הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קביעת משקלים בתחרות

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
לקראת התחרות הראשונה שלי רציתי להתייעץ איך לקבוע את הכניסות.
את הכניסה הראשונה הבנתי שכדאי לבצע בסביבות rm5
איך כדאי לקבוע את הכניסה השניה?
מה לדעתכם ההמרה בין 3*3 ו 5*3 ל rm1?

כניסה ראשונה - משקל שבדוק תוכל לעשות, בכל יום בשבוע, בכל מצב, אחרי מרתון ואחרי צום של שבועיים.
מטרת הכניסה היא להכניס אותך לתחרות.
אני משתמש באןפנר כחימום אחרון לכניסה הבאה.

כניסה שנייה- הכניסה "התחרותית" שלך, משקל שיש לך אותו ואתה משתמש בכניסה כדי לקבוע "דריסת רגל" בלוח התוצאות.

הכניסה השלישית - משקל שיא/שיפור התוצאה.

כניסה שנייה קח משהו שיש לך בדוק. נגיד 5 קילו יותר מהשלשה שלך.
כניסה שלישית תחליט במקום.

בגלל שזו תחרות ראשונה וזה בעיקר בשביל החוויה כדאי ללכת מאוד קונסברטיבי בכניסות ולכוון על 9/9:
באמת בדומה למה שאליק אמר:
כניסה ראשונה אזור ה-5rm
כניסה שנייה בסביבות המשקל הכי כבד שהרמת במכון
כניסה שלישית משקל שבחיים לא נגעת בו (אם נגיד עשית סקוואט הכי כבד 125 לשלשה אז בשלישית תעשה ״רק״ 130)

בכללי הגישה הכללית (״כללי אצבע״) בלי התייחסות לתחרות ראשונה וכו׳ זה:
כניסה ראשונה משקל שאתה יכול לעשות ל-3 חזרות (כדי להיכנס לתחרות).
כניסה שנייה שיא חדש קטן.
כניסה שלישית עוד יותר משקל או מדי פעם לוותר על הכניסה.

כמובן שיש גם ״טקטיקות״ תחרותיות כמו לקפוץ קצת בין כניסה ראשונה לשנייה כדי להרוויח יותר משקל לטוטאל ואז בשלישית לקפוץ קפיצה די גדולה כדי ללכת בכל זאת על שיא וכו׳ , אבל זה לא רלוונטי.

כמובן שאתה יכול גם ״לשלב״
נגיד שבסקוואט ובבנץ׳ באמת תלך על 6/6 לפי הגישה של מתחרים פעם ראשונה,
אבל בדדליפט ״תתאבד״ על זה ותנסה לשבור שיא יותר גבוה. (כי כשל בסקוואט ובנץ׳ יכול להשפיע לרעה על הדדליפט אבל כשל בדדליפט לא יפגע בסקוואט/בנץ׳.)

מסכים עם אליק

כניסה ראשונה- משקל שתוכל לעשות כל יום בכל מצב כדי לא לקבל BOMB OUT
כניסה שנייה- מין משקל כבד כזה משהו כמו 5 קילו פחות מהRM1 או אם נגיד הכי כבד שעשית זה איזה שלשה אז המשקל של השלשה
כניסה שלישית- שיא חדש משקל שבחיים לא עשית ואתה יודע שיש לך

• פותח/ת השרשור
כניסה ראשונה שמרנית לא תיצור פער גדול מדי לעומת הכניסה השניה?
לדוגמא 85 לראשון, 95 לשני?

כניסה ראשונה שמרנית לא תיצור פער גדול מדי לעומת הכניסה השניה?
לדוגמא 85 לראשון, 95 לשני?

10 קילו הם קפיצות סבבה
אפאחד גם לא מצפה שאם נתת 120*5 תתן כניסה ראשונה 110 כאילו שזה עד כדי כך שמרני מדברים איתך על לתת 120-115 ומשם לקפוץ נגיד ל125-130 בהתאם ומשם ל135-140 בהתאם לדוגמא

בהנחה ונגיד נתת 120*5 ו130*3 באימונים של האחרונים לפני התחרות

10 קילו הם קפיצות סבבה
אפאחד גם לא מצפה שאם נתת 120*5 תתן כניסה ראשונה 110 כאילו שזה עד כדי כך שמרני מדברים איתך על לתת 120-115 ומשם לקפוץ נגיד ל125-130 בהתאם ומשם ל135-140 בהתאם לדוגמא

אני עם 187.5 לזוג פתחתי עם 180.
כניסה ראשונה לא אומרת כלום חוץ מהאם נכנסת לתחרות או לא, על כן אין שום משמעות לאןפנר כבד.
פעמים רבות אתה יכול לראות אנשים שמתחרים על שיא עולם באחד התרגילים פותחים עם משקלים מצחיקים.

10 קילו הם קפיצות סבבה

לפני התחרות האחרונה היה לי 218 לחמישיה ו225 לסינגל במכון בסקוואט ופתחתי 210 שהיתה בחירה ממש חכמה. החימום הלך לא טוב כי היה בלבול לזמן עד תחילת המקצה ובין החימום האחרון לכניסה ראשונה היו לי איזה 2 דקות. הספקתי לפתוח רצועות וחגורה ואז לשים אותם בחזרה. לא הייתי בפניקה כי 210 היה שלי בכיס גם אחרי אימון נפח.
כמו שאליק אמר תפתח נמוך וקפוץ קרוב ל10% לכניסה שנייה. נגיד בדוגמא שנתת אם הבנץ שלך 90x5 הייתי פותח 85, כניסה שנייה 95 וכניסה שלישית 100-102.5

• פותח/ת השרשור
לפני התחרות האחרונה היה לי 218 לחמישיה ו225 לסינגל במכון בסקוואט ופתחתי 210 שהיתה בחירה ממש חכמה. החימום הלך לא טוב כי היה בלבול לזמן עד תחילת המקצה ובין החימום האחרון לכניסה ראשונה היו לי איזה 2 דקות. הספקתי לפתוח רצועות וחגורה ואז לשים אותם בחזרה. לא הייתי בפניקה כי 210 היה שלי בכיס גם אחרי אימון נפח.
כמו שאליק אמר תפתח נמוך וקפוץ קרוב ל10% לכניסה שנייה. נגיד בדוגמא שנתת אם הבנץ שלך 90x5 הייתי פותח 85, כניסה שנייה 95 וכניסה שלישית 100-102.5
אם ניקח את הדוגמא שנתת, איזה סינגלים היית מתרגל בחודש עד התחרות?

אם ניקח את הדוגמא שנתת, איזה סינגלים היית מתרגל בחודש עד התחרות?
זה מאד תלוי באיזה רמה אתה. אם אתה בטקסס למשל לא הייתי מתרגל כלל כי אם למשל תגיע ל150x5 סקוואט והמטרה שלך תהיה נניח 165-170 אז הייתי עושה 150-160-165/170 אז תרגלת את האופנר שלך לחמישיה אז אין מה לעשות סינגלים עדיף להתקדם עוד שבוע ולתת חמישיה כבדה יותר. מצד שני אם אתה מתקדם חודשית ונניח יש לך 180x5 סקוואט הייתי מסיים בלוק עם איזה 187.5 לסינגל. כשאתה פותח 175, 190 כניסה שנייה והולך על 195-200 בשלישית בהתאם לאיך תרגיש השנייה

אף אחד לא נגע בנקודה הכי חשובה - לפי ההרגשה באותו יום.
אם נתת 100 לחמישיה במכון, ואתה פותח עם 100, וזה מרגיש כבד רצח, אתה תקפוץ לשיא חדש? לא ממש.
מנסיון עם המון מתחרים פעם ראשונה - מה שאתה מתכנן לתת ומה בפועל תיתן - לרוב יהיה פער לא זניח. תלך חכם ומתון בהתאם לאופנר. אל תקפוץ הרבה במשקל אם אתה מתקשה עם עומק שיפוט טכניקה וכו'.

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא נגע בנקודה הכי חשובה - לפי ההרגשה באותו יום.
אם נתת 100 לחמישיה במכון, ואתה פותח עם 100, וזה מרגיש כבד רצח, אתה תקפוץ לשיא חדש? לא ממש.
מנסיון עם המון מתחרים פעם ראשונה - מה שאתה מתכנן לתת ומה בפועל תיתן - לרוב יהיה פער לא זניח. תלך חכם ומתון בהתאם לאופנר. אל תקפוץ הרבה במשקל אם אתה מתקשה עם עומק שיפוט טכניקה וכו'.
אתה צודק.
זה חלק מההתלבטות בבחירת המשקלים. אופנר נמוך מדי לא יהווה אינדיקציה טובה מספיק לכניסות הבאות ומצד שני אופנר מאתגר עלול להסתיים בפסילה
אני כרגע די סגור על הכניסות ואנסה לתרגל בשבועיים הקרובים את הכניסה השנייה

אתה צודק.
זה חלק מההתלבטות בבחירת המשקלים. אופנר נמוך מדי לא יהווה אינדיקציה טובה מספיק לכניסות הבאות ומצד שני אופנר מאתגר עלול להסתיים בפסילה
אני כרגע די סגור על הכניסות ואנסה לתרגל בשבועיים הקרובים את הכניסה השנייה
אופנר נמוך אמור להיות כמעט חימום כניסה שנייה אמורה להיות גם כן דיי בטוחה וכמובן לפי הרגשה. האופנר מכניס אותך לתחרות, כניסה שנייה זה מספר שתהיה סבבה איתו וכניסה שלישית מטרה. אם יש לך 180 לחמישיה פתחת עם 180 שטס אתה בכיף ממשיך ל190-195 ואז לפי הרגשה כניסה שלישית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית