הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בכימיה

אם אחשוב על זה כך:
שתיית מים מזוקקים בלבד (תמיסה היפוטונית) ביחס לתאים יגרום לכניסת מים (מפל גבוה לנמוך) עד שבתאים לא יהיה עוד מקום.
לכן לצורך העניין, בגוף שלנו יש מאזן מלחים, כך שגם שתיית מים רגילים בכמות גדולה מאוד (הכוונה ל6 ליטר ביום) יכול להיות רעיל.
לכן, חושבת שאתה צודק. (לכאורה ניתן לחשוב כי המים הללו נקיים כמעט מכל חומר,אז למה שיהיו רעילים..) אנסה למצוא מחקר בעניין (כנראה שלא נעשה על בני אדם)
לא זוכר מי אמר לי, (אולי אמא שלי,[כימאית]) שבגלל המחסור במלחים שם זה לא טוב לגוף שלנו.
אני עצלן מידי לבדוק כרגע,אולי יותר מאוחר.

אוסמוזה זהו מצב שבו יש מעבר/ פעפוע של מים בין קרום.
לצורך העניין מדובר בקרום התא שלנו.
לחץ אוסמוטי מושפע מהריכוז של התמיסות שבין הקרום. ריכוז גבוה של מומסים ביחס לריכוז בצד השני של הקרום נקראת תמיסה היפרטונית, והפוך - תמיסה היפוטונית. כאשר הם שווים - איזוטונית.
מפל ריכוזים הוא מונח שבו משתמשים כדי להסביר מה קובע את השפעת מעבר התמיסה ממקום אחד לאחר דרך הקרום, מים נעים ומפעפעים דרך קרומי התא הבררניים, בהתאם ל'מפל' הריכוזים, ועוברים ממקום שריכוזם בו גבוה, אל מקום שריכוזם נמוך.

אשמח אם תסבירי קצת,אין לי מושג מה זה.
לחץ אוסמוטי- אחד מהתכונות הקוליגטיביות (פיסיקליות) של התמיסה שתלויות במס' חלקיקי הממס והמומס בתמיסה. ולא בזהותם.

תהליך אוסמוזה- תנועה של מולקולות ממס מבעד לממברנה בררנית על מנת להשוות את ריכוזי המומס משני צידי הממברנה.

הלחץ האוסמוטי הוא הלחץ הדרוש על מנת למנוע את תהליך האוסמוזה. והוא תלוי בריכוז המולרי של מס' החלקיקים המומסים.
הלחץ האוסמוטי של מים מזוקקים הוא 0..

נפתח כיתת כימיה לרמות שונות? (כרגע השלמנו רמת בסיס לצורך העניין) 😉

כימיאית או רוקחת? יש הבדל קל..
כימאית,תואר שני בכימיה (וגם ראשון בכימיה,אך לא בארץ) באוניברסיטת בן גוריון. עשתה תואר שני פעמיים עקב המעבר לארץ. הסבר מספיק טוב? 🙄

כימאית,תואר שני בכימיה (וגם ראשון בכימיה,אך לא בארץ) באוניברסיטת בן גוריון. עשתה תואר שני פעמיים עקב המעבר לארץ. הסבר מספיק טוב? 🙄
🙌🙌
איפה היית שנה שעברה כשעוד הייתי בכימיה איפה...

יש מצב שאני מאוד מחבבת את אמא שלך בלי להכיר אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית