הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

היסטוריה

לא רציתי לפתוח על זה פוסט חדש..
מה ההבדל בין מגנטיות לתכונה פרומגנטית? חיפשתי באינטרנט ולא הבנתי..
@Matty @OPAL
@sunshine ?
תודה
פרא-מגנטיזם היא מושג בת של מגנטיות. (צורה של)
המושג פרא-מגנטיזם הוא ההפך מדי-מגנטיזם.
ועכשיו להסבר :
פרומגנטיות כמו שאמרתי היא צורה של מגנטיות (כך שאין לך מה לחפש הבדל), דוגמה לכך זה המגנטים שנמשכים למקרר.
חומר פרומגנטי מוגדר כאחד שבו כל היונים המגנטיים שלו מוסיפים חיוביות למגנטיות. (להמשכות בין האטומים)
יסודות יכולים להיות פרא-מגנטיים אם יש להם אלקטרונים לא מזווגים. דוגמה מצוינת היא O2 . (חשוב על המבנה המולקולרי)

זה מה שאני זוכרת בכל אופן, אני כמובן אשמח להוסיף ולהסביר את התופעה אם תרצה ולהוסיף עוד חומר בנושא (אעשה לך בדיקה קטנה בגוגל)

מגנטיות היא חלק מכוח בסיסי בטבע שגורם למטענים נעים להמשך ולהדחות אחד מהשני. כמו שכוח המשיכה מקרב בין מסות או החלק החשמלי של הכוח גורם למטענים הפוכים להמשך ולזהים להדחות.

מה שקורה הוא שמתברר שלא רק זרמים מגיבים אחד עם השני דרך הכוח הזה גם חלקיקים טעונים מתנהגים (ואני מפשט את זה מאוד זה יותר מורכב) לפעמים כאילו הם מסתובבים סביב הציר שלהם ואז הם מפעילים כוחות מגנטיים אחד על השני כאילו יש בהם זרם מעגלי.

לפי מכניקת הקוואנטים שני חלקיקים כאלה כשהם ממש קרובים ירצו להסתובב כך שהכוח שהם יפעילו יכוון לאותו הכיוון. חומרים פרומגנטיים או בשפת העם מגנטים אלה פשוט חומרים שיש בהם הרבה אלקטרונים שלא קשורים חזק אחד לשני או לחומר עצמו ואז הם חופשיים "להסתובב" איך שהם רוצים.

האלקטרונים בחומר הזה רוצים "להסתובב" בצורה שהכוח שהם יפעילו יכוון תמיד לכיוון אחד. אם תתן להם קצת עזרה התחלתית משדה מגנטי חיצוני הם יסתובבו כולם באותו הכיוון ואז יפעילו לך כוח מגנטי בכיוון אחיד. ככה נוצר חומר כמו מגנט שיכול להפעיל כוח קבוע בזמן בכיוון מסויים...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואי זה מסובך. לא הבנתי כמה דברים אבל זה לא קשור להסבר שלך,אני אשאל אותה פנים מול פנים.
תודה רבה!!

• פותח/ת השרשור
@ברק הסביר את זה מעולה..
כן פשוט הידע שלי בכימיה לא כזה רחב אז יש דברים שהוא הסביר דרכם שגם אותם אני לא מבין. אני רואה שיש לו ידע ושהוא יודע להסביר יפה מאוד,פשוט כמו שאמרתי,אין לי ידע רחב. תודה לכם 😃

מגנטיות היא חלק מכוח בסיסי בטבע שגורם למטענים נעים להמשך ולהדחות אחד מהשני. כמו שכוח המשיכה מקרב בין מסות או החלק החשמלי של הכוח גורם למטענים הפוכים להמשך ולזהים להדחות.

מה שקורה הוא שמתברר שלא רק זרמים מגיבים אחד עם השני דרך הכוח הזה גם חלקיקים טעונים מתנהגים (ואני מפשט את זה מאוד זה יותר מורכב) לפעמים כאילו הם מסתובבים סביב הציר שלהם ואז הם מפעילים כוחות מגנטיים אחד על השני כאילו יש בהם זרם מעגלי.

לפי מכניקת הקוואנטים שני חלקיקים כאלה כשהם ממש קרובים ירצו להסתובב כך שהכוח שהם יפעילו יכוון לאותו הכיוון. חומרים פרומגנטיים או בשפת העם מגנטים אלה פשוט חומרים שיש בהם הרבה אלקטרונים שלא קשורים חזק אחד לשני או לחומר עצמו ואז הם חופשיים "להסתובב" איך שהם רוצים.

האלקטרונים בחומר הזה רוצים "להסתובב" בצורה שהכוח שהם יפעילו יכוון תמיד לכיוון אחד. אם תתן להם קצת עזרה התחלתית משדה מגנטי חיצוני הם יסתובבו כולם באותו הכיוון ואז יפעילו לך כוח מגנטי בכיוון אחיד. ככה נוצר חומר כמו מגנט שיכול להפעיל כוח קבוע בזמן בכיוון מסויים...
שקלת לעבור להוראה?

הייתי שנים מורה פרטי של ערסים ופרחות בלוד ורמלה.אחרי הטירונות שעברתי שם אני יכול ללמד נעל בית חשבון דיפרנציאלי...

• פותח/ת השרשור
פיזיקה-
אם זווית פגיעה שווה לזווית קריטית יש החזרה או שהזווית הזאת זה כבר החזרה גמורה?

• פותח/ת השרשור
אם זווית פגיעה שווה לזווית קריטית אני חושב שהאור ממשיך במקביל לצלע שבה פגע
אתה מתכוון למתלכד עם הצלע שמפרידה את שני החומרים?וזה אומר שאין שבירה אבל אין החזרה גמורה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית