הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים

אני הולך לשירות קרבי בצבא.
הבעיה שלי היא לא עם מערכות בכלל.
אלא עם מערכת החינוך באופן בלעדי.

לדעתי צריך ללמוד מקצועות כמו היסטוריה, ספרות ואזרחות, וגם תנ"ך.
אני מבין את החשיבות שלהם כדי להיות בן אדם בחברה, ומבחינה תרבותית.

אבל לא חושב שצריך שיהיו בגרויות בהם.
הידע שלי בספרות לא מעיד דבר וחצי דבר על האינטיליגנציה שלי.

ונכשל בספרות מקנה לך אי קבלת תעודת בגרות.

הגיוני?
אני לא חושב.

איפה אמרתי שאני גאון?
אם כבר אמרתי שאני מתקשה בלימודים.
יש לי איי קיו גבוהה, זה לא אומר שאני אעשה איתו משהו בהכרח.

זה לא אומר שאני אמציא משהו, או שתיהיה לי פריצת דרך במשהו.
זה נתון.

נמאס לי מהשטויות האלה שאומרים לי כל הזמן.
אני אהיה גם מוכר במכולת אם אני ארצה.
עם איי קיו גבוהה.

אמרת שיש לך אייקיו של 151 שזה בהגדרה גאון,תרצה או לא זה בדיוק מה שרשמת.
לא שמעתי מעולם על אדם עם אייקיו גבוהה מאוד שהיה מוכר במכולת,כי זה לא עובד ככה ולא צריך להמציא סיפורים.
מה שכן שמעתי זה על אנשים בגיל 21 עם אייקיו גבוהה ודוקטוראט.

זאת כבר ההגדרה שלך לגאונות, גם מסי הוא גאון כדורגל כי יש לו אינטילגנציית משחק גבוהה. (מבחינת IQ יש מדרג מאוד ברור לגאונות)
גאונות/אינטילגנציה עילית היא תחום מאוד מאוד רחב, זה שמישהו יש לו איי קיו גבוה לא אומר בהכרח שהוא "יצליח" בחיים, יביא חותם ויעשה היסטוריה בכל תחום שהוא. (אבל זה לא אומר שהסיכויים שלו לא טובים יותר מהממוצע - מה הוא עושה עם זה זה כבר סיפור אחר, זה גם השקעה וכוח רצון)

לפי ההגדרה שלי מסי הוא כן גאון כדורגל,כי הוא יצר היסטוריה כמו רונאלדו,פלה,מראדונה,רונלדיניו וכו.
זה למישהו יש אייקיו גבוה לא אומר בהכרח שהוא יצליח בחיים,אבל זה כן אומר שהוא יגיע לרמה גבוהה(מאוד) בתחום שיעניין אותו,שלרוב גם ייתן הצלחה בתחום.

תן לי לחדש לך, לא הגעתי לשיעורים אפילו שהייתה בהם בגרות.
לא באתי לשיעורים בגלל שלא הכנתי אף פעם שיעורי בית ונמאס לי להענש על זה.

אם הייתי בא לשיעורים רק בשביל להעשיר את הידע שלי, בכיף, הייתי מגיע לכל השיעורים.
בתיכון לא צריך ללמוד ולא צריך להגיע כדי להצליח,זה ממש לא מדד,חכה שתגיע לאוניברסיטה ואז נדבר.

אמרת שיש לך אייקיו של 151 שזה בהגדרה גאון,תרצה או לא זה בדיוק מה שרשמת.
לא שמעתי מעולם על אדם עם אייקיו גבוהה מאוד שהיה מוכר במכולת,כי זה לא עובד ככה ולא צריך להמציא סיפורים.
מה שכן שמעתי זה על אנשים בגיל 21 עם אייקיו גבוהה ודוקטוראט.

לפי ההגדרה שלי מסי הוא כן גאון כדורגל,כי הוא יצר היסטוריה כמו רונאלדו,פלה,מראדונה,רונלדיניו וכו.
זה למישהו יש אייקיו גבוה לא אומר בהכרח שהוא יצליח בחיים,אבל זה כן אומר שהוא יגיע לרמה גבוהה(מאוד) בתחום שיעניין אותו,שלרוב גם ייתן הצלחה בתחום.

בתיכון לא צריך ללמוד ולא צריך להגיע כדי להצליח,זה ממש לא מדד,חכה שתגיע לאוניברסיטה ואז נדבר.
אוקיי, ואני בן 18.
איזה הישגים כבירים אני צריך להשיג עד השלב הזה בחיים?

תכוון אותי.

יכול מאוד להיות.
יכול מאוד להיות.

מה שבטוח שמסתכלים מהצד לא רואים יותר מילד שלא מצליח בלימודים.

שיהיה אחלה סופ"ש דרך אגב 😃

יאל תיקח את זה קשה... אני עד גיל 24 הייתי דביל רציני וחשבתי שאני השפיץ של הקומקום , אם לא מישהי לא הייתי מגיע לטכניון , פוגש שמה אנשים שלא חשבתי שיש בעולם ...מתמודד עם הבעיות שלי בלימודים (הפרעת קשב וריכוז מטורפת) . רק כשמביאים אותך למצב קשה ,אתה מבין מי אתה . לפני זה ,אתה יכול לבנות לעצמך תמונה מעוותת של מי שאתה .
זה טוב שאתה רוצה לעשות משהו , העניין הוא באמת לעשות את זה (יש אמרה ,שידע זה כוח ..אבל ידע זה רק פוטצניאל . עבודה זה כוח . רק כשאתה עושה משהו , אתה מקדם את עצמך) ..מה שבטוח שהפורום פה זה לא המקום לשאול את השאלות האלו 😃 . יש מלא פורומים אקדמאים , או קבוצות סטודנטים בפייסבוק (אני יכול לתת לך את הקבוצה של הסטודנטים בטכניון ,שמה אתה יכול לשאול שאלות בקשר למקצוע הקשור לעולם התרופות ) .

לפני שאני ממשיך,באיזה מכון עשית את הבדיקה?
אני אשאל את אבא שלי כשהוא יחזור.
היו כמה.

ואני מתחיל להצטער שפתחתי את הנושא הזה בכלל.
פתחתי תיבת פנדורה.
האשכול הזה הוא תמצית של החיים שלי, כולם מצפים ממני לניסים ונפלאות ואני לא מספק אותם.
ההורים, המורים, המנהלים.

עדיף פשוט לשתוק.
שתיקה יפה לחכמים.
יאל תיקח את זה קשה... אני עד גיל 24 הייתי דביל רציני וחשבתי שאני השפיץ של הקומקום , אם לא מישהי לא הייתי מגיע לטכניון , פוגש שמה אנשים שלא חשבתי שיש בעולם ...מתמודד עם הבעיות שלי בלימודים (הפרעת קשב וריכוז מטורפת) . רק כשמביאים אותך למצב קשה ,אתה מבין מי אתה . לפני זה ,אתה יכול לבנות לעצמך תמונה מעוותת של מי שאתה .
זה טוב שאתה רוצה לעשות משהו , העניין הוא באמת לעשות את זה (יש אמרה ,שידע זה כוח ..אבל ידע זה רק פוטצניאל . עבודה זה כוח . רק כשאתה עושה משהו , אתה מקדם את עצמך) ..מה שבטוח שהפורום פה זה לא המקום לשאול את השאלות האלו 😃 . יש מלא פורומים אקדמאים , או קבוצות סטודנטים בפייסבוק (אני יכול לתת לך את הקבוצה של הסטודנטים בטכניון ,שמה אתה יכול לשאול שאלות בקשר למקצוע הקשור לעולם התרופות ) .
לא אני זה ששאל על רוקחות.

לפי הסטטיסטיקה מהדיון הזה אני מבין ש90% מהפורום הוא עם אייקיו 140+(שזה יכול להיות אבל לא סביר).
אבל יותר הגיוני להסיק שכל אחד פה מרגיש שהוא מיוחד,כי ככה ההורים שלו חינכו אותו,אז אני אצטט את מועדון קרב ואלך:

“You are not special. You're not a beautiful and unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. We're all part of the same compost heap. We're all singing, all dancing crap of the world.”
יחסית יש פה הרבה אנשים מאוד חכמים (למען הסר ספק, אני לא חלק מהם)

יחסית יש פה הרבה אנשים מאוד חכמים (למען הסר ספק, אני לא חלק מהם)
גם אני מאמין בזה,כי זה אחד מהמקומות שאתה יכול לייצר שיחה אינטליגנטית עם אנשים בערך ברמת הדיון שלך.

לפני שאני ממשיך,באיזה מכון עשית את הבדיקה?
בכיתה ב' במבחן של מכון סאלד, מה שהביא אותי אחרי זה ללמוד במרכז רון ורדי למחוננים עד כיתה ט'.
השני היה במכון קרני בגיל 10.
האחרון גם היה במכון קרני בגיל 12.

ובגיל 16 עוד מבחן לקבלה למגמת מחוננים בתיכון.
אבל אני לא חושב שהוא בדק איי קיו.
גם הייתה תוכנית ללימודי מתמטיקה בבר אילן שהתקבלתי אבל לא הלכתי.

בכיתה ב' במבחן של מכון סאלד, מה שהביא אותי אחרי זה ללמוד במרכז רון ורדי למחוננים עד כיתה ט'.
השני היה במכון קרני בגיל 10.
האחרון גם היה במכון קרני בגיל 12.

ובגיל 16 עוד מבחן לקבלה למגמת מחוננים בתיכון.
אבל אני לא חושב שהוא בדק איי קיו.
גם הייתה תוכנית ללימודי מתמטיקה בבר אילן שהתקבלתי אבל לא הלכתי.

תוצאה יפה, למבחנים האלו יש הרבה סטיות.
בכל אופן מה זה משנה מה האיקייו או לא אייקיו בתכלס? זה יגרום לך להשקיע יותר או פחות?

לא הבנתי מה הקטע של כל הדיון הזה.
מה שהסקתי באמת מהדיון הזה שבחלק מהדיון אנשים אומרים חושבים שאין צורך להשקיע בשביל להצליח בתיכון, אבל באוניברסיטה וכו' כן,
והחלק השני שאומרים שלא משנה רמת הIQ שלך, צריך להשקיע וללמוד מתישהו בחיים.
אז על מה לקח לכם 6 עמודים שקראתי הרגע? (משעמם לי,טוב?)
אה ועוד חלק שלא מאמינים למישהו שיש לו IQ גבוה

הוקינג סיים דוקטורט בגיל 25 וקיבל את הפרס הראשון שלו 20 שנה אחר כך.
הוא היה בחינוך בייתי ואף אחד לא ידע על קיומו בגיל 18.

סטיב ג'ובס- נשר מהלימודים הגבוהים לאחר סימסטר, ישן במסדרונות וממן לעצמו ארוחות מפיקדון של בקבוקי שתייה (התפרסם הרבה אחרי גיל 18).

איינשטיין- בשנות ה 20 המוקדמות היה מובטל וחסר אזרחות (התחיל להתפרסם רק בגיל 26).

כריסטופר לנגן- האדם בעל ה IQ הכי גבוה בעולם, (195-210) עד שנות ה 40 עבד כפעול בניין ומאבטח ברים (אוטודידקט).

רק מעט מהדוגמאות שיש לי, סביר יותר להניח שאנשים שנמצאים "במקצועות נחשבים" בגיל 18 הגיעו לשם בעזרת קשרים/ כסף/ משפחה ולאו דווקא בגלל ה IQ הגבוה שלהם.

הוקינג סיים דוקטורט בגיל 25 וקיבל את הפרס הראשון שלו 20 שנה אחר כך.
הוא היה בחינוך בייתי ואף אחד לא ידע על קיומו בגיל 18.

סטיב ג'ובס- נשר מהלימודים הגבוהים לאחר סימסטר, ישן במסדרונות וממן לעצמו ארוחות מפיקדון של בקבוקי שתייה (התפרסם הרבה אחרי גיל 18).

איינשטיין- בשנות ה 20 המוקדמות היה מובטל וחסר אזרחות (התחיל להתפרסם רק בגיל 26).

כריסטופר לנגן- האדם בעל ה IQ הכי גבוה בעולם, (195-210) עד שנות ה 40 עבד כפעול בניין ומאבטח ברים (אוטודידקט).

רק מעט מהדוגמאות שיש לי, סביר יותר להניח שאנשים שנמצאים "במקצועות נחשבים" בגיל 18 הגיעו לשם בעזרת קשרים/ כסף/ משפחה ולאו דווקא בגלל ה IQ הגבוה שלהם.
לא דיברתי על גיל 18,דיברתי באופן כללי שאנשים עם IQ גבוה תמיד מחפשים ללמוד ולדעת עוד,לא תמצא מישהו עם IQ נמוך בדרגה בכירה(ולא עמיר פרץ לא נחשב).

לא דיברתי על גיל 18,דיברתי באופן כללי שאנשים עם IQ גבוה תמיד מחפשים ללמוד ולדעת עוד,לא תמצא מישהו עם IQ נמוך בדרגה בכירה(ולא עמיר פרץ לא נחשב).

זה שהם מחפשים ללמוד ולדעת עוד זה משהו אחד, לא תמיד זה בקורולציה עם מה שהם משיגים מנסיבות כאלו ואחרות.
IQ לא שווה הרבה, אדם חכם באמת זה אדם שיודע לקחת את ההחלטה הנכונה ברגע הנכון.

אתה תמצא בדרגה בכירה אנשים עם אינטיליגנציה רגשית גבוהה, לווא דווקא עם איי קיו גבוהה.
כמו כן אמרתי לך כבר שאני מתעסק ומתעניין בהמון נושאים.
אווירונאוטיקה, אבולוציה של האדם, תרבויות (ראה מה שכתבתי על המיתולוגיה הוויקינגית, שושלות הפרעונים, ובכלל אני נמשך לנושאים שקשורים בתרבויות עתיקות)

אתה בתגובה התחלת להגיב על כך שזה לא משנה כל מה שאני מתעסק ומתעניין בו כי בן אדם כמוני צריך להשאיר חותם על ההיסטוריה וכל מיני שטויות נוספות.

אני כרגע חי את החיים לא מחפש דרכים להשפיע על כלל האנושות.
מה שמעניין אותי אני אעסוק בו.
ואם אני אחליט שבא לי להיות טייס? או ארכיאולוג? או אפילו סייע בגן ילדים, כי זה יעשה לי טוב?

והחותם שלי בהיסטוריה לא יהיה כזה משמעותי?
ורוב האנשים לא ידעו על הקיום שלי?
חוץ מזה, כמה אנשים כבר השאירו חותם בהיסטוריה מכלל האוכלוסייה שאי פעם חיה?
ולמי שעדיין מצדדים במערכת החינוך "המסורתית".

בתור אחד שלמד במרכז למחוננים עד כתה ט' הנה כמה דוגמאות לסוג שאלות שלא ישאלו אתכם לעולם בבית ספר:
מה הדרך המהירה ביותר להפוך קוביה?
האם הייתם עונים: "למשוך אותה דרך עצמה במימד הרביעי" ?

ואחרי השאלה הזאת קל לענות על:
למה כשאנו מסתכלים במראה אנחנו מסתכלים בעצם בהדגמה של המימד הרביעי?

וגם, אם מהירות האור היא המהירות המקסימלית שאפשר להגיע אליה על פי חוקי הפיזיקה, איך תגדירו את מהירות ההתקרבות אחד לשני של שני עצמים המתקרבים אחד לשני במהירות האור?
הרי על פי ההיגיון צריך לחבר את המהירויות של שני העצמים הנעים אחד לכיוון השני וזאת מהירות ההתקרבות שלהם.
האם שני העצמים שנעים אחד אל השני במהירות האור מתקרבים במהירות כפולה ממהירות האור?

(לפני שיקפצו עלי, כן, אף עצם לא יכול להגיע למהירות האור, הוא יכול להגיע ממש קרוב למהירות האור, אבל אף פעם לא למהירות האור, אבל נאפשר את זה בשביל השאלה)
ועוד משהו אם אני כבר בשוונג.
אנחנו חיים במציאות תלת מימדית אבל למרות מה שנהוג לחשוב הראיה שלנו היא דו מימדית ולא תלת מימדית.
אם הייתה לנו ראייה תלת מימדית היינו יכולים לראות לתוך דברים.

בשביל שתיהיה לך ראיה תלת מימדית אמיתית אתה צריך לחיות במציאות ארבע מימדית, בשביל ראיה ארבע מימדית צריך לחיות במציאות חמש מימדית וכן הלאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית