הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים

I think we should end the entire "the school system is bad", "I'm a genius" etc and get back to the thread's original topic. (I'm probably the biggest reason the thread changed topic and I apologize to the original poster)

I think we can all agree, that at some point in life, whether u believe it's in highskl, university or at work, there is nothing more true than this (and the same goes for what we do in the gym):
0cb109be351bfb8643bee68c33d11480.jpg

/discusson

בן אדם עם אייקיו 150+ לא מבזבז זמן בפורומים וכו,בדר"כ הוא מגיע לגדולה בגיל צעיר,ובלי קשר לבית ספר,בן אדם עם אייקיו כזה תמיד מחפש ללמוד עוד כי הוא רוצה לדעת,לא כי מכריחים אותו,אז אני בספק גדול שאתה אחד מהם.
לאיינשטיין והוקינג יש\היה IQ של 160 ,אז זה שם אותך בסקלה העילית אם אתה ביניהם.
אני לא מפסיק ללמוד בנושאים שמעניינים אותי.

אני יכול לדבר איתך שעות על אווירונאוטיקה, שושלות הפרעונים, המיתולוגיה הוויקינגית, על סוגי האדם הקדמון מהאוסטרלופיטקוס ועד ההומוספיינס.

די לנסות להכניס לתבניות של אתה צריך להיות כזה או כזה, וצריך להיות לך קל בזה או בזה.

תעודת בגרות תיהיה.
זה לא שאלה בכלל.
גם אם אני מסכים עם השיטה או לא.
יופי אז מה הבעיה?
מערכת שקשה איתה?

חכה תגיע לצבא בכלל תשתגע, ואז תשתחרר תעשה תואר ותגלה שגם זה פח אשפה והשיטה היא גם זבל לרוב ולא תסכים איתה..

אז תמשיך הלאה תלך לעבוד.. וגם שם לא תסכים עם השיטה.

בקצרה, כנראה שאנחנו הבעיה ולא השיטה. ככה זה כל החיים. תתמודד ותעשה הכי טוב שאתה יכול בכל מקום. אם יש לך אפשרות לשנות דברים (בד"כ בצבא קצת יותר - תלוי מפקדים או אם אתה המפקד) אז ברור שתשנה ותשתדל אתה לא לעשות דברים כאלה כשתהיה במקום אחר

@Spasm32 I'll ask my roommate next time I see him about the chances of getting into a pharmaceutical company with a degree in chemical/biochemical engineering or if there is something that would suit u btr. So I'll get back to u in a couple of days 😃

אני לא מפסיק ללמוד בנושאים שמעניינים אותי.

אני יכול לדבר איתך שעות על אווירונאוטיקה, שושלות הפרעונים, המיתולוגיה הוויקינגית, על סוגי האדם הקדמון מהאוסטרלופיטקוס ועד ההומוספיינס.

די לנסות להכניס לתבניות של אתה צריך להיות כזה או כזה, וצריך להיות לך קל בזה או בזה.
גאונים הם אלה שעושים היסטוריה,לא קוראים עליה.
ברגע שתהיה לך הברקה כלשהי באחד מהנושאים האלה,נדבר,עד אז אתה ממוצע(שזה לא דבר רע),גם אני באקדמיה לא הגעתי בשנה הראשונה לאף קורס,למדתי לכל מבחן יומיים וסיימתי בממוצע גבוה,ואני לא קורא לעצמי גאון או וואטאבר כי אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים כמוני שיכולים לעשותא ת זה בלי בעיה.

יופי אז מה הבעיה?
מערכת שקשה איתה?

חכה תגיע לצבא בכלל תשתגע, ואז תשתחרר תעשה תואר ותגלה שגם זה פח אשפה והשיטה היא גם זבל לרוב ולא תסכים איתה..

אז תמשיך הלאה תלך לעבוד.. וגם שם לא תסכים עם השיטה.

בקצרה, כנראה שאנחנו הבעיה ולא השיטה. ככה זה כל החיים. תתמודד ותעשה הכי טוב שאתה יכול בכל מקום. אם יש לך אפשרות לשנות דברים (בד"כ בצבא קצת יותר - תלוי מפקדים או אם אתה המפקד) אז ברור שתשנה ותשתדל אתה לא לעשות דברים כאלה כשתהיה במקום אחר
אני הולך לשירות קרבי בצבא.
הבעיה שלי היא לא עם מערכות בכלל.
אלא עם מערכת החינוך באופן בלעדי.

לדעתי צריך ללמוד מקצועות כמו היסטוריה, ספרות ואזרחות, וגם תנ"ך.
אני מבין את החשיבות שלהם כדי להיות בן אדם בחברה, ומבחינה תרבותית.

אבל לא חושב שצריך שיהיו בגרויות בהם.
הידע שלי בספרות לא מעיד דבר וחצי דבר על האינטיליגנציה שלי.

ונכשל בספרות מקנה לך אי קבלת תעודת בגרות.

הגיוני?
אני לא חושב.
ברגע שתהיה לך הברקה כלשהי באחד מהנושאים האלה,נדבר,עד אז אתה ממוצע(שזה לא דבר רע),גם אני באקדמיה לא הגעתי בשנה הראשונה לאף קורס,למדתי לכל מבחן יומיים וסיימתי בממוצע גבוה,ואני לא קורא לעצמי גאון או וואטאבר כי אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים כמוני שיכולים לעשותא ת זה בלי בעיה.
איפה אמרתי שאני גאון?
אם כבר אמרתי שאני מתקשה בלימודים.
יש לי איי קיו גבוהה, זה לא אומר שאני אעשה איתו משהו בהכרח.

זה לא אומר שאני אמציא משהו, או שתיהיה לי פריצת דרך במשהו.
זה נתון.

נמאס לי מהשטויות האלה שאומרים לי כל הזמן.
אני אהיה גם מוכר במכולת אם אני ארצה.
עם איי קיו גבוהה.

ברגע שתהיה לך הברקה כלשהי באחד מהנושאים האלה,נדבר,עד אז אתה ממוצע(שזה זה לא דבר רע),גם אני באקדמיה לא הגעתי בשנה הראשונה לאף קורס,למדתי לכל מבחן יומיים וסיימתי בממוצע גבוה,ואני לא קורא לעצמי גאון או וואטאבר כי אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים כמוני שיכולים לעשותא ת זה בלי בעיה.
זאת כבר ההגדרה שלך לגאונות, גם מסי הוא גאון כדורגל כי יש לו אינטילגנציית משחק גבוהה. (מבחינת IQ יש מדרג מאוד ברור לגאונות)
גאונות/אינטילגנציה עילית היא תחום מאוד מאוד רחב, זה שמישהו יש לו איי קיו גבוה לא אומר בהכרח שהוא "יצליח" בחיים, יביא חותם ויעשה היסטוריה בכל תחום שהוא. (אבל זה לא אומר שהסיכויים שלו לא טובים יותר מהממוצע - מה הוא עושה עם זה זה כבר סיפור אחר, זה גם השקעה וכוח רצון)

תן לי לחדש לך משהו, אם לא יהיה בהם בגרות לא היו מגיעים לשיעורים.
תן לי לחדש לך, לא הגעתי לשיעורים אפילו שהייתה בהם בגרות.
לא באתי לשיעורים בגלל שלא הכנתי אף פעם שיעורי בית ונמאס לי להענש על זה.

אם הייתי בא לשיעורים רק בשביל להעשיר את הידע שלי, בכיף, הייתי מגיע לכל השיעורים.

טוב , אם תייגו אותי באשכול הזה אני אענה .
קודם כל ,יש פה הרבה טפיחות עצמיות על השכם ,אבל לימודים באוניברסיטה טכנולוגית מורידים את זה מהר .

אם זה מה שאתה באמת רוצה לעשות , ללמוד הנדסה פרמצבטית נכון לעכשיו אומר ללמוד במכללה . המינוס הוא שמגייסי מצבת כוח אדם בחברות תרופות הם אנשים שלא יודעים מה זה הנדסה הזאת.
אנשים שהולכים ללמוד משהו לא מבינים שהעולם לא עובד ככה שהכל מתוקתק . מכללות שבונות מסלולים לא שולחים עידכון שעכשיו פתחו מסלול כזה במכללת X לכל החברות תרופות . לרוב זה צעד שיווקי ,המרצים ממסלולים אחרים ויותר מוכרים , וכשאתה יוצא ממסלול כזה ומחפש עבודה , אתה פתאום מוצא שאנשים מסתכלים אליך בתהייה כשאתה אומר להם שסיימת תואר ראשון בהנדסת "תרופות" . מנסיון , בסוף כשאתה מוצא עבודה אחרי שסיימת מסלול כזה , אתה תאלץ מאוד להתפשר על השכר .

הברירה השנייה זה ללמוד באוניברסיטה טכנולוגית הנדסה מוכרת (שזה תלוי במה אתה רוצה להתעסק בתחום , "אני רוצה לעבוד בתרופות" לא בדיוק ממוקד ..יש לך בתעשיית תרופות דרישה למהנדס מכונות , כימיה ,ביורפואה ,כל אחד מתעסק בהיבט אחר ) . כאן יוציאו לך מהר מהראש את העניין שאתה חושב שיש לך אי-קיו של 150 .לימודי הנדסה דורשים הרבה סבלנות , וכולם בכיתה חכמים כמוך ויותר .

בקיצר ...כל שנה יוצא לך "ידיעון" אקדמאי המרכז בתוכו את כל תחומי הלימודים שיש לך בארץ , ואת כל המוסדות לימוד . תמצא את התחום לימודים ,ואז תבחר לפי זה את המוסד לימודים , תבוא לאיזה אוריאנטציה בפקולטה שיראו לך מה הם חוקרים ,ותראה אם זה מתאים לך .

בן אדם עם אייקיו 150+ לא מבזבז זמן בפורומים וכו,בדר"כ הוא מגיע לגדולה בגיל צעיר,ובלי קשר לבית ספר,בן אדם עם אייקיו כזה תמיד מחפש ללמוד עוד כי הוא רוצה לדעת,לא כי מכריחים אותו,אז אני בספק גדול שאתה אחד מהם.
לאיינשטיין והוקינג יש\היה IQ של 160 ,אז זה שם אותך בסקלה העילית אם אתה ביניהם.

סיטבן הוקינג לא אינדיקטור לגאונות, מה גם שאנו מכירים רק את האנשים בעליי 150 אייקיו שהתפרסמו וע"פ זה מנסים ל"צייר" קלסטרון של גאון שיהיה תואם לציפיות שלנו.
לא שאתה אשם, ככה זה אנשים, אנחנו קולטים סטריוטיפים ואז המחשבה שלנו מוטת לכיוון שיוכיח את קיומו של הסטריוטיפ, למה? כי זה הכי קל והראש שלנו תמיד מחפש קיצורי דרך.
האמת היא שאין דפוס פעולה קבוע של אדם גאון ואי אפשר לחזות מה תהיה התגובה שלו לגבי לימודים כאלו ואחרים, לא שונה מאנשים שהם לא גאונים.

לגבי מבחן ה IQ, הוא די מטופש ולא מוכיח הרבה.
אדם "גאון" שלא גדל בציוויליזציה יכשל במבחן כי הוא פשוט לא מכיר את החומר.
IQ זה בערך כמו BMI, אתה יכול להגדיר באופן מובהק מי הם האנשים בטווח הנורמה, אבל יש המון חריגים שפשוט לא כלולים במשוואה הזאת.

אם הייתי בא לשיעורים רק בשביל להעשיר את הידע שלי, בכיף, הייתי מגיע לכל השיעורים.
ילדים בתיכון טיפשים. אין מה לעשות. אני יכול להגיד לך ב100% שרוב התלמידים לא היו מגיעים לשיעורים הללו ל"העשרת הידע שלהם".
למרות שאני לא רואה איך תנ"ך זה בדיוק העשרת ידע.

ילדים בתיכון טיפשים. אין מה לעשות. אני יכול להגיד לך ב100% שרוב התלמידים לא היו מגיעים לשיעורים הללו ל"העשרת הידע שלהם".
למרות שאני לא רואה איך תנ"ך זה בדיוק העשרת ידע.
מורשת יהודית עם קמצוץ של כפייה דתית.

תעודת בגרות תיהיה.
זה לא שאלה בכלל.
גם אם אני מסכים עם השיטה או לא.

זה באמת הזוי שלא יכולת לשבת על התחת ולהוציא 60 סופי בספרות ובאזרחות..אם מישהו היה מתנגד לזה שיעלו לך את המגן קצת היית עוהש קצת בלאגן ומראה להם את השיפור במתמטיקה נגיד.
מצד שני, אני עדיין לא מאמין שאתה 150IQ (לא שIQ זה מדע מדויק)

טוב עכשיו קראתי את האשכול הזה ,אתה חי בסרט קשה , ילד .
אבל סחתן על הקוביות !
יכול מאוד להיות.

מה שבטוח שמסתכלים מהצד לא רואים יותר מילד שלא מצליח בלימודים.

שיהיה אחלה סופ"ש דרך אגב 😃

טוב , אם תייגו אותי באשכול הזה אני אענה .
קודם כל ,יש פה הרבה טפיחות עצמיות על השכם ,אבל לימודים באוניברסיטה טכנולוגית מורידים את זה מהר .

אם זה מה שאתה באמת רוצה לעשות , ללמוד הנדסה פרמצבטית נכון לעכשיו אומר ללמוד במכללה . המינוס הוא שמגייסי מצבת כוח אדם בחברות תרופות הם אנשים שלא יודעים מה זה הנדסה הזאת.
אנשים שהולכים ללמוד משהו לא מבינים שהעולם לא עובד ככה שהכל מתוקתק . מכללות שבונות מסלולים לא שולחים עידכון שעכשיו פתחו מסלול כזה במכללת X לכל החברות תרופות . לרוב זה צעד שיווקי ,המרצים ממסלולים אחרים ויותר מוכרים , וכשאתה יוצא ממסלול כזה ומחפש עבודה , אתה פתאום מוצא שאנשים מסתכלים אליך בתהייה כשאתה אומר להם שסיימת תואר ראשון בהנדסת "תרופות" . מנסיון , בסוף כשאתה מוצא עבודה אחרי שסיימת מסלול כזה , אתה תאלץ מאוד להתפשר על השכר .

הברירה השנייה זה ללמוד באוניברסיטה טכנולוגית הנדסה מוכרת (שזה תלוי במה אתה רוצה להתעסק בתחום , "אני רוצה לעבוד בתרופות" לא בדיוק ממוקד ..יש לך בתעשיית תרופות דרישה למהנדס מכונות , כימיה ,ביורפואה ,כל אחד מתעסק בהיבט אחר ) . כאן יוציאו לך מהר מהראש את העניין שאתה חושב שיש לך אי-קיו של 150 .לימודי הנדסה דורשים הרבה סבלנות , וכולם בכיתה חכמים כמוך ויותר .

בקיצר ...כל שנה יוצא לך "ידיעון" אקדמאי המרכז בתוכו את כל תחומי הלימודים שיש לך בארץ , ואת כל המוסדות לימוד . תמצא את התחום לימודים ,ואז תבחר לפי זה את המוסד לימודים , תבוא לאיזה אוריאנטציה בפקולטה שיראו לך מה הם חוקרים ,ותראה אם זה מתאים לך .
this is the kind of post this thread is actually asking for, *positive monitin*

ppl, stop arguing about IQ, u r just ruining the poor kid's thread, he opened it in order to get valuable advice and all of us r just talking about completely unrelated things. the more unrelated posts, the less likely is it for him to actually read thru the thread and see comments like the one i quoted.

if any1 wants to continue arguing about how unfair life is because they have a high IQ but have nothing to show for it, then open ur own thread "High IQ people with no achievements".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית