הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כושר בהריון חייבת עזרה!

jennyc

משתמש מתחיל
197
3
נק' מוניטין:
313
197
3
היי לכולם
אני חייבת עזרה ממי שמבין לגבי עשיית כושר בזמן הריון...
אני כבר בחודש שלישי שוקלת 62 בגובה 1.58
תמיד הייתי מתאמנת לפני כן והייתי תמיד בכושר ומקפידה להתאמן משקולות וגם אירובי.
אבל מאז שנכנסתי להריון הפסקתי ללכת. אני מפחדת לעשות פעולות או דברים ותנועות לא נכונות מהפחד לפגוע חלילה או משהו כזה חוץ מהליכה משעממת על ההליכון או לעשות קצת באליפטיקל אני לא מוצאת את עצמי במכון.
ואני נואשת לעזרהההה
ולא בא בחשבון לשאול את המאמנים בחדכ
הם לא מקצועיים ואני לא סומכת עליהם
תודה מראש

• פותח/ת השרשור
קראתי הכל
אבל יש תכנית אימון מסודרת שאפשר לעשות?
נניח סקוטים 3 סטים
חזה 3 סטים וכו'

קראתי הכל
אבל יש תכנית אימון מסודרת שאפשר לעשות?
נניח סקוטים 3 סטים
חזה 3 סטים וכו'
חכי לתגובה ממרטין כי אני מן הסתם בחיים לא אענה לך על זה.
בכל מקרה, ממליץ לך לחפש מחקרים ומאמרים בגוגל (באנגלית) ולמצוא על זה יותר מידע ממה שנוכל לתת לך פה.

ראשית לכי להתייעץ עם הרופא שלך לבדוק שאין שום הגבלה או החרגה בהתפתחות ההריון אצלך.
הגישה שלי היתה שהריון זה לא הזמן להעלות עומסים אבל אפשר להמשיך בשגרת האימונים הקיימת לפחות עד השליש השלישי.
מה שכן אימונים שיש בהם סכנה לחבלה - קפיצות וכד' - הייתי מוותרת.
כעקרון במידה ואין לך שום הגבלה רפואית חבל להפסיק את שגרת האימונים, זה יסייע בשמירה על משקל תקין במהלך ההריון וגם לאחר הלידה.
מזל טוב!

בכמה הריונות של אשתי שתחיה היא עשתה סקוואטים, דדליפטים ופרס עד סוף (!) ההריון ממש, והתייחסה אל הסקוואטים בתור תרופה הכרחית לכאבי הגב של סוף ההריון. מאד עזר לה נגד הכאבים ולדעתה היה גם מאד משמעותי לגבי הלידה. משקלי העבודה היו נמוכים, 50-60% ממשקלי העבודה שלה, ומספר החזרות היה רגיל (3*3 או 3*5).

@מרטין
היי מרטין. נדחפת לפורום.
אני נמצאת במעקב של תזונאית ספורט כחצי שנה ומבצעת אימונים 6 ימים בשבוע.
פעמיים כוח והיתר ריצה.
הבנתי מהמאמר שפירסמת שכדאי להמשיך כרגיל אך אירובי בקצב שאפשר לפטפט ומשקולות בצורה מבוקרת.
האם יש בעיה לבצע תרגילי בטן?

תודה מראש!
הדר.

נתחיל עם קצת חוקי פורום, להבא לא להקפיץ שרשור עתיק אלא לפתוח חדש.

לא כתבת באיזה שלב את בהריון?
המלצות הן להמשיך במה שהגוף רגיל - לפחות בשליש הראשון והשני ובתנאי שאין סיבוכים בהריון.
בשליש השלישי בגלל שינויים פיזיולוגיים המתרחשים בגוף נדרשת זהירות גבוהה יותר.
האם מדובר ברוטינה של תרגילי בטן שאת עושה כבר 6 חודשים או במשהו חדש?

Back
למעלה תחתית