התאוששות, לשאלתך כן , אתה יכול לרוץ כל יום 40 דקות ואז להוסיף את הקלוריות ששרפת באיזה צורה שתבחר

אני מסכיר עם בר 248.
אבל תשאל את עצמך אם באמת שווה לך:
באמת שווה לך לרוץ בערך 40 דקות בשביל 2 בורקסים וקינדר בואנו?
כי המאמץ באקסטרה אירובי הזה לא בטוח שווה את זה וכנראה יפגע בהתאוששות.
אל תהיה טיפש
ותענה בצורה יותר מכבדת, סך הכל מנסים לעזור לך פה

יש לי שאלה שהתשובה תעזור לי להבין הרבה על הנושא.. נגיד ואני בחיטוב והמטרה להוריד באחוז שומן ובמשקל ואני נגיד אוכל 500 קלוריות מתחת לנטרלי עם ערכים טובים, וכל יום אני מחליט שאני עושה ריצה שבסך הכל תוריד לי עוד 500 קלוריות רק מהריצה ואני משלים תקלוריות האלו עם פיצות בורקסים ממתקים ( שבידיוק בסך 500 קלוריות )
האם אני אשמין ויזואלית כי זה הרבה פחמימות / האם האחוז שומן יקשה לרדת או אפילו יעלה כנל לגבי המשקל?
האם יהיה השלכות ?
זה לא משתלם כי יותר קשה להתאושש מזה ויכול להיות שזה יפגע בחיטוב לטווח הארוך.
זה בגדול תלוי גם בתזמון של האוכל (פחמימות\אחרי לפני אימון וכ'ו)
יהיו השלכות בקטע שהאוכל הזה לא משביע וכנראה יעשה אותך רעב יותר וסובל יותר בחיטוב (לפי דעתי).

• פותח/ת השרשור
זה לא משתלם כי יותר קשה להתאושש מזה ויכול להיות שזה יפגע בחיטוב לטווח הארוך.
זה בגדול תלוי גם בתזמון של האוכל (פחמימות\אחרי לפני אימון וכ'ו)
יהיו השלכות בקטע שהאוכל הזה לא משביע וכנראה יעשה אותך רעב יותר וסובל יותר בחיטוב (לפי דעתי).
אני לא באמת מתכוון לעשות את זה אני רק שואל את זה כדי להבין אם אני ישמין מזה בצורה כלשהי מנוזלים או שזה יעלה שומן איכשהו אז נתתי דוגמא אם אני רץ כל יום 500 קלוריות.. זה יכל להיות גם 20 קלוריות זה סתם דוגמא.. אז אתה אומר שאני לא אשמין ?
ואני יעלה את כל ה500 קלוריות עם ממתקים ככה פסק זמן מקופלת צ'יפס פיצה שוקולדים בסך 500 קלוריות.. לא מאוכל רגיל.

נערך לאחרונה:
אני לא באמת מתכוון לעשות את זה אני רק שואל את זה כדי להבין אם אני ישמין מזה בצורה כלשהי מנוזלים או שזה יעלה שומן איכשהו אז נתתי דוגמא אם אני רץ כל יום 500 קלוריות.. זה יכל להיות גם 20 קלוריות זה סתם דוגמא.. אז אתה אומר שאני לא אשמין ?
ואני יעלה את כל ה500 קלוריות עם ממתקים ככה פסק זמן מקופלת צ'יפס פיצה שוקולדים בסך 500 קלוריות.. לא מאוכל רגיל.
לא יודע אם תעלה אבל אני חושב שיש סיכוי שתרד פחות במידה ולא תדע לתזמן את הפחמימה.
רמות סוכר גבוהות בדם + גליקוגן גבוהה יכולים להשפיע על שריפת שומן לצורך אנרגיה

מסכים לגמרי עם במבה.
תזמון הארוחות האלו יכול להיות קריטי, הריצה יכולה לעכב התאוששות ולעודד פציעות, השלמת הקלוריות דרך ג'אנק יכול לצאת מכלל שליטה והחריגה אל מעבר לקלוריות שמותר לך להשלים אפשרית ויש עוד מספר חסרונות.

מסכים לגמרי עם במבה.
תזמון הארוחות האלו יכול להיות קריטי, הריצה יכולה לעכב התאוששות ולעודד פציעות, השלמת הקלוריות דרך ג'אנק יכול לצאת מכלל שליטה והחריגה אל מעבר לקלוריות שמותר לך להשלים אפשרית ויש עוד מספר חסרונות.
מסכים חלקית. הריצה תעכב התאוששות ותעודד פציעות בחיטוב, בזה אין ספק. אבל "השלמת הקלוריות דרך ג'אנק יכול לצאת מכלל שליטה והחריגה אל מעבר לקלוריות שמותר לך להשלים אפשרית" - זה יכול לקרות גם עם חזה עוף ושמן זית.
לא יודע אם תעלה אבל אני חושב שיש סיכוי שתרד פחות במידה ולא תדע לתזמן את הפחמימה.
רמות סוכר גבוהות בדם + גליקוגן גבוהה יכולים להשפיע על שריפת שומן לצורך אנרגיה
לא חושב שרמות הסוכר ומאגרי הגליקוגן ישנו אם המאזן הסופי לא ישתנה. אין סיבה לחשוב שהג'אנק ישפיע על שריפת שומן לרעה יותר משהריצה תשפיע עליו לטובה. אני כמובן לא מדבר על ההיבט הבריאותי אלא רק על החיטוב.

מסכים חלקית. הריצה תעכב התאוששות ותעודד פציעות בחיטוב, בזה אין ספק. אבל "השלמת הקלוריות דרך ג'אנק יכול לצאת מכלל שליטה והחריגה אל מעבר לקלוריות שמותר לך להשלים אפשרית" - זה יכול לקרות גם עם חזה עוף ושמן זית.

לא חושב שרמות הסוכר ומאגרי הגליקוגן ישנו אם המאזן הסופי לא ישתנה. אין סיבה לחשוב שהג'אנק ישפיע על שריפת שומן לרעה יותר משהריצה תשפיע עליו לטובה. אני כמובן לא מדבר על ההיבט הבריאותי אלא רק על החיטוב.
אורז וחזה עוף משביעים הרבה יותר מג'אנק. אותי לפחות.
ולא חסרים אנשים שמספרים שבצ'יטים שלהם הם נוטים להגזים בכמויות מטורפות.
בקיצור, זה מאוד אינדיוודואלי, אבל זה אפשרי. לכן כתבתי שהאופציה הזו "אפשרית" ולא ודאית.

תוריד את המושג ג'אנק מהלקסיקון.
רוב שדברים שתחת "ג'אנק" הם ממש לא זבל.
רמות סוכר וגליקוגן מלא\ריק כן יכול לשנות את התוצאה גם אם המאזן הוא כביכול אותו דבר על הנייר אצל המאתמן

תוריד את המושג ג'אנק מהלקסיקון.
רוב שדברים שתחת "ג'אנק" הם ממש לא זבל.
גם בעיני, אל תדאג.
רמות סוכר וגליקוגן מלא\ריק כן יכול לשנות את התוצאה גם אם המאזן הוא כביכול אותו דבר על הנייר אצל המאתמן
א. התעלמת ממה שרשמתי על הריצה.
ב. שני מתאמנים עושים חיטוב באותו גירעון בדיוק, אחד דל פחמימה והשני עם 150 גרם ליום. הם באחוז שומן לא נמוך מאד, נגיד 15. יש סיבה לחשוב שהראשון ירד מהר/טוב יותר מהשני?

• פותח/ת השרשור
גם בעיני, אל תדאג.

א. התעלמת ממה שרשמתי על הריצה.
ב. שני מתאמנים עושים חיטוב באותו גירעון בדיוק, אחד דל פחמימה והשני עם 150 גרם ליום. הם באחוז שומן לא נמוך מאד, נגיד 15. יש סיבה לחשוב שהראשון ירד מהר/טוב יותר מהשני?
143 גרם פחמימה בחיטוב זה בסדר ?

• פותח/ת השרשור
בעיני זה מצוין. לא רואה סיבה לדל פחמימה באחוז שומן לא חד ספרתי.
תגיד אתה כל יום אוכל חזה עוף? אם נגיד אתה בחיטוב ופתאום מכינים לך קציצות בבית או משהו כזה מאות פחות בחלבון ביחס לחזה עוף פר גרם או בשר אדום זה לא דופק אותך רצח ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית