הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בכימיה

• פותח/ת השרשור
מבחינת הגדרה, תערובת הטרוגנית היא תערובת של חומרים אשר לא יוצרים חומר חדש יחדיו ושניהם שומרים על התכונות שלהם.
בתערובת הומוגנית נוצר חומר חדש אשר בעל תכונות שונות והמולוקולות השתנו בהתאם.
לרוב כשמדברים על תערובות לא מדברים על ירקות, לרוב מדובר על יסודות או תרכובות..
נגיד במבחן יהיה לנו
מים הם_____(תערובת הומוגנית)
קולה עם גזים____(תערובת הטרוגנית)אז כן יכול להיות סלט.המיץ שנוצר בסלט מהירקות הוא הומוגני?

• פותח/ת השרשור
אז בשביל תרכובת חייבים חימום?
לא יהיה מצב ששני חומרים יהפכו לתרכובת בלי חימום?

אז בשביל תרכובת חייבים חימום?
לא יהיה מצב ששני חומרים יהפכו לתרכובת בלי חימום?
בטח שכן, החימום הוא רק מאיץ תהליכים/גורם לחומרים להתחבר בעזרת החלשת הקשרים של חומר בינו לבין עצמו.

• פותח/ת השרשור
למה זה לא דוגמה טובה?במים יש מלחים ועוד כמה חומרים שמתנוססים במים ואז זה תערובת הומוגנית

אם אתה בכיתה יא' וזה מה שאתם לומדים כדאי לך דחוף להשיג עזרה לבגרות..

בטח שכן, החימום הוא רק מאיץ תהליכים/גורם לחומרים להתחבר בעזרת החלשת הקשרים של חומר בינו לבין עצמו.
חח שמעתי איפשהו שאם אתה נצמד למישהו במשך כמה עשרות שנים בסופו של דבר אתם תתחברו.
😆🤣

• פותח/ת השרשור
פףף היה לי אותו מבחן + עוד חומר וקיבלתי 95
היה קל
בשא׳ אמריקאיות צדקתי,היתה שאלה שהיה צריך לכתוב איזה 2 שיטות הפרדה לתערובות יש שעובדות רק בתנאים מסויימים ואיזה תנאים,אז בזה ירדו לי חלק מהנק׳.לפחות בפיזיקה המורה אמרה לי איזה מותק איזה מבחן יפה עם המבטא הרוסי שלה(עדין לא יודע תציון)
אה ואני עושה פרס 10 בכל צד ל4 חזרות:s49: למה אני סמיילי שלו עושה שריר :(

איזה באסה 84 בגלל שלא כתבתי מספיק
TOLD YA YOU NEEDED TO PUT IN THE INTRO.. 🙄
אבל ברצינות, יהיו לך עוד כל כך הרבה (בהנחה שאתה תמשיך כימיה.. תמשיך!) דוחות ניסוי ועבודות שאתה תשכח מהציון הזה (אגב, בשמחה אעזור לך עוד אם תרצה)

TOLD YA YOU NEEDED TO PUT IN THE INTRO.. 🙄
אבל ברצינות, יהיו לך עוד כל כך הרבה (בהנחה שאתה תמשיך כימיה.. תמשיך!) דוחות ניסוי ועבודות שאתה תשכח מהציון הזה (אגב, בשמחה אעזור לך עוד אם תרצה)
כימיה FTW.
וכן,אוהבים בכימיה חפירות מהתחת.

• פותח/ת השרשור
תודה 😃
איזה הבדלים יש בין מים מזוקקים מי ברז ומי ים חוץ ממליחות?
מישהו?

מים מזוקקים הם בעצם מים שנוצרו מהרתחה - לרוב מכמה מקורות מים - לאחר הפיכת האדים מההרתחה למים (התעבות). לרוב מה שנשאר נטול רוב המינרלים שהיו קודם ולכן זו דרך מצוינת להשאיר מים נקיים ממינרלים מסוימים ומיקרואורגניזמים כמו בקטריה לא רצויים. לרוב מים חסרי חומרים כאלו יהיו גם בעלי נק רתיחה גבוהה יותר ממים אחרים. - לרוב משתמשים בהם בניסויים משום שאתה רוצה כמה שפחות משתנים שיהיו מעורבים בניסוי וישפיעו על התוצאה הרצויה .

מי ברז לרוב מכילים פלואריד ומתכות נוספות (תלוי באזור למעשה), נק רתיחה 100 (כרגיל).

זה מה שאני יודעת בכל אופן.. אנסה למצוא לך עוד מעבר לזה.

מים מזוקקים הם בעצם מים שנוצרו מהרתחה - לרוב מכמה מקורות מים - לאחר הפיכת האדים מההרתחה למים (התעבות). לרוב מה שנשאר נטול רוב המינרלים שהיו קודם ולכן זו דרך מצוינת להשאיר מים נקיים ממינרלים מסוימים ומיקרואורגניזמים כמו בקטריה לא רצויים. לרוב מים חסרי חומרים כאלו יהיו גם בעלי נק רתיחה גבוהה יותר ממים אחרים. - לרוב משתמשים בהם בניסויים משום שאתה רוצה כמה שפחות משתנים שיהיו מעורבים בניסוי וישפיעו על התוצאה הרצויה .

מי ברז לרוב מכילים פלואריד ומתכות נוספות (תלוי באזור למעשה), נק רתיחה 100 (כרגיל).

זה מה שאני יודעת בכל אופן.. אנסה למצוא לך עוד מעבר לזה.
עד כמה שידוע לי גם מים מזוקקים הם רעילים לשתייה.

עד כמה שידוע לי גם מים מזוקקים הם רעילים לשתייה.

אם אחשוב על זה כך:
שתיית מים מזוקקים בלבד (תמיסה היפוטונית) ביחס לתאים יגרום לכניסת מים (מפל גבוה לנמוך) עד שבתאים לא יהיה עוד מקום.
לכן לצורך העניין, בגוף שלנו יש מאזן מלחים, כך שגם שתיית מים רגילים בכמות גדולה מאוד (הכוונה ל6 ליטר ביום) יכול להיות רעיל.
לכן, חושבת שאתה צודק. (לכאורה ניתן לחשוב כי המים הללו נקיים כמעט מכל חומר,אז למה שיהיו רעילים..) אנסה למצוא מחקר בעניין (כנראה שלא נעשה על בני אדם)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית