הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעית Freeze->Crash בלתי פטירה במחשב

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
בקיצור, בחודשים האחרונים המחשב שלי לא מתפקד כמו שצריך:

שני הבעיות יכולות לצוץ ללא קשר במה אני עושה במחשב/כמה זמן הוא דלוק/אם יש תוכניות פתוחות. שניהן קרו לי כבר בכל מצב. (מחשב דלוק קצת זמן/הרבה, אין שום תוכניות פתוחות/אני באינטרנט או באמצע משחק.

BSOD - פתאום יש מסך כחול - יכול לקרות ולאחר כמה שניות להיכבא. הבעיה הזאת כבר פחות שכיחה, לא קרתה כבר שבוע.

הכל קופא, לכחצי דקה ואז המחשב נכבה - קורה בשכיחות ממש גבוהה בזמן האחרון, יכול לקראת פעם בחצי שעה, או כמה דקות לאחר שאני מדליק את המחשב, לפעמים הכל פועל בסדר לחצי יום ואז זה חוזר לקרות בשכיחות גבוהה.

ניסיתי לפרמט, להחליף גירסה לWindows, שלחתי למעבדת מחשבים טובה ואצלם לא משנה מה הם ניסו המחשב לא קרס, הם הריצו Stress Tests וניסו הכל, פשוט היה נראה כאילו אין שום בעיה במחשב.
ניסיתי להחליף אוזניות,עכבר,מקלדת,את כולם ביחד,חיבור של המחשב לראוטר, ואפילו להשתמש בכולם (אוזנייות,עכבר,מקלדת,מסך, חיבורים ,etc) עם מחשב אחר ולא הייתה לי שום בעיה עם המחשב האחר.

מה שאני זוכר מהמפרט של המחשב:
GPU: Nvidia Geforce GTX 670
CPU: Inter i5-3470
Screenshot_1.png

זה מרגיש כאילו ניסיתי את הכל, יש למישהו רעיון לאיך לנסות לתקן?

TLDR: מחשב עושה פריז ואז קורס, ניסיתי הכל - שלחתי למעבדה ולא הייתה להם את הבעיה, צריך עזרה.

אם מישהו מכיר פה חברה שמבינים במחשבים אשמח אם תוכלו לתת לי את הnickname שלהם פה בשביל שאצוטט אותם.

ככל הנראה בעיית חומרה, תעבור רכיב רכיב עד שתמצא את הבעייתי, זה יכול להיות סטיק של RAM, כונן קשיח, כרטיס מסך או לוח אם

לדעתי הבעיה דיי פשוטה.. המעבד מתחמם יתר על המידה או רכיב אחר.. תראה אם המאוורירים פועלים,תנקה את המחשב מאבק ושאר הדברים.
שיש לך מסך כחול יש לך הודעה של e123980821 או משהו כזה תעתיק את זה לגוגל ויתנו לך את הפתרון לבעיה(ככה רוב המעבדות פותרות מסך כחול )

• פותח/ת השרשור
בדקתי כבר,
הבעיה זה שיש גם את הפריזים
לדעתי הבעיה דיי פשוטה.. המעבד מתחמם יתר על המידה או רכיב אחר.. תראה אם המאוורירים פועלים,תנקה את המחשב מאבק ושאר הדברים.
שיש לך מסך כחול יש לך הודעה של e123980821 או משהו כזה תעתיק את זה לגוגל ויתנו לך את הפתרון לבעיה(ככה רוב המעבדות פותרות מסך כחול )
לפי הבדיקה שום רכיב לא מתחמם יותר מידי, היה לי מסך כחול שאני חושב שנגרם על ידי הראם, אחליף ואעדכן אם זה עזר..

יכול להיות שאינטרקציה של המסך עם אחד מהחלקים האחרים של המחשב גרמו לבעיה?

לא. זה אפשרי שהכרטיס מסך או הלוח אם גורמים לבעיה, לא מה שמחובר אליהם

יכול להיות שאחד הרכיבים מקצר(עושה קצר) היה לי בעיה עם זה פעם באחד מהמחשבים של הלקוחות.
יש לך אפשרות להחליף כל רכיב ולראות אם הוא הגורם המקצר(אם בכלל זו הבעיה)?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאחד הרכיבים מקצר(עושה קצר) היה לי בעיה עם זה פעם באחד מהמחשבים של הלקוחות.
יש לך אפשרות להחליף כל רכיב ולראות אם הוא הגורם המקצר(אם בכלל זו הבעיה)?
לא ממש, רק ראם והארד דיסק.. זה הגיוני שיהיה פריז או בלו סקרין בגלל קצר?
עכשיו בדיוק החלפתי ראם

לא ממש, רק ראם והארד דיסק.. זה הגיוני שיהיה פריז או בלו סקרין בגלל קצר?
עכשיו בדיוק החלפתי ראם
קריסה כן בלו סקרין לא וגם פריז לא ממש.
נראה אם הראם יפתור את זה.(אם לא תחליף את המיקום שלו ותנסה שוב)

• פותח/ת השרשור
קריסה כן בלו סקרין לא וגם פריז לא ממש.
נראה אם הראם יפתור את זה.(אם לא תחליף את המיקום שלו ותנסה שוב)
אם זה מתקן את הבעייה, לנסות גם את הראם הקודם במקומות אחרים? (הראם הנוכחיים הם 2 כל אחד והראם הקודמים הם 4 כל אחד)

תוכל להיכנס לביוס ולראות מה המתחים שאתה רואה ב3.3, 5 ו-12? של איזו חברה ספק הכוח שלך?

יש מצב שזה הלוח אם..
לי בזמנו הייתה בעיה כזאת עם מחשב גיימרים שרכשתי ועל התחלה עשה בעיות "פריזים" וBLUE SCREEN... הזכרונות היו תקינים ופשוט החלפתי את הלוח אם והבעיה נפתרה...

במידה והמחשב באחריות.. תדרוש להחליף לוח אם...!!

• פותח/ת השרשור
לנסות לא יזיק 😃
עידכון: קרס שוב (אחרי שהחלפתי את הראם)
"BSOD "Unexpected Store Exception

@incin החברה של הספק היה Seasonic והמתחים הם:
3.3 - 3.284V
5 - לא מצאתי
12 - 12.168V

אם זה עוזר:
CPU Vcore 1.176
Dram Voltage 1.524

יש לי קבצי dmp מבלו סקרינים, זה יעזור? אם כן, מה לעשות איתם?

עידכון: קרס שוב (אחרי שהחלפתי את הראם)
"BSOD "Unexpected Store Exception

@incin החברה של הספק היה Seasonic והמתחים הם:
3.3 - 3.284V
5 - לא מצאתי
12 - 12.168V

אם זה עוזר:
CPU Vcore 1.176
Dram Voltage 1.524

יש לי קבצי dmp מבלו סקרינים, זה יעזור? אם כן, מה לעשות איתם?

המתחים תקינים והספק מעולה, תוכל להוריד קצת את התדר של המעבד או לבטל את הטורבו ככה שהמעבד לא יעבוד במהירות של 3.6 ג'יגה ולראות אם הבעיה נפתרה? אני נוטה חזק לבעיה במעבד (אני גם בתחום אז אולי אני משוחד).

• פותח/ת השרשור
המתחים תקינים והספק מעולה, תוכל להוריד קצת את התדר של המעבד או לבטל את הטורבו ככה שהמעבד לא יעבוד במהירות של 3.6 ג'יגה ולראות אם הבעיה נפתרה? אני נוטה חזק לבעיה במעבד (אני גם בתחום אז אולי אני משוחד).
אעשה את זה עוד שעתיים שאהיה מול מחשב, אעדכן פה

לנסות להוריד ל3.0?

נערך לאחרונה:
האופציה הסבירה היא שהלוח אם מתחמם.
כשהחלפת מעבד האם שמת משחת קירור מתחת למאוורר?
ניסית לשאוב אבק מהמאווררים?
תכנס לביוס ותבדוק טמפרטורה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית