הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אתגר - דדליפט ביד אחת

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
חשבתי על אתגר שיכול להיות מגניב לדעתי שימדוד את האחיזה של החברה פה - דדליפט ביד אחת. החוקים פשוטים - מותר מגנזיום, אסור רצועות חובה לנעול - רצוי להישאר באוויר לטובת מגניבות ואם יהיה תיקו במשקל נלך על מי החזיק הכי הרבה זמן.

אני אתחיל עם היד הקטנה שלי עם דדליפט צנוע של 120:

בשביל להשפיל, או סתם כדי לעצבן, פשוט תעמיס 50 כל צד + סוגרי קפיץ (300ג' כל אחד)
לא מאחל את זה לאף אחד אחרי שראיתי אתמול באליפות העולם של IPF אוקראיני ששובר שיא עולם בסקוואט עד 105 קילו ב500 גרם (הרים 415.5 כשהשיא הקודם היה 415)... אני בטוח שבאותו הרגע מחזיק השיא שבר את המסך של המחשב.

• פותח/ת השרשור
בשביל להשפיל, או סתם כדי לעצבן, פשוט תעמיס 50 כל צד + סוגרי קפיץ (300ג' כל אחד)
200 גרם קפיץ. בדוק. אלא אם כן זה הקפיצים הענקיים האלה שיש לפעמים, הם שוקלים 250

היי מה זה שם באופק?
זה ציפור? זה מטוס?
לא, זה פריצות דיסק!

🚔
למען האמת, במידה ומבצעים את זה עם גב עגול - זה המנח הכי מסוכן לעמוד השדרה, ואם בלי גב עגול, זה המנח השני הכי מסוכן לעמוד השדרה (רוטציה בלבד). מזל שזה משקל קל, ככה שגם אין סיבה למשוך עם גב עגול וגם למרות הרוטציה - משקל קל פעם אחת לא סביר שיפצע.

למען האמת, במידה ומבצעים את זה עם גב עגול - זה המנח הכי מסוכן לעמוד השדרה, ואם בלי גב עגול, זה המנח השני הכי מסוכן לעמוד השדרה (רוטציה בלבד). מזל שזה משקל קל, ככה שגם אין סיבה למשוך עם גב עגול וגם למרות הרוטציה - משקל קל פעם אחת לא סביר שיפצע.

אפשר הסבר?

למה זה המנח הכי מסוכן לגב?
תשובה מספיק טובה ללמה לא אוכל לתת כאן, צריך ללמוד איך הדיסקים והחוליות בנויים. אבל רוטציה זו הפוזיציה הכי מסוכנת בשביל הדיסקים, וכשהיא משולבת עם כפיפה - זה עוד יותר גרוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית