הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בבחירת תוכנית אימונים..

Roei93

משתמש מתחיל
59
6
נק' מוניטין:
6
59
6
אהלן חברים רציתי להתייעץ בקשר להמשך בחדר כושר הבנתי שזה פורום רציני אז תודה מראש גם למי שייתן לי תשובה רצינית. אני רץ כבר הרבה שנים 4 פעמים בשבוע.. ומתאמן מזה כמה חודשים בחדר כושר, בתכנית fbw מהאתר 3 פעמים בשבוע. אני מרגיש קצת מיצוי עם התכנית הזאת והלכתי לאיבוד בתוך התכניות באתר, המצב שלי הוא כזה - אני רץ 4 פעמים בשבוע פשוט כי זה עושה לי טוב וכיף לי, ומתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע.. האם מומלץ לעשות Ab כשמתאמנים 3 פעמים בשבוע? או שאולי יש תכנית אחרת מומלצת? צריך לקחת בחשבון דברים כמו זה שאני לא יכול לדוגמה לעשות סקוואט כבד 3 פעמים בשבוע עם הנפח ריצה שאני מבצע.. אשמח להמלצות.. תודה לעוזרים

A1
סקוואט 5×3
בנץ פרס 5×3
מתח 5×3
מקבילים 10-8×3-2 סטים
חתירה כלשהי 10-8×2-3 סטים
יד אחורית 10-8×2
יד קדמית 10-8×2

A2
דדליפט 5×1
סקוואט קל
פרס 5×3
מתח 5×3
הרחקות לצדדים 10-8×2-3 סטים
חתירה כלשהי 10-8×2-3 סטים
יד אחורית 10-8×2-1 סטים
קדמית 10-8×2-1 סטים

A1xA2xA1xxA2xA1xA2.....

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להסביר אולי את ההיגיון של התכנית הזאת? היא אמנם רשומה כab אבל להבנתי אני עובד על אותן קבוצות שרירים ככה שהיא בעצם fbw..

אתה יכול להסביר אולי את ההיגיון של התכנית הזאת? היא אמנם רשומה כab אבל להבנתי אני עובד על אותן קבוצות שרירים ככה שהיא בעצם fbw..
הוא נותן אותה לכל אחד כאילו זה פס ייצור של מתאמנים,
@gegegefef תכנית זה משהו שצריך להתאים ספציפית למתאמן, מה שטוב לך לוא דווקא טוב לאחרים.

בכל אופן, תן פרטים עליך קצת, גיל, משקל, גובה, מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס (סקוואט, בנצ', דדליפט, פרס)

@gegegefef תכנית זה משהו שצריך להתאים ספציפית למתאמן, מה שטוב לך לוא דווקא טוב לאחרים.

בכל אופן, תן פרטים עליך קצת, גיל, משקל, גובה, מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס (סקוואט, בנצ', דדליפט, פרס)
טוב אחי למה שאני לא אתן לו את התכנית הזאתי התכנית הזאתי מתאימה למתאמנים מתחילים-בינוניים
למה שהצכנית לא תתאים לו
ומה אני מאמן אותו שאני אדע איזה תכנית תתאים לו בול.?
תחשוב קצת
הוא אמר שהוא רץ 4 פעמים בשבוע והתחיל להתאמן לא מזמן .
היא לא רשומה כ ab
זאת תכנית fbw מפוצלת
כלומר כמו ss רק עם תרגילי עזר
ובמקום סקוואט כבד אתה עושה סקוואט קל איפה שרשמתי
המטרה של התכנית שתתקדם במשקלים
בחופשיות כלומר ב ssאתה חייב להתקדם כל אימון בסקוואט בנץ דדליפט ופרס
ופה אתה יכול כל שבוע מקסימום שבועיים
ושמתי סקוואט קל מכיוון שאתה רץ

והיא לא רשומה כמו ab
היא רשומה ככה
A1xa2xa1xxa2xa1xa2xx....
שזה 3 פעמים בשבוע

• פותח/ת השרשור

תודה אחי..
בן 22, גובה 1.70 שוקל 65, בנוי יחסית טוב..מהתרגילים שציינת אני עשיתי עד עכשיו לחיצת חזה 3 כפול 8 על 55 ק"ג ולחיצת כתפיים 18 ק"ג כל משקולת..תודה

תודה אחי..
בן 22, גובה 1.70 שוקל 65, בנוי יחסית טוב..מהתרגילים שציינת אני עשיתי עד עכשיו לחיצת חזה 3 כפול 8 על 55 ק"ג ולחיצת כתפיים 18 ק"ג כל משקולת..תודה
אם לא רשמת משקלי עבודה בסקוואט ודדליפט אני מניח שאתה לא מבצע אותם?
תראה אני חושב קודם כל שכדאי שתוסיף כוח לתרגילי הבסיס, אם אתה אומר שאתה רץ בנפחים גבוהים SS לא תתאים לך,

כמה פעמים אתה רץ בשבוע? באיזה עצימות ולאיזה מרחקים?

תראה אני חושב קודם כל שכדאי שתוסיף כוח לתרגילי הבסיס, אם אתה אומר שאתה רץ בנפחים גבוהים SS לא תתאים לך,

והגענו למסקנה שהתכנית שלי תתאים לו

• פותח/ת השרשור

אכן לא מבצע סקוואט ודדליפט..
אני רץ 4 פעמים בשבוע 10 ק"מ +-..

אכן לא מבצע סקוואט ודדליפט..
אני רץ 4 פעמים בשבוע 10 ק"מ +-..
קודם כל, כדאי שתכניס סקוואט ודדליפט, אלו תרגילים חשובים לכל אדם וכל ספורטאי בין אם הוא משקולן הוא מרתוניסט.

לגבי התכנון אימונים, תכנית fbw יכולה להיות תכנון רע, ויכולה להיות תכנון דווקא טוב, כדי לא להגביל את הריצות שאתה עושה, הייתי מכניס סקוואט ודדליפט כבדים באימון 1 וסקוואט קל באימון 2, מבחינת לחיצות כרגיל בנצ' ופרס יהיו ברוטציה, דוגמא טובה תראה כך:

A
סקוואט 3x5
בנצ' 3x5
דדליפט 1x5
אופציונלי* כפיפת מרפקים כנגד מוט 2x10
B
סקוואט קל 2x5 - בערך 80% מאימון קודם.
פרס 3x5
עליות מתח 3xF
אופציונלי* מקבילים עם משקל 2x10

את הריצות שאתה מבצע תוכל להכניס בכל יום חוץ מלפני אימון A, כך שזה גמיש מאוד ולא יגביל אותם, והם גם לא יגבילו את ההתקדמות שלך בכוח.

קודם כל, כדאי שתכניס סקוואט ודדליפט, אלו תרגילים חשובים לכל אדם וכל ספורטאי בין אם הוא משקולן הוא מרתוניסט.

לגבי התכנון אימונים, תכנית fbw יכולה להיות תכנון רע, ויכולה להיות תכנון דווקא טוב, כדי לא להגביל את הריצות שאתה עושה, הייתי מכניס סקוואט ודדליפט כבדים באימון 1 וסקוואט קל באימון 2, מבחינת לחיצות כרגיל בנצ' ופרס יהיו ברוטציה, דוגמא טובה תראה כך:

A
סקוואט 3x5
בנצ' 3x5
דדליפט 1x5
B
פרס 3x5
עליות מתח 3xF

את הריצות שאתה מבצע תוכל להכניס בכל יום חוץ מלפני אימון A, כך שזה גמיש מאוד ולא יגביל אותם, והם גם לא יגבילו את ההתקדמות שלך בכוח.
אה כן והתכנית שלי לא מתאימה לו?
בנית פה תכנית ss רק ששינית את הסקוואט לסקוואט קל כמו שעשיתי לדעתי צריך להוסיף תרגילי עזר משניים כמו חתירה 2 סטים ל B
ול A
צריך להוסיף צין אפס 5×3 והרחקות לצדדים 10-8×2

אה כן והתכנית שלי לא מתאימה לו?
ניסית פעם לרוץ ריצת נפח של 10+ קילומטרים אחרי דדליפט/סקוואט כבדים??? אני מניח שלא לפי איך שאתה כותב.

לדעתי צריך להוסיף תרגילי עזר משניים כמו חתירה 2 סטים ל B
ול A
צריך להוסיף צין אפס 5×3 והרחקות לצדדים 10-8×2
אוקיי אם זו דעתך, בוא תסביר למה?

A
סקוואט 3x5
בנצ' 3x5
דדליפט 1x5
B
פרס 3x5
עליות מתח 3xF

רשמתי סקוואט קל ב B
אולי אתה צריך משקפיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית