הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האפקט של העלאת מסת שריר

DanielNoni

משתמש מתחיל
48
11
נק' מוניטין:
14
48
11
אני במסה, נניח אתמול עשיתי אימון לשריר מסויים אבל הייתי במאזן קלורי נטרלי עקב חוסר קפדנות, והיום עשיתי עוד אימון לקבוצת שרירים אחרת אבל היום אשמור על מאזן קלורי חיובי, יש סיכוי שהמאזן החיובי של היום ילך גם לאימון שהיה אתמול? כי שריר גדל במנוחה ולוקח לו לפחות 24-72 שעות להתאושש, ככה שיכול להיות שהקלוריות שהוספתי היום ילכו גם להתאוששות של האימון שעשיתי אתמול? איך זה עובד? מקווה שהבנתם את הכוונה.. תודה לעונים 😃

כן.
אבל התזונה שלך צריכה להיות קבוע לאורך כל השבוע. אם היום אכלת 200 קלוריות פחות אל תאכלי מחר 200 קלוריות יותר

לדעתי הפסדת מזה. אני לא אומר שיש חלון זמן של שעה או שעתיים מסוף האימון אבל לפחות 8-10 שעות אחריו הגוף הכי זקוק לאוכל .
ברור שגם 24 שעות אחרי זה הוא עדיין בהתאוששות וצריך אוכל בשביל להמשיך לבנות שריר,אבל ביום של האימון הבנייה היא הכי גדולה.
.לדוגמא אם המאזן הנירטלי שלך 2000 ואתה צריך לאכול 2500 בשביל עלייה אופטימלית במסת השריר אז עדיף
שביום של האימון תאכל 2500 קלוריות וביום אחרי האימון תיהיה על מאזן ניטרלי, מאשר ההפך.
כמובן שאני לא מחשיב את זה שביום האימון אתה גם שורף יותר קלוריות ככה שאתה צריך לאכול יותר, אבל זה רק בשביל הדוגמא שתבין.

לדעתי הפסדת מזה. אני לא אומר שיש חלון זמן של שעה או שעתיים מסוף האימון אבל לפחות 8-10 שעות אחריו הגוף הכי זקוק לאוכל .
ברור שגם 24 שעות אחרי זה הוא עדיין בהתאוששות וצריך אוכל בשביל להמשיך לבנות שריר,אבל ביום של האימון הבנייה היא הכי גדולה.
.לדוגמא אם המאזן הנירטלי שלך 2000 ואתה צריך לאכול 2500 בשביל עלייה אופטימלית במסת השריר אז עדיף
שביום של האימון תאכל 2500 קלוריות וביום אחרי האימון תיהיה על מאזן ניטרלי, מאשר ההפך.
כמובן שאני לא מחשיב את זה שביום האימון אתה גם שורף יותר קלוריות ככה שאתה צריך לאכול יותר, אבל זה רק בשביל הדוגמא שתבין.
על סמך מה אתה מבסס את הקביעות האלה?

שכל מה שנכתב בתגובה שציטטת הוא ברו-סאיינס ללא סימוכין.
אה. הבנתי אותך 😃
אני קורא לתופעה הזאת "למידה סלקטיבית". בתור אחד עם הרבה נסיון בפורומים של כושר אני יודע להבדיל בין אנשים שקראו ספרים/מאמרים לאנשים עצלנים שלומדים מתגובות בפורום ויודעים רק לצטט חברי פורום אחרים כמו תוכי בלי להבין את משמעות הדברים.

על סמך מה אתה מבסס את הקביעות האלה?
על סמך מאמרים של וינגייט.
אפילו תפעילו תראש ותבינו. מתי הגוף זקוק הכי הרבה למזון? באיזה שלב אתם מרגישים שהגוף הכי הרבה מתאושש?
התשובה ברורה, אחרי האימון.

הנוסחא היא:
אימון - התאוששות - הסתגלות.

אחרי אימון לא מגיע הסתגלות לעומס חדש, זה טעות של כל מתאמן שחושב שלהתאמן 6 פעמים בשבוע זה טוב.

אחרי אימון מגיעה התאוששות, שתקרה בכל מצב גם בגרעון קלורי תהיה התאוששות (איטית יותר אמנם)

רק אחרי שלב ההתאוששות מגיעה הסתגלות לעומס חדש במידה והמצב אפשרי בבחינה מטאבולית/הורמונלית וכו'.. לגוף יש את השיקולים שלו אני מניח שהוא מבין איך הוא עובד טוב יותר מאיתנו, בעצם אני לא מניח אני בטוח.

לכן, להיות במאזן אנרגטי נייטרלי ביום של אימון כנראה יפגע בהתאוששות ביחס למאזן חיובי, אבל אני בספק אם זה יפגע בהסתגלות של התאים, לדעתי אין לזה משמעות.

הנוסחא היא:
אימון - התאוששות - הסתגלות.

אחרי אימון לא מגיע הסתגלות לעומס חדש, זה טעות של כל מתאמן שחושב שלהתאמן 6 פעמים בשבוע זה טוב.

אחרי אימון מגיעה התאוששות, שתקרה בכל מצב גם בגרעון קלורי תהיה התאוששות (איטית יותר אמנם)

רק אחרי שלב ההתאוששות מגיעה הסתגלות לעומס חדש במידה והמצב אפשרי בבחינה מטאבולית/הורמונלית וכו'.. לגוף יש את השיקולים שלו אני מניח שהוא מבין איך הוא עובד טוב יותר מאיתנו, בעצם אני לא מניח אני בטוח.

לכן, להיות במאזן אנרגטי נייטרלי ביום של אימון כנראה יפגע בהתאוששות ביחס למאזן חיובי, אבל אני בספק אם זה יפגע בהסתגלות של התאים, לדעתי אין לזה משמעות.
אז אתה טוען שאם אני ואתה נתאמן באותה תוכנית ובאותה עצימות 3 פעמים בשבוע
בימים ראשון שלישי ושבת
שנינו צריכים לאכול 2500 קלוריות לצורך עלייה אופטימלית במסת השריר(התחזוקה של שנינו 2000).
שנינו אוכלים בכל הימים 2500 כמו שצריך,אך ביום שלישי אתה החלטת לאכול תחזוקה עד יום שישי (3 ימים) ופתאום ביום שישי החלטת שאתה רוצה להשלים את התזונה שהפסדת בעזרת אכילה של 1500 קלוריות שהפסדת, כלומר יום שישי תעשה את העמסה של ה3500 קלוריות.
אני לעומת זאת יאכל ביום שלישי ורביעי וחמישי 2500 כמו שצריך,אך ביום שישי אחליט שאני נח ואוכל תחזוקה, מי מאיתנו אתה חושב יפתח יותר מסת שריר(במידה ששנינו בעלי גנטיקה זהה ונעבוד על אותם משקלים) לדעתי התשובה ברורה וזה יהיה אני!
אגב חשוב לציין שאין שום סיכוי שתצליח להכניס לפה את ה3500 באותו יום עם תזונה בריאה וחלבונית(לא מדבר על עוגות וג'אנק פוד)

• פותח/ת השרשור
אז אתה טוען שאם אני ואתה נתאמן באותה תוכנית ובאותה עצימות 3 פעמים בשבוע
בימים ראשון שלישי ושבת
שנינו צריכים לאכול 2500 קלוריות לצורך עלייה אופטימלית במסת השריר(התחזוקה של שנינו 2000).
שנינו אוכלים בכל הימים 2500 כמו שצריך,אך ביום שלישי אתה החלטת לאכול תחזוקה עד יום שישי (3 ימים) ופתאום ביום שישי החלטת שאתה רוצה להשלים את התזונה שהפסדת בעזרת אכילה של 1500 קלוריות שהפסדת, כלומר יום שישי תעשה את העמסה של ה3500 קלוריות.
אני לעומת זאת יאכל ביום שלישי ורביעי וחמישי 2500 כמו שצריך,אך ביום שישי אחליט שאני נח ואוכל תחזוקה, מי מאיתנו אתה חושב יפתח יותר מסת שריר(במידה ששנינו בעלי גנטיקה זהה ונעבוד על אותם משקלים) לדעתי התשובה ברורה וזה יהיה אני!
אגב חשוב לציין שאין שום סיכוי שתצליח להכניס לפה את ה3500 באותו יום עם תזונה בריאה וחלבונית(לא מדבר על עוגות וג'אנק פוד)

האמת היא שבמסה אנחנו כל הזמן במאזן קלורי חיובי. זאת אומרת אם הניטרלי שלי הוא 2000 ובמשך 6 ימים אכלתי 2500 חוץ מיום אחד שהתפקשש לי אני עדיין במאזן חיובי ועדיין יש סבירות גדולה שאעלה שריר כי המאזן קלוריות שלי חיובי. שאלתי את השאלה הזו כי אני במאזן קלורי חיובי די קטן,. לא של 500 אלא של 150-200 ולכן זה קצת יותר קריטי..

האמת היא שבמסה אנחנו כל הזמן במאזן קלורי חיובי. זאת אומרת אם הניטרלי שלי הוא 2000 ובמשך 6 ימים אכלתי 2500 חוץ מיום אחד שהתפקשש לי אני עדיין במאזן חיובי ועדיין יש סבירות גדולה שאעלה שריר כי המאזן קלוריות שלי חיובי. שאלתי את השאלה הזו כי אני במאזן קלורי חיובי די קטן,. לא של 500 אלא של 150-200 ולכן זה קצת יותר קריטי..
אני יודע,אבל רק רציתי לתת דוגמא ללוטם שהגוף צריך את המזון בשביל להתאושש ולבנות שריר מיד אחרי האימון או מקסימום 10-12 שעות אחריו.
לאחר מזה הוא עדיין צריך אבל ברמה פחותה יותר והבנייה של השריר תיהיה יותר קטנה. בגדול אני מעדיף "לפשל" בתזונה יום אחריו או יומיים מאשר באותו יום של האימון שהגוף מרגיש הכי חם לאכול ולבנות שריר כמה שיותר.
ו
DanielNoni עדיף לך לאכול יותר מ150-200 זה ממש מעט וקל מאוד לפשל ולצרוך מעט יותר כך שיהיו הרבה ימים שתיהיה בגירעון או בתחזוקה

יש סיכוי שהמאזן החיובי של היום ילך גם לאימון שהיה אתמול?
אם את במאזן חיובי באופן קבוע, יום אחד לא יגרום שום שינוי לכאן או לכאן.

לי יש שאלה דומה: אני רץ מרתון והמאמן שלי הסביר לי שכדאי שכל הצעדים בריצה יהיו באותו אורך. בגלל שלולית על הדרך נאלצתי להגדיל צעד אחד, והשאלה שלי היא אם כל הריצה הלכה לעזאזל בגלל זה.

• פותח/ת השרשור
אם את במאזן חיובי באופן קבוע, יום אחד לא יגרום שום שינוי לכאן או לכאן.

לי יש שאלה דומה: אני רץ מרתון והמאמן שלי הסביר לי שכדאי שכל הצעדים בריצה יהיו באותו אורך. בגלל שלולית על הדרך נאלצתי להגדיל צעד אחד, והשאלה שלי היא אם כל הריצה הלכה לעזאזל בגלל זה.
אתה צודק וזה ידוע לי, אבל אני אצטט את מה שרשמתי :
בכל אופן זה כבר לא כל כך רלוונטי הנושא הזה אבל תודה על ההתייחסות 😃
DanielNoni עדיף לך לאכול יותר מ150-200 זה ממש מעט וקל מאוד לפשל ולצרוך מעט יותר כך שיהיו הרבה ימים שתיהיה בגירעון או בתחזוקה
מסכימה איתך אבל אני מקפידה על מסה מאוד "נקייה" וחשוב לי להיות במאזן חיובי לא גדול מידי. יש חסרונות ויש יתרונות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית