הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ההבדל בין סקוואט HB ל LB

McGregor

משתמש משקיע
6,030
5,394
נק' מוניטין:
3,964
6,030
5,394
היי,

יש למישהו לינק מסודר לשלוח המונה את כל ההבדלים בין HB ל LB + הסברים ?

ראיתי כבר את הביקורת שלך בזמנו לסרטון שלו לגבי בחירה בין HB ל-LB, לא הסכמתי עם אף מילה שרשמת.
איזה מזל שאתה מציג טיעונים טובים כל כך כנגד הטיעונים שלי, ולא פשוט כותב "אני צודק ואתה טועה". מדע!

יש הרבה (@StarDust) שיסכימו איתו שכולם פרט לפאוורליפטרים צריכים לעשות HB
אני מאוד מקווה שאתה לא קובע את דעתך לפי עם מי יש יותר מסכימים. זה שיש הרבה שחושבים אחרת לא הופך כלום לנכון או לא נכון. טיעונים לעומת זאת, כן. והצד שלכם (HB) חלש מאוד בקטע הזה. אפילו לא הצלחתם להגדיר מה העומק הדרוש בו.

עכשיו ביסט יבוא ויגיד שבדדליפט אין את אפקט המתיחה, למרות שסטראט טוב של דדליפט מתחיל שההאמסטרינג מתוח...
1-0 ללוטם:
זה שהוא מתוח לא אומר שיש סטרץ רפלקס, אין קשר בין השתיים.

אם אין שלב אקצנטרי לפני השלב הקונצנטרי - אין באונס

איזה מזל שאתה מציג טיעונים טובים כל כך כנגד הטיעונים שלי, ולא פשוט כותב "אני צודק ואתה טועה". מדע!
איזה טיעונים? מה בדיוק טענת? שהוא מקשקש? מה בדיוק אמרת בטיעון המבריק הזה למשל:
וידאו רע מאוד. ההבדלים בין הסקוואטים הם המכניקות, וכל תמצות יפספס חלקים חשובים מהעניין.
זה "מדע!!!".
והסיבה שלא נכנסתי לשרשור ההוא כדי לפרט אחת אחת את הטעויות שלך ידועה.
והצד שלכם (HB) חלש מאוד בקטע הזה. אפילו לא הצלחתם להגדיר מה העומק הדרוש בו.
פשוט מדהים. באמת. מדהים שלא קלטת מה העומק הדרוש, ועד עכשיו לא קלטת על מה דובר בשרשור ההוא. מדהים.
אפילו עוד לא קלטת שגם אני תומך ב-LB אפילו יותר ממך, ואתה קורא ל-HB "הצד שלכם". אז מה יש לי לצפות.

איזה טיעונים? מה בדיוק טענת? שהוא מקשקש? מה בדיוק אמרת בטיעון המבריק הזה למשל:
דיברתי על הדיון בו הצגתי מגוון דיי רחב של טענות כנגד סרטון אחר, אותן טענות שהגבת עכשיו ב"אני לא מסכים עם שום מילה שלך שם".

והסיבה שלא נכנסתי לשרשור ההוא כדי לפרט אחת אחת את הטעויות שלך ידועה.
אם אתה לא מוכן להכנס לדיון, אל תפתח אחד כזה. לירות ולברוח זו לא חכמה.

פשוט מדהים. באמת. מדהים שלא קלטת מה העומק הדרוש, ועד עכשיו לא קלטת על מה דובר בשרשור ההוא. מדהים.
בוא תקשר אותי להודעה שהגדרת מה העומק הדרוש בHB. אולי פספסתי. באמת. אשמח לראות.

בוא תקשר אותי להודעה שהגדרת מה העומק הדרוש בHB. אולי פספסתי. באמת. אשמח לראות.
הנה:
אתה היחיד שלא הבין שדיברנו על מקסימום ירידה ב-HB מול מקסימום ירידה ב-LB.
מקסימום ירידה! מקסימום! עד המתיחה.
אמרתי את זה שם מאה פעם, ובכל פעם שיחקת כאילו אתה לא מבין על מה אני מדבר.

הנה:

מקסימום ירידה! מקסימום! עד המתיחה.
אמרתי את זה שם מאה פעם, ובכל פעם שיחקת כאילו אתה לא מבין על מה אני מדבר.
מזל שלא אמרת "עד שאני אומר שמספיק". עכשיו תגדיר מה זה המקסימום, עד מתיחה של מה, וכמובן גם למה.

מזל שלא אמרת "עד שאני אומר שמספיק". עכשיו תגדיר מה זה המקסימום, עד מתיחה של מה, וכמובן גם למה.
לא כל כך הבנתי אותך, מקסימום זה מקסימום, עד שאי אפשר אנטומית לרדת עוד.

זה מה שמקסימום אומר, לפי כמה שאני מכיר את השפה העברית והאנגלית.

אבל נחכה לתגובה של סטיץ' 😃
הוא אמר מקסימום וגם אמר עד המתיחה. המתיחה בכל השרירים שעובדים באופן קונצנטרי בעלייה בסקוואט, מתחילה ברגע שמתחילים לרדת ומתמשכת בכולם, ולא מגיעה ל100% באף אחד מהם, אולי רק בקוואדס אם יורדים ממש ATG וגם אז אני בספק.

בסדר. צודקים.
עכשיו מה זה משנה בדיוק אם ההאמסטרינג שלי גם ככה חזק מהדדליפט?
מה שיקרה בלואו בר שיש לך כ-ז-א-ת שרשרת אחורית חזקה אבל פחות מקדימה בעוד וגם ככה תעבוד על השרשרת שלך בדדליפט ועם הרבה יותר משקל...

ביסט אתה יכול לרשום את ההודעה האחרונה כי אני לא נכנס לדיון הזה שוב
ביי

בסדר. צודקים.
מה שיקרה בלואו בר שיש לך כ-ז-א-ת שרשרת אחורית חזקה אבל פחות מקדימה בעוד וגם ככה תעבוד על השרשרת שלך בדדליפט ועם הרבה יותר משקל...

ביי
אתה רק שוכח שאתה מדבר על ווייטליפטינג, ובשביל זה אני לא מכיר מישהו שלא יגיד לך שאתה חייב לעבוד גם על הפרונט סקוואט שלך. ווייטליפטינג זה בערך הענף היחיד שדורש יחסי קוואדס-פוסטריור צ'יין כל כך חריגים, וזו אחת הסיבות שמחייבות אותך לבצע פרונט סקוואט בנוסף לעובדה שאתה צריך להתאמן עליו כתרגיל ספציפי.

בנוסף, הקוואדס בלואו באר עובד בטווח קטן יותר, אבל חזק יותר, כי יש יותר משקל.

בנוסף, לא מדובר רק על ההאמסטרינגס אלא גם על כל שאר השרשרת האחורית, שצריכה להיות מאומנת על רפלקס מתיחה. לא רק על התחלה ממצב מת. שוב, שניהם חשובים, לזנוח אחד מהם (ולא משנה איזה) לא יהיה אידיאלי.

בסדר. צודקים.

ביי
אתה רק שוכח שאתה מדבר על ווייטליפטינג, ובשביל זה אני לא מכיר מישהו שלא יגיד לך שאתה חייב לעבוד גם על הפרונט סקוואט שלך. ווייטליפטינג זה בערך הענף היחיד שדורש יחסי קוואדס-פוסטריור צ'יין כל כך חריגים, וזו אחת הסיבות שמחייבות אותך לבצע פרונט סקוואט בנוסף לעובדה שאתה צריך להתאמן עליו כתרגיל ספציפי.

בנוסף, הקוואדס בלואו באר עובד בטווח קטן יותר, אבל חזק יותר, כי יש יותר משקל.

בנוסף, לא מדובר רק על ההאמסטרינגס אלא גם על כל שאר השרשרת האחורית, שצריכה להיות מאומנת על רפלקס מתיחה. לא רק על התחלה ממצב מת. שוב, שניהם חשובים, לזנוח אחד מהם (ולא משנה איזה) לא יהיה אידיאלי.

בסדר. צודקים.

ביי

אתה לא חושב שלפי ההיגיון הזה אפשר לוותר גם על היי באר, ולהסתפק בדדליפט ופרונט?

אתה לא חושב שלפי ההיגיון הזה אפשר לוותר גם על היי באר, ולהסתפק בדדליפט ופרונט?

לא כי בפרונט אתה מוגבל לפי השרירים בפלג גוף עליון שלך לממה שהם יכולים להחזיק מקדימה

לא כי בפרונט אתה מוגבל לפי השרירים בפלג גוף עליון שלך לממה שהם יכולים להחזיק מקדימה

במידה מסויימת (אולי פחות משמעותית) זו גם מגבלה גדולה יותר בהיי באר מאשר בלואו באר.

במידה מסויימת (אולי פחות משמעותית) זו גם מגבלה גדולה יותר בהיי באר מאשר בלואו באר.

לא , מה שאתה שאלת זה למה לא לעשות פרונט על פני HB כי שניהם כביכול קוואדס ולההמסטרינג יש לנו את ההדדליפט ובין שני אלו הסברתי למה עדיף לעשות HB (ודדליפט).

עכשיו שאתה אומר "זאת מגבלה" אתה מחזיר לHB מול LB ואז הטיעון מקודם חוזר.

אין לי בעיה עם LB , אני אישית חושב שמתאמן שחשוב לו כוח פשוט שיתחזק באיזו רמה שבא לו ושהוא חושב שמתאימה לו.
בקשר למתאמנים כללים לדעתי העיקר שיסקביטו, לא משנה באיזו צורה.
בקשר לספורטאים דעתי ידועה ואין לי כוח לחזור עליה.

לא כל כך הבנתי אותך, מקסימום זה מקסימום, עד שאי אפשר אנטומית לרדת עוד.
אני בספק ש stitch יאהב את המקסימום שאתה מדבר עליו.
צודק. ממש לא עד שאי אפשר לרדת יותר, אלא כל עוד אתה לא משחרר שום דבר.
להתרסק על הברכיים זה לא מה שאני ואלכס אוהבים.
הוא אמר מקסימום וגם אמר עד המתיחה. המתיחה בכל השרירים שעובדים באופן קונצנטרי בעלייה בסקוואט, מתחילה ברגע שמתחילים לרדת ומתמשכת בכולם, ולא מגיעה ל100% באף אחד מהם, אולי רק בקוואדס אם יורדים ממש ATG וגם אז אני בספק.
נהדר. שריר מתחיל בפעולת המתיחה כבר בסנטימטר הראשון של השלב האקסצנטרי של כל תרגיל. אז מה שהצלחת להבין ממני זה שכל תרגיל מספיק לעשות בטווח תנועה של סנטימטר?

להתרסק על הברכיים זה לא מה שאני ואלכס אוהבים.
לא הבנתי איך לרדת למקסימום אומר להתרסק על הברכיים, או לשחרר את הגב, יש דברים שברורים לכולנו שבכלל לא צריכים להיות חלק מהדיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית