ייעוץ אבקת חלבון, קריאטין וקפאין

Mitamen1

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שמעתי שאפשר לרכוש את אבקת החלבון של סופר אפקט במחיר זול הרבה פחות מ300 היכן ניתן?

בנוסף, אני רוצה לשלב את זה עם קריאטין וקפאין. האם זה מומלץ? ואיזה חברה כשרה וזולה קיימת?

לגבי ויטמין C כדאי לצרוך, או לאכול הרבה פירות וירקות זה מספיק? מה הכמות המומלצת ביום?

אם אתם יודעים על עוד חומרים טבעיים שכדאי לי להכניס לתפריט, עדיפות למאכל ולא אבקה וכו', אני אודה לכם

תודה מראש.

נערך לאחרונה:
בכל חנות כמעט סופר אפקט עולה באזור ה-250. אולי באמינושופ יש.
קריאטין יש של אקסטרים, כשר. קריאטין כשר שאל גם את @AminoShop
ויטמין סי לא תצליח להשיג בקלות, אלא אם כן תאכל הרבה תפוזים או גמבות. אפשר לקנות גם כן, 500 מ"ג פעם-פעמיים ביום זה מינון טוב.
ירקות, פירות, בשר, דגים, קטניות, דגנים מלאים. גיוון, זה הכי חשוב.

יש לנו קריאטין של אקסטרים במחיר הכי זול בארץ !
129 ש״ח ל 1 קג
ויטמין סי 1000 מג של now
יש חלבון אקסטרים ב 229 ש״ח.
מוזמן להגיע לאחד הסניפים או להזמין ישירות מהאתר www.aminoshop.co.il

בכל חנות כמעט סופר אפקט עולה באזור ה-250. אולי באמינושופ יש.
קריאטין יש של אקסטרים, כשר. קריאטין כשר שאל גם את @AminoShop
ויטמין סי לא תצליח להשיג בקלות, אלא אם כן תאכל הרבה תפוזים או גמבות. אפשר לקנות גם כן, 500 מ"ג פעם-פעמיים ביום זה מינון טוב.
ירקות, פירות, בשר, דגים, קטניות, דגנים מלאים. גיוון, זה הכי חשוב.

לא צריך "הרבה" מהגמבה.
גמבה אחת מכילה יותר ממה שאתה צריך ביום ובנוסף גם ברזל שעוזר לספיגת הויטמין.
אפשר לגוון עם קיוי.
ההמלצה למבוגרים (גברים) מעל 18 היא 90 מ"ג.

לא צריך "הרבה" מהגמבה.
גמבה אחת מכילה יותר ממה שאתה צריך ביום ובנוסף גם ברזל שעוזר לספיגת הויטמין.
אפשר לגוון עם קיוי.
ההמלצה למבוגרים (גברים) מעל 18 היא 90 מ"ג.
תיקון קטן: לא רק שכמות הברזל בגמבה היא זניחה, ברזל לא עוזר לספיגת ויטמין c כפי שציינת, הקשר הוא בדיוק הפוך (ויטמין סי משפר ספיגת ברזל). אלא אם כן יש לך ביסוס ממקור כלשהו ואשמח לראותו כדי להחכים..

תיקון קטן: לא רק שכמות הברזל בגמבה היא זניחה, ברזל לא עוזר לספיגת ויטמין c כפי שציינת, הקשר הוא בדיוק הפוך (ויטמין סי משפר ספיגת ברזל). אלא אם כן יש לך ביסוס ממקור כלשהו ואשמח לראותו כדי להחכים..
צודקת לחלוטין, התבלבלתי בין שני החומרים ותודה רבה על התיקון!
ויטמין C משפר ספיגת ברזל.

• פותח/ת השרשור
אם כך ויטמין C אני יכול להשיג טבעית אני אוכל הרבה גמבה, מה לגבי קפאין? לצרוך בקפה וזה משנה מתי ביום?
אשמח לשמוע על עוד מזונות מומלצים לאכול שיש בהם ויטמינים חיוניים, כמו בננה
תודה על ההמלצות

קפאין - עדיף לא להגיע לכוס ה4 ביום (קפה שחור), יש מחקרים שמראים כי הדבר עושה את הפעולה ההפוכה בגוף ולא משפיע על ערנות. כמובן שיש אנשים שמגיעים גם ל10 קפה ביום.. ההצעה היא קפה חצי שעה-שעה לפני אימון. טעם נפלא, הרבה נוגדי חמצון, משפר פעילות, ממריץ. ו.. הטענה ששורף שומן.. שומדבר לא שורף שומן, מה שזה עושה, פשוט הוצאת ח. השומן מהתאים לזרם הדם. אם אתה פעיל לאחר מכן, הגוף ינצל חלק מן ח. השומן הללו. אבל למעשה, אין חיה כזאת : חומר שורף שומן.

ויטמין C - דובר על כך. גמבה מבחינתי המלך של פירות הויטמין הזה.

מינרלים:

אשלגן - בננה, מלון

מגנזיום - עלים ירוקים, אגוזים שקדים (גם אבץ) , אבוקדו.. (ההמלצה היא 400 מג ביום)

כמובן שאני יכולה להוסיף לך כאן ולהמשיך עוד, אם תרצה משהו ספציפי, בכיף.

• פותח/ת השרשור
קפאין - עדיף לא להגיע לכוס ה4 ביום (קפה שחור), יש מחקרים שמראים כי הדבר עושה את הפעולה ההפוכה בגוף ולא משפיע על ערנות. כמובן שיש אנשים שמגיעים גם ל10 קפה ביום.. ההצעה היא קפה חצי שעה-שעה לפני אימון. טעם נפלא, הרבה נוגדי חמצון, משפר פעילות, ממריץ. ו.. הטענה ששורף שומן.. שומדבר לא שורף שומן, מה שזה עושה, פשוט הוצאת ח. השומן מהתאים לזרם הדם. אם אתה פעיל לאחר מכן, הגוף ינצל חלק מן ח. השומן הללו. אבל למעשה, אין חיה כזאת : חומר שורף שומן.

ויטמין C - דובר על כך. גמבה מבחינתי המלך של פירות הויטמין הזה.

מינרלים:

אשלגן - בננה, מלון

מגנזיום - עלים ירוקים, אגוזים שקדים (גם אבץ) , אבוקדו.. (ההמלצה היא 400 מג ביום)

כמובן שאני יכולה להוסיף לך כאן ולהמשיך עוד, אם תרצה משהו ספציפי, בכיף.

אני תמיד אוהב ללמוד, מעריך את העזרה שלך
מה גם שאני חייל ואין לי כסף לתוספים אז אני מעדיף לקבל את הדברים החיוניים באופן טבעי.

אם יש לך עוד אני אשמח. מה התרומה של מגנזיום ואשלגן לעלייה במסה?
שיבולת שועל- מומלץ?
סיבים תזונתיים בעלייה במסה- משמעותי?

גם אני חיילת.. בקבע, ממליצה לך לעלות מסה בצורה כמה שיותר טבעית ע"י המזון ופה ושם להעזר אולי בקריאטין או בBCAA.
למרות, שאני מבינה אותך ולפעמים בצבא נתקעים בלי אוכל (בשטח וזה..) ואז אבקת חלבון או חטיף חלבון יכולים לעזור להשלים לך ת'חסר בהחלט.
שוב, אם יש לך אפשרות - בחר טבעי. הכל נמצא במזון.
ועכשיו למינרלים. יש להם תרומה קריטית בכל הנוגע לשרירים ועלייה במסה בפרט. כמובם שישנם עו אבל אתמקד לרגע בשניים שהזכרתי:
מגנזיום: מגנזיום משתתף בהרבה תהליכים כימיים בגוף, משפיע על מטבוליזם של סידן, נתרן ואשלגן.
עכשיו את זה מצאתי באינטרנט - כ 40% מהמגנזיום בגוף נמצא בתוך תאים כולל בשרירים, ברקמות הרכות האחרות. כ 1% נמצא בנוזל הבין תאי וכ 60% בתאי עצב. ע"מ שתבין את החשיבות של מינרל ספציפי זה על השריר.
אסביר כאשר השריר מתכווץ(שזה הדבר היחיד שיכול לעשות), יש פעולה של יוני הסידן אל תוך השריר והחלקה של אקטין ומיוזין (חלבונים), ולכן שים לב גם לתכולת הסידן שלך ביום (אם תרצה עוד הרחבה על כיווץ שריר וסרקומר בכלל, אשמח להרחיב)
סידן ומגנזיום פועלים ביחד לתפקוד תקין של מערכת עצבים ושריר. סידן מכווץ שריר ומגנזיום פותח את תעלות הסידן שבשריר כדי לשאוב יוני סידן ולהרפות את השריר.

אשלגן: בהמשך למה שכתבתי קודם על סידן - הוא מונע בריחה של סידן מהגוף ואוסטיאופורוזיס,
ולשרירים, הוא תורם להתכווצות תקינה של השרירים החלקים, שריר הלב ושרירי השלד.
וגם תורם לשחרור אנרגיה מחלבונים, פחמימות ושומנים.
אם לא מספיק, גם עוזר לפעילות תקינה של מערכת העצבים.

שיבולת שועל - תמיד מומלץ. (לא בהפרזה)
סיבים תזונתיים - גם תמיד מומלץ, אבל לא הייתי מפריזה בזה (ישנם מקרים שיש צורך), אם אתה לא רגיל לכמות גדולה אין לך גם צורך לעלות אותה, בסוף זה יגרום לך לתחושת השובע, לא ממש משהו שאתה רוצה, אם מעוניין לעלות בכמות הקלוריות ביום, תמיד אמליץ על 3 מנות פרי\ירק ביום. שים לב שישנם עוד מאכלים שמכילים הרבה סיבים, עוד נושא שבכיף אשמח להרחיב עליו.
שלח תפריט שנראה על כמה סיבים מדובר ביום.. (אם רוצה בפרטי בכיף)

אם כך ויטמין C אני יכול להשיג טבעית
תלוי למי אתה מאמין. כאן בפורום הדיעה המקובלת היא שכדאי לצרוך הרבה יותר ויטמין C ממה שמומלץ בד"כ לציבור הרחב, ואם אתה רוצה לצרוך נאמר גרם או שנייים ליום קשה מאד לקבל אותם מהדיאטה.
יש מחקרים שמראים כי הדבר עושה את הפעולה ההפוכה בגוף
זה חדש בשבילי ואשמח לקבל קישור.

גם אני חיילת.. בקבע, ממליצה לך לעלות מסה בצורה כמה שיותר טבעית ע"י המזון ופה ושם להעזר אולי בקריאטין או בBCAA.
למרות, שאני מבינה אותך ולפעמים בצבא נתקעים בלי אוכל (בשטח וזה..) ואז אבקת חלבון או חטיף חלבון יכולים לעזור להשלים לך ת'חסר בהחלט.
שוב, אם יש לך אפשרות - בחר טבעי. הכל נמצא במזון.
ועכשיו למינרלים. יש להם תרומה קריטית בכל הנוגע לשרירים ועלייה במסה בפרט. כמובם שישנם עו אבל אתמקד לרגע בשניים שהזכרתי:
מגנזיום: מגנזיום משתתף בהרבה תהליכים כימיים בגוף, משפיע על מטבוליזם של סידן, נתרן ואשלגן.
עכשיו את זה מצאתי באינטרנט - כ 40% מהמגנזיום בגוף נמצא בתוך תאים כולל בשרירים, ברקמות הרכות האחרות. כ 1% נמצא בנוזל הבין תאי וכ 60% בתאי עצב. ע"מ שתבין את החשיבות של מינרל ספציפי זה על השריר.
אסביר כאשר השריר מתכווץ(שזה הדבר היחיד שיכול לעשות), יש פעולה של יוני הסידן אל תוך השריר והחלקה של אקטין ומיוזין (חלבונים), ולכן שים לב גם לתכולת הסידן שלך ביום (אם תרצה עוד הרחבה על כיווץ שריר וסרקומר בכלל, אשמח להרחיב)
סידן ומגנזיום פועלים ביחד לתפקוד תקין של מערכת עצבים ושריר. סידן מכווץ שריר ומגנזיום פותח את תעלות הסידן שבשריר כדי לשאוב יוני סידן ולהרפות את השריר.

אשלגן: בהמשך למה שכתבתי קודם על סידן - הוא מונע בריחה של סידן מהגוף ואוסטיאופורוזיס,
ולשרירים, הוא תורם להתכווצות תקינה של השרירים החלקים, שריר הלב ושרירי השלד.
וגם תורם לשחרור אנרגיה מחלבונים, פחמימות ושומנים.
אם לא מספיק, גם עוזר לפעילות תקינה של מערכת העצבים.

שיבולת שועל - תמיד מומלץ. (לא בהפרזה)
סיבים תזונתיים - גם תמיד מומלץ, אבל לא הייתי מפריזה בזה (ישנם מקרים שיש צורך), אם אתה לא רגיל לכמות גדולה אין לך גם צורך לעלות אותה, בסוף זה יגרום לך לתחושת השובע, לא ממש משהו שאתה רוצה, אם מעוניין לעלות בכמות הקלוריות ביום, תמיד אמליץ על 3 מנות פרי\ירק ביום. שים לב שישנם עוד מאכלים שמכילים הרבה סיבים, עוד נושא שבכיף אשמח להרחיב עליו.
שלח תפריט שנראה על כמה סיבים מדובר ביום.. (אם רוצה בפרטי בכיף)
אני מעריך את הנאורות שלך,באמת שכן.
אבל אני לא סובל שאומרים "דרך טבעית".גם שדג טונה שורד לך 3 שנים בארון זה בטוח לא טבעי.גם הריסוסים של הפירות והירקות שלנו בטוח לא טבעיים.
המילה טבעי נשמעת נקייה וחלקה וגורמת לאבקת חלבון להישמע מלוכלכת ועצלנית,מה שבדיוק המיתוס שאני אישית מקבל ממנו חלחלה.
פרט לכך,שההמלצה דווקא על BCAA מאוד לא נכונה לטעמי,לפי דעתי זה מוצר מיותר אלא-אם אתה ברמת PRO (וגם אז זה לא חובה)

תלוי למי אתה מאמין. כאן בפורום הדיעה המקובלת היא שכדאי לצרוך הרבה יותר ויטמין C ממה שמומלץ בד"כ לציבור הרחב, ואם אתה רוצה לצרוך נאמר גרם או שנייים ליום קשה מאד לקבל אותם מהדיאטה.

זה חדש בשבילי ואשמח לקבל קישור.

Coffee and Caffeine - How Much Should You Drink?

ההמלצה היא באזור 4-5 כוסות ביום (200 מ"ל שחור)

כתבתי את זה ממה שזכרתי ממגזין SCIENTIFIC AMERICAN
אני מעריך את הנאורות שלך,באמת שכן.
אבל אני לא סובל שאומרים "דרך טבעית".גם שדג טונה שורד לך 3 שנים בארון זה בטוח לא טבעי.גם הריסוסים של הפירות והירקות שלנו בטוח לא טבעיים.
המילה טבעי נשמעת נקייה וחלקה וגורמת לאבקת חלבון להישמע מלוכלכת ועצלנית,מה שבדיוק המיתוס שאני אישית מקבל ממנו חלחלה.
פרט לכך,שההמלצה דווקא על BCAA מאוד לא נכונה לטעמי,לפי דעתי זה מוצר מיותר אלא-אם אתה ברמת PRO (וגם אז זה לא חובה)

מסכימה איתך, אכן המילה הזאת כבר נשחקה.
גם BCAA נמצא במזון ועדיף לקבל אותו משם:
ask-the-macro-manager-what-are-the-best-bcaa-food-sources_a.jpg

מצד שני, כוונתי היא שגם במקורות הטבעיים, הם כבר לא כאלה, משום שהאדם תמיד משנה אותם, אם זה ריסוס ואם זה שימור ע"י מלח.
אבל ניתן לצמצם את השימוש במקורות יותר מעובדים וישנם הרבה כאלו.

כמה שהמזון קרוב יותר לטבע מבחינת ייצורו ומכירתו - יותר טוב.
הזכרתי כי אבקת חלבון היא מעולה במקרים בהם אין זמן\ אין גישה למקורות חלבוניים, וזה קורה הרבה בצבא (תלוי באיזה בסיס).. לא אמרתי שזה רע, אבל אם ניתן מהמזון, עדפיות לכך.

מצד שני, כוונתי היא שגם במקורות הטבעיים, הם כבר לא כאלה, משום שהאדם תמיד משנה אותם, אם זה ריסוס ואם זה שימור ע"י מלח.

הזכרתי כי אבקת חלבון היא מעולה במקרים בהם אין זמן\ אין גישה למקורות חלבוניים, וזה קורה הרבה בצבא (תלוי באיזה בסיס).. לא אמרתי שזה רע, אבל אם ניתן מהמזון, עדפיות לכך.
אני לא חושב שיש בהכרח עדיפות
אבל נסכים על לא להסכים 😃

אני לא חושב שיש בהכרח עדיפות
אבל נסכים על לא להסכים 😃

כמובן, אני בסה"כ מביאה את המקורות מהם אני מבססת את מה שאני יודעת. קודם אני כותבת את מה שאני יודעת ואז מביאה את המחקר או המקור לזה.
בתזונה, אין דעה אחת, אין מחקר אחד, אין הוכחה אחת חותכת, בקיצור אין החלטה על כל נושא. והתחום הזה עצום.
מה גם שכל גוף מקבל תוספים וחומרים בצורה שונה. בהחלט חשוב לציין גם את גודל הגוף, כמובן שליצור קטנטן תכולה גדולה יותר של החומר תשפיע יותר. (בהנחה שהגוף אינו רגיל לחומר זה, במידה והוא מפתח תנגודת עם הזמן לא תהא השפעה רצינית לקפאין)

תודה על הקישור. ההמלצה על 4-5 כוסות ליום (אגב, המלצה ממש מעצבנת לאור העובדה שיש שונות גדולה בין כוס לכוס ובין קפה לקפה. למה לא להמליץ על הכמות האופטימלית של הקפאין?) לא מדברת על הפחתת האפקט של העירנות לאחר הכמות הזאת אלא על הסיכון למות (לא שזה לא חשוב 😃).

חושבת שהם אמרו מהו המינון לקפאין.. בבדיקה..
INDEED:

Several sources suggest that 400 mg of caffeine, or 4 cups of coffee, are safe for most healthy adults (3, 5).

AND THEN THE WRITER PUT HIS OWN PERSPECTIVE-

However, many people (including myself) drink much more than that without any issues.

BCAA הם תוצר פירוק של חלבון ואין שום סיבה לחפש איך לצרוך אותו (באין אם מתוספים או מאוכל).
לגבי ה"טבעיות" של המזון, אין שום הבדל הבין אבקת חלבון לשאר מוצרי החלב שאת אוכלת.

BCAA הם תוצר פירוק של חלבון ואין שום סיבה לחפש איך לצרוך אותו (באין אם מתוספים או מאוכל).
לגבי ה"טבעיות" של המזון, אין שום הבדל הבין אבקת חלבון לשאר מוצרי החלב שאת אוכלת.
ושוב אזכיר, אין לי דבר נגד אבקת חלבון. (להפך בכל פעם מחדש אני מנסה לראות איזה הכי יתאים לי אבל מאמינה שלא אוהב את זה בגלל ההרגשה המלאכותית והאבקתית.. היה לי כבר נסיון)
את ה"טבעיות" הזכרתי משום בראש ובראשונה עדיף לנסות למצוא את החלבון מהמזון ולא לרוץ ולקנות תוספים.

אז המשפט הראשון שלך לא מסתדר עם השני.
אם יוצא למישהו יותר משתלם חלבון בצורת אבקה מאשר בצורה גבינה או דג קצוץ אז שיאכל אבקה, זה בדיוק אותו דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית