הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קיטוזיס

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
חיטוב, 30% שומן בערך.

בחודש האחרון התחלתי לצמצם פחמימה. בשבוע הראשון זה היה עד 150 ביום, לאחר שבוע ירד ל-100 ביום..והנה בשבוע הזה האחרון התרגלתי כבר לבערך 50 גרם. לשם השוואה, בעבר הייתי אוכל בממוצע לפחות 200-250 גרם פחמימה והיו ימים שגם חצי קילו.
שמעתי על קיטוזיס, ואני בונה על להיכנס לזה ולצאת מהדרגה. האם שבוע יספיק?
לדוגמה שבוע הבא, להימנע מפחמימות ב-100%, 0 גרם פחמימה..כל השבוע רק שומן וחלבון, והרבה שומן.
מטעמים כלכליים לא יכול להישאר ככה יותר משבוע. מה לעשות, בשר יקר.
השאלה היא, אם אני עושה שבוע ככה, ושבועות לאחר מכן מעלה לאט לאט פחמימה..שבוע ראשון לאחר מכן 10 גרם..שני 20 גרם.. וככה עד 50 שזה המטרה שלי לכל החיים. האם השימוש בשומן כאנרגיה ישאר? (קיטוזיס) או שזה לא מספיק זמן לזה..? המטרה שלי פה היא בעצם לייעל את השריפת שומן, שהגוף יבין שהשומן זה האנרגיה שלו. בגלל שאכלתי בעבר למשך שנים כמות אדירה של פחמימות ומעט שומן וחלבון, סביר להניח שהוא משתמש בפחמימה כאנרגיה ולא בשומן..בזמן שעודף פחמימה מתאחסן בשומן (מתכון מושלם לא"ש גבוה, ואפילו סכרת)

כמובן דרך אגב שאני מתאמן באימוני כוח, ומקפיד על מאזן קלורי שלילי.

נ.ב, שמעתי ש-0 גרם פחמימה יכול להיות ממש קשה בימים הראשונים, ומרגישים עייפים..מישהו יכול לכתוב מה הרגיש במדויק? תוך כמה זמן עבר?

קודם כל, מצב קטוזיס יתקיים מתחת ל100 גרם פחמימה לאחר תקופת הסתגלות(של 2-3 שבועות) בהם הגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה ולא מהפחמימות. (כמובן שזו הערכה גסה ויש עוד משתנים)
מכיוון שאתה על אחוז שומן גבוה, זה לא קריטי אם תהיה על 50-100 גרם פחמימה, בתור אחד שעשה גם דל פחמימה - אין טעם לרדת מה50 גרם פחמימה ליום. (פחמימות שמגיעות מהירקות, מעט מהחלבון והשומן וכו')

אין לך מה לרדת ל0 גרם פחמימה כי זה מיותר, תקפיד שהיחס של החלבון והשומן יהיה גבוה ופחמימה זה כבר בחירה שלך, אם אתה כבר על 50 גרם פחמימה תישאר באזור הזה.

דבר נוסף - תקפיד על הערכים האלה לאורך זמן ואל "תצא ותכנס" ממצב קטוזיס(כמו שאמרת - להעלות פחמימות משבוע לשבוע זה דיי נוגד את הרעיון, אתה אמור אם כבר להוריד בהדרגה את הפחמימות למרות שכמו שציינתי זה לא קריטי כי מתחת ל100 גרם פחמימה ביום לאורך זמן הגוף יכנס למצב קטוזיס), אם אתה בחיטוב פשוט תמשיך עם הגישה הזו. (עד ה- % שומן שאתה רוצה להגיע אליו)

• פותח/ת השרשור
קודם כל, מצב קטוזיס יתקיים מתחת ל100 גרם פחמימה לאחר תקופת הסתגלות(של 2-3 שבועות) בהם הגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה ולא מהפחמימות. (כמובן שזו הערכה גסה ויש עוד משתנים)
מכיוון שאתה על אחוז שומן גבוה, זה לא קריטי אם תהיה על 50-100 גרם פחמימה, בתור אחד שעשה גם דל פחמימה - אין טעם לרדת מה50 גרם פחמימה ליום. (פחמימות שמגיעות מהירקות, מעט מהחלבון והשומן וכו')

אין לך מה לרדת ל0 גרם פחמימה כי זה מיותר, תקפיד שהיחס של החלבון והשומן יהיה גבוה ופחמימה זה כבר בחירה שלך, אם אתה כבר על 50 גרם פחמימה תישאר באזור הזה.

דבר נוסף - תקפיד על הערכים האלה לאורך זמן ואל "תצא ותכנס" ממצב קטוזיס(כמו שאמרת - להעלות פחמימות משבוע לשבוע זה דיי נוגד את הרעיון, אתה אמור אם כבר להוריד בהדרגה את הפחמימות למרות שכמו שציינתי זה לא קריטי כי מתחת ל100 גרם פחמימה ביום לאורך זמן הגוף יכנס למצב קטוזיס), אם אתה בחיטוב פשוט תמשיך עם הגישה הזו. (עד ה- % שומן שאתה רוצה להגיע אליו)
אני מתחת ל-100 גרם כבר שלושה שבועות, איך אני אמור לדעת שאני בקטוזיס? אני לא מודד אחוזי שומן (מדדתי פעם אחת, מאז לא מודד)
וכך גם משקל, וזה מכיוון שאני רוצה להמשיך עד שאני רואה תוצאות במראה ולא במספרים. לא יודע כמה א"ש ירדתי מאז שהתחלתי אבל זה מעט, ההבדל היחיד הוא שאני רואה טיפה יותר את השרירים שיש לי, כנראה ממש 0.5 או 1% שומן בלבד ירידה איטית אך איכותית.
אז אתה אומר שבעצם פחות מ-100 גרם פחמימה זה כבר מספיק? פחמימות שלי בא בעיקר מהאבקת חלבון (9 גרם פר סקופ), תפוח אדמה (20-30 ל-100 גרם) ומעט קמח שהשתמשו בו כדי לקלות את האגוזים.
אז לא צריך לרדת ל-0 פחמימות?

אני מתחת ל-100 גרם כבר שלושה שבועות, איך אני אמור לדעת שאני בקטוזיס? אני לא מודד אחוזי שומן (מדדתי פעם אחת, מאז לא מודד)
וכך גם משקל, וזה מכיוון שאני רוצה להמשיך עד שאני רואה תוצאות במראה ולא במספרים. לא יודע כמה א"ש ירדתי מאז שהתחלתי אבל זה מעט, ההבדל היחיד הוא שאני רואה טיפה יותר את השרירים שיש לי, כנראה ממש 0.5 או 1% שומן בלבד ירידה איטית אך איכותית.
אז אתה אומר שבעצם פחות מ-100 גרם פחמימה זה כבר מספיק? פחמימות שלי בא בעיקר מהאבקת חלבון (9 גרם פר סקופ), תפוח אדמה (20-30 ל-100 גרם) ומעט קמח שהשתמשו בו כדי לקלות את האגוזים.
אז לא צריך לרדת ל-0 פחמימות?
לפי ההערכה אם אתה מתחת ל100 גרם פחמימה למשך תקופה מסוימת הגוף נכנס למצב קטוזיס(כל עוד הקפדת על התזונה כמו שצריך), יש אופציה לבדוק מצב קטוזיס בשתן(ע"י סטיקים מיוחדים), אם זה כל כך קריטי לך תריץ חיפוש איפה קונים כי אני לא בדיוק זוכר.

בנוסף, הייתי מוריד את התפוח אדמה וגם את הקמח, בדל פחמימה/קטוזיס לא אמור להיות לך שום מקור של פחמימה מורכבת/אחרת מלבד אלה שאתה מקבל ממקורות השומן והחלבון.

הייתי ממליץ לך לקרוא מאמרים בנושא כדי לראות שאתה עושה הכל בצורה מדויקת, יש המון מידע ברחבי האינטרנט על ה-Keto.

תמשיך עם התהליך(עם הרבה סבלנות), בתור אחד שהיה גם על אחוז שומן גבוה פעם ועשה דל פחמימה/קטו אני יכול להגיד לך בוודאות שזה משתלם. (גם כל פעם שאני נכנס לתקופת חיטוב אני נכנס לדל פחמימה, פשוט כי זה עובד עליי הכי טוב)

הכי חשוב - גרעון קלורי, תקפיד על הסך הקלורי כל יום.

קיטוזיס מתחת ל50,מאה זה די הרבה.
אתה תרגיש כאילו דרסה אותך משאית,אני אישית בקושי יכולתי לעלות מדרגות הרגשתי את השרירים שלי נשרפים,כנראה הגוף השתמש בגליקוגן.

לפני שאני מתייחס אני רק רוצה לציין שזה גם משנה מאיזה מקורות הפחמימה שלך מגיעה.

אבל אם אתה שואל את דעתי, אתה על פאקינג 30 אח״ש, מה אכפת לך כן קיטוזיס לא קיטוזיס, מה אתה מחשב בכלל קלוריות? פשוט תאכל הרבה שומן וחלבון איכותיים, ירקות בשפע, ותוסיף אירובי מתון (הליכות וקצת ריצות קלות) והכל יהיה בסדר, אתה תרד במשקל מצויין והכל יהיה טוב, בעוד כמה חודשים נדבר שוב כשהמשקל יתקע ולא תהיה התקדמות/היא תהיה איטית.

חיטוב, 30% שומן בערך.

בחודש האחרון התחלתי לצמצם פחמימה. בשבוע הראשון זה היה עד 150 ביום, לאחר שבוע ירד ל-100 ביום..והנה בשבוע הזה האחרון התרגלתי כבר לבערך 50 גרם. לשם השוואה, בעבר הייתי אוכל בממוצע לפחות 200-250 גרם פחמימה והיו ימים שגם חצי קילו.
שמעתי על קיטוזיס, ואני בונה על להיכנס לזה ולצאת מהדרגה. האם שבוע יספיק?
לדוגמה שבוע הבא, להימנע מפחמימות ב-100%, 0 גרם פחמימה..כל השבוע רק שומן וחלבון, והרבה שומן.
מטעמים כלכליים לא יכול להישאר ככה יותר משבוע. מה לעשות, בשר יקר.
השאלה היא, אם אני עושה שבוע ככה, ושבועות לאחר מכן מעלה לאט לאט פחמימה..שבוע ראשון לאחר מכן 10 גרם..שני 20 גרם.. וככה עד 50 שזה המטרה שלי לכל החיים. האם השימוש בשומן כאנרגיה ישאר? (קיטוזיס) או שזה לא מספיק זמן לזה..? המטרה שלי פה היא בעצם לייעל את השריפת שומן, שהגוף יבין שהשומן זה האנרגיה שלו. בגלל שאכלתי בעבר למשך שנים כמות אדירה של פחמימות ומעט שומן וחלבון, סביר להניח שהוא משתמש בפחמימה כאנרגיה ולא בשומן..בזמן שעודף פחמימה מתאחסן בשומן (מתכון מושלם לא"ש גבוה, ואפילו סכרת)

כמובן דרך אגב שאני מתאמן באימוני כוח, ומקפיד על מאזן קלורי שלילי.

נ.ב, שמעתי ש-0 גרם פחמימה יכול להיות ממש קשה בימים הראשונים, ומרגישים עייפים..מישהו יכול לכתוב מה הרגיש במדויק? תוך כמה זמן עבר?

מה זה 0 גר' פחמימה? אתה חי על אוויר? בכל מצרך/מזון קיים ערכים עבור כל אחד משלושת אבות המזון (בהנחה שלא מדובר על תבלינים כמו מלח או מים או ממתיקים מלאכותיים). גם בעלה חסה יש פחות מגר' פחמימה. אבל עדיין קיימים.
אתה לא רק שלא תייעל את שריפת השומן אתה פשוט תגרום לגוף שלך להפריש כל כך הרבה קורטיזול (בהנחה ואתה חי ב50 גר' פחמימות או פחות..) שלמעשה תבצע את הפעולה ההפוכה.
חבל.
גם אם אתה בחיטוב תוכל להוריד יפה מאוד בשימוש של 100 גר' פחמימות ביום. אין לך מה להתנזר לחלוטין. עצם המחשבה על כך מכניסה אותך לסטרס. תקן אותי אם אני טועה אבל בסופו של יום כל אורגניזם חי על גלוקוז.
אגב, בגלל שהמסה היא רבה, דווקא אתה בניגוד לאדם צנום תוריד הרבה יותר מהר ממשקלך (מסתך, לא נוהגת לבטא "מסה" כ"משקל").
עבוד עם מקצוען שיבנה לך אישית תוכנית (עם מעט פחמימות אבל לא צניחה דרסטית כמו 50 ביום) ותראה תוצאות יפות, כמובן עם מעקב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית