הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים

עשיתי 5 יחידות מתמטיקה בי"א, לא ממש למדתי למבחן אבל כן הייתי בשיעורים וקיבלתי 96.

ברוב מקצועות המתמטיקה שלמדתי בטכניון יש לי 95-100 , ואני חושב שבממוצע למדתי 3 ימים לפני כל מבחן (פסיכומטרי 148 בכמותי אם זה משנה משהו).

אתה אמנם לא מכיר את סיימון @Savo , אבל אני בהחלט רואה אותו לומד בשבוע את כל החומר של 5 יחידות מתמטיקה, ניגש ומקבל קרוב ל-100.
איזה כיף להיות מוקף בגאונים בזמן שאני כבר חצי שעה לא מצליח לפתור אי שוויון פשוט בטריגו 😃

קיבלתי 55.
והייתי בכל השיעורים. לא יודע איך אתה בדיוק "יודע" פתאום תחביר לשוני.
לשון אתה צריך להבין וליישם במקרים שניתנים לך במבחן.
אין לך חומר לדעת כמו שנים או שמות בהיסטוריה.

אם אתה מבין את החומר אין לך מה לתרגל בעצם.
כנ"ל לגבי אנגלית (חוץ מהיצירות ספרותיות שזה קוץ בתחת ואני לא מבין מה זה קשור בכלל לשליטה שלך באנגלית, זה שאתה משנן סיפורים כמו בבגרות בספרות)

לשון אתה צריך להבין וליישם במקרים שניתנים לך במבחן.
אין לך חומר לדעת כמו שנים או שמות בהיסטוריה.

אם אתה מבין את החומר אין לך מה לתרגל בעצם.
מאיפה לעזאזעל אני אמור להסיק תחביר לשוני? לדעת את חוקי התחביר זה לא "חומר לדעת"?
כנ"ל לגבי אנגלית (חוץ מהיצירות ספרותיות שזה קוץ בתחת ואני לא מבין מה זה קשור בכלל לשליטה שלך באנגלית, זה שאתה משנן סיפורים כמו בבגרות בספרות)
נכון, אז תיקח ותשווה את היצירות לתחביר הלשוני.

מאיפה לעזאזעל אני אמור להסיק תחביר לשוני? לדעת את חוקי התחביר זה לא "חומר לדעת"?
היית בכתה, שמעת את המורה שלך מסבירה.
אתה מיישם את זה על מקרים שונים שניתנים לך.

חוקי התחביר הם רק כלי.
אם ישבת בכתה והמורה הסבירה על בניינים למשל.
פעל פועל התפעל הופעל הפעיל וכו'

אתה רוצה להגיד לי שתצטרך יותר מפעם אחת שיסיבירו לך בשביל להבין את זה?

לא, כי זה בסה"כ נושא קטן אחד וקל.
אבל התחביר הלשוני זה נושא גדול. (ביחס למציאת הבניין)
נכון.
אבל ברגע שאתה מבין קונספט של משהו אתה פתאום תשכח אותו?

זה לא כמו לשנן מידע יבש כמו למשל הצידוקים להקמת מדינת ישראל (סתם זורק)

שאני אפילו כבר לא זוכר.

אבל ברגע שאתה מבין קונספט של משהו אתה פתאום תשכח אותו?
יש אצלנו ה"לא גאונים" קטע כזה שאנחנו חושבים שאנחנו מבינים קונספט ואז כשאנחנו באים ליישם אותו אנחנו קולטים שאנחנו לא באמת מבינים אותו אלה רק חושבים שאנחנו מבינים אותו.
דוגמא - אני מקשיב למורה מסביר על פתרון משוואה באלגברה, אני מקשיב לפתרון שלו ומבין איך הוא פתר אותו, ואז אני הולך לפתור תרגיל לבד ופתאום קולט שאני לא מצליח כלום.
אני יודע שקשה לך להבין את זה כי אתה מחונן אבל בני אדם רגילים לפעמים צריכים שיסבירו להם אותו דבר 18 פעם כמו לילד בגן עד שהם יקלטו משהו.

המאיות שקיבלתי למשל באנגלית 5 יחידות, גיאוגרפיה 5 יחידות, ולשון הן בלי שלמדתי בכלל..
צחקתי בקול 🤣
גיאוגרפיה5 יחידות מאה חחחחחחחחחחחחחחחחחח

תגיד פיזיקה ומתמטיקה 5 בלי ללמוד זה כבר מרשים.. למערכת החינוך מעניין את התחת שקיבלת מאה בג"ג ובלשון

זה תלוי גם מה אתה לומד.
עריכת דין למשל תצריך אותך לשנן כמויות אדירות של חומר, אפילו כזה שלא יהיה קשור לעבודה שלך בעתיד.
כמו כן גם רפואה, שלומדים ומשננים הכל לפני שמתחילים להתמקצע בתחומים שונים שלה.

מדעי המחשב למשל הם תחום הרבה יותר יצירתי וחשיבתי, ואני מאז ומעולם התחברתי אליו, אפילו שלא למדתי אותו באופן מקצועי בבית ספר.
לא הייתי בכיתת טכ"ם או במגמות אחרות של מדעי המחשב ולמרות זאת ניגשתי לבגרויות במדעי המחשב.

זה תחום שהרבה פעמים מצריך אותך לחשוב מחוץ לקופסה בשביל לפתור בעיות.
והוא לא מסתמך על שינון וזיכרון (למעט השפות, אבל זה משהו שנלמד צ'יק צ'ק)
אכן, רפואה ועריכת דין הם מקצועות שדורשים יותר שינון ולימוד, שאחריהם בא גם הצבירת ניסיון בתחום. (למרות שגם בתחום הרפואה יש רמת אינטילגנציה גבוהה יחסית - גם כי זה חלק מהדרישות והסינון שאתה עובר עד שאתה מתקבל לתואר)
מדעי המחשב/הנדסת תוכנה הם יותר יצירתיים וחשיבתיים, בהרבה מבחנים אתה תצטרך ממש להיכנס לראש של זה שכתב את התרגיל ולתקן/להשלים את הקוד. (אבל שוב, בשביל לעשות את זה אתה תהיה חייב ללמוד ולהיות בקיא בכל השפה עצמה, רק אחר כך תבוא המחשבתיות והיצרתיות), אם אתה תופס מהר את הדברים בראש זה מקל בהרבה קורסים בתואר. (אם אתה מתחבר ואוהב את התחום, אז אדרבא - יהיה לך גם קל יותר בלימודים)
אבל גם בתארים האלה, שדורשים יותר יצרתיות ומחשבה, יש הרבה חומר לימודי שאתה צריך לשנן(גם אם אלה דברים פחות משמעותיים לתחום הספציפי שתעסוק בו בעתיד), כי זה ירכיב לך את הציון הסופי.

הוצאתי 100 בבגרות בלשון בלי שפתחתי ספר אפילו.
רק מלהיות בכיתה בזמן שיעורי לשון.

אין לך מה לשנן במקצוע הזה.
לא כל כך נכון, יש אנשים שחייבים לשבת וללמוד את היסודות של לשון ועם כל המתווסף לזה, טעות לשים את עצמך כדוגמא - מה שטוב לך לא בהכרח טוב לאחר. בפסיכומטרי לדוגמא בפרק המילולי(פחות קשור ללשון שלומדים בבית ספר) אתה תצטרך לזכור כמות אדירה של מילים, שכל מילה שתזכור תוביל להצלחה שלך.(גם אחרי שתדע את המילים, יהיו לך שאלות שמשלבות יכולת חשיבתית עם המילים)
אז יש אנשים שיצטרכו X זמן כדי לקלוט ולזכור את המילים האלה, ויש כאלה שיצטרכו Y זמן כדי לעשות את זה. (וכן, אנשים עם זכרון טוב ויכולת קוגנטיבית טובה יהיה להם הרבה יותר קל).

צחקתי בקול 🤣
גיאוגרפיה5 יחידות מאה *נראה שהמקש עם האות ח' נתקע לך. אנא נקה את המקלדת*

תגיד פיזיקה ומתמטיקה 5 בלי ללמוד זה כבר מרשים.. למערכת החינוך מעניין את התחת שקיבלת מאה בג"ג ובלשון
פיזיקה לא למדתי כי לא ניתנה לי האפשרות.
כיתה י', י"א למדתי 3 יחידות מתמטיקה, בי"ב אחרי הרבה לחצים על בית הספר הקצו לי מורה מתמטיקה ל-30 שעות לימוד. ניגשתי אחרי חודשיים וחצי לבגרויות חורף ב-5 יחידות והוצאתי 93 ו-91 בהתאמה.

יש לי במקצועות הליבה ציונים מאוד גבוהים.
אבל בגלל מקצועות כמו ספרות ואזרחות שנכשלתי בהם כנראה שלא תיהיה לי תעודת בגרות..
ואני נחשב לטיפש שאין לו תעודת בגרות בפני מערכת החינוך

פיזיקה לא למדתי כי לא ניתנה לי האפשרות.
כיתה י', י"א למדתי 3 יחידות מתמטיקה, בי"ב אחרי הרבה לחצים על בית הספר הקצו לי מורה מתמטיקה ל-30 שעות לימוד. ניגשתי אחרי חודשיים וחצי לבגרויות חורף ב-5 יחידות והוצאתי 93 ו-91 בהתאמה.

יש לי במקצועות הליבה ציונים מאוד גבוהים.
אבל בגלל מקצועות כמו ספרות ואזרחות שנכשלתי בהם כנראה שלא תיהיה לי תעודת בגרות..
ואני נחשב לטיפש שאין לו תעודת בגרות בפני מערכת החינוך
אייקיו בשמיים, העיקר אין תעודת בגרות.
ואו, מדהים.
אם איזה דגנרט מהכיתה שלי יכול לא רואה סיבה למה אתה לא.

אייקיו בשמיים, העיקר אין תעודת בגרות.
ואו, מדהים.
אם איזה דגנרט מהכיתה שלי יכול לא רואה סיבה למה אתה לא.
נכון.
אם תקרא את ההודעה הראשונה שלי בפוסט אתה תראה שאמרתי מה שאני חושב על מערכת החינוך.

אם תחרוש תצליח.
כל הכבוד.
אם אתה לא חושב כמונו אתה מפגר.
נפלא, אחלה.

לפי הסטטיסטיקה מהדיון הזה אני מבין ש90% מהפורום הוא עם אייקיו 140+(שזה יכול להיות אבל לא סביר).
אבל יותר הגיוני להסיק שכל אחד פה מרגיש שהוא מיוחד,כי ככה ההורים שלו חינכו אותו,אז אני אצטט את מועדון קרב ואלך:

“You are not special. You're not a beautiful and unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. We're all part of the same compost heap. We're all singing, all dancing crap of the world.”

אם תקרא את ההודעה הראשונה שלי בפוסט אתה תראה שאמרתי מה שאני חושב על מערכת החינוך.
נכון, אבל אתה מבין שאם אתה לומד לחרוש אתה גם תצליח בלימודים אקדמיים? גם עם אייקיו בשמיים אתה עדיין צריך ללמוד איך לשנן. אתה לא תסיים תואר עם האייקיו שלך. רק עם ההשקעה שלך.

מתחביבי:
להיכנס לאשכול בעוך טופיק לקרוא הודעה ראשונה ואחרונה.
ממש משעשע ההבדלים

אם אתה לא חושב כמונו אתה מפגר
לא בדיוק, יותר - אם אתה לא עומד בדרישות סף מינימליות של מסגרת כנראה שאתה לא זכאי לתעודת בגרות.

חייב להגיד שזה לא מדד מושלם, זה נכון. אבל ככה זה במערכות גדולות. בגדול זה עובד. בקטן תמיד יהיו פספוסים.

בפועל תלמד לדאוג לעצמך, אם יש תנאי מפגר תעמוד בו עד כמה שהוא מפגר. זה לא באמת כזה קשה להוציא תעודת בגרות. לך תלמד צא מהפורום 📚🤓

בן אדם עם אייקיו 150+ לא מבזבז זמן בפורומים וכו,בדר"כ הוא מגיע לגדולה בגיל צעיר,ובלי קשר לבית ספר,בן אדם עם אייקיו כזה תמיד מחפש ללמוד עוד כי הוא רוצה לדעת,לא כי מכריחים אותו,אז אני בספק גדול שאתה אחד מהם.
לאיינשטיין והוקינג יש\היה IQ של 160 ,אז זה שם אותך בסקלה העילית אם אתה ביניהם.

מתחביבי:
להיכנס לאשכול בעוך טופיק לקרוא הודעה ראשונה ואחרונה.
ממש משעשע ההבדלים

לא בדיוק, יותר - אם אתה לא עומד בדרישות סף מינימליות של מסגרת כנראה שאתה לא זכאי לתעודת בגרות.

חייב להגיד שזה לא מדד מושלם, זה נכון. אבל ככה זה במערכות גדולות. בגדול זה עובד. בקטן תמיד יהיו פספוסים.

בפועל תלמד לדאוג לעצמך, אם יש תנאי מפגר תעמוד בו עד כמה שהוא מפגר. זה לא באמת כזה קשה להוציא תעודת בגרות. לך תלמד צא מהפורום 📚🤓
תעודת בגרות תיהיה.
זה לא שאלה בכלל.
גם אם אני מסכים עם השיטה או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית