ייעוץ Uric Acid (B) - כתוצאה מקראטין?

ShikoG

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
שלום לכולם אני מתאמן ושותה אבקת חלבון וקראטין,
השבוע עשיתי בדיקות דם,
ויצא ש ה - Uric Acid (B גבוה יחסית 9.1 כשהטווח התקין הוא 3.5- 7.2 הרופאה אמרה שזה לא טוב בכלל וזה יכול לגרום לבעיות,
ואז כשאמרתי שאני שותה קראטין היא אמרה שאולי זה מיזה..אז לפני שאני עושה הפסקה מקראטין,זה באמת מזה??
ואם לא,ידוע לכם משהו על זה?

תודה רבה !

קראטינין הוא תוצר פירוק של קראטין.
החומצה שהזכרת נוצרת כשהגוף מפרק חומרים טבעיים שמצויים בגוף וגם באוכל כמו, דג מקרל, בירה, יין, אנשובי, כבד.
מחלת כבד גורמת לעלייה בכמות הקרטינין והחומצה הזו בדם.
אבל אם אתה לוקח קראטין, הרי שהגיוני שגם כמות הקראטינין תעלה מעט. יודע האם זה בנורמה? או מעל?
בנוגע לכבד, תבדוק האם יש לך גם תוצאות של בדיקת הכבד.

• פותח/ת השרשור
קראטינין הוא תוצר פירוק של קראטין.
החומצה שהזכרת נוצרת כשהגוף מפרק חומרים טבעיים שמצויים בגוף וגם באוכל כמו, דג מקרל, בירה, יין, אנשובי, כבד.
מחלת כבד גורמת לעלייה בכמות הקרטינין והחומצה הזו בדם.
אבל אם אתה לוקח קראטין, הרי שהגיוני שגם כמות הקראטינין תעלה מעט. יודע האם זה בנורמה? או מעל?
בנוגע לכבד, תבדוק האם יש לך גם תוצאות של בדיקת הכבד.

קריאטינין הוא בנורמל 1.06 - המקסימום צריך להיות 1.17,איך זה קשור ל Uric Acid?

במצב נורמלי הכבד מסלק חומצות ופסולת מהדם, כך שהם יהיו ברמת הנורמה.
לרוב כאשר ישנה בעיה, מדובר בחומרים כדוגמת קריאטינין וחומצה יורית (ככה כותבים בעברית?) שנמצאים גבוה מהנורמה בדם. לכן שאלתי על קראטינין.
בכל אופן, הקראטין כמו שאתה מבין ממה שכתבתי קודם, מצוי בגוף בעיקר בשרירים, באופן טבעי. בכל תנועה שלך אתה משתמש בקראטין.
לכן, בכל פעם, ישנן הוכחות כי תוספת קראטין לא אמורה לפגוע באיברים שונים בגוף (5 גר' ליום מספיק) עבור אנשים בריאים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.

לפי מה שאת אומרת הקראטין שאני שותה זה לא הבעיה,
הרופאה אמרה שהחומצה יורית הזאת היא גבוהה בהרבה מהנורמל וזה יכול לגרום למלא בעיות,והיא נלחצה ואמרה להפסיק עם הקראטין.
אבל אם זה לא הקראטין אז למה זה קרה? אני לא אוכל דברים מיוחדים ושמנים,ובבדיקת דם של לפי שנה היה לי תקין.
מה לעשות?

הרופאה שכחה במקרה להגיד לך שאסור להתאמן 5 ימים לפני הבדיקות? תחזור עליהן בלי להתאמן ותבדוק אם החומצה היורית תרד. אימון ועוד איך יכול להוציא אותה מהסקאלה.

אגב הקריאטינין עולה סתם כשיש לך מסת שריר גדולה מהממוצע וכן יכול להיות שהקריאטין משפיע עליו, אבל זה לא מעיד על כך שהוא גורם נזק. פשוט בסקאלת הבדיקה מניחים שהרכב הגוף שלך הוא ממוצע, במידה ואתה שרירי יותר הקריאטינין יכול להיות גבוה מהסקאלה בלי שיש בעיה.

• פותח/ת השרשור
הרופאה שכחה במקרה להגיד לך שאסור להתאמן 5 ימים לפני הבדיקות? תחזור עליהן בלי להתאמן ותבדוק אם החומצה היורית תרד.

אגב הקריאטינין עולה סתם כשיש לך מסת שריר גדולה מהממוצע וכן יכול להיות שהקריאטין משפיע עליו, אבל זה לא מעיד על כך שהוא גורם נזק. פשוט בסקאלת הבדיקה מניחים שהרכב הגוף שלך הוא ממוצע, במידה ואתה שרירי יותר הקריאטינין יכול להיות גבוה מהסקאלה בלי שיש בעיה.

אין מצב שאני לא מתאמן חמישה ימים חח..
הקראטינין אצלי לא גבוה הוא בסקאלה,הבעיה היא החומצה האורית Urit Acid חומצת שתן גבוהה בהרבה,הרופאה אמרה שזה יכול לגרום לאבנים בכליות וכל מיני דברים מסוכנים וקראתי על זה ובאמת שזה מלחיץ..אין מצב שזה קשור לקראטין עצמו שאני שותה? אני שותה 4~ ליטר מים ביום,צריך יותר?לא נוגע במיצים או דברים אחרים כבר 4-5 שנים

אז רק שתדע שהרבה בדיקות דם יכולות לצאת מחוץ לסקאלה אצל אדם בריא בימים שאחרי אימון גופני והרבה רופאים טמבלים לא מודעים לכך .

Differential effects of exercise intensity on serum uric acid concentration. - PubMed - NCBI

שוב ,אם אתה רוצה להיות בטוח קח כמה ימים הפסקה ותחזור על הבדיקה כדי לוודא שהכליות שלך בסדר, זו הבריאות שלך אתה יודע והיא קצת יותר חשובה מכמה אימונים.

ולדעתי ,רוב הסיכויים שאין שום קשר לקריאטין. זה אולי תוסף המזון הכי נחקר שקיים ולא ראיתי הזכר לכך שהוא גורם נזק לכליות או גורם לפירוק פורינים. יותר סביר שזה מהאימונים.

אין מצב שאני לא מתאמן חמישה ימים חח..
כדאי לך להקשיב לעצה של ברק, כי אם החומצה האורית שלך גבוהה בלי קשר לאימונים זה באמת מצב שלא כדאי להתעלם ממנו, ולא תוכל לדעת את זה בלי לעשות את הבדיקה כשהגוף במצב של רגיעה. אם תתחיל אצלך צבירה של ח. אורית במפרקים ייתכן שלא תוכל להתאמן קצת יותר מחמישה ימים, ואם ייוצרו לך אבנים בכליות אימוני משקולות ייהיו הדבר האחרון שתחשוב עליו. את החלק האחרון אני כותב לא מתוך ידע תיאורטי, לצערי.

• פותח/ת השרשור
כדאי לך להקשיב לעצה של ברק, כי אם החומצה האורית שלך גבוהה בלי קשר לאימונים זה באמת מצב שלא כדאי להתעלם ממנו, ולא תוכל לדעת את זה בלי לעשות את הבדיקה כשהגוף במצב של רגיעה. אם תתחיל אצלך צבירה של ח. אורית במפרקים ייתכן שלא תוכל להתאמן קצת יותר מחמישה ימים, ואם ייוצרו לך אבנים בכליות אימוני משקולות ייהיו הדבר האחרון שתחשוב עליו. את החלק האחרון אני כותב לא מתוך ידע תיאורטי, לצערי.

אני מקשיב ומפסיק לחמישה ימים,וגם מפסיק עם הקראטין,יכול להיות שזה מזה..
בקשר למנוחה,לא לעשות אפילו ריצה/שחיה שכיבות סמיכה כפיפות בטן כלום?
כי האימונים שלי בנויים ממשקולות בבוקר ואז שחיה וריצה בערב.

לא לעשות אפילו ריצה/שחיה שכיבות סמיכה כפיפות בטן כלום?
רק כדי להיות בטוח במאה אחוז הייתי עושה מנוחה מוחלטת, אם כי פעילויות אירוביות לא עצימות לא אמורות להשפיע, למיטב ידיעתי - אבל בגלל שאתה מתחיל מרמה גבוהה ואתה לא רוצה לקבל עוד אזעקת שווא, קח חמישה ימי מנוחה מוחלטת. אגב, זה רעיון לא רע לקחת מדי חופשה מאימונים גם בלי קשר למצב המיוחד שלך, פשוט כדי לתת למערכות שונות בגוף לנוח ולהתרענן.

• פותח/ת השרשור
רק כדי להיות בטוח במאה אחוז הייתי עושה מנוחה מוחלטת, אם כי פעילויות אירוביות לא עצימות לא אמורות להשפיע, למיטב ידיעתי - אבל בגלל שאתה מתחיל מרמה גבוהה ואתה לא רוצה לקבל עוד אזעקת שווא, קח חמישה ימי מנוחה מוחלטת. אגב, זה רעיון לא רע לקחת מדי חופשה מאימונים גם בלי קשר למצב המיוחד שלך, פשוט כדי לתת למערכות שונות בגוף לנוח ולהתרענן.

סבבה תודה אעשה זאת,
במקרה והמנוחה והפסקת לקיחה של קראטין לא יעזרו,והחומצה תשאר עדיין גבוהה,מה אז?

סבבה תודה אעשה זאת,
במקרה והמנוחה והפסקת לקיחה של קראטין לא יעזרו,והחומצה תשאר עדיין גבוהה,מה אז?
תבקש בדיקת כבד וכליות.
שוב, לא מתכוונת להדאיג, בסה"כ אם שנה שעברה הבדיקה היתה תקינה, שמרת על תזונה נכונה ולפי מה שאתה אומר גם מסוכרים ושטויות, גם עישון (?) הבדיקה הזו נבעה מהפסולת שהגוף שלך מנסה להפטר ממנו, אכן קשור מאוד לאימונים שביצעת בימים הקודמים.

שים לב שבדיקת הכבד כוללת: ALT, AST,ALP , אלבומין ו.. זה מה שאני זוכרת, פשוט תבקש מהרופא.

אין צורך להפסיק עם הקראטין, אבל אם רוצה להיות בטוח, נסה הפסקה של שבוע לפני הבדיקה.
כמה סקופים אתה לוקח?..

• פותח/ת השרשור
תבקש בדיקת כבד וכליות.
שוב, לא מתכוונת להדאיג, בסה"כ אם שנה שעברה הבדיקה היתה תקינה, שמרת על תזונה נכונה ולפי מה שאתה אומר גם מסוכרים ושטויות, גם עישון (?) הבדיקה הזו נבעה מהפסולת שהגוף שלך מנסה להפטר ממנו, אכן קשור מאוד לאימונים שביצעת בימים הקודמים.

שים לב שבדיקת הכבד כוללת: ALT, AST,ALP , אלבומין ו.. זה מה שאני זוכרת, פשוט תבקש מהרופא.

אין צורך להפסיק עם הקראטין, אבל אם רוצה להיות בטוח, נסה הפסקה של שבוע לפני הבדיקה.
כמה סקופים אתה לוקח?..

5 גרם ביום חצי שעה לפני אימון, לא עישנתי ולא שתיתי אלכוהול בחיים שלי,לא שותה אפילו בירות ויין,למעשה רק מים (וקפה אחד בכוח לפני אימון),פה ושם שוקו או כוס חלב אבל גם פחות בזמן אחרון כי אני בחיטוב.

😲 יואו אתה כמוני! (פרט לחלב.. רגישה ללקטוז)
בקיצור, מקווה שהבדיקות שהמלצתי עליהן יהיו תקינות.

• פותח/ת השרשור
😲 יואו אתה כמוני! (פרט לחלב.. רגישה ללקטוז)
בקיצור, מקווה שהבדיקות שהמלצתי עליהן יהיו תקינות.

היי,
לאחר חמישה ימי מנוחה והפסקת קראטין, עשיתי היום בדיקת דם (בדיקת uric acid) ואכן זה ירד מ 9.1 ל 7.3 (שהטווח המקסימלי הוא 7.2)
לא ביצעתי עדיין את הבדיקות שאמרת כי רציתי לנסות קודם את מה שאמרתם.

עכשיו השאלה היא מה גרם לירידה(/עליה) של החומצה, הפסקת הכושר או הפסקת הקראטין? איך להמשיך מפה?

ד"א יכול להיות שהקראטין מקולקל? הוא כבר אצלי 8-9 חודשים ויש בו גושים כזה שצריך לגרד.

תודה רבה לכולם על העזרה !

נערך לאחרונה:
אני לא מתיימרת להיות רופאה, כל גוף מגיב אחרת לחומרים, אבל אין עוררין על כך שהחומר קריאטין הינו חומר טבעי שיש לך בגוף. הוספה שלו מעולם לא הוכחה במחקרים כבעייתית, עפ מה שאני מכירה, ולהפך. אדרבה, התוסף הזה הוא היחיד שהוכח כמשפר את פעילותך הגופנית (בייחוד בכוח מרב+מתפרץ) ולעלייה במסת השריר (לרוב ממים) ללא פגיעה ותוצאות לוואי, אך כמובן ישנם יוצאי מן הכלל, כמו בכל דבר, אך גם הם היו מינוריים.

עדיין עומדת על כך כי עצם הפעילות העצימה שלך בכל יום שהגוף שלך נמצא בה, ייתכן שגרמה לעלייה בחומצה. אם זה רק לאחר חמישה ימי מנוחה, כנראה שרמת החומצה תרד עוד. (כרגע גבולי, אך עדיין בנורמה)
לפחות אתה יכול להיות, בשלב זה, רגוע לגבי הכבד, לא מאמינה שיש לך בעיה אם החומצה בטווח הנורמה. כל עוד אתה בטווח ומרגיש טוב, יכול לטפוח לעצמך על השכם ולהודות שאתה שומר על עצמך..

אני לא מתיימרת להיות רופאה, כל גוף מגיב אחרת לחומרים, אבל אין עוררין על כך שהחומר קריאטין הינו חומר טבעי שיש לך בגוף. הוספה שלו מעולם לא הוכחה במחקרים כבעייתית, עפ מה שאני מכירה, ולהפך. אדרבה, התוסף הזה הוא היחיד שהוכח כמשפר את פעילותך הגופנית (בייחוד בכוח מרב+מתפרץ) ולעלייה במסת השריר (לרוב ממים) ללא פגיעה ותוצאות לוואי, אך כמובן ישנם יוצאי מן הכלל, כמו בכל דבר, אך גם הם היו מינוריים.

עדיין עומדת על כך כי עצם הפעילות העצימה שלך בכל יום שהגוף שלך נמצא בה, ייתכן שגרמה לעלייה בחומצה. אם זה רק לאחר חמישה ימי מנוחה, כנראה שרמת החומצה תרד עוד. (כרגע גבולי, אך עדיין בנורמה)
לפחות אתה יכול להיות, בשלב זה, רגוע לגבי הכבד, לא מאמינה שיש לך בעיה אם החומצה בטווח הנורמה. כל עוד אתה בטווח ומרגיש טוב, יכול לטפוח לעצמך על השכם ולהודות שאתה שומר על עצמך..
כליות... לא כבד.

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה לכולם על העזרה קיבלתי תשובות ! 😃

בקשר לשאלה האחרונה, קראטין יכול להתקלקל? יש בו גושים כאלה שצריך לגרד והוא בערך 9 חודשים אצלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית