הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים

זה לא היה קשור בכלל ל-iq.

פשוט הדגמתי דברים שילדים עוד לא בני 16 לומדים ומבינים בתוכניות למחוננים.
דברים שמפתחים לך את הידע והחשיבה הרבה מעבר למה שמערכת החינוך מאפשרת.

לדעתי חשיבה והבנה מרחבית חשובה הרבה יותר.
ויצירתיות.
וחשיבה מחוץ לקופסה.
חשובים הרבה יותר מכמה מקצועות שנבחנים בהם לבגרות.

מי שלא מסוגל לחשוב מחוץ לקופסה לא יהיה בן אדם יוצא דופן.
הוא יהיה אדם שנע עם הזרם.

ומערכת החינוך שלנו מייצרת אנשים שנעים עם הזרם.
כי זה הכי קל והכי זול.

ואני לגמרי מסכים איתך.. אבל זה שלא עברתי מבחן מחוננים בכיתה ג' אומר שאני לא מחונן? שאין לי את הפוטנציאל לפתח את הידע ואת החשיבה?

ואני לגמרי מסכים איתך.. אבל זה שלא עברתי מבחן מחוננים בכיתה ג' אומר שאני לא מחונן? שאין לי את הפוטנציאל לפתח את הידע ואת החשיבה?
לא, זה לא אומר.
וכל עוד אתה מצליח ומתפתח גם מה אכפת לך?

התכוונתי למעמד בכיר בתוך המקצוע,לא כל פוליטיקאי עם IQ גבוה,אבל השרים\סגני שרים\ראשי ממשלה\נשיאים וכו כן.
לא כל מ"ע עם IQ גבוה אבל הרמטכ"ל\סגן רמטכ"ל\מפקדי חיילות וכו כן.
בקיצור כל בן אדם שהוא בראש המקצוע שלו עם IQ גבוה.
כבר אמרתי.
מי שנמצא בתפקיד בכיר בחברה האנושית הוא אדם בעל אינטיליגנציה רגשית - EIQ גבוהה.
ובדרך כלל EIQ מצו ד ל-IQ.
אז כן, סביר שיש לי IQ גבוהה.

אבל, יש אנשים עם IQ מאוד גבוהה ו-EIQ ממוצע או אפילו נמוך.

EIQ זה היכולת להבין ולנתח רגשות, ושימוש בניתוח רגשות שלך ושל אחרים לשם קידום עצמי.

היו לאורך ההיסטוריה הרבה אנשים שהיו מבריקים, אבל חסרי יכולת אינטרקציה נורמטיבית עם אנשים.
למשל האדם בעל האיי קיו הגבוהה בהיסטוריה, שמוערך בין 210-250 היה טיפוס די משוגע ומתבודד.
והיה לו קשה מאוד ליצור אינטרקציה עם אנשים.

בגיל עשרים ומשהו הוא פשוט נעלם מעין הציבור והתבודד עד שארית ימיו.
הוא לא עמד בראש של שום ארגון.
ומת לבד בלי אישה או ילדים.

@Savo - תעדכן אותי אחרי שדיברת עם השותף שלך. תודה על העזרה!

בכל מקרה, לאחר מבט קצר באתר ש- @hanan הביא נראה שאכן יש ביקוש בתחום למהנדס כימיה, אם כי לא למחקר ופיתוח, אבל כבר ברור לי שאין סיכוי בכלל למצוא את עצמי במו"פ עם תואר ראשון בלבד.

יכול להיות שאסרטיביות ויכולת שיכנוע הם חלק מהIQ הגבוה?
יכול להיות אך לא בהכרח. מה שכן, שאי קיו גבוה יועיל בלהיות מצטיין בתחום העיסוק.

אבל כבר ברור לי שאין סיכוי בכלל למצוא את עצמי במו"פ עם תואר ראשון בלבד.
תבדוק אפשרות לתואר ראשון מהנדס ושני אקדמאי. תרוויח מהכל!

@Savo - תעדכן אותי אחרי שדיברת עם השותף שלך. תודה על העזרה!

בכל מקרה, לאחר מבט קצר באתר ש- @hanan הביא נראה שאכן יש ביקוש בתחום למהנדס כימיה, אם כי לא למחקר ופיתוח, אבל כבר ברור לי שאין סיכוי בכלל למצוא את עצמי במו"פ עם תואר ראשון בלבד.
I talked to my roommate (4th year Chemical Engineering) yesterday.
He told me that, and without hesitation, that the degree u should go for is BioChemistry, not an engineering degree. With Chemical or Biochemical ENGINEERING, u'll end up with an extremely boring job (I trust his opinion on this as I'm confident he has looked a lot into this). This is only if u want to work in the pharmaceutical industry ofc, there r lots of cool jobs for chemical engineers (he is starting at Refael next year for example), but pharmaceutical jobs r not much fun as an engineer.
I mentioned what u said about that u didn't want to study Biology and earn 7k a month (which I assume was because it's not engineering) to which he responded that Biology, while a science,is basically a joke (it is) in comparison to other natural sciences.
The next step imo, is to go to an "open day" at some university and go to the biochemical faculty and ask them for some advice, maybe also go to the chemical engineering faculty just to get a confirmation that biochemical is a better idea. U can also just go to some university on any random day and u'll get some advice as well, but they will be less prepared.

I talked to my roommate (4th year Chemical Engineering) yesterday.
He told me that, and without hesitation, that the degree u should go for is BioChemistry, not an engineering degree. With Chemical or Biochemical ENGINEERING, u'll end up with an extremely boring job (I trust his opinion on this as I'm confident he has looked a lot into this). This is only if u want to work in the pharmaceutical industry ofc, there r lots of cool jobs for chemical engineers (he is starting at Refael next year for example), but pharmaceutical jobs r not much fun as an engineer.
I mentioned what u said about that u didn't want to study Biology and earn 7k a month (which I assume was because it's not engineering) to which he responded that Biology, while a science,is basically a joke (it is) in comparison to other natural sciences.
The next step imo, is to go to an "open day" at some university and go to the biochemical faculty and ask them for some advice, maybe also go to the chemical engineering faculty just to get a confirmation that biochemical is a better idea. U can also just go to some university on any random day and u'll get some advice as well, but they will be less prepared.

השאלה היא האם מהנדס ביוכימיה לא יכול להתקבל לאותן עבודות שביוכימאי מתקבל אליהן? כי אם כן אז המשמעות היא שתואר ההנדסה יפתח לי יותר אופציות תעסוקה ואת האפשרות להחליט בעצמי אם ללכת לעבודה שתשעמם אבל תהיה רווחית (מהנדס) או לעבודה שאני אוהב אבל אתפשר על שכר (ביוכימאי).
בנוסף, יצא לי לקרוא היום על תואר ב"מדעי התרופה" באוני' העברית. נראה די מעניין, אבל הם גורמים לכל תואר להישמע חשוב ומעניין ושכל העולם רק משתוקק שמישהו ילך וילמד אותו, אז לא יודע ממש מה להסיק מזה. בכל מקרה היתרון פה הוא שאני עומד בתנאים כבר עכשיו בעוד שבשביל הנדסה אני עוד צריך לשפר את הבגרות במתמטיקה (לא בעיה).

השאלה היא האם מהנדס ביוכימיה לא יכול להתקבל לאותן עבודות שביוכימאי מתקבל אליהן? כי אם כן אז המשמעות היא שתואר ההנדסה יפתח לי יותר אופציות תעסוקה ואת האפשרות להחליט בעצמי אם ללכת לעבודה שתשעמם אבל תהיה רווחית (מהנדס) או לעבודה שאני אוהב אבל אתפשר על שכר (ביוכימאי).
בנוסף, יצא לי לקרוא היום על תואר ב"מדעי התרופה" באוני' העברית. נראה די מעניין, אבל הם גורמים לכל תואר להישמע חשוב ומעניין ושכל העולם רק משתוקק שמישהו ילך וילמד אותו, אז לא יודע ממש מה להסיק מזה. בכל מקרה היתרון פה הוא שאני עומד בתנאים כבר עכשיו בעוד שבשביל הנדסה אני עוד צריך לשפר את הבגרות במתמטיקה (לא בעיה).
Engineering and natural sciences r not the same thing, engineers r technical, scientists a research oriented, it's more different than some think (tho certain things r interchangeable). Ill get a good salary as far as I understood working in pharmaceutical, and in general biochemistry is still a natural science, ull always have an ok salary, fyi, chemical engineers have pretty bad starting salaries in comparison to electrical and software engineers, so u r not asking very high salary vs low salary, u r to some extent asking good salary vs good salary..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית