הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט ודדליפט

Azorder

משתמש מתחיל
72
3
נק' מוניטין:
28
72
3
אחרי שראיתי את הסרטונים כמה פעמים, נראה לי שהטכניקה טובה בסה"כ.
אשמח לקבל הערות ונקודות לשיפור.

סקוואט (סתם ניסיתי איזה חגורה מעפנה של מישהו, יותר הקשה עלי מאשר הועיל) :

דדליפט:

בסקוואט דרוש עוד עומק.

בדדליפט יש לך טעות במיקום המוט, הוא לא נמצא מעל מרכז כף הרגל, אתה צריך לחשוב על כל כף הרגל ולא רק מה שאתה רואה בעין

בדדליפט יש לך טעות במיקום המוט, הוא לא נמצא מעל מרכז כף הרגל, אתה צריך לחשוב על כל כף הרגל ולא רק מה שאתה רואה בעין
לא הסתכלתי על זה, צודק.

בנוגע לסקוואט, למרות שחסר עומק נראה מהזווית הזאת שהוא לא עוצר את עצמו בכוח אלה עולה מהסטרץ' ריפלקס.

גם אם זאת הסיבה, עדיין דרוש עוד עומק.
אתה בטוח? אם אתה תרד מעבר לסטרץ' ריפלקס אתה עלול להגיע למצב שבו תאבד את המתיחה וזה יקשה מאוד את העליה מהבור. לדעתי כל עוד הוא לא מחפש להתחרות בליפטינג העומק שלו בסדר מבחינת איך שהתנועה נראת.

אתה בטוח? אם אתה תרד מעבר לסטרץ' ריפלקס אתה עלול להגיע למצב שבו תאבד את המתיחה וזה יקשה מאוד את העליה מהבור. לדעתי כל עוד הוא לא מחפש להתחרות בליפטינג העומק שלו בסדר מבחינת איך שהתנועה נראת.
העומק לא נקבע לפי הסטרץ רפלקס, אם הוא היה מרגיש אותו כבר ברבע סקוואט, הייתה ממליץ לו לעשות רבע סקוואט?
סטרץ רפלקס זה לא באמת מדד, מעבר לזה שהוא יכול להשתנות בהתאם לגמישות הוא לא מודד נכון את עומק הסקוואט וכל חזרה יכולה להיות בטווח תנועה שונה.

לדעתי את לא מתיישב מספיק אחורה ולא מגיע למצב שאתה מתוח בצורה מקסימלית לקבל באונס מהתחתית.
אני לא חושב שאתה מקבל באונס כולכך גבוה...

העומק לא נקבע לפי הסטרץ רפלקס, אם הוא היה מרגיש אותו כבר ברבע סקוואט, הייתה ממליץ לו לעשות רבע סקוואט?
ציטוט מספר הקודש

In the bottom of the squat,
the tightened hamstrings, adductors, glutes, and external rotators provide a slight rebound, which
will look like a "bounce"; this is the stretch reflex we discussed earlier.
עומק סקוואט כן נקבע לפי הסטרץ' ריפלקס. ואני לא מסכים איתך גם כן לגבי הגמישות. אני זוכר שקראתי באחד הפוסטים הסבר של @Beast and cheat בעניין והוא טען שלגמישות ההאמסטרינג אין השפעה על עומק או סטרץ' ריפלקס.

• פותח/ת השרשור
לדעתי את לא מתיישב מספיק אחורה ולא מגיע למצב שאתה מתוח בצורה מקסימלית לקבל באונס מהתחתית.
אני לא חושב שאתה מקבל באונס כולכך גבוה...
ציטוט מספר הקודש

עומק סקוואט כן נקבע לפי הסטרץ' ריפלקס. ואני לא מסכים איתך גם כן לגבי הגמישות. אני זוכר שקראתי באחד הפוסטים הסבר של @Beast and cheat בעניין והוא טען שלגמישות ההאמסטרינג אין השפעה על עומק או סטרץ' ריפלקס.

באופן כללי הגמישות שלי בהאמסטרינג לא גבוהה בכלל יכול להיות שזאת הסיבה שאני מקבל את הסטרץ' יחסית גבוה

באופן כללי הגמישות שלי בהאמסטרינג לא גבוהה בכלל יכול להיות שזאת הסיבה שאני מקבל את הסטרץ' יחסית גבוה
ניסיתי לראות אם אתה יכול לרדת יותר נמוך ועדיין לקבל באונס ואף טוב יותר? יכול להיות שזה רק נדמה לך.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט דרוש עוד עומק.

לגבי הדדליפט, כעקרון יותר נוח לי להתחיל עם המוט יותר רחוק ואז ממש לפני שאני מתחיל למשוך, אני מושך את המוט לכיוון הרגל ומתחיל להרים. זה עוזר לי להיכנס לפוזיציה התחלתית טובה יותר, זה בעייתי?

אם ככה אתה לא מבין איך סטרץ' רפלקס קורה, בשביל זה אני פה,

ישנה סיבה למה יש לנו יכולת לפתח כוח בשלב האקצנטרי של התנועה, וזה בגלל שני סיבות עיקריות
1. כוח אלסטי שמגיעה מהתארכות הרקמות.
2. כישור השריר מרגיש התארכות והוא מגייס כמות יחידות מוטוריות גדולה יותר.

מעבר לכך, יש עוד עיניין, והוא הכוח הפוטנציאלי של השריר בנקודה ספציפית, בה יש מקסימום אקטינים ומיוזינים שמסוגלים לייצר תנועה, אבל עדיין יש עוד מקום לתנועה.

בשלב הירידה בסקוואט, כל השרירים שמעורבים מתארכים,
- הארבע ראשי פרט לראש הארוך מתארכים
- הגלוטאוס מתארך
- המקרבים מתארכים
- ההמסטרינגס תלוי באנטרופומטריה, אבל יכול להתארך מעט.
הסולאוס מתארך.

זאת אומרת שבכל השרירים האלו, מגיעה כוח אלסטי מעצם ההתארכות, כישור השריר מתחיל לגייס יחידות מוטוריות, ויש עוד אקטינים ומיוזינים שמסוגלים לפתח כוח, כל זה נקרא סטרץ' רפלקס, כי בדיוק באותה נקודה ספציפית היכולת לפתח כוח היא הגדולה ביותר, במצב של פאוז, כמות היחידות מוטוריות שיהיו מעורבות תרד, לכן אנחנו מעדיפים להשתמש בבאונס הזה.

במצב של סקוואט לא עמוק זה לא קורה באותה רמה

• פותח/ת השרשור
ניסיתי לראות אם אתה יכול לרדת יותר נמוך ועדיין לקבל באונס ואף טוב יותר? יכול להיות שזה רק נדמה לך.
היו לי מקרים שירדתי נמוך יותר והתקשתי לצאת מהבור, השאלה כמה עומק חסר לי.

היו לי מקרים שירדתי נמוך יותר והתקשתי לצאת מהבור, השאלה כמה עומק חסר לי.
הסיבה שהתקשת לצאת מהבור היא ברורה, אתה הגעת לשלב הכי קשה בתרגיל, והוא קו המקביל, בוא הפימור(עצם הירך) מקבילה לקרקע, והמומנט הוא הגדול ביותר

אם ככה אתה לא מבין איך סטרץ' רפלקס קורה, בשביל זה אני פה,

ישנה סיבה למה יש לנו יכולת לפתח כוח בשלב האקצנטרי של התנועה, וזה בגלל שני סיבות עיקריות
1. כוח אלסטי שמגיעה מהתארכות הרקמות.
2. כישור השריר מרגיש התארכות והוא מגייס כמות יחידות מוטוריות גדולה יותר.

מעבר לכך, יש עוד עיניין, והוא הכוח הפוטנציאלי של השריר בנקודה ספציפית, בה יש מקסימום אקטינים ומיוזינים שמסוגלים לייצר תנועה, אבל עדיין יש עוד מקום לתנועה.

בשלב הירידה בסקוואט, כל השרירים שמעורבים מתארכים,
- הארבע ראשי פרט לראש הארוך מתארכים
- הגלוטאוס מתארך
- המקרבים מתארכים
- ההמסטרינגס תלוי באנטרופומטריה, אבל יכול להתארך מעט.
הסולאוס מתארך.

זאת אומרת שבכל השרירים האלו, מגיעה כוח אלסטי מעצם ההתארכות, כישור השריר מתחיל לגייס יחידות מוטוריות, ויש עוד אקטינים ומיוזינים שמסוגלים לפתח כוח, כל זה נקרא סטרץ' רפלקס, כי בדיוק באותה נקודה ספציפית היכולת לפתח כוח היא הגדולה ביותר, במצב של פאוז, כמות היחידות מוטוריות שיהיו מעורבות תרד, לכן אנחנו מעדיפים להשתמש בבאונס הזה.

במצב של סקוואט לא עמוק זה לא קורה באותה רמה
אני מבין מעולה איך סטרץ' ריפלקס עובד. אני טוען שאצל פותח הפוסט הסטרץ' ריפלקס קרה כבר בתחתית הירידה שלו. אני מסוגל לזהות הבדל בין עליה שנעשתה כתוצאה מניצול הבאונס והאנרגיה האלסטית בתחתית הבור כתוצאה מסטרץ' ריפלקס לבין עליה מאולצת שקרתה כתוצאה ממתיחת יתר שגרמה לאיבוד המתיחה של ההאמסטרינג. מה שקרה פה נראה כמו סקוואט מעולה שהסתיים לקראת המקביל.

איפה בהסבר שלך אני אמור להבין שעומק סקוואט לא נקבע על פי הסטרץ' ריפלקס? ההסבר שלך מסביר בצורה מעולה למה כן עומק הסקוואט אמור להקבע על ידי הסטרץ' ריפלקס.

איפה בהסבר שלך אני אמור להבין שעומק סקוואט לא נקבע על פי הסטרץ' ריפלקס? ההסבר שלך מסביר בצורה מעולה למה כן עומק הסקוואט אמור להקבע על ידי הסטרץ' ריפלקס.
בדיוק להפך, ההסבר שלי מסביר שנקודה בה היכולת הגדולה ביותר לפתח כוח קוראת בקו המקביל, כי שם הטורסו הוא האופקי ביותר, ושם ההמסטרינגס יתארך למקסימום האפשרי בסקוואט (לא המקסימום האפשרי שקיים), אם אתה לא יורד מתחת למקביל אתה לא מערב את השרשרת האחורית כמו שצריך ואתה לא יודע לברור מהי חזרה, כי כל חזרה תהיה שונה מהשנייה, ומעבר לזה אתה בכלל לא מגיע לנקודה הכי קשה בתרגיל (בה הפימור מקביל לקרקע). אני חושב שאלו סיבות מספיק טובות לרדת עוד

אם אתה לא יורד מתחת למקביל אתה לא מערב את השרשרת האחורית כמו שצריך
תוכיח.
ומעבר לזה אתה בכלל לא מגיע לנקודה הכי קשה בתרגיל (בה הפימור מקביל לקרקע)
בכל אנטרופומטריה הנקודה הכי קשה נמצאת במקום שונה. אם אתה לא מסכים איתי אשמח אם תוכיח לי למה כשהפימור מקביל לקרקע זאת הנקודה הקשה ביותר בתרגיל לכל מתאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית