הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב עקב עמידה ממושכת

Strawberry

משתמש קבוע
1,818
952
נק' מוניטין:
2,605
1,818
952
EGO
אם לא מחשבים את שעות השינה, יוצא שאני יושבת בערך רק שעה וחצי ביום (מן הסתם לא ברצף..).
לאחר חודש של המצב הנ''ל יש הגב האמצעי-טיפה עליון התחיל לכאוב לי ואני דיי בטוחה שאלו לא שרירים (לא מרגישה כאב בכיווץ או הרפייה במתיחה).
משתדלת ללכת זקוף רוב הזמן ותמיד עם נעלי ספורט.
הכאבים האלו מחמירים בישיבה ובשכיבה..
אני יודעת שאני צריכה ללכת לרופא אבל עד אז התייעצות קלה - האם נעליים מסויימות יכולות לעזור או שזה סתם עוד דרך לעשות כסף? (כל הבירקנשטוק למיניהן)
הגיוני שזה לא יהיה כאבי שרירים ומשהו אחר?
יש פתרון זמני עד לרופא?

אין לי שום אפשרות לשבת במהלך העבודות שלי והישיבה היחידה זה חצי שעה הפסקה ועוד שעה במטצבר של נסיעות (רבע שעה כל אחת בממוצע)

את עושה טיפולים ? אולי כדי שתעשי איזה טיפול (מסאז רפואי) אולי זה איזה עצב , אי אפשר באמת לדעת אבל לדעתי מה שטוב כדי למנוע כאבים (בשותף) זה להיות גמיש יחסית וחזק, תנסי גם ללכת לאיזה שיעור יוגה אולי זה יעזוב (מבחינת יציבה וגמישות)

מנוחה או להפסיק לעמוד כל היום.
אין פיתרון אחר!

את לא יכולה לצפות שאיזו תרופת פלא, או נעליים אורתופדיות יעזרו, אולי יקלו קצת, אבל תחשבי על זה שהגוף שלך צריך מנוחה.
לשים נעליים נוחות לבעיות גב של מאמץ ממושך (עמידה זה מאמץ ממושך) זה בערך כמו לקחת אקמול ולא לשתות יומיים שלמים, מקל ואפילו יכול להחריף לך את המצב עקב השאננות

• פותח/ת השרשור
מנוחה או להפסיק לעמוד כל היום.
אין פיתרון אחר!

את לא יכולה לצפות שאיזו תרופת פלא, או נעליים אורתופדיות יעזרו, אולי יקלו קצת, אבל תחשבי על זה שהגוף שלך צריך מנוחה.
לשים נעליים נוחות לבעיות גב של מאמץ ממושך (עמידה זה מאמץ ממושך) זה בערך כמו לקחת אקמול ולא לשתות יומיים שלמים, מקל ואפילו יכול להחריף לך את המצב עקב השאננות

אין לי ברירה, אני צריכה את הכסף.
לכן אני מחפשת פתרונות מסביב שאולי יכולים להקל
את עושה טיפולים ? אולי כדי שתעשי איזה טיפול (מסאז רפואי) אולי זה איזה עצב , אי אפשר באמת לדעת אבל לדעתי מה שטוב כדי למנוע כאבים (בשותף) זה להיות גמיש יחסית וחזק, תנסי גם ללכת לאיזה שיעור יוגה אולי זה יעזוב (מבחינת יציבה וגמישות)

הכי 'טיפול' שעשיתי זה כסא מסאז' כזה שיש לי בבית חח אבל האמת שהוא הכאיב לי יותר מאשר עזר..
אני אנסה את העניין של השיעור וגם את המסאז', נקווה שזה ייעזור.. תודה!

אין לי ברירה, אני צריכה את הכסף.
לכן אני מחפשת פתרונות מסביב שאולי יכולים להקל

הכי 'טיפול' שעשיתי זה כסא מסאז' כזה שיש לי בבית חח אבל האמת שהוא הכאיב לי יותר מאשר עזר..
אני אנסה את העניין של השיעור וגם את המסאז', נקווה שזה ייעזור.. תודה!
בכסף הזה את קונה בחזרה את הבריאות שנלקחת ממך בעקבות העבודות האלו 😵

תנסי להתחיל לעשות הליכות. אולי אין לי ציצים אבל היו ימים שהיה לי הרבה משקל בפלג הגוף העליון וזה ממש עזר לי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תנסי להתחיל לעשות הליכות. אולי אין לי ציצים אבל היו ימים שהיה לי הרבה משקל בפלג הגוף העליון וזה ממש עזר לי.

אשמח להסבר למה הליכות?
אני מתאמנת כרגיל למרות שימים האחרונים ירדתי בגלל הכאבים בגב
במה את עובדת?
בוקר-צהריים בבית קפה ליד המכון כושר, צהריים-ערב מאמנת אישית..

כי שמירה על יציבה היא פעילות שדורשת הפעלה ממושכת של שרירים בגב כשיש אליהם זרימת חמצן טובה. אנשים מתמקדים כל הזמן בכוח של שרירי הגב התחתון אבל דווקא אירובי מתון מטפל בצורה טובה יותר בחלק גדול מכאבי הגב .

זה גם נתמך במחקרים אגב, סטו מקגיל המליץ על זה בספרים שלו ועד היום החקרים המובילים בתחום ממליצים על הליכה. אם באמת יש לך בעיה שנגרמת מכך שהשרירים שלך מתעייפים וחלק מהעומס נופל על הרקמות המתות זה אמור לעזור.

• פותח/ת השרשור
כי שמירה על יציבה היא פעילות שדורשת הפעלה ממושכת של שרירים בגב כשיש אליהם זרימת חמצן טובה. אנשים מתמקדים כל הזמן בכוח של שרירי הגב התחתון אבל דווקא אירובי מתון מטפל בצורה טובה יותר בחלק גדול מכאבי הגב .

זה גם נתמך במחקרים אגב, סטו מקגיל המליץ על זה בספרים שלו ועד היום החקרים המובילים בתחום ממליצים על הליכה. אם באמת יש לך בעיה שנגרמת מכך שהשרירים שלך מתעייפים וחלק מהעומס נופל על הרקמות המתות זה אמור לעזור.

אין לי מושג אם זה מהשרירים, כשאני מותחת אין הרפייה וכשאני מכווצת אין כאב..
אם היה לי זמן מיותר בהחלט הייתי עושה את זה 🫤
אבל אני עושה חצי כוח עם האינטרוולים חח

תודה!!

שמתי לב שהרבה אנשים שמתאמצים לעמוד זקוף מגדילים בטעות את הקשת בגב התחתון וגורמים לסיבוב אגן לפנים. זה בדרך כלל לא נראה מזיק, אבל אולי בעמידה ממושכת זה יכול להשפיע. כדאי לשים לב שזה לא קורה אצלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית