הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היסטוריה

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
למה רוב הילדים כותבים כל שיעור כשהמורה מכתיבה,גם כואב ביד,גם קשה לעמוד בקצב,גם לפעמים מפספסים מילה או כמה?למה להוציא הרבה כסף על מחברות רבי מלל כמו היסטוריה ספרות תנך(מתמטיקה וזה כן צריך)כשאפשר להקליד במחשב ואז להדפיס בכמה אגורות,גם יותר קל,גם הרבה יותר ברור לקרוא ואז לשים בתיקייה מסודרת את כל הדפים.

למה רוב הילדים כותבים כל שיעור כשהמורה מכתיבה,גם כואב ביד,גם קשה לעמוד בקצב,גם לפעמים מפספסים מילה או כמה?למה להוציא הרבה כסף על מחברות רבי מלל כמו היסטוריה ספרות תנך(מתמטיקה וזה כן צריך)כשאפשר להקליד במחשב ואז להדפיס בכמה אגורות,גם יותר קל,גם הרבה יותר ברור לקרוא ואז לשים בתיקייה מסודרת את כל הדפים.
אני כתלמיד השתמשתי בלפטופ בשביל מקצועות הומניים,אם יש לך את האופציה אני ממליץ באמת בחום גם

רגע,כותבים במקצועות האלו?
תן לי לחדש לך,לא כותבים כלום. אתה עושה מחברת אחת לכל המקצועות הלא מעניינים וכותב פעם במליון שנה.
לפני הבחינה או מצלם את מה שצריך או לומד מהאינטרנט.
אצלי בבית הספר זה הכל בגדר המלצה המורה מכתיבה פעם במליון שנה לדוגמא באזרחות אבל לקראת הבחינה היא פשוט נותן חבילת דפים ואנחנו צריכים ללמוד אותם. כנ"ל גם בהיסטוריה.

למה רוב הילדים כותבים כל שיעור כשהמורה מכתיבה
כי הם לא מפעילים את תאי המוח שלהם כדי לקלוט שאין בזה צורך. ככה חינכו אותם, שכשמורה מכתיבה צריך להעתיק. כדי לצאת מצורת המחשבה הזאת צריך לחשוב "מחוץ לקופסא" כי זה נכון שמכתה א' מלמדים אותך רק לכתוב מה שהמורה מכתיבה.
זה כמו לשאול את השאלה "למה ילדים פלסטינים דוקרים יהודים?". ככה חינכו אותם, אם הם היו מפעילים את תאי המוח שלהם הם היו קולטים שזה לא בסדר.

יש לך מאות סיכומים להיסטוריה באינטרנט ואתה יכול לקבל 100 במבחן גם בלי לבוא לאף שיעור.
היתרון היחיד בכתיבה הוא שבמהלך כתיבה החומר נקלט טוב יותר בראש. אני לדוגמא תמיד כותב בכל שיעור שאני נמצא בו, אבל אחר כך אני זורק את כל מה שכתבתי לפח ולומד מקבצי PDF.

• פותח/ת השרשור
כי הם לא מפעילים את תאי המוח שלהם כדי לקלוט שאין בזה צורך. ככה חינכו אותם, שכשמורה מכתיבה צריך להעתיק. כדי לצאת מצורת המחשבה הזאת צריך לחשוב "מחוץ לקופסא" כי זה נכון שמכתה א' מלמדים אותך רק לכתוב מה שהמורה מכתיבה.
זה כמו לשאול את השאלה "למה ילדים פלסטינים דוקרים יהודים?". ככה חינכו אותם, אם הם היו מפעילים את תאי המוח שלהם הם היו קולטים שזה לא בסדר.

יש לך מאות סיכומים להיסטוריה באינטרנט ואתה יכול לקבל 100 במבחן גם בלי לבוא לאף שיעור.
היתרון היחיד בכתיבה הוא שבמהלך כתיבה החומר נקלט טוב יותר בראש. אני לדוגמא תמיד כותב בכל שיעור שאני נמצא בו, אבל אחר כך אני זורק את כל מה שכתבתי לפח ולומד מקבצי PDF.
אני צריך לבדוק אם הלפטופ מהיר מספיק נראלי צריך לחגוג לו בר מצווה.
100 בהיסטוריה לא יקרה,מבחן אחרון בט׳ היה 26 קשה לי לזכור דברים כאלה(גם ספרות אבל בספרות ישלי ציונים טובים יותר) אני חייב למצוא שיטת למידה אחרת למקצועות האלה. ורגע,מורה יכולה לאמר לי מה אתה חושב שאתה עושה או שמותר לי?
אני כתלמיד השתמשתי בלפטופ בשביל מקצועות הומניים,אם יש לך את האופציה אני ממליץ באמת בחום גם
מורה יכולה לאמר לי שאסור?
רגע,כותבים במקצועות האלו?
תן לי לחדש לך,לא כותבים כלום. אתה עושה מחברת אחת לכל המקצועות הלא מעניינים וכותב פעם במליון שנה.
לפני הבחינה או מצלם את מה שצריך או לומד מהאינטרנט.
אצלי בבית הספר זה הכל בגדר המלצה המורה מכתיבה פעם במליון שנה לדוגמא באזרחות אבל לקראת הבחינה היא פשוט נותן חבילת דפים ואנחנו צריכים ללמוד אותם. כנ"ל גם בהיסטוריה.
כותבים מלא
אחרי שיעור היסטוריה נהיים לי קווים חדשים ביד
לכתוב בספרות זה עוד סבבה כי זה על התפסן בשדה השיפון(ספר שפותח לך את העיניים[בשבילי לפחות])
יש שיטה ללמוד פיזיקה לבד?החומר קל רצח והמורה חוזרת 200 שיעורים על אותו דבר

100 בהיסטוריה לא יקרה,מבחן אחרון בט׳ היה 26 קשה לי לזכור דברים כאלה(גם ספרות אבל בספרות ישלי ציונים טובים יותר) אני חייב למצוא שיטת למידה אחרת למקצועות האלה. ורגע,מורה יכולה לאמר לי מה אתה חושב שאתה עושה או שמותר לי?

כותבים מלא
לכתוב בספרות זה עוד סבבה כי זה על התפסן בשדה השיפון(ספר שפותח לך את העיניים[בשבילי לפחות])
כשעשיתי בזמנו אבחון הייתה לי המלצה בגלל כתב יד מזעזע (אבל ממש מזעזע,כתב חרטומים)
אם אתה שואל את זה כנראה שלא עשית אבחון אז הייתי מציע לך לבדוק מול המחנכת\המנהלת\שתיהן ביחד מה העמדה של הבצפר לגבי זה

בתכלס אתה צודק אני מסכים!
אני נעדרתי מהמון שיעורי היסטוריה ובאמת שזה שטויות..חלק מהמבחנים עשיתי עם האייפון(במקום המחנכת שלימדה את המקצוע שמרו עלינו "שומרות" מעופפות אז יכולתי מראש לדעת שאין צורך ללמוד יותר מידי) ולקראת הבגרות למדתי היטב מסיכומים שצילמתי ממה שחילקו בכיתה+עברתי על בגרויות
כשאתה מרוכז והחומר באמת מעניין אותך לא כזה בעיה ללמוד..

המקצוע היחיד שאני רושם במחברת משהו זה מתמטיקה, השאר אני לומד מהאינטרנט, הסיכומים שם יותר טובים מהמגילות הלא מובנות של המורים.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שהרבה דברים בהיסטוריה לא מעניינים אותי כמו תהליך הלאומיות באיטליה
הבעיה באינטרנט זה שאתה לא יכול לדעת עד כמה החומר נכון ואני מאמין שיש דברים שיהיה קשה למצוא באינטרנט/יש חפירות מיותרות.
ולא,לא עשיתי אבחון למרות שנראלי ישלי בעיה של קשב וריכוז קלה או שזה סתם נורמלי ומעצבן את כולם

כותבים מלא
תאהב את מה שאתה עושה. כשחושבים על זה היסטוריה זה מקצוע מעניין.

הסטוריה, ספרות, תנ"ך וכו' ובכללי כל מה שלומדים בתיכון (גם מתמטיקה) נשען ברובו על זיכרון של החומר הנלמד. אז זה נחמד שיש כאלה שמקריאת סיכומים זוכרים הכל, אבל אני חושב שגם החבר'ה האלה, יזכרו הרבה יותר טוב אם הם יכתבו את הסיכומים האלה בעצמם. כתיבה ידנית ד"א גם עדיפה על הקלדה בעניין הזה.
הנה אפילו מחקר בנושא:
The Pen Is Mightier Than the Keyboard

• פותח/ת השרשור
הסטוריה, ספרות, תנ"ך וכו' ובכללי כל מה שלומדים בתיכון (גם מתמטיקה) נשען ברובו על זיכרון של החומר הנלמד. אז זה נחמד שיש כאלה שמקריאת סיכומים זוכרים הכל, אבל אני חושב שגם החבר'ה האלה, יזכרו הרבה יותר טוב אם הם יכתבו את הסיכומים האלה בעצמם. כתיבה ידנית ד"א גם עדיפה על הקלדה בעניין הזה.
הנה אפילו מחקר בנושא:
The Pen Is Mightier Than the Keyboard
אני חושב שלכל אחד יש את השיטה שהכי עובדת לו,יש אחד שיזכור הכי טוב תוך כדי שיקרא וילך.השני יזכור הכי טוב כשיכתוב את החומר כמה פעמים. השלישי יעבוד הכי טוב אצלו הוויזואליות ואחר יקרא את זה המון פעמים עד שיכנס. וכן שמתי לב שהמטרה של המורים היא פשוט להכין אותנו לתיכון עם כל החומר

תשמע אני הבאתי לפטופ למדעי המחשב ויום אחד שאלתי את המחנכת שלי אם מפריע לה שאני אהיה איתו גם בשיעורים שלה והיא הסכימה. אחר כך המשכתי עם זה לכל המקצועות ההומניים ואף אחד לא שאל יותר מדי שאלות ופשוט קיבלו את זה. אם אתה חנון כזה כמו שאני הייתי והמורות סבבה איתך לא יפריע להן אבל אם אתה מפריע וכאלה יהיה להן ברור שאתה כל השיעור תשחק במחשב. (לא שאני לא עשיתי את זה אבל אותי אהבו ואני חנון)

תשמע אני הבאתי לפטופ למדעי המחשב ויום אחד שאלתי את המחנכת שלי אם מפריע לה שאני אהיה איתו גם בשיעורים שלה והיא הסכימה. אחר כך המשכתי עם זה לכל המקצועות ההומניים ואף אחד לא שאל יותר מדי שאלות ופשוט קיבלו את זה. אם אתה חנון כזה כמו שאני הייתי והמורות סבבה איתך לא יפריע להן אבל אם אתה מפריע וכאלה יהיה להן ברור שאתה כל השיעור תשחק במחשב. (לא שאני לא עשיתי את זה אבל אותי אהבו ואני חנון)
חנון חזק. 🏋️😅

חנון חזק. 🏋️😅
אתה מציג את זה כאילו הנורמה היא שאלה מאפיינים סותרים. לא יודע אם שמת לב אבל רוב הקהילה פה הם חנונים. חצי מהאנשים פה מתכנתים בכלל... העוף המוזר דווקא יהיה אם אני אקלוט בתחרות איזה ערס עם שרשר וכובע נייק

העוף המוזר דווקא יהיה אם אני אקלוט בתחרות איזה ערס עם שרשר וכובע נייק
challenge accepted
smiley-cool14.gif

אתה מציג את זה כאילו הנורמה היא שאלה מאפיינים סותרים. לא יודע אם שמת לב אבל רוב הקהילה פה הם חנונים. חצי מהאנשים פה מתכנתים בכלל... העוף המוזר דווקא יהיה אם אני אקלוט בתחרות איזה ערס עם שרשר וכובע נייק
כי אלו מאפיינים סותרים. אבל לא בכיוון שכתבת,אלה ההפוך.
רוב החנונים לא מתאמנים,לא אמרתי שרוב המתאמנים(הרציניים) ערסים.

צריך אינטלגנציה מעט גבוהה מהממוצע כדי להיכנס לאינטרנט ולחפש מידע על אימונים, לא סתם רובנו פה חננות.
🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית