הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התרגלות הגוף לקלוריות קלוריות בחיטוב .

• פותח/ת השרשור Gruzi
  • פורסם בתאריך

Gruzi

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
4
39
0
בית לברון
אהלן אנשים טובים .
נכון לעכשיו אסור לי לעשות פעליות ספורטיבית למשך 3 חודשים .
אני כרגע נמצא בחיטוב .
התחלתי משקל : 127.5
כרגע : 117.5
גובהה 1.85 + -
ירידה של 10 ק"ג .. ממשיך בכל הכוח .
עכשיו השאלה שלי היא כזו .

כרגע התפריט שלי הוא :

קל : ~ 1300
חלבון : ~ 120
פחמימה : ~ 120
שומן : ~ 25

הנייטרלי שלי עומד על סביבות 2400 אני מאמין , אני יודע שהגירעון דיי גדול , אבל חשוב לי לציין אני לא סובל , אני לא נשאר רעב ואני אוכל בסהכ דיי טעים ולא רע לי בכלל .
פריוט הארוחות הוא כזה :

ארוחה 1 : 4 פרוסות לחם קל , 3 פרוסות גבינה צהובה 5-7 % שומן . (מכין מהם טוסטים מורח קצת גבינה לבנה על הלחם וזהו )
ארוחה 2 : כוסמת + חזה עוף
ארוחה 3 : כוסמת + חזה עוף
ארוחה 4 : פנקייק חלבון ( 2 לבן ביצה + בערך חצי סקופ חלבון + טיפה מים ) בדרכ מוסיף קצת יוגורט או מעדן וחמאת בוטנים .

אני רואה ירידה יפה מאוד וקצב טוב , לא נשאר רעב בכלל ואוכל טוב ולא סובל . חשוב לציין אני לא עושה פעילות ספורטיבית בכלל . לא אירובי ולא אנאירובי ( אסור לי 3 חודש , בריאותי . ) ולמען האמת , אני לא רואה את עצמי אוכל יותר ממה שאני אוכל עכשיו .
עשיתי בדיקות דם לא מזמן , הכל תקין כולל סוכר כולל גמוגלובין כולסטרול וכ'ו חוץ מהכבד ( כנראה יצא לי כבד שומני ) אני צריך לעשות צילום שבוע הבא . אבל למיטב הבנתי וממה שקראתי באינטרנט דבר כזה נובע בעיקר מעודף משקל ואני כרגע מטפל בו .

עכשיו אחריי שהבאתי את כל הפרטים , נעבור לשאלה שלי .
השאלה היא האם הגוף יכול להתרגל למצב של 1300 קלוריות ובעצם להגיע למצב שלמרות שאני אהיה על 1300 קלוריות הגוף לא ירד במשקל ( הנייטרלי 2400 )
הרבה אמרו לי לעשות העמסה פחמימות כל שבוע וככה בעצם לזעזע את המערכת ולמשוך את החיטוב ככה .
האם הם צודקים ? מה אתם ממליצים ? תודה רבה מראש לכל מי שהקדיש זמן וקרא הכל , וחג פורים שמח לכולם !

המטרה שלך גדולה מדי ומסובכת מדי בשביל לבצע אותה בלי ליווי מקצועי.

• פותח/ת השרשור
המטרה שלך גדולה מדי ומסובכת מדי בשביל לבצע אותה בלי ליווי מקצועי.

קודם כל , תודה רבה על התגובה , המטרה אומנם גדולה אך אני מאמין שאני מתמודד איתה .
בסהכ מה שחשוב לי להבין זאת השאלה שרשמתי .
האם הגוף יכול להגיע למצב שהוא מתרגל לאותם 1300 קל שאני צורך ולהגיע למצב שלא יורד במשקל שאני יאכל 1300 קל למרות שאני בגירעון קלורי . ?
ואם כן , האם העמסות יכולות לפתור את הבעיה הזו .

עד שהגוף שלך "יתרגל" ל-1300 קלוריות ייקח הרבה מאוד זמן. פשוט ככל שתרד יותר במשקל, ככה הגירעון הקלורי ישפיע פחות. זה קורה כי הגוף מאט את המטאבוליזם. זה לא קורה בבום אחד. כלומר, זה לא שהגוף שלך בוקר אחד מתעורר ואומר "זהו! מעכשיו 1300 קלוריות זה מה שאני צריך על מנת לשמור על משקל קבוע". אלא ככל שתמשיך להרזות, ככה קצב צריכת הקלוריות של הגוף שלך ירד יותר ויותר.
זה קשור ללפטין בין השאר.

• פותח/ת השרשור
עד שהגוף שלך "יתרגל" ל-1300 קלוריות ייקח הרבה מאוד זמן. פשוט ככל שתרד יותר במשקל, ככה הגירעון הקלורי ישפיע פחות. זה קורה כי הגוף מאט את המטאבוליזם. זה לא קורה בבום אחד. כלומר, זה לא שהגוף שלך בוקר אחד מתעורר ואומר "זהו! מעכשיו 1300 קלוריות זה מה שאני צריך על מנת לשמור על משקל קבוע". אלא ככל שתמשיך להרזות, ככה קצב צריכת הקלוריות של הגוף שלך ירד יותר ויותר.
זה קשור ללפטין בין השאר.
תודה רבה , יש דרך כולשהי לא לפגוע במטבוליזם וככה להגיע למצב שהירידה במשקל לא נפגעת ?

• פותח/ת השרשור
עד כמה שידוע לי, לא
הבנתי , אני מאמין שאם אקפיד על העמסות וכל 4-6 שבועות שבוע נייטרלי ככה בסבבה .. זה אמור לאזן טיפה את המערכות .. מה דעתך חבר ?

Back
למעלה תחתית