לגרום לחבר להתחיל להתאמן

יש לי חבר שהוא ממש שמן, אני מעריך בערך 130 קילו הוא בן 18 וטיפה נמוך, אני וחבר שלי מנסים כל הזמן לשגע אותו שיבוא איתנו למכון אבל הוא לא רוצה, הוא בשבלב שהוא כבר התייאש ורוצה לעשות קיצור קיבה, יש לכם רעיונות איך אפשר לשכנע אותו לרדת מהקיצור קיבה(דיברנו איתו שזה רק יעשה לו נזק, והוא עוד צעיר אז הוא יכול להשתנות ולהוריד)?
נדמה לי שאתה מעריך לא נכון... חבר, אבל אין לך מושג מה הגובה או המשקל שלו. לא שאלת?
לא נראה לי שאתה מסוגל לעזור לו.

כיתה י"א שקלתי 130 קילו.
מה ש @vithano אמר נכון, השינוי צריך להגיע ממך.

ירדתי ל-79 בחצי שנה ונהייתי שחיף על.
מה גם שהיה עודפי עור שהיה צריך למלא בקצת שריר 😵‍💫🥊

אחרי שנה בחדר כושר הגעתי למשקל מכובד של 95 קילו, העלתי הרבה בשר על העצמות ;)

כרגע חודש לתוך החיטוב ירדתי כמעט 7 קילו, מתוכם 3.5 מים כי אני בדל פחמימה ובערך 3 קילו שומן.
שוקל 88.5 בדל פחמימה ו-91.5 אחרי העמסת פחמימות
3 קילו ירידה בשורה תחתונה, אני מרוצה 😃

כל השינוי הזה בשנה וחצי, ובחצי שנה הבאה מתוכננים אפילו שינויים גדולים יותר 😉
איזה שינויים?...

עכשיו ברצינות... "אתה יכול להביא את החמור לבאר אבל אתה לא יכול להכריח אותו לשתות"
אני מאמין ששינוי אמיתי צריך לבוא מהרצון של בנאדם. כל עוד הבנאדם לא מבין למה הוא צריך לעשות את השינוי.. למה הוא צריך לוותר על ההרגלים הקודמים שלו שלפעמים מזיקים לו.. ולקבל על עצמו הרגלים חדשים ובריאים יותר , אין ממש טעם בלקחת אותו לחדר כושר או לעשות לו רגשות אשם...
אפשר להסביר לו שהוא במצב לא טוב , וסביר להניח שהוא גם לא מרגיש בנוח ללכת לחדר כושר (דימוי גוף נמוך וכדומה...).
הגיוני מאוד שהוא גם בסוג של דיכאון מהמצב , אף אחד לא רוצה להיות שמן ובטח לא בגיל הנעורים... מה שסביר להניח עוד יותר דוחף אותו להתנחם במזון...
אני אישית ראיתי אנשים שרק כאשר הם הגיעו לתחתית של התחתית אז הם הבינו שהם חייבים את השינוי... והם עשו אותו...
אני לא מכיר את הבנאדם אישית ותמיד אפשר להעזר בעזרה מקצועית של פסיכולוג , יש אנשים שמפחדים משינוי.. יש אנשים שחושבים שהשומן נותן להם סוג של חוסן נפשית...

ויש את הגישה שאני הכי אוהב... זה פשוט להגיד לו גבר תפסיק להיות גייז!!! אנחנו לוקחים אותך 4 פעמים בשבוע לעשות ריצה / הליכה בפארק. ומתחילים לבנות לו תפריט אכילה יותר מאוזן! והכי חשוב ממשיכים לתמוך בו!! 👑

אבל טבעי עחי... כן?
לא יודע, יכול להיות יהיה שימוש בקריאטין
.
אתה שוקל היום 91 ק"ג? מה הגובה שלך? 😳
1.92

ועכשיו ברצינות לפותח האשכול.
חדר כושר לא מה שיעזור לחבר שלך.

הוא צריך לתכנן את התזונה שלו מחדש כי היא לקויה.
צריך להכנס למשטר תזונה קבוע (זה עוזר להתמיד כשאתה יודע בדיוק מה אתה צריך לאכול)
מן הסתם בגרעון קלורי, על מנת להתחיל לקצץ את השומן.

בנוסף, אירובי הוא חובה, אני יכול להגיד לך שכשהתחלתי הדברים שהייתי מסוגל לעשות היו מאוד מועטים.
ריצה לא באה בחשבון.
אבל מאז ומעולםמאהבתי אופניים, אז פשוט הייתי יוצא כמה פעמים בשבוע לנסיעה של 20, 30, 40 קילומטר באופניים.
נסעתי בקצב שלי, לפעמים לקח שעה, לפעמים שעתיים ויותר.
גם נהנתי להסתובב עם האופניים, וגם זה היה האירובי שלי בעצם (אפילו שהוא לא היה בעצימות גבוהה)
זה עוד דבר שעזר לי להתמיד, לא להעמיס יותר מידי בהתחלה, כדי שלא תשבר.
בונים את זה לאט לאט, זה לא מירוץ.

אם היה משהו שהייתי עושה שונה זה להתחיל להתאמן בחדר כושר מההתחלה ולא חצי שנה אחרי.
הייתי מאבד פחות מסת שריר, והייתה לי נקודת פתיחה טובה יותר.

ובאחוזי שומן מאוד גבוהים, כמו שאני הייתי וחבר שלך עכשיו, אפשר אפילו לעלות קצת במסת שריר בזמן חיטוב. (כשאתה מכריח את הגוף לא לפרק את השרירים ומלמד אותו שאתה זקוק להם)

אבל כל זה לא יעזור,
לפני שהוא יגיע להחלטה לקחת את עצמו בידיים.
זו החלטה שצריכה לבוא ממנו.
אם זה יבוא ממך או ממישהו אחר זה ירגיש לו כמו מטלה, ולא כמשהו שהוא עושה בשביל עצמו.

גם אני מסכים עם אלה שאמרו ששינוי צריך לבוא ממנו.
תבקש ממנו לקחת שעה שלמה ושיחשוב על מה הוא רוצה לשנות בחיים שלו, איפה הוא רוצה להיות בעוד 5 שנים, 10 שנים. איך הוא רוצה להראות.. (מזכיר סרטוני מוטיבציה,הא?)
ושיחזור אלייך ויגיד לך מה הוא רוצה להיות.
אם הוא אפילו לא מוכן לעשות את זה...
welp. dunno

• פותח/ת השרשור
עכשיו ברצינות... "אתה יכול להביא את החמור לבאר אבל אתה לא יכול להכריח אותו לשתות"
אני מאמין ששינוי אמיתי צריך לבוא מהרצון של בנאדם. כל עוד הבנאדם לא מבין למה הוא צריך לעשות את השינוי.. למה הוא צריך לוותר על ההרגלים הקודמים שלו שלפעמים מזיקים לו.. ולקבל על עצמו הרגלים חדשים ובריאים יותר , אין ממש טעם בלקחת אותו לחדר כושר או לעשות לו רגשות אשם...
אפשר להסביר לו שהוא במצב לא טוב , וסביר להניח שהוא גם לא מרגיש בנוח ללכת לחדר כושר (דימוי גוף נמוך וכדומה...).
הגיוני מאוד שהוא גם בסוג של דיכאון מהמצב , אף אחד לא רוצה להיות שמן ובטח לא בגיל הנעורים... מה שסביר להניח עוד יותר דוחף אותו להתנחם במזון...
אני אישית ראיתי אנשים שרק כאשר הם הגיעו לתחתית של התחתית אז הם הבינו שהם חייבים את השינוי... והם עשו אותו...
אני לא מכיר את הבנאדם אישית ותמיד אפשר להעזר בעזרה מקצועית של פסיכולוג , יש אנשים שמפחדים משינוי.. יש אנשים שחושבים שהשומן נותן להם סוג של חוסן נפשית...

ויש את הגישה שאני הכי אוהב... זה פשוט להגיד לו גבר תפסיק להיות גייז!!! אנחנו לוקחים אותך 4 פעמים בשבוע לעשות ריצה / הליכה בפארק. ומתחילים לבנות לו תפריט אכילה יותר מאוזן! והכי חשוב ממשיכים לתמוך בו!! 👑
אני גם אומר לחבר שלי כל הזמן שאם הבן אדם לא רוצה להשתנות זה לא יעזור מה שאנחנו נגיד, הכוונה שלי היא אם יש דרך לגרום לו לנסות להבין עד כמה הוא דופק את עצמו ובסופו של דבר זה גם הבריאות שלו(אם הוא ימשיך בדרך שלו), דיברתי עם מישהו שאמר לי להגיד לבחורה שתדבר איתו ותזרוק לו הערות, הוא אמר שאם זה יבוא מבחורה זה כואב יותר מבן שמדבר איתך, ואולי זה יגרום לו לחשוב על השינוי שהוא צריך לעשות...
נדמה לי שאתה מעריך לא נכון... חבר, אבל אין לך מושג מה הגובה או המשקל שלו. לא שאלת?
אולי הגזמתי אמר לא כל כך, הוא ילד ענק, הגובה משהו כמו 1.65 בערך, אם אני לא יכול לעזור לו יש משהו שאתה חושב שאפשר לעשות, לדוגמה בצו ראשון הרופא לא בדק אותו ורצה לתת לו פטור מהצבא בגלל המשקל

אין טעם שבחורה תדבר איתו.... ותגיד לו שמע אתה שמן... הוא יודע בדיוק איך הוא נראה... ואני משוכנע שהוא לא מרגיש טוב עם זה
פשוט הוא לא יודע איך לשנות את זה.. והוא בוחר בדרך שנראת לו הכי קלה.. "קיצור קיבה"...
איפה המשפחה שלו בכל הסיפור הזה?

אתה יודע באיזה מהירות צריך לרוץ ולאיזה מרחקים לזרוק את הגוף, רק בשביל לתקל?

או שהתכנון הוא שפשוט יתקלו בו? 😛
כמה שיותר מהר
אבל הוא יוכל לשחק O-LINE,שזה בעיקר לחסום/לדחוף/לעשות פנקייק

שים לב ל#73 בכחול
-ccwestou-tphillips23.jpg20140927.jpg

אין לי מושג מה הגובה והמשקל של חברים שלי. יש לי חבר שניסיתי לעזור לו מבחינת תזונה ואימונים כשהוא נרשם למכון, לא הייתי צריך לדעת את המספרים בשביל לראות שהוא ממש שחיף. גם פותח האשכול, אם הוא יודע שחבר שלו שמן הרבה יותר מדי לא נראה לי שזה כל כך משנה המספרים.

אין לי מושג מה הגובה והמשקל של חברים שלי. יש לי חבר שניסיתי לעזור לו מבחינת תזונה ואימונים כשהוא נרשם למכון, לא הייתי צריך לדעת את המספרים בשביל לראות שהוא ממש שחיף. גם פותח האשכול, אם הוא יודע שחבר שלו שמן הרבה יותר מדי לא נראה לי שזה כל כך משנה המספרים.
וואו. אתה מקסים...

• פותח/ת השרשור
אין טעם שבחורה תדבר איתו.... ותגיד לו שמע אתה שמן... הוא יודע בדיוק איך הוא נראה... ואני משוכנע שהוא לא מרגיש טוב עם זה
פשוט הוא לא יודע איך לשנות את זה.. והוא בוחר בדרך שנראת לו הכי קלה.. "קיצור קיבה"...
איפה המשפחה שלו בכל הסיפור הזה?
יש לו משפחה גם יחסית של שמנים, יש לו אח אולי בכיתה ג שהוא גם ענק ושמן, אחותו גם הייתה שמנה אבל היא התליחה לרזות, דיברתי איתה והיא אמרה שהיא דיברה איתו אבל זה לא עוזר, ודי נראה לי שהתייאשו ממנו כבר, הבנתי לפי התגובות שזה לא ממש יעזור לדבר איתו כי זה לא יעזור, אני רק מקווה שהוא לא יתעורר יותר מדי מאוחר ולא יוכל לעשות בסוף כלום.
תודה על התגובות והעזרה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית