דיון Bench Press - באיזה אחיזה אתם נוהגים להשתמש?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
דיון בנוגע לשיטת האחיזה ב- BP.
Suicide Grip (בתמונה מסומן כ- B) כמובן שיותר מסוכן מכיוון שהמוט פחות מאובטח והוא יכול להשמט במהלך העבודה. למרות האמור, הרבה כן משתמשים באחיזה זו מכיוון שהם נוטים להרים משקל רב יותר כך ואחיזה זו גם נוחה יותר עבור שורש כף היד.

באיזו אחיזה אתם נוהגים להשתמש?

12065516_687998291301614_6545564975622643351_n.jpg

אתה לא לוחץ ככה?
ב 6:47 רואים אותך לוחץ בדיוק ככה בלי אגודלים

כן ב״לוחץ״ במרכאות התכוונתי שאין לי באמת משקל רציני בידיים.

אני לא מצליח לתפוס את המוט ביד שמאל בדרך ה״נכונה״ כמו בתמונה מימין שפרסמו עם האגודל מסביב, מה שגורם לזה שהמוט פשוט נופל לי מהיד השמאלית עם אגודל מסביב.

אבל מה אני מבין
אני מה7.6% של המפגרים פה

זה משתנה מבנאדם לבנאדם ובהתאם לטכניקה, בגלל זה זה לא משפר את הלחיצה באופן אבסולוטי.

מה זה אומר? אני אוהב כשכולם אומרים שדברים מסויימים משפיעים בהתאם לטכניקה האישית והמיוחדת של כל אחד, אבל לרוב אין מאחורי המשפט הזה שום דבר בעל משמעות.
אולי תעשה ניסוי ותבדוק אם לקפוץ מהגג משפר לחיצות?
מה אכפת לך?
תנסה ותחזור לדווח
אולי זה יעזור כפליצבו לך תדע

אה, אתה עדיין מאמין שהגלגול עוזר לך?

אם suicide grip היה באמת מוכח שמשפר את הלחיצה באופן אבסולוטי כנראה שכולם היו לוחצים ככה והיה הבדל גורף בין כל מי שלוחץ suicide grip למי שלא.

זה כמו אלו שמדדלפטים אחרי שהם מגלגלים את המוט לכיוון שלהם, לא יותר מפלצבו.
לא אמרתי אבסולוטית אבל הבאתי שני סיבות מאוד טובות למה זה כן, ולא הוכח שגלגול המוט הוא פלסבו

הכל עניין של יחס עלות-תועלת כמו שרשמו כאן קודם, או ROI כמו שאנחנו בדר"כ קוראים לזה בעבודה.

מי שחושב שללחוץ ב-suicide grip שווה את הסיכון שיבושם לו, מה אני יכול לומר.
גם כשאני הייתי בן 20 עשיתי שטויות, תראו לי בנאדם עם משפחה שמוכן ללחוץ ככה שלא בשביל פרנסה, סתם סיכון מיותר.

dammit, how did u know?!

personally I think it's rather dumb to press with suicide-grip, is it so important to u that u can lift more weights that u'd risk ur life for it?
כן, אם זה הייה מוסיף לי משקל על המוט הייתי לוחץ ככה, אבל זה לא נוח לי בשיט ולא מוסיף משקל על המוט.

for those who say that suicide grip has a better force transfer as opposed to full grip, isn't that simply cuz ppl grip incorrectly?
propergrip.jpg

the pic on the left is how most ppl lift and that does screw up a little with the force transfer, but if u grip correctly (right) then there shouldn't rlly be any difference between suicide grip and full grip, except for that the thumb is securing the bar ofc..

אני מחזיק לא טוב ולוחץ 140 :|

מה זה אומר? אני אוהב כשכולם אומרים שדברים מסויימים משפיעים בהתאם לטכניקה האישית והמיוחדת של כל אחד, אבל לרוב אין מאחורי המשפט הזה שום דבר בעל משמעות.

אה, אתה עדיין מאמין שהגלגול עוזר לך?
מי שמאמין לא מפחד

לא אמרתי אבסולוטית אבל הבאתי שני סיבות מאוד טובות למה זה כן, ולא הוכח שגלגול המוט הוא פלסבו

אם ללחוץ רחב היית הנחת יסוד מוכחת שודאית כ 100 אחוז גורמת לך להרים כבד יותר אז הסיבות האלו היו תקפות.
כל עוד אין הבדל מהותי בין אלו שלוחצים צר לרחב זה בגדר של "העדפה אישית" ולא יותר מזה.

אם ללחוץ רחב היית הנחת יסוד מוכחת שודאית כ 100 אחוז גורמת לך להרים כבד יותר אז הסיבות האלו היו תקפות.
כל עוד אין הבדל מהותי בין אלו שלוחצים צר לרחב זה בגדר של "העדפה אישית" ולא יותר מזה.
בדיוק, זה עוזר לחלק מהאנשים. קשה להוכיח הרבה דברים שיהיו חותכים לכלל האוכלוסייה

בדיוק, זה עוזר לחלק מהאנשים. קשה להוכיח הרבה דברים שיהיו חותכים לכלל האוכלוסייה

עדיין לא שמעתי שום הסבר מדעי כלשהו ללמה עדיף ללחוץ בגריפ הזה, שלא לדבר שגם אם היה כזה זה עדיין כל כך זניח שבמדד תועלת-סיכון זה פשוט מיותר.

עדיין לא שמעתי שום הסבר מדעי כלשהו ללמה עדיף ללחוץ בגריפ הזה, שלא לדבר שגם אם היה כזה זה עדיין כל כך זניח שבמדד תועלת-סיכון זה פשוט מיותר.
כנראה ההסבר המדעי יגיע בצורה אנטומית פיזיולוגית או משהו כזה.
כי ככל הנראה יש אי שם בעולם שלנו מישהו שיכול ללחוץ סוסייד גריפ והכי רחב שאפשר איתו יותר ממה שהוא לוחץ עם אגודלים מלופפים.

כנראה ההסבר המדעי יגיע בצורה אנטומית פיזיולוגית או משהו כזה.
כי ככל הנראה יש אי שם בעולם שלנו מישהו שיכול ללחוץ סוסייד גריפ והכי רחב שאפשר איתו יותר ממה שהוא לוחץ עם אגודלים מלופפים.

בן אדם אחד זה לא מדד לכלום, בטח לא במדע.

זה עובד בשבילו אז מה אכפת לו מהמדע אם הוא לוחץ ככה יותר?

1. אם יוכיחו שזה לא מוסיף משקל למוט יש סיכוי טוב שהאשליה שלו תתפוגג והוא יוכל להפלא ופלא ללחוץ רגיל את אותו המשקל מבלי להסתכן שהמוט ירסק אותו.

2. אם יוכיחו שזה כן עוזר, אולי יוכיחו בכמה זה עוזר, ואז הוא יוכל לחשוב האם זה באמת משתלם כמו שהוא חשב במדד "סיכון-תועלת".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית