הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירה, דדליפט ופרס לביקורת

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
פרס:

חתירה:

דדליפט:

חימום אחרון מהיום, מצטער שזה רק שתי חזרות, מקווה שזה יספיק כדי להבין את הבעיות.

תודה.

מחזק את אוהד, הדדליפט לא ממש דדליפט... ממליץ בחום לעבור קודם כל הטכניקה מחדש.
אין סט אפ, גב עגול.. לא טוב.

לגביי הפרס, הגוף שלך נוטה קדיטה והמוט נמצא קילומטרים מאחורי הראש....זה לא נכון.
המוט אמור להיות מעל אמצע הראש בקו אוירי.. כמו בתמונה הבאה.
03.jpg

ושים לב איך זה אצלך
ScreenHunter_701 Nov. 10 08.37.jpg

האמת היא איפשהוא באמצע, הבחור קצת מגזים עם הנטיה קדימה, אבל המוט אכן צריך להיות מאחורי הראש, בכדי לגייס את הטרפז העליון.

בדדליפט, כמו שמורן ואוהד אמרו, הגב עגול. הישבן עולה מהר מדי.

בחתירה הגב עגול ולא יציב, כל נפילה של המוט על הקרקע נותנת לו מכה.

אבל המוט אכן צריך להיות מאחורי הראש,
יש מאחורי הראש.....ויש מאחורי הראש.
גם מעל אמצע הראש זה בסדר עד כמה שאני יודע, ולפי ריפטו גם ממש קרוב לאחורי הראש.
ScreenHunter_702 Nov. 10 12.26.jpg

• פותח/ת השרשור
מחזק את אוהד, הדדליפט לא ממש דדליפט... ממליץ בחום לעבור קודם כל הטכניקה מחדש.
אין סט אפ, גב עגול.. לא טוב.

03.jpg

ושים לב איך זה אצלך
צפה בקובץ המצורף 31128
פרס - אקח לתשומת ליבי, אשתדל לעלות סרטון בקרוב.
דדליפט - אני מודע לאיך מבצעים סטאפ תקני, קראתי את התגובה הנ''ל של ביסט כבר מספר פעמים, ואני אשמח אם תוכלו להגיד מה לא טוב בסטאפ - כאילו... אני מקפיד למקם את המוט מעל מרכז כף הרגל, להוציא חזה ולסובב את התחת וכו' וכו', והתוצאה, ובכן אתם בעצמכם אמרתם - על הפנים.

אני מקפיד למקם את המוט מעל מרכז כף הרגל, להוציא חזה ולסובב את התחת וכו' וכו', והתוצאה, ובכן אתם בעצמכם אמרתם - על הפנים.

לא צריך לומר כלום...רואים הכל.
הגב התחתון עגול לגמרי, אז איפה הכיווץ? הוא אפילו לא ישר, בטח שלא הקשתה.
ותראה איפה האגן שלך בזמן המשיכה, דווקא הסט אפ היה טוב (רק בעניין האגן) ..אם היית שומר על האגן ו"לוחץ" את הרגליים לרצפה במקום "למשוך" את המוט.

תעלה סרטון מזווית אחרת שנוכל לראות את רוחב העמידה והמרחק בין הרגליים למוט.

ScreenHunter_705 Nov. 10 15.29.jpg
ScreenHunter_706 Nov. 10 15.29.jpg

• פותח/ת השרשור
לא צריך לומר כלום...רואים הכל.
הגב התחתון עגול לגמרי, אז איפה הכיווץ? הוא אפילו לא ישר, בטח שלא הקשתה.
ותראה איפה האגן שלך בזמן המשיכה, דווקא הסט אפ היה טוב (רק בעניין האגן) ..אם היית שומר על האגן ו"לוחץ" את הרגליים לרצפה במקום "למשוך" את המוט.

תעלה סרטון מזווית אחרת שנוכל לראות את רוחב העמידה והמרחק בין הרגליים למוט.

צפה בקובץ המצורף 31137 צפה בקובץ המצורף 31138
הבנתי! תודה!
ייעוץ בנושא אחר, עשיתי אתמול חמישייה כבדה של דדליפט ואני מתכנן עוד ללכת היום לבצע אימון, אתה חושב שיש מקום לתרגול טכניקה היום עם משקלים קלילים או שזה רק יזיק?

הבנתי! תודה!
ייעוץ בנושא אחר, עשיתי אתמול חמישייה כבדה של דדליפט ואני מתכנן עוד ללכת היום לבצע אימון, אתה חושב שיש מקום לתרגול טכניקה היום עם משקלים קלילים או שזה רק יזיק?
בד"כ אצל רוב האנשים הטכניקה תיהיה טובה יותר במשקלים קלים אז לא תמיד זה אפקטיבי, כמובן שאין לי מושג לגביי המקרה שלך..
אני אישית לא הייתי עושה דדליפט יום אחרי יום ובמיוחד לאחר חמישיה כבדה.

• פותח/ת השרשור
על מה בדיוק אתה מנסה לעבוד בחתירה שלך? על הרחב גבי או על השכמות והטרפזים?
פשוט מנסה להתחזק ולעלות במשקלים, יש ווריאציות מסוימות שאני אמור להיות מודע אליהם?
ושכחתי לתייג את המשתמשים מפעם קודמת: @White Walker @stitch @Ohad

פשוט מנסה להתחזק ולעלות במשקלים, יש ווריאציות מסוימות שאני אמור להיות מודע אליהם?
ושכחתי לתייג את המשתמשים מפעם קודמת: @White Walker @stitch @Ohad
תביא את המוט לאבדומינלס התחתונים, תעבוד על הרחב גבי (יותר קל באחיזה הפוכה)
תביא את המוט לאבדומינלס העליונים, לחזה אפילו, תעבוד על שכמות וטרפזים.

אתה פשוט עושה משהו באמצע... אז שאלתי.

תביא את המוט לאבדומינלס התחתונים, תעבוד על הרחב גבי (יותר קל באחיזה הפוכה)
תביא את המוט לאבדומינלס העליונים, לחזה אפילו, תעבוד על שכמות וטרפזים.

אתה פשוט עושה משהו באמצע... אז שאלתי.
מה שאתה אומר זה נכון (כשלוקחים בחשבון גם את האחיזה פרונציה לעומת סופינציה) אבל לא ממש חשוב, כי כל השרירים שמנית עובדים תמיד, וזה לא באמת חשוב להתעסק בחלוקה ביניהם. הנוחות שלו יותר חשובה, שיביא את המוט לאן שנוח לו (וזה גם תלוי במבנה הגוף).
חזרתי מאימון, מקווה שיש שיפור בפרס וחתירה, דדליפט אני אעשה מחר.
הפרס: יפה, רק תשתדל להכניס את הראש פנימה מתחת למוט קצת יותר מהר, למרות שזה לא קל. אגן קצת יותר מסובב לאחור (ההפך מדדליפט).
החתירה: אני עדיין רוצה לראות גב תחתון יותר נעול, אגן רוקד פחות למעלה ולמטה, אני לא יודע עם איזה משקל אתה עובד פה - יתכן שהוא קצת גבוה בשבילך כרגע. עוד דבר - תשתדל ממש להרפות מהמוט בירידה 5 ס"מ לפני הפגיעה בקרקע, כי אתה מזדעזע מכל מכה ברצפה וזה רע מאד לעמוד השדרה שלך.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה אומר זה נכון (כשלוקחים בחשבון גם את האחיזה פרונציה לעומת סופינציה) אבל לא ממש חשוב, כי כל השרירים שמנית עובדים תמיד, וזה לא באמת חשוב להתעסק בחלוקה ביניהם. הנוחות שלו יותר חשובה, שיביא את המוט לאן שנוח לו (וזה גם תלוי במבנה הגוף).

הפרס: יפה, רק תשתדל להכניס את הראש פנימה מתחת למוט קצת יותר מהר, למרות שזה לא קל. אגן קצת יותר מסובב לאחור (ההפך מדדליפט).
החתירה: אני עדיין רוצה לראות גב תחתון יותר נעול, אגן רוקד פחות למעלה ולמטה, אני לא יודע עם איזה משקל אתה עובד פה - יתכן שהוא קצת גבוה בשבילך כרגע. עוד דבר - תשתדל ממש להרפות מהמוט בירידה 5 ס"מ לפני הפגיעה בקרקע, כי אתה מזדעזע מכל מכה ברצפה וזה רע מאד לעמוד השדרה שלך.
בחתירה עבדתי עם 60 ק"ג, לא קל ולא קשה, לא מאמין שמכאן נובעת הבעיה. בקשר ללהרפות מהמוט - הכוונה לעזוב אותו לחלוטין? ואם כן, למה בדדליפט "אסור" ופה "מותר"?

בחתירה עבדתי עם 60 ק"ג, לא קל ולא קשה, לא מאמין שמכאן נובעת הבעיה. בקשר ללהרפות מהמוט - הכוונה לעזוב אותו לחלוטין? ואם כן, למה בדדליפט "אסור" ופה "מותר"?
אין כאן ענין של אסור ומותר. בגדול, בדדליפט אין סיבה לזרוק כי כל הגוף בתנועה, ויותר קל לו לספוג את האנרגיה. בחתירה אתה אמור להיות עם גוף נעול, וכשהמוט פוגע ברצפה - אם אתה מסתדר עם זה אז בסדר, אבל אם המכה ברצפה גורמת לזעזוע בכל הגוף כמו במקרה שלך, הגב יכול להינזק מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית