הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו הבין את חוק ביטול המנוי של המכון ?

blacking

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
מישהו יכול להסביר איך זה הולך בנוגע לביטול מנוי במכון כושר?

אם למשל אני משלם 199 חודשי , ועזבתי אחרי 6 חודשים.
כמה אני צריך לשלם ? (מנוי שנתי)

לא הבנתי איך הולך הצורת חישוב הזאת..

אני לא בטוח 100% איך זה הולך אבל ממה שהבנתי זה ככה:
עשית מנוי שנתי שעולה 199 לחודש ולדוגמה מנוי חצי שנתי עולה 249 לחודש. אם עזבת אחרי חצי שנה אז אתה צריך לשלם את ההפרש, כלומר לשלם את המחיר שהיית משלם עבור מנוי חצי שנתי, במקרה הזה 300 ש"ח (50 לחודש כפול חצי שנה).

אתה חויב להודיע מראש על ביטול לפחות חודש לפניי,לוקחים גם "קנס"על הביטול של המנוי.

אתמול לא יכלתי ללכת למכון עקב סיביות אישיות, הבן אדם לא רצה להקפיא לי, הגיוני ?

אתמול לא יכלתי ללכת למכון עקב סיביות אישיות, הבן אדם לא רצה להקפיא לי, הגיוני ?

אם יש סעיף שמדבר על זה בתקנון אז הגיוני וחוקי
אף אחד לא הבין את החוק כי בכול מקרה מזיינים אותך ולוקחים קנס

היום חבר מהמכון הציע לי לרכוש מנוי ממישהו שכנראה עוזב את העיר (בזול) ואמר לי שיש דמי העברה של 200 ש"ח.
זה חוקי?! דמי העברה של מנוי? WTF 😕

היום חבר מהמכון הציע לי לרכוש מנוי ממישהו שכנראה עוזב את העיר (בזול) ואמר לי שיש דמי העברה של 200 ש"ח.
זה חוקי?! דמי העברה של מנוי? WTF 😕

כן לצערי זה חייב

סלחו לי אם אני מעליב מישהו
אבל ככה זה ישראלים אוהבים כסף
כל אחד מחפש להתעשר מהר פה

עזוב, שאלתי שאלה אחרת: סתם בשביל העניין לא תגיד שאלתי אם אני יכול להעביר ממישהו אחר את המנוי, שאלתי סתם בשביל הקטע אם יעלה לי להעביר את המנוי מאחי אליי ? ומה אתה חושב ? עולה או לא עולה ?

עזוב, שאלתי שאלה אחרת: סתם בשביל העניין לא תגיד שאלתי אם אני יכול להעביר ממישהו אחר את המנוי, שאלתי סתם בשביל הקטע אם יעלה לי להעביר את המנוי מאחי אליי ? ומה אתה חושב ? עולה או לא עולה ?
אבל איך זה בכלל חוקי לגבות על זה כסף? נשמע לי הזוי לגמרי

אבל איך זה בכלל חוקי לגבות על זה כסף?
מאחר וכרוכה בזה עבודה משרדית מסוימת (שלוש לחיצות עכבר והקלדת חמש עשרה מלים שלמות) יש הצדקה מסוימת למחיר כשלהו. ברור שהם קופצים על המציאה ומתמחרים את זה כאילו הקבצים שלהם עדיין כתובים בכתב יתדות.

אבל איך זה בכלל חוקי לגבות על זה כסף? נשמע לי הזוי לגמרי
החוקים בעניין הזה מאוד מוזרים ומפגרים.
במכון הקודם שהתאמנתי בו היו החוקים הבאים:
1. אם אתה רוצה לבטל מנוי אתה צריך לשלם קנס של 450 שקל
2. אם אתה רוצה להעביר את המנוי שלך למישהו אחר אתה צריך לשלם 150 שקל דמי מעבר
מה ההגיון? לא יודע, אבל אני יודע לא להרשם למכון הזה יותר ולא להמליץ אותו לאף אחד, אולי הם ירוויחו מזה משהו, מי יודע 😃

החוקים בעניין הזה מאוד מוזרים ומפגרים.
במכון הקודם שהתאמנתי בו היו החוקים הבאים:
1. אם אתה רוצה לבטל מנוי אתה צריך לשלם קנס של 450 שקל
2. אם אתה רוצה להעביר את המנוי שלך למישהו אחר אתה צריך לשלם 150 שקל דמי מעבר
מה ההגיון? לא יודע, אבל אני יודע לא להרשם למכון הזה יותר ולא להמליץ אותו לאף אחד, אולי הם ירוויחו מזה משהו, מי יודע 😃
אני לא חושב שהם יכולים להכתיב איזה חוקים שבא להם, או שכן?
אין חוק מדיני שמחליט מה מי מו?

אני לא חושב שהם יכולים להכתיב איזה חוקים שבא להם, או שכן?
לא יודע, באותו הזמן לא היה לי זמן וכוח להתווכח איתם. הם אמרו לי שזה הנהלים אז עבדתי לפי הנהלים. אולי אם הייתי מתווכח ומצטט בפניהם חוקים ומביא עורך דין אז התוצאה הייתה שונה.
אין חוק מדיני שמחליט מה מי מו?
אנשים פה בפורום צועקים חוקים לפה ולשם אבל יודע מה? המכונים ממשיכים בשלהם. חבר שגר אצלי במעונות רצה להרשם לחדר כושר ואמרו לו להביא אישור בריאות למרות שדיברו פה הרבה על זה שעבר חוק שעכשיו לא מחייבים אישור בריאות כדי להרשם למכון, ובכל זאת אמרו לו שבלי אישור בריאות לא עושים לו מנוי. לא יודע למי להאמין ועם מי לדבר...

אנשים פה בפורום צועקים חוקים לפה ולשם אבל יודע מה? המכונים ממשיכים בשלהם. חבר שגר אצלי במעונות רצה להרשם לחדר כושר ואמרו לו להביא אישור בריאות למרות שדיברו פה הרבה על זה שעבר חוק שעכשיו לא מחייבים אישור בריאות כדי להרשם למכון, ובכל זאת אמרו לו שבלי אישור בריאות לא עושים לו מנוי. לא יודע למי להאמין ועם מי לדבר...
דיברתי עם עופר (המאמן) והוא אמר שהטכניון מודע לחוק,אבל מי שצריך לנהל את הדבר הזה לא הוציא עדיין נוסח רשמי מה יהיה כתוב בהצהרת בריאות.
לכן הם מעדיפים לא להסתכן ולהישאר בינתיים עם האישור מהרופא.

הנה עוד רעיון לחקיקה בנושא למירי רגב

אמרו לו שבלי אישור בריאות לא עושים לו מנוי
החוק מתאר את דרישות המינימום שהמדינה מעמידה בפני חדרי הכושר, אבל הוא לא מגביל את בעלי העסק להעמיד דרישות משל עצמם, משיקוליהם, וטוב שכך. לדוגמא, החוק דורש מרחק מינימום של מטר אחד בין המכונות, אבל הוא לא אוסר על שום חדר כושר להחליט שהרווח שמתאים לו הוא דווקא שני מטר. אפשר לקוות שחדר כושר שימשיך לנג'ס בעניין אישור בריאות ימצא את עצמו בעמדת נחיתות מול מי שלא דורש אותה, ולכן עם הזמן יש להניח שהעניין ייעלם מהעולם אם כי במוסדות כמו הטכניון או אוניברסיטה ייתכן שהם ימשיכו עם הדרישה הזאת לנצח כי הם לא פועלים משיקולים מסחריים גרידא. גם לביטוח עלול להיות מה להגיד בנושא, ואם הפוליסה תהיה נמוכה יותר לחד"כ שכן דורש אישורים, אני מתקשה לראות שהחוק יתערב בזה, ושוב: לדעתי זה בהחלט המצב התקין.

אגב, אף פעם לא חשבתי על השאלה אם בחד"כ צבאיים היה נהוג לדרוש אישור רפואי.

קריאה מומלצת: פינת הליברטריאניזם השבועית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית