אחר לא טוב לשתות שייק ישר אחרי אימון?

• פותח/ת השרשור ta31
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

ta31

משתמש פעיל
316
4
נק' מוניטין:
-20
316
4
שלום, חבר טוב שלי שלח לי תקטע הזה..
ורשם לי שלפי זה לא טוב לשתות שייק ישר אחרי אימון וצריך לחכות 15-20 דק'

האם זה נכון? מה מומלץ יותר לחכות קצת לפני השייק או להשתדל לשתות אותו סמוך לסיום האימון?

הסיבה היא שעיכול זו פעולה פרה סימפטטית
בעוד בזמן אימון המערכת הסימפטטית היא השולטת בגוף , ברגע שהיא שולטת , אחד הדברים שמתרחשים הינו פחות דם שזורם למערכת העיכול , ספיגה פחות טובה ,
בנוסף הסוגר הפילורי בין המעי הדק לקיבה סגור , המזון ״תקוע״ בקיבה ובעצם זה לא יעיל , מה שכן יעבור לא יספג טוב .

אם נותנים לגוף להירגע , המצב ישתנה וזרימת הדם תחזור בעקבות הרגשה של הגוף כי המטבוליזם בשרירים מתחיל לרדת

בנוסף אימון גופני גורם לתעלות גלוט 4 להתמקם על ממברנת התא , אם תחכה רבע שעה תמקסם את האפקט

תודה שבת שלום:)

נשמע שחבר שלך למד קצת ביולוגיה והסקת מסקנות בחטיבה.
אין בעיה לשתות שייק ישר לאחר אימון, מנגד גם אין בזה יתרון כמו שלעתים חושבים.
הגוף מעכל חלבון לאורך כל היום ואין צורך להכניס חלבון שנספג מהר ישר אחרי האימון. אין חלון הזדמנויות שבו הגוף חייב חלבון או קולט חלבון בצורה אידאלית וכו וכו.
מה שחשוב בעיקר הוא לאכול על בסיס יומי בהתאם לערכים התזונתיים שאתה צריך.

• פותח/ת השרשור
נשמע שחבר שלך למד קצת ביולוגיה והסקת מסקנות בחטיבה.
אין בעיה לשתות שייק ישר לאחר אימון, מנגד גם אין בזה יתרון כמו שלעתים חושבים.
הגוף מעכל חלבון לאורך כל היום ואין צורך להכניס חלבון שנספג מהר ישר אחרי האימון. אין חלון הזדמנויות שבו הגוף חייב חלבון או קולט חלבון בצורה אידאלית וכו וכו.
מה שחשוב בעיקר הוא לאכול על בסיס יומי בהתאם לערכים התזונתיים שאתה צריך.

תודה רבה על תגובתך
ומה בקשר לפחמימה זמינה?
מומלץ ישר אחרי אימון או לחכות קצת?

תשתה ישר אחרי. חבר שלך מקשקש, הגלוט 4 הוא קולטן גלוקוז שלא קשור בכלל לחלבון ולא לוקח לו רבע שעה לצאת והיכולת לעכל את המזון אמנם יורדת אך לא בהרבה אחרי האימון.

מה שכן קורה זה שיש רגישות מוגברת של השרירים לחלבון אחרי האימון וכנראה שאם אתה כבר מנוסה בחדר כושר היא יורדת מהר יחסית כך שעדיף לשתות את החלבון מייד אחרי.

תודה רבה על תגובתך
ומה בקשר לפחמימה זמינה?
מומלץ ישר אחרי אימון או לחכות קצת?
מה זה פחמימה זמינה? פשוט תאכל תפסיק להתעסק בגימיקים שיווקיים.
מה שכן קורה זה שיש רגישות מוגברת של השרירים לחלבון אחרי האימון וכנראה שאם אתה כבר מנוסה בחדר כושר היא יורדת מהר
מה?

אל תקשיב לכלום
תשתה מתי שאתה רוצה, תשתה עם מה שאתה רוצה
אין שום זמן חלון שצריך לחכות, ואם תשתה את זה שעתיים אחרי אימון או 10 דקות אחרי אימון זה אותו דבר
אני אישית אוכל כל היום ובסוף היום לפני השינה בודק אם אכלתי מספיק חלבון , אם כן אז סבבה אם לא אז אני לוקח שייק אחד

@Matty מה דעתך? אפשר לשתות שייק ישר אחרי אימון או שצריך לחכות? 🤣
🤩
צריך לשתות ישר אחריי הסט ידים באימון. במידה ולא הגוף יצטמק.

ועכשיו ברצינות, רק במידה ואתה עושה אימון על צום אתה באמת צריך לשתות את השייק בקרבת האימון וגם בנוסף על כך צריך לאכול פחמימה.

אין דבר יותר נוראי מלראות אנשים פותחים לך שולחן במלתחות של החדר כושר...
תאכל בבית!!!
כל כך כיף לאכול מול התחת העירום של זקן בין ה80? בעעע... 🤢

אין דבר יותר נוראי מלראות אנשים פותחים לך שולחן במלתחות של החדר כושר...
תאכל בבית!!!
כל כך כיף לאכול מול התחת העירום של זקן בין ה80? בעעע... 🤢
אין מה לעשות ,צריך להספיק את החלון האנבולי.😃

אני נהנה לאכול מול גברים ערומים עד גיל 50 גג... מעל גיל 50 זה כבר מרגיש לי מוזר... 🙄

דווקא השבוע חבר שלמד בווינגייט אמר לי שברגע שאני שותה את השייק ישר אחרי האימון הגוף צריך יותר אנרגיה ולכן הוא משתמש בחלבון ובעצם הגוף לא מקבל אותו במקום שישתמש בפחמימה או השומן.. זה נכון?

דווקא השבוע חבר שלמד בווינגייט אמר לי שברגע שאני שותה את השייק ישר אחרי האימון הגוף לוקח את החלבון ובעצם הגוף לא מקבל אותו במקום שישתמש בפחמימה או השומן.. זה נכון?
חבר שלך טמבל

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית