שלום לכולם, ערב טוב לכם.
קודם כל תודה רבה לכל מי שמקדיש זמן לקרוא את הפוסט, ותודה לכל מי שינסה (והלוואי) יצליח לעזור לי.
אתחיל קצת בלפרט על עצמי.
(מי שלא מעניין אותו יכול לקפוץ לחלק המודגש כי שם מתחילה הבעיה, והשאלה שלי)
נדב, גיל 22.
הייתי תמיד ילד שמנמן. תמיד.
בגיל 16 התחלתי 'לתפוח' במשקל, כיאה לבחור עצלן, שניזון בעיקר על פסט פוד ובשעות לא שעות.
בגיל 18 עדיין הייתי במצב 'תפיחה' ולא של מסה.
בגיל 20 בצבא, כבר הגעתי למשקל שיא של 150 קילו,
האמת? הפריע לי, אבל לא מספיק בשביל שאעשה שינוי, אבל יום אחד בהיר החלטתי שדי, מספיק, חייב לשנות את זה, כי בקרוב זה ישפיע על הבריאות שלי..
החלטתי לעשות דיאטות למיניהן, וכמובן שאף אחת לא החזיקה מעמד, וגם אם החזיקה והורדתי, הכל חזר עם תוספות.
באותה תקופה ניתוחים בריאטרים (שרוול, טבעת, מעקף) היו חדשים ולא נפוצים בקרב המון אנשים כמו היום.
אבל אמרתי ששווה לנסות (תחשבו מנקודת מבט של בנאדם שמן, עייף רוב היום, ניזון מג'אנק פוד, ועצלן - שמציעים לו ניתוח שעושה לו את העבודה והוא בעצם מרזה מכלום. אשכרה מכמעט אפס מאמץ! נשמע כמו חלום שמתגשם, והמשיח גם יטלפן.)
אז החלטתי לעשות בדיקות לראות אם אני מתאים - ואכן הייתי מתאים.
לאחר כמה זמן עשיתי את הניתוח (שרוול), וכמו שהובטח לי הרזתי. עם מעט מאוד מאמץ, 70 קילו בשנה וקצת.
עכשיו ניצבתי בפני בעיה אחרת, היה לי המון עור עודף, ולצערי עדיין לא היה לי את המוטביציה והרצון להשקיע בעצמי באמת.
אז זרמתי על הגל והחלטתי לעשות הצרת היקפים, וכך עשיתי.
לפני שלושה חודשים, החלטתי שדי, מספיק לאורח חיים עצלני, ואני מתחיל להתאמן, מתחיל באיכות חיים בריאה, שכוללת ספורט, תזונה נכונה, והרבה רבאק לעשות טוב לגוף שלי, לחזק אותו, ולעשות אותו בריא יותר.
הבעיות שלי נובעות מהניתוחים שעשיתי בשנתיים האחרונות, והם:
משקל נוכחי: 82
כמות קלוריות לצריכה יומית:
480 כחלבונים (שהם כ120 גרם חלבון, ביחס של 1.5/1 למשקל)
720 כפחמימות (שהם 180 גרם פחמימות)
630 כשומנים (שהם 70 גרם שומן)
סה"כ 1830 קלוריות ביום, שהם פחות או יותר הBMR שלי. כלומר אני נאבק ומשתדל להגיע לכמות קלוריות ניטרלית ביום.
עשיתי בחודש הראשון FBW ועכשיו אני מתאמן 4 פעמים בשבוע.
כרגע 3 אימוני 'כוח'(בכל אימון עובד על 2 או יותר שרירים) ו-1 אירובי שכולל הליכה וריצה. (בערך 2 דקות הליכה ודקה ריצה במשך 40-50 דקות)
ועוד פעמיים אירובי (הליכה בחוץ בשילוב עם ריצה קלה, ביחס של 1:3, כשהמזג אוויר מאפשר זאת)
לוקח גיינר כמשלים פחמימה, ו'BOOST' של חלבון לתפריט היומי.
לוקח YOHIMBINE של primaforce באירובי להאצת הורדת אחוזי שומן
ולוקח על בסיס יומי כדור ויטמינים של OPTI-MEN
התזונה שלי מורכבת בד"כ מחביתה של 3 ביצים עם פרוסת לחם מחיטה מלאה כשאני קם,
לאחר שלוש שעות 150 גרם דג/טונה וכוס קינואה מבושלת
לאחר שלוש שעות 100-150 גרם טופו למיניהם עם כוסמת או קינואה(כוס)
לאחר שלוש שעות גביע קוטג 1% או גבינה 0.5 אחוז עם פרוסת לחם מחיטה מלאה
ובין לבין אני משלים עם חלב,יוגורטים או גיינר, ומשלים בין לבין הארוחות גם שקדים, אבוקדו, אגוזי מלך וקשיו טבעיים בשביל שומן בריא לגוף.
אני אכן רואה תוצאות, אבל אני מרגיש שיש לי חוסר ידע ענק בתחום,עברתי על הלינקייה פה,יש כאן המון מידע, אני בטוח שרובו אמין ומבוסס, אבל בגלל שיש לי כמה וכמה מגבלות, אני לא יודע מה מתאים ומה צריך 'להתאים' לבנאדם כמוני.
אני אשמח אם יש כאן אנשים שיכולים לכוון אותי ולקבל מידע מעמיק יותר בנוגע לבעיות שלי (תזונה, ואימונים, האם אני עושה את כל זה נכון, ואיך אני יכול לייעל את זה?
תודה רבה לכל מי שטרח לקרוא , לענות ולעזור.
יום נפלא לכולם.
קודם כל תודה רבה לכל מי שמקדיש זמן לקרוא את הפוסט, ותודה לכל מי שינסה (והלוואי) יצליח לעזור לי.
אתחיל קצת בלפרט על עצמי.
(מי שלא מעניין אותו יכול לקפוץ לחלק המודגש כי שם מתחילה הבעיה, והשאלה שלי)
נדב, גיל 22.
הייתי תמיד ילד שמנמן. תמיד.
בגיל 16 התחלתי 'לתפוח' במשקל, כיאה לבחור עצלן, שניזון בעיקר על פסט פוד ובשעות לא שעות.
בגיל 18 עדיין הייתי במצב 'תפיחה' ולא של מסה.
בגיל 20 בצבא, כבר הגעתי למשקל שיא של 150 קילו,
האמת? הפריע לי, אבל לא מספיק בשביל שאעשה שינוי, אבל יום אחד בהיר החלטתי שדי, מספיק, חייב לשנות את זה, כי בקרוב זה ישפיע על הבריאות שלי..
החלטתי לעשות דיאטות למיניהן, וכמובן שאף אחת לא החזיקה מעמד, וגם אם החזיקה והורדתי, הכל חזר עם תוספות.
באותה תקופה ניתוחים בריאטרים (שרוול, טבעת, מעקף) היו חדשים ולא נפוצים בקרב המון אנשים כמו היום.
אבל אמרתי ששווה לנסות (תחשבו מנקודת מבט של בנאדם שמן, עייף רוב היום, ניזון מג'אנק פוד, ועצלן - שמציעים לו ניתוח שעושה לו את העבודה והוא בעצם מרזה מכלום. אשכרה מכמעט אפס מאמץ! נשמע כמו חלום שמתגשם, והמשיח גם יטלפן.)
אז החלטתי לעשות בדיקות לראות אם אני מתאים - ואכן הייתי מתאים.
לאחר כמה זמן עשיתי את הניתוח (שרוול), וכמו שהובטח לי הרזתי. עם מעט מאוד מאמץ, 70 קילו בשנה וקצת.
עכשיו ניצבתי בפני בעיה אחרת, היה לי המון עור עודף, ולצערי עדיין לא היה לי את המוטביציה והרצון להשקיע בעצמי באמת.
אז זרמתי על הגל והחלטתי לעשות הצרת היקפים, וכך עשיתי.
לפני שלושה חודשים, החלטתי שדי, מספיק לאורח חיים עצלני, ואני מתחיל להתאמן, מתחיל באיכות חיים בריאה, שכוללת ספורט, תזונה נכונה, והרבה רבאק לעשות טוב לגוף שלי, לחזק אותו, ולעשות אותו בריא יותר.
הבעיות שלי נובעות מהניתוחים שעשיתי בשנתיים האחרונות, והם:
- עקב הקיצור קיבה, אני מגובל באוכל, ברמה של חביתה מ2-3 ביצים וקצת לחם ואני מפוצץ. (וזה אחרי שלושה חודשים שהתחלתי להתאמן וגם נסיונות להרחיב את הקיבה.
- חוסר תחושה באיזור הבטן התחתונה, הפופיק, ובגב התחתון, קצת מעל הטוסיק בשני הצדדים.
- חוסר ידע בעולם הספורט והתזונה, ועקב יותר מדי מידע ששונה מ'מדריך למדריך' לא כ"כ סגור על מה טוב, מה לא טוב, מה נכון, ומה לא. כי בעצם על כל מאמר או מדריך או פוסט שקראתי בנושא X, קראתי יום אחרי מאמר או פוסט שאומר שX זה מיתוס, וצריך לעשות Y.
- בשר מכל סוגיו, גם מעובד, גם אדום, וגם קליל יותר כמו חזה עוף לא מתעכל לי טוב בבטן, וגורם לי לכאבים בלתי נסבלים, ולכן אני 'צמחוני' פרט לדגים
משקל נוכחי: 82
כמות קלוריות לצריכה יומית:
480 כחלבונים (שהם כ120 גרם חלבון, ביחס של 1.5/1 למשקל)
720 כפחמימות (שהם 180 גרם פחמימות)
630 כשומנים (שהם 70 גרם שומן)
סה"כ 1830 קלוריות ביום, שהם פחות או יותר הBMR שלי. כלומר אני נאבק ומשתדל להגיע לכמות קלוריות ניטרלית ביום.
עשיתי בחודש הראשון FBW ועכשיו אני מתאמן 4 פעמים בשבוע.
כרגע 3 אימוני 'כוח'(בכל אימון עובד על 2 או יותר שרירים) ו-1 אירובי שכולל הליכה וריצה. (בערך 2 דקות הליכה ודקה ריצה במשך 40-50 דקות)
ועוד פעמיים אירובי (הליכה בחוץ בשילוב עם ריצה קלה, ביחס של 1:3, כשהמזג אוויר מאפשר זאת)
לוקח גיינר כמשלים פחמימה, ו'BOOST' של חלבון לתפריט היומי.
לוקח YOHIMBINE של primaforce באירובי להאצת הורדת אחוזי שומן
ולוקח על בסיס יומי כדור ויטמינים של OPTI-MEN
התזונה שלי מורכבת בד"כ מחביתה של 3 ביצים עם פרוסת לחם מחיטה מלאה כשאני קם,
לאחר שלוש שעות 150 גרם דג/טונה וכוס קינואה מבושלת
לאחר שלוש שעות 100-150 גרם טופו למיניהם עם כוסמת או קינואה(כוס)
לאחר שלוש שעות גביע קוטג 1% או גבינה 0.5 אחוז עם פרוסת לחם מחיטה מלאה
ובין לבין אני משלים עם חלב,יוגורטים או גיינר, ומשלים בין לבין הארוחות גם שקדים, אבוקדו, אגוזי מלך וקשיו טבעיים בשביל שומן בריא לגוף.
אני אכן רואה תוצאות, אבל אני מרגיש שיש לי חוסר ידע ענק בתחום,עברתי על הלינקייה פה,יש כאן המון מידע, אני בטוח שרובו אמין ומבוסס, אבל בגלל שיש לי כמה וכמה מגבלות, אני לא יודע מה מתאים ומה צריך 'להתאים' לבנאדם כמוני.
אני אשמח אם יש כאן אנשים שיכולים לכוון אותי ולקבל מידע מעמיק יותר בנוגע לבעיות שלי (תזונה, ואימונים, האם אני עושה את כל זה נכון, ואיך אני יכול לייעל את זה?
תודה רבה לכל מי שטרח לקרוא , לענות ולעזור.
יום נפלא לכולם.