הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה סקוואט

הדבר הראשון שצריך לתקן, וגם יכול מאוד להיות שיחשוף בעיות נוספות - זה העומק. אתה לא יורד מספיק עמוק. הזווית לא טובה אז לא ניתן לדעת מה זווית כפות הרגליים, אבל אולי צריך להוציא ברכיים וכפות רגליים עוד, בהתאם.

הדבר הראשון שצריך לתקן, וגם יכול מאוד להיות שיחשוף בעיות נוספות - זה העומק. אתה לא יורד מספיק עמוק. הזווית לא טובה אז לא ניתן לדעת מה זווית כפות הרגליים, אבל אולי צריך להוציא ברכיים וכפות רגליים עוד, בהתאם.
בוא תסביר לי לאן אתה עוד רוצה שהוא ירד.

Untitled.png

לקחת את החזרה הכי עמוקה שלו, והיא גבולית. אז או שאתה לא יודע איך נמדד עומק, או שאתה צופה לא מספיק טוב.

לקחת את החזרה הכי עמוקה שלו, והיא גבולית. אז או שאתה לא יודע איך נמדד עומק, או שאתה צופה לא מספיק טוב.
לקחתי חזרה רנדומלית, והן כולן דומות. אז או שאתה לא יודע איך נמדד עומק, או שאתה לא צופה מספיק טוב.

ורק להזכירך, חזרה היא או שוברת או לא. הוא שובר בסנטימטר בכל החזרות פרט לראשונה (אם אני זוכר נכון) - זה אומר שהוא שובר. אין שום בעיה עם העומק.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

לקחתי חזרה רנדומלית, והן כולן דומות. אז או שאתה לא יודע איך נמדד עומק, או שאתה לא צופה מספיק טוב.

ורק להזכירך, חזרה היא או שוברת או לא. הוא שובר בסנטימטר בכל החזרות פרט לראשונה (אם אני זוכר נכון) - זה אומר שהוא שובר. אין שום בעיה עם העומק.
בקשר לצילום Beast and Cheats אתה צודק אני מודע לזה שזאת לא האופצייה הטובה ביותר לצילום אבל אני מתאמן בשעות הבוקר ואין כל כך הרבה אנשים במכון ומי שכן נמצא ממהר לסיים את האימון או שפשוט מבוגרים שלא כל כך אוהבים שאני במכון ולא יעשו את זה (כל מיני מבוגרים שחושבים שהם הכי חכמים ונערים סתם טמבלים שמפריעים). בקשר לעומק, אני יכול לפרסם פה סרטון שלי מנסה להשיג יותר עומק אבל יכאב לך הגב רק מלהסתכל עליו. יש לי בעיה קטנה של Mobility אבל אני עובד על זה. יש עוד בעיות חוץ מהעומק או שזה הדבר היחיד שיש לשפר?

וStitch אם אתה זוכר אתה הגבת באשכול הקודם שלי ורשמת שזה נראה שאני ממשיך לרדת מתחת לסטרצ׳ פלקס. יש שיפור?

ועוד משהו, אני באמת מצטער אם אני חופר על הנושא הזה אבל טכניקה נכונה זה ממש ממש חשוב לי ובגלל שלא ענו לי הרבה זמן לאשכול הזה אז תיכננתי לפתוח עוד אשכול היום וצילמתי שני סרטונים היום מזוויות שונות. אשמח אם תצפו גם בהם ותחוו את דעתכם. תודה רבה על העזרה והתגובות אני מעריך את זה מאוד!
הנה הראשון

והנה השני

פתח ברכיים מקרבים ותחת יותר אם אתה לא מצליח תעבוד על מוביליטי סהכ ניראלי לי סקוואט מעולה המשך כך

יש צורך לרדת יותר ממה שהוא ירד בlow bar?

וStitch אם אתה זוכר אתה הגבת באשכול הקודם שלי ורשמת שזה נראה שאני ממשיך לרדת מתחת לסטרצ׳ פלקס. יש שיפור?
גם בשרשור ההוא רשמתי לך שנראה סבבה, וגם פה. שיפרת את הירידה המוגזמת, ודבר אחרון שמפריע לי הוא שחסרה טיפה שליטה בגב תחתון בתחתית, והאגן מתעגל לך טיפה. תנסה להיות מודע לזה, זה כנראה יספיק כדי לתקן.

גם בשרשור ההוא רשמתי לך שנראה סבבה, וגם פה. שיפרת את הירידה המוגזמת, ודבר אחרון שמפריע לי הוא שחסרה טיפה שליטה בגב תחתון בתחתית, והאגן מתעגל לך טיפה. תנסה להיות מודע לזה, זה כנראה יספיק כדי לתקן.
מי אמר שהוא לא מודע לזה אם הוא חזק ככה זה טוב

זה מסביר למה אתה עדיין חושב שבHB טווח התנועה גדול יותר. אתה פשוט חושב שLB מלא נראה ככה. יש ספר ממש טוב שאני אמליץ לך לקרוא, קוראים לו Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition. הפרק של הסקוואט ממש טוב, מאוד אינפורמטיבי ואתה תוכל ללמוד ממנו המון על סקוואט בדגש על LB.

זה מסביר למה אתה עדיין חושב שבHB טווח התנועה גדול יותר. אתה פשוט חושב שLB מלא נראה ככה. יש ספר ממש טוב שאני אמליץ לך לקרוא, קוראים לו Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition. הפרק של הסקוואט ממש טוב, מאוד אינפורמטיבי ואתה תוכל ללמוד ממנו המון על סקוואט בדגש על LB.
אני בהלם. אתה ממליץ על SS? מאד מפתיע מצדך.

• פותח/ת השרשור
פתח ברכיים מקרבים ותחת יותר אם אתה לא מצליח תעבוד על מוביליטי סהכ ניראלי לי סקוואט מעולה המשך כך
תודה רבה על התגובה, אני אשתדל לשים לזה יותר לב, אני מאמין שעבודה על מוביליטי תשפר את זה.

תודה רבה על התגובה, אני מנסה להיות מודע לזה, לפי דעתי שיפור המוביליטי יתקן את זה

בינתיים הגמישות שלי לא מאפשרת לי לרדת יותר עמוק אז אני מעדיף לא לכפות את זה עליי. אני מאמין שאחרי תקופה מסוימת של עבודה על מוביליטי אני אוכל לרדת עוד קצת אבל בינתיים אני לא רוצה לכפות על עצמי ירידה עמוקה כי אני לא חושב שהתוצאות יהיו כל כך טובות.

תודה רבה על התגובות! המסקנות שלי הן:
*לעבוד על גמישות
*לדחוף אגן עוד קצת החוצה
*ואולי להגדיל עוד קצת את טווח התנועה כשהגמישות תאפשר לי זאת.
אז בינתיים אני אעבוד על זה ואפרסם פה שוב כשאגיע ל100+
אני שמח שסוף סוף מצאתי פורם שאפשר לקבל בו ביקורות בונות בצורה מכובדת.

הגמישות שלך לא מגבילה את העומק בסקוואט, מה גם שבוידאו שמצולם מהצד ירדת מספיק עמוק. אבל חסרה הוצאת ברכיים, התיישבות אחורה והגב אנכי מידי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית