הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה קורה לחלבון בטיגון?

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
גיליתי אתמול שאם מוסיפים סקופ של אבקת חלבון לפנקייק במקום סוכר..חוסכים קלוריות, מוסיפים טעם נהדר (במקרה שלי קרם עוגיות) וסביר להניח שמוסיפים ערך תזונתי והופכים את הפנקייק לחטיף חלבון (סקופ + 2 ביצים + חלב)

השאלה היא, האם הערכים של אבקת חלבון נפגעים בצורה מסוימת בעת טיגון? כאילו מבחינה כימית.

ממה שידוע לי לא. גם תחשוב על זה ככה, אם טיגון היה פוגע בערכים (או כל חשיפה לטמפ' גבוהה בעצם) אז כל מזון היה נפגע (בשר, ביצים וכו')
וכן, פנקייקים עם אבקת חלבון זה מעולה 😃

• פותח/ת השרשור
ממה שידוע לי לא. גם תחשוב על זה ככה, אם טיגון היה פוגע בערכים (או כל חשיפה לטמפ' גבוהה בעצם) אז כל מזון היה נפגע (בשר, ביצים וכו')
וכן, פנקייקים עם אבקת חלבון זה מעולה 😃

כדי להרוס חלבון צריך טמפרטורות ממש גבוהות, יותר ממה שיש לך בבית
אם ככה..גיליתי לאחרונה שפנקייק עם סקופ של חלבון זה ממש חטיף בריאות..במקום לשתות שייק אפשר לאכול פנקייק כזה עם ערכים של פחות או יותר 35 גרם חלבון (סקופ 24 גרם, שתי ביצים 12 גרם...וזה עוד בלי חלב). ובנוסף להכל זה מעניק לפנקייק טעם ממש טוב.
ממליץ לכולם לנסות

אם ככה..גיליתי לאחרונה שפנקייק עם סקופ של חלבון זה ממש חטיף בריאות..במקום לשתות שייק אפשר לאכול פנקייק כזה עם ערכים של פחות או יותר 35 גרם חלבון (סקופ 24 גרם, שתי ביצים 12 גרם...וזה עוד בלי חלב). ובנוסף להכל זה מעניק לפנקייק טעם ממש טוב.
ממליץ לכולם לנסות
חלבון וניל כתוספת לבלילה של הפנקייק. באמת מעולה... 😋🍴

ממליץ לכולם לנסות

יוצא לך פנקייק או חביתה?
אתה שם רק ביצים וסקופ חלבון?

Muscle Mystery: Does Denatured Protein Still Make You Grow?

אמנם לא נכתב ע"י דוק אבל מאמינה שאם המאמר אושר ע"י האתר הזה, ניתן להיות רגועים. מה גם שיש הסבר מדעי (+עוד מתכון ;) ).

בנוסף, הנה מאמר נוסף שנעשה בנושא הרס החלבון או בשמו, דנטורציה (לידע כללי, נעשה מעל ל41 מעלות צלסיוס):

Can You Bake with Whey Protein Powder? | LIVESTRONG.COM

ובקצרה - When proteins are heated, their chemical structure changes. While this may affect the rate at which you digest whey and slightly alter its total protein content, it won't render whey protein dangerous or ineffective in boosting your total protein intake.

כשחלבון עובר חימום, המבנה הכימי שלו משתנה (מבנה שלישוני רבעוני אם לא טועה... זה יכול להשפיע על הצורה בה הגוף יספוג את החלבון (פשוט מתפרק לח. האמינו שלו) אבל זה לא ישפיע על האפקט של צריכת החלבון שלך בגוף.
אם תוסיף פרות לפנקייק, שמכילים ויטמין C - בוודאות הוא יהרס.

אם תוסיף פרות
photo-gallery-our-cows.png

לזה יש קישור?
חבל שלא שמרתי את הניסוי שלי, בדקתי את השפעת הטמפ' על תכולת ויטמין C במיץ עגבניות והתוצאה כמובן (בטמפ' שונות) שבטמפ' גבוהה (לא זוכרת בדיוק) ויטמין C צנח, ע"י בדיקה עם אינדיקטור מסוים.

קישור שמצאתי: http://www.ijstr.org/final-print/no...min-C-Content-Of-Some-Selected-Vegetables.pdf

שם ניסו את משך הזמן בו מחממים את הירק\פרי כתלות בתכולת ויטמין C שנשארה בו.

חבל שלא שמרתי את הניסוי שלי, בדקתי את השפעת הטמפ' על תכולת ויטמין C במיץ עגבניות והתוצאה כמובן (בטמפ' שונות) שבטמפ' גבוהה (לא זוכרת בדיוק) ויטמין C צנח, ע"י בדיקה עם אינדיקטור מסוים.
מדוע ויטמין C נהרס בחימום ומהו התהליך הכימי שהוא עובר? אופל | Davidson Institute

רשום בכותרת "אופל".. זאת את שאלת? 🙄

טוב, אם מדובר בחימום עגבניות.. גם אם ויטמין C נהרס, נתנחם בזה שהליקופן משנה את המבנה המרחבי שלו מטרנס לציס וזמין לנו ביולוגית יותר..

בכל מקרה, השאלה של הבחור פה התייחסה לחלבון.. אשמח לקבל מידע אמין יותר מאשר האתרים שהצעת. סומכת עלייך.

WHOA 🤯 לא אין לי קשר למה שצרפת, בהנחה שהשם שלי לא כזה נפוץ..

מסכימה איתך לגבי האנטיאוקסידנט, המבנה התאי שלו נבקע ולכן הוא יותר זמין בחימום.

התייחסתי בהודעות הקודמות שלי לשאלתו, וצרפתי קישור המוכיח זאת. לגבי הויטמין C שנהרס וזמינותו בגוף כמעט ולא קיימת, בהשוואה לחלבון שהוכח כי לא פוגע בצריכתו לאחר חימום.

התייחסתי בהודעות הקודמות שלי לשאלתו, וצרפתי קישור המוכיח זאת. לגבי הויטמין C שנהרס וזמינותו בגוף כמעט ולא קיימת, בהשוואה לחלבון שהוכח כי לא פוגע בצריכתו לאחר חימום.
צודקת!
הדבר היחידי שאני יכולה לערער עליו זה לגבי אמינות הקישור. אבל כל עוד יש קונצנזוס בקרב חברי הפורום, מי שיטען שהחלבון כן ייהרס בחימום, עליו תוטל האחריות למצוא מקור אמין מספיק ולא עלייך.
דרך אגב, לא רק שחימום לא פוגע בספיגת החלבון (כל עוד אנחנו לא מדברים על חימום בטמפרטורות של 200 מעלות, כן?) , אם מדובר בחימום ביצה למשל יש אפילו אפקט חיובי על זמינות החלבון..

http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full.pdf

קישור שמצאתי: http://www.ijstr.org/final-print/no...min-C-Content-Of-Some-Selected-Vegetables.pdf

שם ניסו את משך הזמן בו מחממים את הירק\פרי כתלות בתכולת ויטמין C שנשארה בו.
אהה התכוונת שהויטמין סי יהרס?
חשבתי שטענת שהויטמין סי יהרוס את החלבון.

הכל טוב 😃

אהה התכוונת שהויטמין סי יהרס?
חשבתי שטענת שהויטמין סי יהרוס את החלבון.

הכל טוב 😃

חח בחיים לא אטען דבר כזה.
פשוט ערבתי כמה חומרים בתשובה אחת לידע כללי 😃 (אחת רלוונטית לשאלה ואחת, סתם כי אני חרשנית)
צודקת!
הדבר היחידי שאני יכולה לערער עליו זה לגבי אמינות הקישור. אבל כל עוד יש קונצנזוס בקרב חברי הפורום, מי שיטען שהחלבון כן ייהרס בחימום, עליו תוטל האחריות למצוא מקור אמין מספיק ולא עלייך.
דרך אגב, לא רק שחימום לא פוגע בספיגת החלבון (כל עוד אנחנו לא מדברים על חימום בטמפרטורות של 200 מעלות, כן?) , אם מדובר בחימום ביצה למשל יש אפילו אפקט חיובי על זמינות החלבון..

http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full.pdf

וואו. מהמחקר שאת העלית, באמת מדובר על הסיבה למבנה של החלבון שהזכרתי קודם: הנה התוצאות, למי שרוצה קיצורים..:
The higher digestibility of cooked egg protein pre-sumably results from structural changes in the protein moleculeinduced by heating, thereby enabling the digestive enzymes togain broader access to the peptide bonds. It has been suggested that the reduced digestibility of raw egg white is at least par-tially related to the presence of trypsin inhibitors in raw egg white.

בעצם, התוצאה שבה מולקולת החלבון מתפרקת בזמן החימום דווקא מאפשרת בצורה הזו לאנזימי החלבון (פפסין למשל..) לפרק את קשרי הפפטידים של החלבון, וזה הגיוני משום שכך שטח הפנים של המול' גדולה יותר.

תודה על הקישור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית