מהו מגנט וכיצד הוא עובד? | Davidson Institute
אני בעצמי גם לא בקיאה בנושא..
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מהו מגנט וכיצד הוא עובד? | Davidson Institute
פרא-מגנטיזם היא מושג בת של מגנטיות. (צורה של)
חומר פרומגנטי מוגדר כאחד שבו כל היונים המגנטיים שלו מוסיפים חיוביות למגנטיות.
@ברק הסביר את זה מעולה..וואי זה מסובך. לא הבנתי כמה דברים אבל זה לא קשור להסבר שלך,אני אשאל אותה פנים מול פנים.
תודה רבה!!
שקלת לעבור להוראה?מגנטיות היא חלק מכוח בסיסי בטבע שגורם למטענים נעים להמשך ולהדחות אחד מהשני. כמו שכוח המשיכה מקרב בין מסות או החלק החשמלי של הכוח גורם למטענים הפוכים להמשך ולזהים להדחות.
מה שקורה הוא שמתברר שלא רק זרמים מגיבים אחד עם השני דרך הכוח הזה גם חלקיקים טעונים מתנהגים (ואני מפשט את זה מאוד זה יותר מורכב) לפעמים כאילו הם מסתובבים סביב הציר שלהם ואז הם מפעילים כוחות מגנטיים אחד על השני כאילו יש בהם זרם מעגלי.
לפי מכניקת הקוואנטים שני חלקיקים כאלה כשהם ממש קרובים ירצו להסתובב כך שהכוח שהם יפעילו יכוון לאותו הכיוון. חומרים פרומגנטיים או בשפת העם מגנטים אלה פשוט חומרים שיש בהם הרבה אלקטרונים שלא קשורים חזק אחד לשני או לחומר עצמו ואז הם חופשיים "להסתובב" איך שהם רוצים.
האלקטרונים בחומר הזה רוצים "להסתובב" בצורה שהכוח שהם יפעילו יכוון תמיד לכיוון אחד. אם תתן להם קצת עזרה התחלתית משדה מגנטי חיצוני הם יסתובבו כולם באותו הכיוון ואז יפעילו לך כוח מגנטי בכיוון אחיד. ככה נוצר חומר כמו מגנט שיכול להפעיל כוח קבוע בזמן בכיוון מסויים...
פיזיקה-
אם זווית פגיעה שווה לזווית קריטית יש החזרה או שהזווית הזאת זה כבר החזרה גמורה?
אתה מתכוון למתלכד עם הצלע שמפרידה את שני החומרים?וזה אומר שאין שבירה אבל אין החזרה גמורה?אם זווית פגיעה שווה לזווית קריטית אני חושב שהאור ממשיך במקביל לצלע שבה פגע